Ben ve umursuz gençler

İstediğiniz cevapları aldınız zaten ayrıca kimsenin anneliği ni sorgulamaya hakkınız yok size o kadar mesaj attım bir tane cevap yazmadınız maddi durumunuz olmasa mecbur olsanız emin olun ben de sizden taraftım ama sırf eşinize laf geciremediginiz için o iki masumun hayatını siz de tehlikeye attınız. Önce çuvaldızı kendinize batırın bi. Herkes size söyledi hakkınız olan koltuklar da oturan insanlardan müsaade isteyin çünkü orası sizin hakkınız vermek zorundalar. Normal koltuklar da oturanın inisiyatifi ne kalmış. İmkanınız varken bu saatten sonra taksi kullanın çocuklarınızı düşünerek önce hakkınızı eşinizden isteyin. Sonra gerçekten ihtiyacınız acil işiniz olduğun da otobüs metro gibi yerlerde size ayrılan koltuklarda talep edin. İnşaAllah bu mesajıma cevap verirsin.
Cabim benim ben eşimle zaten kavga ediyotkm bu konuda merak etme
Ama sanada bir odun denk gelseydi böyle rahat konusmazdin,ben çuvaldızı kendime batirdim zaten merak etme
Kimsenin anneliği ne de lafim yok kim ne yaparsa yapsın ben konuyu keşke acmasaydim bu kadar
Umarım mesaji okursun

Ama sanada bir odun denk gelseydi böyle rahat konusmazdin,ben çuvaldızı kendime batirdim zaten merak etme
Kimsenin anneliği ne de lafim yok kim ne yaparsa yapsın ben konuyu keşke acmasaydim bu kadar
Umarım mesaji okursun

Sana odun denk geldiyse 3.yu dogurmazsin umarim:KK66:

Insan haklarini gasp eden sizlere denir bence cahil diye laflarina dikkat et 10 yasindaki cocugun sirtinda 15 kiloluk cantayla aman biz premses tasiyoruz diyerek yerinden kaldiriyorsaniz asil cahil sizsiniz gunluk 12 saat ayakta calisip eve gidip bebek bakan ev isi yapan kadinlara sirf genc diye oturma hakki tanimiyorsaniz asil cahil sizsiniz
10 yaşındaki çocuğun sırtına 15 kgluk çanta koymasınlar diyebiliriz ama hamile bir kadına doğurmayıver diyebilir misiniz? Cahil cahil premses taşıyoruz gibi banel bi yaklaşıma girmişsin hiç bana cahillikten daha bahsetme konu premseslik mi? Hakkı gaspedileni de baya yanlış anlamışsın. Konuşmalarına dikkat et ne demek ayrıca birazdan benim kim olduğumu biliyor musun kızımm diyeceksin herhalde :cool:

Ben şu tutuma da biraz karşıyım, görünce duramadım, "doğurunca anlarsın, evlenince anlarsın, ana olunca anlarsın..." Anlayan var anlamayan var. Yıllar önce ben henüz evlenmemişken çevremdeki tüm evliler dünyanın eeeen zor işini yapıyormuş gibi dolanırdı, kasım kasım kasılmalar, oflamalar puflamalar, sürekli bir yemek, temizlik, eşten dem vurmalar... Sorunca da evlen anlarsın demeler... Valla sonra evlendim, baktım o kadar da zor bir şey değil, organize olursan planlı olursan her şey pek de güzel yetişiyor... Öyle abartacak bir şey yok. Şimdi muhtemelen çocuğum olsa da (nasip olursa) üç beş süreçten sonra o da oturur... Bu kadar gözünüzde büyütmeyin, hiç birimiz ve hiç biriniz Elon Musk falan değiliz/ değilsiniz :KK54: Anlayın artık şunu... Milyarca insan geldi geçti şu dünyadan, herkes aynı işleri yaptı, değişik bir şey yok :kahve:
Ya önce benim tam olarak neye cevap verdiğimi bir anlayın rica ediyorum. Çok alakasız cevaplar veriyorsunuz. Arkadaşın biri demişti “işleri güçleri doğurmak” veya “doğuruyorlar da ne oluyor, sanki einstein olacak” tarzında aşağılayıcı cümleler kurmuş. Alttan alttan gerizekalı demeye çalışmış bunu anlamamak mümkün değil. Senin dediklerine gelirsek güzel arkadaşım (ki benim yorumumla ne alakası var hâlâ çözmüş değilim), dediklerinde kısmen haklısın. Evlilik çok büyük marifetmiş gibi, hayatta bir hedef, bir başarı gibi gösterilişine ben de uyuz oluyorum. Planlı programlı düzenli yaprsan herşeyi hiç te zor değil.
KISMEN haklısın dedim, çünkü ben senin yazdıklarını demişim gibi yansıtman hiç hoş değil. Diğer arkadaşa “birgün sende anlarsın” çümlesini şu sebeple kurdum. Doğuranları ve doğurdukları çocukları aşağıladığı için, gerizekali muamelesi yaptığı için gün gelir kendisi de bu tür cümlelere maruz kalır. Biri der ki “doğuruyorsun da ne oluyor sanki einstein olacak”.
benim bu cümleyi kurma sebebim herkes doğuruyor bu kadar büyütülecek bir durum yok sanki çok büyük bir şey yapıyorsun vatana millete

Otobüslerde önceliğiniz var zaten, hamilesiniz madem insanlardan yer isteseydiniz. Karnınız belirgin mi kaç haftalık? Yani ben hamile halde otobüse binsem ve kimse yer vermese gurur yapıp ayakta yolculuk yapmam, inince de buraya tartışma çıkaran konular açmam. Hakkınızı siz aramazsanız inanın kimsenin umrunda olmaz.
Ben gençlere de hak verdim, her gün 3 aktarma yapıyorum okul-staj-dershane-tez-sınav tüm günlerim böyle geçiyor. Karnı belirgin olmayan kadına neden yer vereyim ki yorgunluktan ölmüşken.Nereden bileyim hamile olduğunu? Çocuklu kadınlara da aynı şekilde. Anneye yer vermem çocuğuna vermeyi tercih ederim. Kucakta oturmak 4 5 yaşından sonraki çocuklar için rahat değil çünkü.

İyi de erkek diye kimse size yer vermek zorunda değil ki.
Aciz miyiz biz kadınlar olarak ayakta duramayalım ?
Burdan bunu mu anladın alkış. Kusura bakmayın biz çerkeslerde bir ortama bir kadın girdiğinde en ufağından en yaşlısı ayağa kalkar. Bizde kadınlara saygı büyüktür.

Ayrıca bi ortamda erkeğin yer vermesi kadının oturması acizlik değil. Kadına verilen önem ve saygıdır. Olaylara saçma sapan yerlerden bakıp polimik yaratmayın. Sizin bu yaptığınız feministlik değil.

Burdan bunu mu anladın alkış. Kusura bakmayın biz çerkeslerde bir ortama bir kadın girdiğinde en ufağından en yaşlısı ayağa kalkar. Bizde kadınlara saygı büyüktür.

Ayrıca bi ortamda erkeğin yer vermesi kadının oturması acizlik değil. Kadına verilen önem ve saygıdır. Olaylara saçma sapan yerlerden bakıp polimik yaratmayın. Sizin bu yaptığınız feministlik değil.

Ben zaten feministim demedim ki.Ayrıca kadına ekstra saygı gösterilmesiyle erkeğe ekstra saygı gösterilmesi arasında bana göre hiçbir fark yok.İkisini de mantıklı bulmuyorum.

Ben zaten feministim demedim ki.Ayrıca kadına ekstra saygı gösterilmesiyle erkeğe ekstra saygı gösterilmesi arasında bana göre hiçbir fark yok.İkisini de mantıklı bulmuyorum.
Bizim kültürümüzde kadına saygı ve kadının yeri büyüktür, önemlidir. Bu konuda sizinle tartışmayacağım. Kültür çatışması yaşamayalım.

Toplu taşıma araçlarında hamile yaşlı engelli vs gereksinimli insanlar için ayrılmış koltuklar var önde oraya gidip oturanları kaldırmalısınız. Orada oturmak sizin hakkınız.
Onun dışında gençlerden ve diğer insanlardan yer vermelerini beklemek biraz lüks kaçıyor maalesef özellikle büyük şehirlerde. Bu gibi durumlar zamanımızla ilgili bir şey değil, eskiden de böyleydi, mesela 90 larda sigara yasağı henüz yokken otobüslerde sigara içiliyordu ve itiraz eden olursa o zaman özel arabanla git diyorlardı. Şimdi yasak olmasa emin olun aynısı olur.

Umarım mesaji okursun
Okudum okudum da sen de rahatsizsan kapattir konunu çünkü herkes aynı düşüncede olmak zorunda degil. Neyse inşaAllah o odun kocana 3. Bir çocuk yapmazsın umarım yazık çünkü değmez o kacaya.

Dün otobuse bindim ,hamileyim ve aynı zamanda kızım yanımda bakiyorum etrafıma ayakta duracak yer var tamam ama ben kızımı mi tutayım kendimi mi?
Neyse dedim bekledim illa duyarlı biri olur diye
Yasli bir teyze cocuk duracaksa kucağıma alayim dedi ve bunu yanimizda ki genç kızlar duyuyor yok teyzecim durmaz cok teşekkür ederim dedim,ve yine bekledim ayakta olan nadir kisiler arasindayim tamam kızım sizde yorgunsunuz olabilir anlayışla karsiliyorum ama yarim saatten fazka yolda hiç mi kalkayim da şu çocuklu hanıma yer vereyim demek geçmedi aklınızdan yok geçmedi inanin birde ayahim kaydı otobüs durdukça dengemi kaybettim ama kimse umursamaz ki ne gerek var bizim gençler kulakligi takip muzik dinlerken uyusun çok yoruluyorlar.bende çalıştım inaninki 14 yaşımda ffabrikalarda uykusuz gucsuz ama yinede boyle bir saygısızlik yapmadım hic
Neyse dedim ikinci otobuse bindik eşimde yanımızda o çocuğu tuttu ben de nefes darligi var ve ayakta durdukça kotu oldum zaten.ikinci otobusde de aynı hava bütün gençler uyuyo
Artik dayanamıyorum bağıracagim birine dedim ki abinin biri taa arkadan buyrun buraya oturun diye seslendi.sinirden catladim görmüyorlar gormek istemiyorlar ne zaman bu kadar duyarsiz oldu bu insanlar yada aileler mi böyle ogretti bilmiyorum ama çok uzildim ve dertlesmek istedim basinizi agrittiysam özür dilerim...

Ben de hamile yasli ya da çocuklu insanlara yer veririm ama bazen okul dersane derken çok yoruluyorum özellikle hava da sıcaksa falan migrenim tutar o zaman vermeyebiliyorum. Gerçi bugüne kdar bana kalmadan başkaları yer verir yani dikkat ederim benden önce erkekler kalkıp veriyor zaten

Okudum okudum da sen de rahatsizsan kapattir konunu çünkü herkes aynı düşüncede olmak zorunda degil. Neyse inşaAllah o odun kocana 3. Bir çocuk yapmazsın umarım yazık çünkü değmez o kacaya.
Tesekkur ederim nasıl kapanıyor konu bilmiyorum yoksa beklemezdim.
Ayrica üçüncüyü bende düşünmüyorum zaten sagolun

Umarım mesaji okursun
kusura bakmayın da o odun dediğiniz kocaya 2. çocuğu yapan biz ya da otobüste size yermeyenler değil. Sana da odun denk gelseydi böyle konuşmazdın nasıl bir laf, o odunla evlenmek sizin tercihiniz, herkes odun tiplerle evlenmiyor ki. böyle herifleri koca diye alırsanız böyle hamile hamile bir de çocukla sürünürsünüz otobüs köşelerinde, ne bekliyordunuz?

10 yaşındaki çocuğun sırtına 15 kgluk çanta koymasınlar diyebiliriz ama hamile bir kadına doğurmayıver diyebilir misiniz? Cahil cahil premses taşıyoruz gibi banel bi yaklaşıma girmişsin hiç bana cahillikten daha bahsetme konu premseslik mi? Hakkı gaspedileni de baya yanlış anlamışsın. Konuşmalarına dikkat et ne demek ayrıca birazdan benim kim olduğumu biliyor musun kızımm diyeceksin herhalde :cool:
Bence biraz kitap oku okuma anlaman gelissin sonra bana yorum yap hakki gaspediliyor o akpili basan 10 yasinda bir cocuksa dahi ilk o bindiyse oturmak onun da hakki o cantalar olmasa cocuklar nasil egitim gorecek egitim sart ama dogurmak sartmis cok onemli biseymis gibi gostermeyin Allah askina eger cok dogurmak isteyen varsa kendi sartlarina gore cocuk yapsin kimseden ayricalik gostermesini beklemesin sirf cocugu var diye calisan okuyan insanlarin hakkina goz dikilmesin

Bir insana sırf cinsiyetinden dolayı saygı duyulmamalı.

Back
X