- Konu Sahibi Pozitif bir uye
-
Cehalet işte bebekle çantayı bir tutmak, sana ne desem boşta...Ben anlamiyorum 20 tane dogururuz size ne diyorsunuz ama otobuste surda burda cocukluyum once ben diyosunuz eee bundan insanlara ne madem dogururken size ne ama herseyde anlayis bekliyosunuz kusura bakmayin insanlarin haklarini kimse gasp edemez kimsenin kimseye tahammulu kalmamisken insanlarin gezmesi icin okuyam calisan sirf genc diye ustlerine gelinen insanlar haklarindan vazgecmek zorunda degil yazik degil mi ya o ogrencilerin cantasi kac kilo bi bebekten daha agir hatta
En nefret ettiğim insan tiplerinden biriside bu tip insanlar. Saygısız, duyarsız. Söylenecek söz yok
Bi kere bi teyze bindi dolmuşa. Dolmuş full erkek. Bir ben birde o teyze iki kadınız. Bende hastaneden dönüyordum felaket hastaydım. Biri kadına yer versin diye çok dua ettim. Ama yoooook nerdeeeee hepsi öküz. Hemen kalktım buyrun oturun dedim . Teyzede "lütfen kızım sen neden yer veriyosun, sende bir hanımefendisin" dedi. Bende dedim " bize bizden başka kimsenin hayrı yok lütfen siz oturun :) . Yaaa böyle iştee 10 dakikalık gidecekleri yerde bile kendi keyiflerine düşkün insanlar saygısız insanlar dolu
Genelleme yapmanız doğru değil. Ben kimseden yer istemiyorum mesela, kimsenin de gözünün içine bakmam. Siz genelleme yapıp aklınızca “doğuran/yavrulayan” kadınları küçümsüyorsunuz, ezikliyorsunuz. Yapmayın, yarın bir gün siz de (nasip olursa) doğuracaksınız, aynı durumda olabilirsiniz.
Çünkü kadın erkekten üstün varlık onların hiç birşeye hakkı yok. Burda erkeklere laf söyleyenleri kınıyorum nerde kaldı eşitlik hani biz esittik. Niye o zaman otobüste erkek yolcu yer versin diye bekleniyor hemen kendi kalksaydı ya ama yok işte dediğim gibi bizim ülke eşit olmaz bunu kadın kendi yapıyor maalesef.İyi de erkek diye kimse size yer vermek zorunda değil ki.
Aciz miyiz biz kadınlar olarak ayakta duramayalım ?
Evet gerçekten konu sahibi olarak bazı yorumlar öyle uzdu kine igrenc , ne saldirgan bazi yorumlar... bebegim dogali 2 seneye yaklasti henuz toplu tasima araci kullanmadim ama kullanmaktan korktum. yorumlara bakinca insanlar ne olmus dedim
Cimrilik ten heralde
Suistimal edenler yüzünden bu şekilde tepkisel davranışlar oluştu. Ekmek almak için şehrin öteki ucundaki fırına bedava kartı ile otobüse binen yaşlılar, günden dönen hanım teyzeler maalesef sempatik karşılanmıyor. Otobüs bekliyoruz uzun bir kuyruk ilk duraktayız. İşte binen bindi oturmak isteyenler sırada sonraki otobüsü bekliyor. Ordan koştur koştur gezmeden geldiği belli hanımlar binelim yer verirler nasıl olsa diye atladılar. Bunlar da işte olumsuzluklar. Ben mesela yaşlılara veririm yer. Hamile çocuklular da aynı şekilde. Ama gün teyzelerine pek yer vermiyorum. Pofurdanıp duruyorlar.
İstediğiniz cevapları aldınız zaten ayrıca kimsenin anneliği ni sorgulamaya hakkınız yok size o kadar mesaj attım bir tane cevap yazmadınız maddi durumunuz olmasa mecbur olsanız emin olun ben de sizden taraftım ama sırf eşinize laf geciremediginiz için o iki masumun hayatını siz de tehlikeye attınız. Önce çuvaldızı kendinize batırın bi. Herkes size söyledi hakkınız olan koltuklar da oturan insanlardan müsaade isteyin çünkü orası sizin hakkınız vermek zorundalar. Normal koltuklar da oturanın inisiyatifi ne kalmış. İmkanınız varken bu saatten sonra taksi kullanın çocuklarınızı düşünerek önce hakkınızı eşinizden isteyin. Sonra gerçekten ihtiyacınız acil işiniz olduğun da otobüs metro gibi yerlerde size ayrılan koltuklarda talep edin. İnşaAllah bu mesajıma cevap verirsin.Evet gerçekten konu sahibi olarak bazı yorumlar öyle uzdu ki
Ne olursa olsun vicdani sorumluluk diye birsey var yani
Ve ben gerçekten mecbur kalmadikca dışarı cikmam zaten kocama soz geciremeyip gençlere kizdigimi demişler hayatta herkes düşünceli olmuyor ve degistiremiyoruz napalim ki
Birde bunu diyenler geleceğin anneleri birşey diyemiyorum.sadece konu açtığıma pişman oldum inanin..
Tesekkur ederim sizede....
Insan haklarini gasp eden sizlere denir bence cahil diye laflarina dikkat et 10 yasindaki cocugun sirtinda 15 kiloluk cantayla aman biz premses tasiyoruz diyerek yerinden kaldiriyorsaniz asil cahil sizsiniz gunluk 12 saat ayakta calisip eve gidip bebek bakan ev isi yapan kadinlara sirf genc diye oturma hakki tanimiyorsaniz asil cahil sizsinizCehalet işte bebekle çantayı bir tutmak, sana ne desem boşta...
Hamile kadının uzun otobüs yolculuğunda ayakta gitmesi tehlikelidir, mazallah doğmamış bir can var, düşebilir biri yanlışlıkla vurabilir itilir kakılır. İnsanlar yüzünden hamileliğimde dışarı çıkmaktan korktum. Konu sahibi kendisi için ayrılan koktuklardan yerini isteyip otursaydı keşkede yorumları okudukça bizi de hırslandırmasaydı.
Ben şu tutuma da biraz karşıyım, görünce duramadım, "doğurunca anlarsın, evlenince anlarsın, ana olunca anlarsın..." Anlayan var anlamayan var. Yıllar önce ben henüz evlenmemişken çevremdeki tüm evliler dünyanın eeeen zor işini yapıyormuş gibi dolanırdı, kasım kasım kasılmalar, oflamalar puflamalar, sürekli bir yemek, temizlik, eşten dem vurmalar... Sorunca da evlen anlarsın demeler... Valla sonra evlendim, baktım o kadar da zor bir şey değil, organize olursan planlı olursan her şey pek de güzel yetişiyor... Öyle abartacak bir şey yok. Şimdi muhtemelen çocuğum olsa da (nasip olursa) üç beş süreçten sonra o da oturur... Bu kadar gözünüzde büyütmeyin, hiç birimiz ve hiç biriniz Elon Musk falan değiliz/ değilsinizAnlayın artık şunu... Milyarca insan geldi geçti şu dünyadan, herkes aynı işleri yaptı, değişik bir şey yok
Vermezler yer erkekler uyuyor numarasi yapar kızlarından umrundayms olmazDün otobuse bindim ,hamileyim ve aynı zamanda kızım yanımda bakiyorum etrafıma ayakta duracak yer var tamam ama ben kızımı mi tutayım kendimi mi?
Neyse dedim bekledim illa duyarlı biri olur diye
Yasli bir teyze cocuk duracaksa kucağıma alayim dedi ve bunu yanimizda ki genç kızlar duyuyor yok teyzecim durmaz cok teşekkür ederim dedim,ve yine bekledim ayakta olan nadir kisiler arasindayim tamam kızım sizde yorgunsunuz olabilir anlayışla karsiliyorum ama yarim saatten fazka yolda hiç mi kalkayim da şu çocuklu hanıma yer vereyim demek geçmedi aklınızdan yok geçmedi inanin birde ayahim kaydı otobüs durdukça dengemi kaybettim ama kimse umursamaz ki ne gerek var bizim gençler kulakligi takip muzik dinlerken uyusun çok yoruluyorlar.bende çalıştım inaninki 14 yaşımda ffabrikalarda uykusuz gucsuz ama yinede boyle bir saygısızlik yapmadım hic
Neyse dedim ikinci otobuse bindik eşimde yanımızda o çocuğu tuttu ben de nefes darligi var ve ayakta durdukça kotu oldum zaten.ikinci otobusde de aynı hava bütün gençler uyuyo
Artik dayanamıyorum bağıracagim birine dedim ki abinin biri taa arkadan buyrun buraya oturun diye seslendi.sinirden catladim görmüyorlar gormek istemiyorlar ne zaman bu kadar duyarsiz oldu bu insanlar yada aileler mi böyle ogretti bilmiyorum ama çok uzildim ve dertlesmek istedim basinizi agrittiysam özür dilerim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?