- 17 Mayıs 2011
- 8.095
- 12.159
- 498
- 35
- Konu Sahibi Pozitif bir uye
-
olsun bari oraya gidene kadar dinlenseydi bacakları
Rica etmesi Dogru olandir ama Hamilelere özel koltuk ve oturma Hakki verilmistir.
Hamile Yolcularımız,
Değerli anne adayı yolcularımızın rahat ve güvenli bir seyahat geçirebilmeleri için araçlarımızda özel tasarlanmış geniş koltuklarımız bulunmaktadır. Ayrıca araç içerisinde diğer yolcular da farkındalık oluşturabilmek için çeşitli uyarı stickerları yer almaktadır.
Kaynak: http://metrobus.iett.istanbul/tr/metrobus/pages/ozelligi-olan-yolcular/309
O koltuklardan haberim var ve o özel koltuktakiler haric digerlerinin zorunlulugu yok dedim ilk yorumumda. Benim fikrim.
Ben zaten kalp hastasiyim tek cikmam yasak sadece ayda bir hastaneye gidiyorum inaninki saat ucte gittim ve durum böyleydi.hamile ve hasta olmasam bu kadar tepki vermem inanın ama gezip tozmak için hiç binmedim otobüse
Ayrica çocuğunuzu da sizide tebrik ederim bu davranisindan dolayı...
Haklısınız 6 saat yol ne demek? Mesai gibi resmen.Üniversiteye giderken günde 6 saat otobüs yolculuğu yapıyordum, oturabilmek bir şey, uyuyabilmek lükstü, çünkü uyuduğunuz an yanınızdaki kişinin elini göğsünüzde bacağınızda hissetme durumunuz var. Resmen yaşlandım gözüm açık o yolları çekmekten, genç erkekler otururken hep kadınlardan bekleniyor yer verilmesi, gocunmam yer de veririm ama düşünülmesi gereken şeyler var, böyle bir zamanda yaşarken, haklısınız.
Cimrilik ten heralde2.çocuk riskli değil miydi peki madem ciddi bi hastalığın var, eşin seni neden taksiye bindirmedi
Cimrilik ten heralde
Haklısınız 6 saat yol ne demek? Mesai gibi resmen.
Dedim zaten genç kızlara hak veriyorum diye özellikle zira taciz de gayet yaşanıyor ayaktayken. Konu sahibi de haklı ama cidden erkekler verebilir yer bu gibi durumlarda.
Dün otobuse bindim ,hamileyim ve aynı zamanda kızım yanımda bakiyorum etrafıma ayakta duracak yer var tamam ama ben kızımı mi tutayım kendimi mi?
Neyse dedim bekledim illa duyarlı biri olur diye
Yasli bir teyze cocuk duracaksa kucağıma alayim dedi ve bunu yanimizda ki genç kızlar duyuyor yok teyzecim durmaz cok teşekkür ederim dedim,ve yine bekledim ayakta olan nadir kisiler arasindayim tamam kızım sizde yorgunsunuz olabilir anlayışla karsiliyorum ama yarim saatten fazka yolda hiç mi kalkayim da şu çocuklu hanıma yer vereyim demek geçmedi aklınızdan yok geçmedi inanin birde ayahim kaydı otobüs durdukça dengemi kaybettim ama kimse umursamaz ki ne gerek var bizim gençler kulakligi takip muzik dinlerken uyusun çok yoruluyorlar.bende çalıştım inaninki 14 yaşımda ffabrikalarda uykusuz gucsuz ama yinede boyle bir saygısızlik yapmadım hic
Neyse dedim ikinci otobuse bindik eşimde yanımızda o çocuğu tuttu ben de nefes darligi var ve ayakta durdukça kotu oldum zaten.ikinci otobusde de aynı hava bütün gençler uyuyo
Artik dayanamıyorum bağıracagim birine dedim ki abinin biri taa arkadan buyrun buraya oturun diye seslendi.sinirden catladim görmüyorlar gormek istemiyorlar ne zaman bu kadar duyarsiz oldu bu insanlar yada aileler mi böyle ogretti bilmiyorum ama çok uzildim ve dertlesmek istedim basinizi agrittiysam özür dilerim...
Bize neyse onlara da o yine bir şey demek istemiyorum ben kimseye "Ne demek yer vermedi!!" düşüncesiyle aynı kafaya girmek istemiyorum. Ben fırsatım oldukça vermeye çalışıyorum eminim herkes de öyle yapıyordur ama gerçekten bazen iyi niyetler çok suistimal ediliyor.
Uzun zamandır toplu taşıma kullanmadım ama okul zamanı kullanırdım. Yer de verirdim çok uzun mesafe olmadığı için yaşlı/hamile/çocuklu insanlara ama çoğu zaman bir teşekkürü çok görürlerdi. Sinir olurdum çok iyi hatırlıyorum.Bize neyse onlara da o yine bir şey demek istemiyorum ben kimseye "Ne demek yer vermedi!!" düşüncesiyle aynı kafaya girmek istemiyorum. Ben fırsatım oldukça vermeye çalışıyorum eminim herkes de öyle yapıyordur ama gerçekten bazen iyi niyetler çok suistimal ediliyor.
bide tek mazeret hamile olmak değil, genç olanlar yorulmuyo mu, bazen işten öyle bi çıkıyorum ki tamamen kafam kazan, oturarak gitmek cazip geliyo takıyorum kulaklığı, yapacak bişey yok, hayat herkese zor
Uzun zamandır toplu taşıma kullanmadım ama okul zamanı kullanırdım. Yer de verirdim çok uzun mesafe olmadığı için yaşlı/hamile/çocuklu insanlara ama çoğu zaman bir teşekkürü çok görürlerdi. Sinir olurdum çok iyi hatırlıyorum.
Yer verilmese bagiracaktim cumlesi beni bir acayip etti. Dısarda elin adami kadini bana ses yukseltemez. Ben anlamam hamileymis bilmem neymiş varsa bir durum konusulur.
Farketmeden bir yanlis yaptiysam veya kendime gore dogru, o kisiye gore yanlis gelecek birsey yaptiysam konusarak hatta "tartisarak" anlatabilir kendini. Ama o ses yukselirse bende hatlar kopar hakli veya haksiz olmasi birsey ifade etmez. Isterse 10 cocuklu olsun kendine bagirma hakki goruyorsa ben gerisini dusunmem o yuzden o kisma takildim.
yahu bağırmamış zaten bir tutturmuşsunuz bağırmış da bağırmış diye aa ne bu sinir canım biraz hoşgörülü olmak çok mu zor, hayret bir şey.Hamile, cocuklusun diye kimseye bagiramazsin yer verin diye. Rica edersin en fazla.
Tek mazeret hamile olmak değil tabiki ama biri kucakta biri karında otobüse binip aynı durumu yaşayınca daha iyi anlarsınız emin olun ve ayrıca ben hasta oldugumu da belirttim baştabide tek mazeret hamile olmak değil, genç olanlar yorulmuyo mu, bazen işten öyle bi çıkıyorum ki tamamen kafam kazan, oturarak gitmek cazip geliyo takıyorum kulaklığı, yapacak bişey yok, hayat herkese zor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?