- 10 Ekim 2014
- 32.563
- 146.385
- 798
- Konu Sahibi Pozitif bir uye
-
her şey zorunluluk mu?
Zorunluluk olmadigi icin bagiramaz. Vermek isteyen verir. Vermeyeni bagirarak kaldiramaz.
Tatlim ben zaten hem hamileyim hemde cocuklu,bu benim en doğal hakkim tepkin hiç normal değil farkindaysan
Bagirmadim zaten ben ama o an halimi görüyorlar azıcık düşünceli olsa kendisi de akil eder ve hamileligin başında da değilim ilk baslardahic yer istemedim zaten ayakta gittim.ama yinede hamile olunca anlarsınız diyorum hanimefendiHamile, cocuklusun diye kimseye bagiramazsin yer verin diye. Rica edersin en fazla.
kadın bağırmamış zaten. bağırcaktım nerdeyse demiş. hamilelerin öncelik hakkı var ve kimse yer vermemiş. tepki göstermek de hakkı. bu kadar duyarsuz olmayın.
Nasıl yer vermek zorunda değil ya kadın hamile birde çocuğu var ayakta zor duruyor zaten imkanı olsa biner gider taksiye veya dolmuşa imkanı yoksa ne yapacak siz ve sizin gibiler yüzünden böyle anlayissiz bir toplum haline donustuk lütfen biBagiracakmiş, bagirsan nolur? Kimse sana yer vermek zorunda değil. Hele ki bagirirken...
Herkes ayni ucretini odeyip biniyor. Hamile, engelli ve yaslilar ayrilmis olan koltuklarda oturanlar haric kimsenin kalkma zorunluluğu yok bence. Toplu tasima hosuma gitmiyor, binmiyorum. Sen de binme o zaman.
Biraz duyarlı olsan canım kadın hamile ve çocuklu yer vermek zorundalar zaten imkanı varsa dolmuş a veya taksiye biner imkanı yoksa ne yapacak insanları biraz duyarlılığa ve anlayışa davet ediyorumBagiracakmiş, bagirsan nolur? Kimse sana yer vermek zorunda değil. Hele ki bagirirken...
Herkes ayni ucretini odeyip biniyor. Hamile, engelli ve yaslilar ayrilmis olan koltuklarda oturanlar haric kimsenin kalkma zorunluluğu yok bence. Toplu tasima hosuma gitmiyor, binmiyorum. Sen de binme o zaman.
kadın bağırmamış ki. neyin davasını güdüyosunuz.Yer verilmese bagiracakmis ne fark ediyor? Otobuslerde hamile, yasli, engellilere ayrilmis koltuklar var. Gidip orada oturanlardan yer vermelerini rica edebilirdi bagirmayi dusunecegine.
O koltuklar da o an hamile ve yaşliyla doluysa da yapacak birsey yok.
Haklısınız ama ben gençlere kızamıyorum artık. Şartlarını bilemiyoruz. O oturan genç hasta olabilir,yorgun olabilir,her gün o toplu taşımayla uzun süreli yolculuklar yapmak zorunda kalıyor olabilir. Erkekler bir nebze ama genç kızlara hiç kızamıyorum zira tacize uğramakta var ayakta giderken. İşin kötüsü kimse yardım da etmeyebiliyor bu gibi durumlarda. Ne yapsın oturuyordur ilk bulduğu koltuğa.
Yani bilemedim,kimin tarafından baksak o haklı çıkıyor aslına bakarsanız.
Ama bakın size bir şey anlatayım, miting günü dışarı çıktım, bütün gün orada ayakta dikilecek teyzeler bana yer vermediğim için hakaretler yağdırdılar. Normalde hiç ses etmem ama gerçekten hadsizliğe tahammül edemiyorum, başka bir amca geldi ve ona verdim yerimi. Ve teyzelere dönüp bütün gün orada dikileceksiniz, yarım saat daha ayakta dursanız ölmezsiniz deme cesaretini gösterdim. Yaptığım ve linç yeme ihtimalime rağmen kendimle gurur duyduğum nadir olaylardan biridir bu da.
Hamile, cocuklusun diye kimseye bagiramazsin yer verin diye. Rica edersin en fazla.
kadın bağırmamış ki. neyin davasını güdüyosunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?