• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bence çok önemli...

Evet herkeste inanılmaz bir kibir inanılmaz bir ego var.Herkeste bir "sen kimsin" havası.Sanki kendisi nobel ödülü almış da seni beğenmiyor.Öyle bir özgüven ama içi boş,fıss...Toplum içinde hareket etmeyi bilmezler ama sorsan prenses Diana'dan daha asildir.Hatasını kabul etmek yerine sana saldırır filan...Söylüyorum size yeni gelecek nesil çok daha kötü olacak,boş tenekeden farksız olacak,hepsi aşırı şişirilmiş bir egodan ibaret kendini ve ne yaptığını bilmeyen bir nesil geliyor.

Bende kendimi uyarmamak için zor tutuyorum.
Biz dışarda çekirdek yerken poşetle dolaşıyoruz. Asla yere atmıyoruz.
Banklarda yanyana oturduğumuz insanlar yerlere atarken ben poşete koyuyorum, insan bizi görünce bari çekinir bırakır atmayı değil mi?
Devam ediyorlar hiç istiflerini bozmadan.

Bence de asırı onemlı. Bunu yapanlar bencıl ve cahıl ınsanlar, toplum olarak oyleyız ıste. Ben cok hassasım bu konularda, hadı tukuren neyse ( o da ıgrenc ama en azından cevre kırlenmıyor) ama cop atanları gıdıp dovmek ıstıyorum o kadar sınırlenıyorum
evde kagıtları ve plastıklerı ayırırız eskıden camları da attırmıyordum anneme ama artık cam almıyor beledıye. Sızden de rıcam bu konuda duyarlı olmanız, artık bırcok beledıye gerı donusum ıcın plastık alıyor. Sadece dısarda degıl evımızde de cevreyı koyabılırız lutfen :)

Hafta içi haberlerde görmüşsünüzdür.İsveç'te elektrik ve ısınma ihtiyacı çöplerin geri dönüşümünden elde ediliyormuş ve İsveç'in kendi çöpü bittiği için başka ülkelerden ithal edicekmiş. Keşke bizimkileri alsalar, para da istemez :1:

Çöp pislik hepsi çok kötü

Ama hepsinden çok tükürenlerden çekiyorum arkadaş ya

Hele sabahları dayanamıyorum, birine çıkışıyorsun arkadan biri geliyor, otomatiğe bağlanmış gibi yollarda tükürerek yürüyor erkekler, bir gün bunun yüzünden başım belaya girecek, mide bulantısı cabası, pislik cabası, geçen gün her sabah rastladığım bir adamı uyardım bak kardeş dedim her sabah aynı yolda karşılaşıyoruz, her sabah tükürüyorsun ee dedi midem bulanıyor vazgeç bu kötü alışkanlıktan yazık değil mi insanlara, en azından yanında kağıt mendil taşı dedim demez olaydım yüksek sesle sanki bütün içini boşalttı arkamdan inadına, bütün gün öğürdüm. Ya şu forumu okuyan erkekler tükürmeyin arkadaş tükürmeyin yaa, biz mecburmuyuz yollarda sizin her türlü ifrazatınızla muhatap olmaya, ahirette yakasına yapışıcam bunların:47::47:

Memleketim olan ile çok güzel bi park ve yürüyüş yolu yapılmıştı. Hani şu spor için yürüyüş yapmak isteyenler için özel parke taşlarından döşenmiş güzel bir yolu vardı. Kardeşim ve küçük kuzenimle yürürken bi baktık o taşları söküp sağa sola atmışlar :(
Okadar üzüldük ki.. Belediye insanlar güzel vakit geçirsin diye bişeyler yapıyo, görgüsüz cahillerde onları tarumar ediyor.
Sonra hepimiz çimlere saçılı taşları toplayıp, puzzle yapar gibi tekrar eski yerlerine yerleştirmeye çalıştık. Artık daha güzel görünüyordu :) sonra.. Sonra... Yine aynı manzarayla karşıkarşıyaydık :((

Hafta içi haberlerde görmüşsünüzdür.İsveç'te elektrik ve ısınma ihtiyacı çöplerin geri dönüşümünden elde ediliyormuş ve İsveç'in kendi çöpü bittiği için başka ülkelerden ithal edicekmiş. Keşke bizimkileri alsalar, para da istemez :1:
İsveç çok modern bir lle. Kaldırımları bile buz tutmasın diye kalıriferli. A bi de belediyenin ücretsiz metrolara koyduğu sandviçler var, bunu Türkiye de düşünebiliyormusunuz? Acıkmamış olanlar dahi sırf beleş diye çantalarını doldururlardı

Çöp pislik hepsi çok kötü

Ama hepsinden çok tükürenlerden çekiyorum arkadaş ya

Hele sabahları dayanamıyorum, birine çıkışıyorsun arkadan biri geliyor, otomatiğe bağlanmış gibi yollarda tükürerek yürüyor erkekler, bir gün bunun yüzünden başım belaya girecek, mide bulantısı cabası, pislik cabası, geçen gün her sabah rastladığım bir adamı uyardım bak kardeş dedim her sabah aynı yolda karşılaşıyoruz, her sabah tükürüyorsun ee dedi midem bulanıyor vazgeç bu kötü alışkanlıktan yazık değil mi insanlara, en azından yanında kağıt mendil taşı dedim demez olaydım yüksek sesle sanki bütün içini boşalttı arkamdan inadına, bütün gün öğürdüm. Ya şu forumu okuyan erkekler tükürmeyin arkadaş tükürmeyin yaa, biz mecburmuyuz yollarda sizin her türlü ifrazatınızla muhatap olmaya, ahirette yakasına yapışıcam bunların:47::47:

Tükürüyor demekle incelik etmişsiniz. Resmen koca koca balgam ve s.mük öbekleri yerler..:25::27: özellikle kış sabahları, yere bakmadan yürümeye çalışıyorum. Bunu genelde 40 yaş üstü yapıyo ama.. Iyyyy içim kalktı bak şimdi :((

Aslında cehaletle de çok ilgili değil bu mevzu.Üniversite okumuş belli bir gelir seviyesine sahip insanlar bile yapıyor bunları.Bizde ortak yaşam bilinci yok çünkü.Bizim Alman bir komşumuz vardı eskiden.Kadın çöplerini organik çöp ve plastikler olarak ayırırdı.Evin dışında da çok dikkat ederdi çevreyi kirletmemeye.Şimdi bu kadın çok mu kültürlüydü hayır değildi.Almanya'nın küçük bir kasabasında doğup büyümüş ortaokul mezunu yaşlı bir kadındı.Ama oranın sistemi onu adam etmiş işte.Kurallar kesin,cezalar caydırıcı.Biz burada bu pis insanları şikayet etmeye kalksak şikayet edecek yer bulamayız.Bulsak da kimse ilgilenmez.Öyle sinir olduğumuzla kalırız işte.Yaşadığım şehirde çarşının göbeğine büyük elektronik bir turist informasyon makinası koydular.Bir hafta geçmeden makine kullanılmaz hale geldi parçalandı bozuldu.Yani şimdi bunu yapanlara ne denir ki?Bi insanın ne zoru olabilir o aletle?Neden zarar vermek ister?Hakikaten artık yolda gördüğüm insanlar gözüme hamam böceği gibi filan görünüyor artık bunlara şahit oldukça

sahil kenarında yürüme yerlerinde yerler çekirdek dolu. orda burda çöp ıvır zıvır. ayrıca yollar kaldırımlar tükürük dolu. bu insanlar ne zaman öğrenecek temiz olmayı, düşünceli olmayı...

Bizde ailece piknikte parkta sokakta çöpümüzü atmayanlardanız şükürler olsun ki...Her şeye titizlik taslayan beyinsizler çevreye gelince hiç önem göstermiyorlar.. Hele ki piknik alanlarında her yere çöplerini saçarlar bir dahaki gitmelerinde de yine temiz yer ararlar.. Tuvaletleri temiz kullanmazlar sonrada milletin içinde ay ne pis diye şikayet ederler.. Bir gün piknikten dönüyoruz önümüzde bir kamyonet kasasında insanlar demeyi çok isterdim ama hak etmiyorlar karpuzu yiyip kabuklarını etrafa fırlatıyorlardı...Kağıda kocaman bir ÖKÜZ yazıp arabanın camına yapıştırasım geldi.. Trafik de sıkışık camdan bağırdım dayanamayıp ne yapıyorsunuz biriktirip gittiğiniz yerde çöpe atsanıza diye.. Haklıyken haksız duruma düştüm...Yemediğim laf kalmadı..
AVM'lerde olsun şehirler arası mola yerlerindeki tuvaletlerde olsun Çöp kovası bomboş tuvalet kağıtları ped'ler etrafa saçılmış.. Nasıl bir milletiz ya. Herkesin pisliğini görmek zorundayız sanki..

!!!!!! dileğim: bu bahsedilenleri yapanlardan forumda bulunanları bunların okuyup ders alması. yol katedelim en azından. :27::27:

annem çok yüksek katlı bir binada oturuyor, evde sigara içtirmez, balkonda içerim ben. beni ta aşağılardan görmüşler, sigara içtiğimi yani balkonda.

neyse 1 hafta sonra sanırım, ben yine balkondayım, mutfak balkonuna çıkmıştım. yöneticinin hanımı gelmiş, annem oturma odasına almak istedikçe mutfak da mutfak demiş. onlar mutfakta otururken, haberim yok tabii benim, işim bitti, giricem içeri, mutfağa girdim. 2 saniye içinde ne olduğunu anlamadım kadın bir hışımla kalktı, çemkirmeye hazır.

meğer sigara içip izmariti ve külü aşağı attığımı sanıyorlarmış, kadın bir baktı elimde su dolu çay bardağı, içi kül dolu, izmarit de var. ezile büzüle gitti. başka olası suçlu aradılar sanırım sonra :1:

Benimde çok üzüldüğüm konulardan bir tanesi çöp kutusu bulamadığım için elimde kalan küçücük bir parçayı bile yere atmazken bazı insanların çok rahat bir şekilde yedikleri şeylerin paketini oraya buraya sıkıştırmasını kimse görmeden bir koşeye atıvermesi çok sinir bozucu.Bazen yakın arkadaşlarım bile bu hareketi yapıyor uyarıyorum sonra uzun bir zaman geçince yine aynı, alışkanlık kazanmak gerek sanırım birazda.Özellikle parkta yada piknik alanlarında masalarda bırakılan paketler, çekirdek kabukları çok rahatsız edici gidip iki dakika oturmak gelmiyor içimden.

Back
X