Ben ve umursuz gençler

Hayattan ve insanlardan hatta kendinizden bukadar nefret etmeyin zira hayat çok kısa.

cok güzel yazmışsın. cocuk doğuruyorsan yada hamile kalıyorsan herşeyi göze almalısın. kimse kimseye yer vermek zorunda değil. bende 5 aylık hamileyim ama kimseden böyle bişey beklemem. toplu taşımanın yanından bile geçmiyorum zaten.

Hamile olduğunuz belli olmuyor muydu acaba çünkü bu olanlar kabul edilir değil..yasli ve hamile koltuklarında o tarz kişiler oturdu kabul edelim.yinede sizin yer verilme önceliğiniz var.illa yaşlı ve hamile engelli koltuğu doldu diye ay yer vermek zorunda mı insanlar size diye dusunemem ben açıkçası.evet efendim yer vermek zorundalar.nezamn bukadar merhametsiz bir toplum olduk çok üzüldüm.yalniz konu sahibi arkadaşım şunuda demeden geçemeyeceğim,karninizdaki ve elinizdeki bebeğe rağmen birde kalp hastalıği gibi özel durumunuza rağmen asla taksiye bindirmem deyip,toplu tasimaya bindirip sizi mağdur eden eşiniz o gençlerden daha beter durumda bilesiniz.

Bu nasıl iğrenç bir yorum Ben şok ben iptal........

beş dakikalık zevk diyenlerin ana babası keşke zamanında o zevki tatmasaymış. valla okudukça şok oldum.

zorunluluk değil demişler. hamilelere ayrılmış koltuklarda oturanlar için zorunluluktur efendim, kalkıp yer verecek.
diğer koltuklarda oturanlar içinse vicdani sorumluluktur.
siz her şeyi zorunluluktan mı yapıyorsunuz? eğer öyle insanlığınızdan, vicdanınızdan, ahlakınızdan şüphe edin derim.
şurada herkes kadın ve yok zekv, yok bana mı sordu hamile kalırken... ayıp yahu.

Bende hamilelikte otobüse bindiğimde ayakta kaldım, insanlığa karşı inancım baya azaldı :)

Ne kadar çok ben demişsiniz ve sahiplik eki kullanmışsınız. Siz gibi bencil insanlar sayesinde toplum ahlakı bozuldu. Narsistlik yeni dönem hastalıklarından, allah yardımcınız olsun.

ne igrenc , ne saldirgan bazi yorumlar... bebegim dogali 2 seneye yaklasti henuz toplu tasima araci kullanmadim ama kullanmaktan korktum. yorumlara bakinca insanlar ne olmus dedim

İnsanların doğurup doğurmamasından sana ne çocuğum? Sana mı soracaklar? İster 1 tane ister 10 tane doğurur. Daha fazla terbiyesizleşme.
sanki bana Einstein doğuracak
Yani doğuruyorlar da ne oluyor? Ne halta yarıyorlar diyorsun öyle mi? Allah akıl fikir versin sana ne diyeyim, umarım bir gün o küçümsediğin insanların altında ezilmezsin...

Ben de okuldan yorgun dönmuş minik bir çocuğa yer vermiştim.
Yavrum 1. Veya 2. sınıf öğrencisiydi ve çantasını taşıyordu.
Amano değil annesi oturdu çocuğa dedi ki
Gel oğlun yanıma tutun şuraya
O kadar sinir oldun ki o kadına
Anne işte !!!!!!!!

HAmile ve gaziler bakımından baktığımda sizlere ait yerlere oturmak kesinlikle sizlerin hakkı!
Gençler yönünden baktığımda da her otobüse bindiklerinde illaki yaşlı, hamile, hasta oluyor ve bu kişiler hiç mi oturtmayacak
İşte bu yüzden bence ayakta kimse alınmamalı ve ulaşım iyileştirilmeli .

Ben anlamiyorum 20 tane dogururuz size ne diyorsunuz ama otobuste surda burda cocukluyum once ben diyosunuz eee bundan insanlara ne madem dogururken size ne ama herseyde anlayis bekliyosunuz kusura bakmayin insanlarin haklarini kimse gasp edemez kimsenin kimseye tahammulu kalmamisken insanlarin gezmesi icin okuyam calisan sirf genc diye ustlerine gelinen insanlar haklarindan vazgecmek zorunda degil yazik degil mi ya o ogrencilerin cantasi kac kilo bi bebekten daha agir hatta

Arkadaşların da dediği gibi sizin için ayrılmış koltuklarda oturan kişileri uyarabilirsiniz. O konuda haklısınız. Ama diğerleri için sitem etmeyin bence.

Anamın karnından arabayla doğmadım. Çok kullandım toplu taşımayı. Hele okula giderken. Ölürdüm yorgunluktan. 3 vesait değiştirirdim karşıya giderken. Neler gördü bu gözler. Tıklım tıklım otobüse binen ve binerken ahretliğine gel gel kaldırırız birini diyen teyzeler. Başkasından yer alan dedelerin o yeri hanım ablalara verişi :)yer versinler diye 14 yaşındaki çocuğu zorla kucağında otobüse bindirmeye çalışan ablalar. Ben İstanbuldayım. Ara ara hala toplu taşıma kullanırım, eminönü beyazıt gibi yerlere katiyen araçla gitmem. Ve prensip olarak yer vermem. Ya çok karnı burnunda olacak ya da cidden yaşlı olacak. Ama şu gezmeden dönen yaşlılardan değil. Ve öğrencilerden de yer almam. Yazıktır sabahtan beri mahvoluyorlar en çok onlara kıyamıyorum.

Otobüs meselesine girmiş miyim? Konu sahibine hak vermiş miyim? Ben tam olarak hangi cümlelere karşı yorum yapmışım bir daha oku istersen.

Konuya gelirsek isteyen yer verir istemeyene eyvallah derim yapacak birşey yok. Bu bir mecburiyet değil.

Bizlerin demeye calistigi da bu zaten KIMSE MECBUR DEGIL

Su alaka dogurduklari icin dunyanin merkezinde zannedenler var ki dogurduklari icin yer istiyolar zaten konuyu okuduysaniz

Su alaka dogurduklari icin dunyanin merkezinde zannedenler var ki dogurduklari icin yer istiyolar zaten konuyu okuduysaniz

Genelleme yapmanız doğru değil. Ben kimseden yer istemiyorum mesela, kimsenin de gözünün içine bakmam. Siz genelleme yapıp aklınızca “doğuran/yavrulayan” kadınları küçümsüyorsunuz, ezikliyorsunuz. Yapmayın, yarın bir gün siz de (nasip olursa) doğuracaksınız, aynı durumda olabilirsiniz.

Genelleme yapmadim zannedenler var yazmisim herkes degil yani boylelerinden bahsediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…