Ben ve umursuz gençler

Zorunluluk olmadigi icin bagiramaz. Vermek isteyen verir. Vermeyeni bagirarak kaldiramaz.

kadın bağırmamış zaten. bağırcaktım nerdeyse demiş. hamilelerin öncelik hakkı var ve kimse yer vermemiş. tepki göstermek de hakkı. bu kadar duyarsuz olmayın.

Haklısınız ama ben gençlere kızamıyorum artık. Şartlarını bilemiyoruz. O oturan genç hasta olabilir,yorgun olabilir,her gün o toplu taşımayla uzun süreli yolculuklar yapmak zorunda kalıyor olabilir. Erkekler bir nebze ama genç kızlara hiç kızamıyorum zira tacize uğramakta var ayakta giderken. İşin kötüsü kimse yardım da etmeyebiliyor bu gibi durumlarda. Ne yapsın oturuyordur ilk bulduğu koltuğa.
Yani bilemedim,kimin tarafından baksak o haklı çıkıyor aslına bakarsanız.

Bir de uyuma taklitlri var o gençlerin. Ne olursa olsun öncelik sizin ve hakkınızİ isteyin . Sonuna kadar haklısınız

belirli koltuklar hamileler /engelliler icin olmasi gerek. gercekden üzüldüm- lütfen böyle bir durumda direk söföre gidin. hakkiniz var ve kendinizi hasta etmeyin.
tabiki oturan genclerde yorgundur ama siz keyi oturmak talabinde bulunmuyorsunuz yani

Ben kesinlikle ayakta gidemiyorum, omurga sorunlarım var ztn konforsuz otobüslerden oldu ve yanlışlıkla ayakta bindiğimde defalarca boynum tutuldu, çoğu otobüste otururken bile sorun yaşıyorum.
Geçen gün 3 lü koltukta yanımda çocuk ve annesi oturuyordu, biraz toparlanıp bir çocuk daha almayı teklif ettim, ık mık etti, o arada söyledim ayakta olan çocugun annesi geldi oturdu ben arada mahvoldum bir haftadır bacağım tutuk, inanın kalkabileceği yer dahi yok yoksa hayır ben bunu yaşamak için teklif etmedim diyecektim yanımdaki kadın oturan çocugunu kıpırdatmadı bile, o çocuklar yarının gençleri bugünkü gençler dünkü çocuklardı.
Her gün 10 dakikalık mesafede gidip gelen bir erkek çocugu herkesden önce pire gibi kaçıp oturuyor, daha hiç ayağa kalktığını görmedim, bu konuda söylenebilecek çok fazla bakış acısı var.
Ve inanın ben o koltukta sancıyla gidp gelirken çok vicdan azabı çektiğimde oldu, ama yapabileceğim hiç bişey yok kalkmam mümkün değil.
İstanbula gittiğimde ayakta kenar kısımlarda kalmaya çalışıyorum ve yaslanmaya çalışıyorum çok az tercih ediyorum, Büyük şehirlerde kadınlar tacizdende korkup kalkmak istemeyebilir.
Ama en önemlisini sona sakladım, hiç kimsenin değiştiremeyeceği bir şey var, hamileler yaşlılar ve gaziler ön koltuklarda önceliklidir. Oraya kimsenin oturmaya bile yanaşmaması gerekir. Yada sizi gördüğünde direk kalkması gerekir
Lütfen benim gibi en az bir kişinin olabileceğini düşünün ve biraz benide anlamaya çalışın

Hamile, cocuklusun diye kimseye bagiramazsin yer verin diye. Rica edersin en fazla.
Bagirmadim zaten ben ama o an halimi görüyorlar azıcık düşünceli olsa kendisi de akil eder ve hamileligin başında da değilim ilk baslardahic yer istemedim zaten ayakta gittim.ama yinede hamile olunca anlarsınız diyorum hanimefendi

Genç kategorisinde değilim artık, çocuklarımda var ama tek bindiğimde bazen yaşlıların dövecek gibi bakıp cık cık cık demesine maruz kaldığımda oluyo. Yorgunluk durumuma göre yer veriyorum. Bazen dayanılmaz bel ağrısı çekiyorum ve yer versem yere çömcem yani. Ama tabi bu gençler neden böyle tarzı konuşmalara maruz kalıyoruz illa ki.
Hamile birine denk gelip yer vermemezlik yapmadım sanırım hiç. Ama hamileyken yer verene teşekkür edip vermeyene bişey demedim hiç.
Siz mağdur olmuşsunuz fakat bende mecbur olmadıklarını düşünüyorum. Keşke ince düşünceli birilerine denk gelseymişsiniz

Toplu taşıma araçlarına kolay kolay binmem fakat bindiysem de mutlaka sizin durumunuzdaki birine yer veririm. Hamile olmanıza bile gerek bence yanınızda küçük bir çocuğun olması bile yeterli bir sebep.

Galiba toplu taşıma araçlarında hamile ve yaşlılar için ayrılan yerler var. Bindiğim süre zarfında nedense hiç görmedim hamile ve yaşlı insanların orada oturduğunu.

Orada bu nitelikleri taşımayıp oturanlar size paşa paşa yer vermek zorunda.

Bilmiyorum, insanlar şaka gibi.

kadın bağırmamış zaten. bağırcaktım nerdeyse demiş. hamilelerin öncelik hakkı var ve kimse yer vermemiş. tepki göstermek de hakkı. bu kadar duyarsuz olmayın.

Yer verilmese bagiracakmis ne fark ediyor? Otobuslerde hamile, yasli, engellilere ayrilmis koltuklar var. Gidip orada oturanlardan yer vermelerini rica edebilirdi bagirmayi dusunecegine.
O koltuklar da o an hamile ve yaşliyla doluysa da yapacak birsey yok.

Nasıl yer vermek zorunda değil ya kadın hamile birde çocuğu var ayakta zor duruyor zaten imkanı olsa biner gider taksiye veya dolmuşa imkanı yoksa ne yapacak siz ve sizin gibiler yüzünden böyle anlayissiz bir toplum haline donustuk lütfen bi
Biraz duyarlı olsan canım kadın hamile ve çocuklu yer vermek zorundalar zaten imkanı varsa dolmuş a veya taksiye biner imkanı yoksa ne yapacak insanları biraz duyarlılığa ve anlayışa davet ediyorum

kadın bağırmamış ki. neyin davasını güdüyosunuz.

Özellikle ayrılmış alanlar dışında verilmesi kişinin inisiyatifine kalmış bence. Kimse bir şey söyleyemez bu durumlarda.
Özellikle 65 yaş üstü çok fazla insan biniyor iş ve okul çıkışı saatlerinde, birine versen yer diğeri ayakta kalıyor, üstelik bazen yer verdiğim amcalar başka bir genç kıza yer veriyor hepten ayar oluyorum, belliyse hamile olduğu ya da küçük çocuğu varsa yer vermemişliğim hiç olmadı bu güne kadar.

Ama bakın size bir şey anlatayım, miting günü dışarı çıktım, bütün gün orada ayakta dikilecek teyzeler bana yer vermediğim için hakaretler yağdırdılar. Normalde hiç ses etmem ama gerçekten hadsizliğe tahammül edemiyorum, başka bir amca geldi ve ona verdim yerimi. Ve teyzelere dönüp bütün gün orada dikileceksiniz, yarım saat daha ayakta dursanız ölmezsiniz deme cesaretini gösterdim. Yaptığım ve linç yeme ihtimalime rağmen kendimle gurur duyduğum nadir olaylardan biridir bu da.

Üniversiteye giderken günde 6 saat otobüs yolculuğu yapıyordum, oturabilmek bir şey, uyuyabilmek lükstü, çünkü uyuduğunuz an yanınızdaki kişinin elini göğsünüzde bacağınızda hissetme durumunuz var. Resmen yaşlandım gözüm açık o yolları çekmekten, genç erkekler otururken hep kadınlardan bekleniyor yer verilmesi, gocunmam yer de veririm ama düşünülmesi gereken şeyler var, böyle bir zamanda yaşarken, haklısınız.

olsun bari oraya gidene kadar dinlenseydi bacakları

Hamile, cocuklusun diye kimseye bagiramazsin yer verin diye. Rica edersin en fazla.

Rica etmesi Dogru olandir ama Hamilelere özel koltuk ve oturma Hakki verilmistir.

Hamile Yolcularımız,

Değerli anne adayı yolcularımızın rahat ve güvenli bir seyahat geçirebilmeleri için araçlarımızda özel tasarlanmış geniş koltuklarımız bulunmaktadır. Ayrıca araç içerisinde diğer yolcular da farkındalık oluşturabilmek için çeşitli uyarı stickerları yer almaktadır.

Kaynak: http://metrobus.iett.istanbul/tr/metrobus/pages/ozelligi-olan-yolcular/309

kadın bağırmamış ki. neyin davasını güdüyosunuz.

Yer verilmese bagiracaktim cumlesi beni bir acayip etti. Dısarda elin adami kadini bana ses yukseltemez. Ben anlamam hamileymis bilmem neymiş varsa bir durum konusulur.
Farketmeden bir yanlis yaptiysam veya kendime gore dogru, o kisiye gore yanlis gelecek birsey yaptiysam konusarak hatta "tartisarak" anlatabilir kendini. Ama o ses yukselirse bende hatlar kopar hakli veya haksiz olmasi birsey ifade etmez. Isterse 10 cocuklu olsun kendine bagirma hakki goruyorsa ben gerisini dusunmem o yuzden o kisma takildim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…