Hamileyken saçımı kestirdim çocuk bi doğdu maşallah hem gür hem uzun saçlıydı, az daha dursa sırf saç olarak doğacakmış
O da yalanyaaa gerçekten mi. Şey diyorlar ya bir de bebek saçlıysa mide bulantısı çok olur . Öyle miydiiii?
Ya kel kafasını yerim.Boyle hurafe seyler cok var ben hamileyken saçımı kestirmedim cok uzundu ama oglum kel dogdu o nolacak
Hayır sadece iki kere kustum hap alınca bir daha olmadı, bulantıdan ziyade aşırı bi doygunluk hissi vardı zaten ilk üç ay bitince bitti. Aşırı mide yanmam oldu ilk aydan doğana kadar sadece oyaaa gerçekten mi. Şey diyorlar ya bir de bebek saçlıysa mide bulantısı çok olur . Öyle miydiiii?
Vitaminlerine baktirdi mi ? Demir eksikligi ve d vitamini eksikligide sac dokulmesi yapiyor. Hamilelikte etki ediyor tabiiYa kel kafasını yerim.saçımda dökülüyor bu aralar onda da kestirmek istiyorum açıkçası.
Miden cok bulanirsa kiz olur derler o da yalan oglum varKahkaha attım.gaza gelip hazırlancam şimdi
Cocugu mu atcakmissinizHem oğluma hem kızıma hamile iken saçlarımı kestirdim maşallah siyah ve uzun idiler. Oğlanı 1 yılda 3 kere kestirdim. Çocuk 1 yaşından sonra kesilmesi gerek dediler tabi hurafe dinlemedim. Saçma sapan takıntılar diyorum.
Kaynanam da eğer çocuğun üst dişi çıkarsa bizim zamanımızda damda atarlarmıştabi şimdi dam yok eğer üstten çıkarsa koltuktan at dedi ben de güldüm. Allah'tan alt dişi önce çıktı ki çocuklarım düşmekten kurtuldular o yüzden ne istiyorsan yap doğunca daha çok hurafe şeyler dayatacaklar sana bilmiş ol.
Yaaa ne güzel Allah bağışlasınAy valla 3 sene sonra aşılama ile hamile kaldım. Gebeliğimi öğrendim, hormonlar şelale. Size 30 ise bana hava 40 dedim, gittim saçlarımı kestirdim. tabii sonra ben de bi korktum ama Allah’ın verdiği canı benim saç kestirmem mi alacak? İçinizden ne geliyorsa öyle yapın.
Baktırdım, baktırdım. Hiç bir sorun yok onlarda. Sıcaklardan da olabilir heraldeVitaminlerine baktirdi mi ? Demir eksikligi ve d vitamini eksikligide sac dokulmesi yapiyor. Hamilelikte etki ediyor tabii
Cocugu mu atcakmissiniz
hahah çok güldümBizdeki hurafede farklı misal. Bizde de daç kesilirse beneğin önrü kısalıt denir :) kelimeler bilerek yanlış yazdım nedense doğru yazmayı gönlüm istemedi :)) ilk bebeğimde kestirmiştim, şimdi tekrar hamileyim ben de bugun kestireceğim
Ya tövbe estağfirullaaahhhHem oğluma hem kızıma hamile iken saçlarımı kestirdim maşallah siyah ve uzun idiler. Oğlanı 1 yılda 3 kere kestirdim. Çocuk 1 yaşından sonra kesilmesi gerek dediler tabi hurafe dinlemedim. Saçma sapan takıntılar diyorum.
Kaynanam da eğer çocuğun üst dişi çıkarsa bizim zamanımızda damda atarlarmıştabi şimdi dam yok eğer üstten çıkarsa koltuktan at dedi ben de güldüm. Allah'tan alt dişi önce çıktı ki çocuklarım düşmekten kurtuldular o yüzden ne istiyorsan yap doğunca daha çok hurafe şeyler dayatacaklar sana bilmiş ol.
Ay çok iyi olmuş vallahi . Doğru söylüyorsun şimdiden böyleler bir de bebek doğunca neler neler çıkar. Sen koru rabbiiimmEvet biri de altta çarşaf açarmış eskilerde dam vardı öyle yaparlarmış. Benim kaynana hurafelerden doğmuş mübarek herşeyi dinler uygular. Allah'tan eşim ve ben hiç birini yaptırmama konusunda ısrar edince artık söylemekten vazgeçti. Sonuçta her taviz bir hatayı doğurur. Bugün saçını onlar istedi diye kestirmezsen yarın başka birşey için zorlarlar. İlk doğumumda çok tartıştım kaynana neyse de anneye hayır demek zor ikna olmadı. 2.yi de eşim kimse çocuğumu damdan atma vb saçma şeyleri yaptırmasın kalp kırarım dedi de sustular.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?