Ben ve umursuz gençler

Ben de 5 aylık hamileyim gayette belli karnım, bir kac defa otobüse binmek zorunda kaldım istanbulda.Hamileler için ayrilmis yerin onunde durdum bekledim,oturan genclerin umrunda bile olmadı ki, hamile olan anlar bir süre sonra ayaklar şişiyor,insanın beli agrimaya başlıyor,baska yolcular sıkıştırmaya başliyor vs vs.Valla herkes oturması gerekn yerde otursun,yaşlilara ve hamilelere anlayış şart,gençler de hamile olmayan vatandaş da ayrılan özel alana oturmayacak.

35 yaşndayım kronik vertigo hastasıyım, minyon olduğm için 26-27 gösteriyorm genç sanıyorlar..orta yaşlılarda yer verilsin diye bekliyor şimdiki gençlere bak yer vermiyorlar diye söyleniyolar birde gözünün içine bakarak psikolojik baskı, hastayım arkdaş haliyle ayakta durmak zor otobüste denge sorunu. Ha çok yaşlı ve hamile olursa mecburen kalkıyorm üff

Ben bir keresinde okuldan çıkmış dershaneye gidiyordum.Çantam da çok ağırdı.Otobüse bindim, otobüs bir fren yaptı ben savrulup öne düştüm ve kimse umursamadı.Hamilelere yaşlılara üzülüp yer veren oluyor ama biz gençlere hiç acıyan olmuyor,biz genciz ya düşsek de en fazla bakıyorlar.belki sizin hamile olduğunuzu anlamamışlardır ama ben düştüğüm halde umursamadılar

buradan fırsatını bulmuşken rica edeyim.sırtında ağır bir çantası olan bir genç görürseniz oturuyorsanız ve taşıyabilecek durumdaysanız lütfen çantasını taşımayı teklif edin.emin olun o genç teklif etmenizden bile çok mutluluk duyar

İnsanlarin yapmalarini beklediginiz ya da umdugunuz ama yapmadiklari seyler yuzunden onlara kizamazsiniz. Herkes ayni duyarlilikta olmayabilir ya da sartlarini bilemezsiniz. Kaldi ki siz toplu tasimaya binerken onlarin yer vermesine guvenip binemezsiniz. O kadar rahatsizsaniz toplu tasimaya binmeyip taksiyle seyahat edebilirsiniz belki ya da cocugunuzu birisine birakip gidip gelebilirsiniz.

Ozetle hamile ve cocuklu kadinlara yer verilmeli, bunda hemfikiriz ama verilmedigi zaman hayiflanmaya, sinirlenmeye hakkiniz yok

Gayet haklısınız. Size ayrılan kısımda oturmak sizin hakkınız. Ama bazen bende birilerine yer veremiyorum. Sabahları okula yürüyerek gidiyorum. 8 saat üst üste dersim oluyor. Hep ayakta hareket halinde ders anlatıyorum. Hiç derste oturduğumu bilmem. Çıkışta yine 1 km kadar yürüyüp (o da eğer çarşıda hiç işim, alışverişim, ödeneceğim yoksa 1 km) dolmuşa zar zor kendimi atıyorum. Her gün her gün bu tempoyla dinç olamıyorum. 23 de olsam bazen bünye yoruluyor. Çok zor durumda olmayan kimseye yer vermiyorum o günlerde. Hatta dolu minibüslerin gitmesini bekleyip gerekirse 15 20 dk geç biniyorum.

Artık hayat zorlaşıyor. Çalışanlar da okuyanlar da bilmem kaç aktarmayla bilmem kaç saat sokaklarda kalıyorlar. Belki benim de arkamdan terbiyesiz deniyordur, bilemem.

Ama tabiki hamile, çocuklu bir kadına ya da gerçekten yaşlı ve ya engelli birine yer verilmeli diye düşünüyorum.

Yaşlılara ve hamilelere tabii ki yer verilmeli ama bunun bir zorunluluk gibi görülüp gençlere baskı yapılması çok rahatsız edici. Kendimden örnek vereyim memlekete dönmek için sabah 6’da kalkıp otobüse binip 5 saatlik yolculuk yapmışım. Sonrasında minibüsle 2 saatlik yolculuk yapıp artık en son evime gitmek için dolmuşa bindiğimde biri benden yer istese boş boş bakarım. Çünkü artık istesem de kalkamam :KK70:

Kendini iyi hisseden, yorgun olmayan, yolculuğa ayakta devam etmeyi göze alan gençler zaten yer verir. Genç sonuçta ayakta gitsin demek çok saçma. Sizden çok daha yorgun olabilirler ya da bir hastalıkları olabilir ne bileyim.

Sizin adınıza üzüldüm gerçekten zor bir durumda kalmışsınız. Hamile halinizle bir de çocukla birlikte ayakta kalmışsınız. Ben görseydim yer verirdim size :KK28:

Zorunlu degil tabiki ama hamile cocuklu yasli veya engelli bi insan varken yer vermemek sacma bence... Vicdan meselesi benim vicdanim rahat etmez veririm yer.

Bagiracakmiş, bagirsan nolur? Kimse sana yer vermek zorunda değil. Hele ki bagirirken...
Herkes ayni ucretini odeyip biniyor. Hamile, engelli ve yaslilar ayrilmis olan koltuklarda oturanlar haric kimsenin kalkma zorunluluğu yok bence. Toplu tasima hosuma gitmiyor, binmiyorum. Sen de binme o zaman.
+1
Evet, yer verseler iyiydi, kurallar dışında vicdan mevzusu var, insanlik meselesi var ama yer vermediler diye kimseye bagirma hakkiniz da yok.. Sonucta size ayrılan belli koltuklar var ve herkes ayni ucreti ödeyip biniyor..
(hamile birini gorunce yer veriyorum bu arada)

Son düzenleme:
evet haklısınız ama o gençlerde sabahın köründe sırtında çanta ile yollarda yada işteler insanların güçleri kalmıyor bazen ayakta kalmaya o yüzden saygısızlık olarak görmüyorum ben herkes kendine göre haklıdır
Mesela şu an işten çıkmak üzereyim ve resmen cılkım çıkmış durumda.. Bir sureligine toplu tasima kullaniyorum bu ara, cok özel durumlar disinda kimseye yer vermeyecegim, saygisiz oldugumu da dusunmuyorum..

Hamile ve yaslilara tabii ki yer verilmeli.

Ama gezmeden gelen kisir/borek dolu midelerle hemem oturmak isteyen orta yasli teyzelere de herkes yer vermek zorunda degil.

Metroda hamilelere , yaşlılara , bebekli annelere ve özellikle çocuklara her zaman yer veririm.Annesine yer vermem , çocuğa veririm.Ama bazen çocuğa verdiğim yere anne oturuyor , kadın da genç ve sağlıklı.Çocuk ayakta kalıyor , anne oturuyor.Bu kurnazlıktan da nefret ediyorum.Bence hamilelere yer verilmeli.Gençler de kendince haklı ama hamilelik bambaşka bir durum bence.

Düşüncesiz insan çok maalesef, o yüzden iş başa düşüyor beklemek yerine. Yorumları okumadım, yazan oldu mu bilmiyorum ama sizin adınıza eşiniz rica etsin “eşim hamile, müsadenizle oturabilir mi, ayakta durması çok sağlıklı değil” gibi

Düşüncesiz insan çok maalesef, o yüzden iş başa düşüyor beklemek yerine. Yorumları okumadım, yazan oldu mu bilmiyorum ama sizin adınıza eşiniz rica etsin “eşim hamile, müsadenizle oturabilir mi, ayakta durması çok sağlıklı değil” gibi
Canım yorumların başında konu sahibi maddi durumlarının olduğunu ama eşinin taksi tutmak istemediğini söyledi ki karnında çocuğu yanında diğer çocuğu olan bunu bile bile taksi tutmayıp eşini otobüse mecbur bırakan bir adamın da bu kadar düşünceli olacağını sanmıyorum.

Canım yorumların başında konu sahibi maddi durumlarının olduğunu ama eşinin taksi tutmak istemediğini söyledi ki karnında çocuğu yanında diğer çocuğu olan bunu bile bile taksi tutmayıp eşini otobüse mecbur bırakan bir adamın da bu kadar düşünceli olacağını sanmıyorum.
Teşekkür ederim uyarınız için :KK200:
Yazık o zaman ne diyeyim daha kendi kocanız düşünmüyor ki sizi, dışarıdakiler düşünsün

Hamileler otobüslere binmesin :63:
dans-1-gif.1318469

Hamileyken 3 defa metroyu kullandım ilk ikisinde direk yer verdiler son kullandığımda 7,5 aylık hamileydim 4-5 durak ayakta gittikten sonra genç bir kadın seslenip boşalan koltuğu gösterdi lütfen oturun diye ben gerek yok sagolun diyince orası sizin hakkınız dedi. Böyle incelik gösterenler denk gelirse ne ala ama yok kimse yer vermezse zaruri bir durum olmadıkça kalkın ben oturcam demek dogru değil
Beklentiyi yüksek tutmamak gerek binerken ayakta kalma ihtimaline göze alın
Yalnız ben otururken bir hamile binse kesinlikle yer veririm vicdanim asla rahat etmez

Ya 5 dakikalık zevkinizin, aman soyumuz devam etsin yavrulayalim düşüncenizin ceremesini başkaları çekmek zorunda mi yok orda öncelikliyiz -burda oncelikliyiz herkes seferber olsun isterseniz .. bir tanede degilsiniz ki insanlar ne yapsın hamile değiller diye oturmasınlar mi .. Size ayrılan koltukları isteyin hakkınız ama diğerlerine de karışmayın bi zahmet .

Tek bir mesaj yazmış...

Hemencecik uçurmuş Mune abla:KK70:

Back
X