Ben ve umursuz gençler

Yazmayım dedim ama hamilelik hormonlarıma engel olamadım. Ya ne ara bu kadar anlayışsız insanlar olduk biz. Tamam kadının kocası anlayışsızmış madem hamile bayandan bahsediyoruz burda bayanlar. Kadın bir saat ayakta gitmiş yazık değil mi ya. Kendimi onun yerine koyuyorum da küçük evladım var ve şu an hamileyim mecbur kalmasam binmezdim herhalde toplu taşıma aracına. Oda keyfinden binmemiş herhalde Yok taksiye binseydin falan demişsiniz. Çok şükür öyle bi durumda olmadım hiç ama bu tarz bi durumla karşılaşsam Emin’im bende çok sinirlenirdim. Biraz merhamet ya

Ya 5 dakikalık zevkinizin, aman soyumuz devam etsin yavrulayalim düşüncenizin ceremesini başkaları çekmek zorunda mi yok orda öncelikliyiz -burda oncelikliyiz herkes seferber olsun isterseniz .. bir tanede degilsiniz ki insanlar ne yapsın hamile değiller diye oturmasınlar mi .. Size ayrılan koltukları isteyin hakkınız ama diğerlerine de karışmayın bi zahmet .

Dün otobuse bindim ,hamileyim ve aynı zamanda kızım yanımda bakiyorum etrafıma ayakta duracak yer var tamam ama ben kızımı mi tutayım kendimi mi?
Neyse dedim bekledim illa duyarlı biri olur diye
Yasli bir teyze cocuk duracaksa kucağıma alayim dedi ve bunu yanimizda ki genç kızlar duyuyor yok teyzecim durmaz cok teşekkür ederim dedim,ve yine bekledim ayakta olan nadir kisiler arasindayim tamam kızım sizde yorgunsunuz olabilir anlayışla karsiliyorum ama yarim saatten fazka yolda hiç mi kalkayim da şu çocuklu hanıma yer vereyim demek geçmedi aklınızdan yok geçmedi inanin birde ayahim kaydı otobüs durdukça dengemi kaybettim ama kimse umursamaz ki ne gerek var bizim gençler kulakligi takip muzik dinlerken uyusun çok yoruluyorlar.bende çalıştım inaninki 14 yaşımda ffabrikalarda uykusuz gucsuz ama yinede boyle bir saygısızlik yapmadım hic
Neyse dedim ikinci otobuse bindik eşimde yanımızda o çocuğu tuttu ben de nefes darligi var ve ayakta durdukça kotu oldum zaten.ikinci otobusde de aynı hava bütün gençler uyuyo
Artik dayanamıyorum bağıracagim birine dedim ki abinin biri taa arkadan buyrun buraya oturun diye seslendi.sinirden catladim görmüyorlar gormek istemiyorlar ne zaman bu kadar duyarsiz oldu bu insanlar yada aileler mi böyle ogretti bilmiyorum ama çok uzildim ve dertlesmek istedim basinizi agrittiysam özür dilerim...

Niye bağırıyorsunuz? Ben o kısmı anlamadım? İnsanca isteseniz vermeseler anlarım da... Kendi kendinize içinizde yaşayıp, ona buna sinirlenmişsiniz... İyi ki bağırmamışsınız, deli gibi gözükürdünüz mazallah :bicak: Hamilelikten dolayı sinirleriniz gergin olabilir mi? Ben anlattığınız olayda karşı taraftaki gençlerde bağırılacak bir yön bulamadım. Hani isteseniz ve onlar da sizinle dalga geçse vs, anlarım da, bu ne celallik?

Kimsenin yer verme zorunlulugu yok inanin beylikduzunden binip avcilardan aktarma yapip taa sogutlucesmeye kadar giden insanlar var ve bunu her gun yapiyorlar simdi ben ayni durumda olsam inanin kimseden yer isteyemem oyle bir hakkim yok aileme gitmek icin anadolu yakasindan 3 vesayitle avrupa yakasina geciyorum gunubirlik ve inanin benim onumde 30 durak varken kimseye yer veremiyorum o kadar yolu ayakta gidemem ornegin gecen arkadasima gittim cennet duragindaydi ters yon oturmak icin avcilara geri gittim sonra tekrar uzuncayir... simdi bazi cocuklu ve yaslilar bunu yapmiyorlar 2.3. Durakta binip yer bekliyorlar ve kaldi ki beni araba tutuyor siz de belki maddiyat el vermemistir taksiye binememissinizdir falan ama kendinizi iyi hissetmediginiz an yola cikmayin bence nerede yasiyorsunuz istanbul mu bilmiyorum ama herkes ayri telden caliyor ve bazende gecerli nedenler olabiliyor.

T

Teşekkür ederim çok incesiniz gerçekten,binmemeye çalışıyorum ama kocama taksiye binelim desem tepkisi olumsuz olacak biliyorum onun için mecburen biniyorum.

E kendi esinize naziniz gecmiyo hamile ve cocyklu biri olarak baskalarina nasl gecsin

Ya 5 dakikalık zevkinizin, aman soyumuz devam etsin yavrulayalim düşüncenizin ceremesini başkaları çekmek zorunda mi yok orda öncelikliyiz -burda oncelikliyiz herkes seferber olsun isterseniz .. bir tanede degilsiniz ki insanlar ne yapsın hamile değiller diye oturmasınlar mi .. Size ayrılan koltukları isteyin hakkınız ama diğerlerine de karışmayın bi zahmet .

İşte nerede o kadirşinaslık nerede o hakkının ne olduğunu anlama bilinci... Hayatta anlatamazsınız Türk toplumuna böyle incelikleri... Maalesef :(

bence burda sizde hata. kibarca rica edip yer isteseydiniz.
oturan gençlerinde belki problemleri vardı belki sizden daha yorgunlardı bilemeyiz ki.
çekinmeyin böyle durumlarda.

Çok teşekkür ederim narin yormunuz için, azarlayarak yorum yapanda oldu yani ben ordaki genclere hitaben konuştum sadece icimi dökmek istedim.ama yanlys anlasildim neyse iyi günler tekrar teşekkür ederim
Rica ederim canım, çok takmayın ,gerçek anlamda hayatınıza dahil olmayan kişilerin hal ve hareketleri sizi üzmesin,sevgiler

Bagiracakmiş, bagirsan nolur? Kimse sana yer vermek zorunda değil. Hele ki bagirirken...
Herkes ayni ucretini odeyip biniyor. Hamile, engelli ve yaslilar ayrilmis olan koltuklarda oturanlar haric kimsenin kalkma zorunluluğu yok bence. Toplu tasima hosuma gitmiyor, binmiyorum. Sen de binme o zaman.
Herkesin imkanı var mı acaba? Binenler zevkle mi biniyor sanki? Gezmeye gttigim zaman eşimi bekliyorum ama doktorum cok uzak mecbur toplu taşimayı kullanıyorum ama ayakta kaldign zaman hamile halinle o beline saplanan agrıyı biliyormusun? Çatı agrisıyla ayakta dengede durmanın ne kadar zor oldugunu biliyormusun? Ayrica artk hamile engellı ve yaşlılara ayrilan yer yok cünkü bızlerin önceligi var!

E kendi esinize naziniz gecmiyo hamile ve cocyklu biri olarak baskalarina nasl gecsin

Ama eşini de tanımıyoruz ki höd höd bi tipse konu sahibi ne yapsın... O da zor bir durum tabii... Allah zorda bırakmasın insanı. Muhtemelen otobüste de sinirlerinin yıpranması eşinden de kaynaklı... Düşünsenize, çocuk, hamilelik, üzerine böyle bir eş (varsayımlarımızdan yola çıkarak diyorum)... İnsan çileden çıkar valla, ben bu dünyaya niye geldim diye :(

Sahi burda gezenti teyzelere takmış bir güruh var çok komik yahu :KK70: ne yapsın insanlar yaşlanınca evden çıkmasınmı ,gezmesinmi? Herkesin oğlu kızı arabayla gezdiremeyebilir,ayrıca bir gün hepimiz yaşlanacağız,yaşlanınca aklınıza gelir bu düşünceleriniz mutlaka

Sahi burda gezenti teyzelere takmış bir güruh var çok komik yahu :KK70: ne yapsın insanlar yaşlanınca kalkarsın evden çıkmasınmı ,gezmesinmi? Herkesin oğlu kızı arabayla gezdiremeyebilir,ayrıca bir gün hepimiz yaşlanacağız,yaşlanınca aklınıza gelir bu düşünceleriniz mutlaka

gezsin vakitlicede evine dönsün, ha dönmedi mi o zaman ayakta da gidebileceğinin farkında olsun, kaç kere omzumdan dürtüldüm, ne münasebet yani

9 yıl Beylikdüzü-Taksim arası işe gidip geldim, metrobüste yoktu o zamanlar çift katlı 145 T ile günde 3 saat
O zamanlar 30 lu yaşların başındaydım, sabah 6:10 da gelen otobüsü yakalayamazsam işe geç kalıyordum, o 9 yılı hep ayakta gittim, nadiren oturabildiğim zamanlar olmuştur, eve ölü gibi döndüğüm günlerdi, zannetmeyin ki gençlere hayat kolay. Ha bazı şeyler vicdan işidir, karnı burnunda bir kadının kan ter içinde oradan oraya savrularak yolculuk etmesine gönlüm razı olmaz, yaşlıların da öyle ama her gördüğüne yer veremiyor insan. Bir seferinde akşam iş dönüşü Çapa'dan binen çoluklu çocuklu orta yaşlı, cık cık cık ne olacak bu gençlerin hali diyen teyze gurubunu fena benzetmişliğim vardır, uzun yolu sürekli toplu taşımayla gitmek hem vücudu hem sinirleri yoran bir durum

Awww işte bu tam Mune Mune lik olmuş canım ya

Aynen kesinlikle size katiliyorum geçen ay metroya bindim Yanımda oğlum da vardı bebek arabamız yanımızda yoktu oğlum daha çok küçük yeni yürümeyi öğrendi Çok ayakta kalamıyo metroda kucağıma aldım koca karnımda düşmemek için kendimi zor tuttum Çok sıktığım için de oğlum ağlamaya başladı ve bir Allah'ın kulu yer vermedi çocuğum küçük ayakta duramıyor dengeyi kuramıyor ama bir kişi bile yer vermedi iki üç gün önce doktora gittim metroda oturdm yaşlı bir amca benden sonra bindi kimse yer vermedi neredeyse ben kalkacak tım yer vermek için sonra yanımdaki kalktı yer verdi ben hamile halimle utandım ama gençlerde tık yok

Gençlerde de Allah korusun hasta olanlar var ise? Kimse kimseyi anlamaz hale gelmiş...

Köyde karnında çocukla çay toplayan teyzelere acıyalım bence... Sizlerin bir sıkıntılı durumu yok, ayrıca yeni yürümeyi öğrenen çocukla, çocuk arabasız ne işiniz var dışarıda. Bir iki zaman sabredin, o çocuğa da yazık :/

Canım benim bu uslub dogrd mu sence beş dakikalık zevk falan yani anne baban seni leyleylerden aldı da bizim mi haberimiz yok
Eğer bu cocuk beş dakikalık zevk için olsaydi evlilik disi veya kazayla olmus olurdu ki ortada boyle birşey yok.
Nasıl boyle rahat konusuyosun anlam veremedim inanki sende illaki hamile olacaksın empati kuramadin demekki neyse yinede testeşekkür...

Ama eşini de tanımıyoruz ki höd höd bi tipse konu sahibi ne yapsın... O da zor bir durum tabii... Allah zorda bırakmasın insanı. Muhtemelen otobüste de sinirlerinin yıpranması eşinden de kaynaklı... Düşünsenize, çocuk, hamilelik, üzerine böyle bir eş (varsayımlarımızdan yola çıkarak diyorum)... İnsan çileden çıkar valla, ben bu dünyaya niye geldim diye :KK43:

Yani orasi oyle de ben bu hamileyim cocugum var triplerine gelemiyorum bende hamile kaldim cocuk dogurdum cok adedersiniz it gbi calistm ankara da yasiyorum ise 2 saat gidis 2 saat gelis yaptm ama cikipta ona bagiraym buna catayim demedim cocuk yapmak da benim tercihim calismakta otobuse binmekte.yani bu kadar prensesligi bebim bünyem kaldirmiyo =)

Ben istanbulda yasamiyorum bursa da yasiyorum ama malum durum burdada mevcut tabiki fakat Ben KONU BASLIGINA COK SINIR OLDUM...

Gencler yer vermedi diye terbiyesiz olması gerekmiyor iş güç yorgunu morali bozuk ya da yorgunluktan mayışmış olma ihtimalleride var.

Bazi yasli teyzelerin ya da kadinlarin cocuklarini can kenarina oturtup disariya dogru dalmisss hallerini de gordukk.

Yasli bi amcaya her vedigimiz de amcanin kalkip suslu puslu bi Kadina her vedigine de sahit olduk.

KONU SAHIBINE ISE ACIKLAMAM SUDUR !

HAMILESINIZ KIZINIZ YANINIZDA VS.NE DEMISLER ONDEKI KOLTUKLAR ONCELIKLI SIZE AIT.

HAKKINI ARA O ZAMAN KARDESIMMM..SESIN CIKSINN.. AMA KLAVYEDE DEGILL BU BIR TEK SENIN ICIJ GECERLI DEGIL HERKES ICIN.. HAKKINIZI ARAYINNN AMA YER VERMEYEN GENC DIYE DE UMURSAMAZLAR KELIMESINI KULLANAMAZSINIZ

Back
X