Ben ve umursuz gençler

O koltuklardan haberim var ve o özel koltuktakiler haric digerlerinin zorunlulugu yok dedim ilk yorumumda. Benim fikrim.

genç olmak yorulmaya engel değil, çocuğumu kendimi mi tutayım demişsin de eşin yanındaymış çocuğu o tutacak, baya karnın burnundaysa keşke taksiyle falan gitseydiniz

açıkçası ben gençlere değil yaşlılara kızgınım, bedava diye ekmek almaya ulusa giden var yahu, gez tamam ama akşam 5 6ya iş çıkısına kalma,ben vermiyorum yer o tipe benzeyen yaşlılara, ama hamile ve çocuklu kadınlara yer veriyorum çok yorgun değilsem

2.çocuk riskli değil miydi peki madem ciddi bi hastalığın var, eşin seni neden taksiye bindirmedi

Haklısınız 6 saat yol ne demek? Mesai gibi resmen.
Dedim zaten genç kızlara hak veriyorum diye özellikle zira taciz de gayet yaşanıyor ayaktayken. Konu sahibi de haklı ama cidden erkekler verebilir yer bu gibi durumlarda.

Bende hamileyim otobüse bir kere bindim onda da oturuyodum ama hastaneye her gittiğimde sıra beklerken ayakta bekliyorum. Herkes yer kapışıyo resmen. Ama bi kere bile yer isteğim olmadı. Verenlere bile tam tersi “teşekkür ederim ama gerek yok”dedim. Çünkü hasta değilim alt tarafı hamileyim ve kendimi iyi hissediyorum. Hasta gibi Yada öncelikli gibi bütün haklar benim çünkü karnımda bebek var düşüncesinde değilim. Belki de bu sebeple doktorumun bile şaşırdığı kadar hareketli bi hamilelik süreci geçiriyorum. 3 gündür bebek odası boyuyorum mesela çünkü normal bi insanım önceden yaptığım herşeyi yapabilirim. Hamile veya bebekli diye herşeyi kendine hak gören insanları hala anlamıyorum bu sebeple. Siz hastaymışsınız ayrıca ondan hak verdiğim durumlar var. En öndeki koltuklar hamile,engelli ve yaşlılar için. bi daha böyle bi durumda lütfen gidip kalkmalarını rica edin. Çünkü bunu bilerek oturmaları gerekiyo o koltuklara. Ama diğer yerlerde oturanların kalkmak,yer vermek gibi zorunlulukları yok.

Haklısınız 6 saat yol ne demek? Mesai gibi resmen.
Dedim zaten genç kızlara hak veriyorum diye özellikle zira taciz de gayet yaşanıyor ayaktayken. Konu sahibi de haklı ama cidden erkekler verebilir yer bu gibi durumlarda.

Bize neyse onlara da o yine bir şey demek istemiyorum ben kimseye "Ne demek yer vermedi!!" düşüncesiyle aynı kafaya girmek istemiyorum. Ben fırsatım oldukça vermeye çalışıyorum eminim herkes de öyle yapıyordur ama gerçekten bazen iyi niyetler çok suistimal ediliyor.

Valla benim kocaman göbeğim vardı, son haftalardaydım da yaşlı bir amcadan başka kimse yer vermedi birinde. Hepsi de gençti üstelik. Bir başka sefer de 1 saat kadar ayakta gittim, aynı hafta falandı. Belim kopmuştu resmen, çok zorlanmıştım. Bir başkasında da yarım saat sonra ayaktaki kızın biri fark edip bana yer istemişti. Hiç de öyle kalkın yer verin diyemem, ama hamile birini görürsem de kalkın yer verin derim. :) yani özetle artık insanlar çok vurdumduymaz ne yazık ki. Kimse kimseye yer vermek istemiyor, hayat herkesi yoruyor... Ama tabii bu yer vermemeleri anlamına gelmemeli kesinlikle.

bide tek mazeret hamile olmak değil, genç olanlar yorulmuyo mu, bazen işten öyle bi çıkıyorum ki tamamen kafam kazan, oturarak gitmek cazip geliyo takıyorum kulaklığı, yapacak bişey yok, hayat herkese zor

Uzun zamandır toplu taşıma kullanmadım ama okul zamanı kullanırdım. Yer de verirdim çok uzun mesafe olmadığı için yaşlı/hamile/çocuklu insanlara ama çoğu zaman bir teşekkürü çok görürlerdi. Sinir olurdum çok iyi hatırlıyorum.

bide tek mazeret hamile olmak değil, genç olanlar yorulmuyo mu, bazen işten öyle bi çıkıyorum ki tamamen kafam kazan, oturarak gitmek cazip geliyo takıyorum kulaklığı, yapacak bişey yok, hayat herkese zor

Bacaklarımda sorun var, geriye doğru esniyorlar, dik duramıyorum uzun süre ayakta durduğumda aynı şekilde kitleniyor ve ağrı yapıyor. Eğer gerçekten ihtiyacı olan biriyse zaten anlaşılıyor ve yer veriliyor bence. Bunun dışında İstanbul gibi bir şehirde üstelik kendi kapasitesini fazla fazla aşmışken insanlardan bir şeyler beklemek bana çok acayip geliyor. Kurallara uyabilmek için bile şartların olgunlaşmış olması lazım, burada kurallar değil vicdanlar söz konusu daha çok. Herkes yorgun dediğiniz gibi.

Ben şimdi hak yemeyeyim ne zaman yer versem bir hayır duası kapmışımdır, haneme yazıyorum.

kadın bağırmamış. bence sizin başka bi şey canınız sıkkan ya da yakın zamanda bi tartışma yaşadınız, o yzüden bütük tepki veriyorsunuz şu an. ben hala anlam veremedim. hamile ve çocuklu bi kadın yaşadığı zorluktan bahsediyor. siz gerçekleşmemiş tek bir eylem üzerine takılıp kalıyorsunuz.

boşverin.

iyi günler.

Tek mazeret hamile olmak değil tabiki ama biri kucakta biri karında otobüse binip aynı durumu yaşayınca daha iyi anlarsınız emin olun ve ayrıca ben hasta oldugumu da belirttim başta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…