- 12 Ağustos 2021
- 574
- 629
- 18
Ama öyle o yüzden bu saçma hurafeleri kim buldu diye düşünüyorum malum sağlıklı kafada değilmişAy çok iyi olmuş vallahi . Doğru söylüyorsun şimdiden böyleler bir de bebek doğunca neler neler çıkar. Sen koru rabbiiimm
Ay amin teşekkür ederim Allah size de versin güzel enerjiler inşallahta bir şey diyeceğim 1 saat önce ağlıyordumMaşallah ne kadar enerjik şekilde konu acmissiniz , cidden Allah nesenizi arttırsın, benim hiç enerjim yok, saçlı/saçsız mide bulantısı/cinsiyet
Her yöre bölge il ilçe de böyle saçma hurafeler var. Daha neler olacaktı da biz izin vermedik sadece lafta söyledi. Aklıma gelseydi söyleyecektim de gitti tek dam meselesi kaldıYa tövbe estağfirullaaahhhbak neler duyacağım daha neler varmış demek ki ya rabbiimm
Birde yaşanmış hikayeler diye Samanyolu kesitleri gibi anlatıyorAma öyle o yüzden bu saçma hurafeleri kim buldu diye düşünüyorum malum sağlıklı kafada değilmiş
Benim şimdi önler uzun arkalar kısa, arkalar uzun önler kısa yaptıracağım :)hahah çok güldümyaaa siz ne kadar kestireceksiniz ?
benimki şubatta doğacak ayva yetişir inşallah:))Hurafemi bilmem ama ciğer yemeyin çocukta leke oluşur derler erkek kardeşimin alnında kahverengi bir leke var küçük ama bariz belli annem oturmuş cigermi yemiş sanki
Ayva yiyenin bebişi gamzeli olurmuş
Sordum anneme ayvamı yedin kız dedim. Ayvayı bulsaydım yerdim diyor. Sağ yanagımda derin gamzem var. Ama birgün anne olursam oturup 1 kilo ayva yiycemm bebişimde gamzeli olsun
Ciğer ellemeyin doğramayın derler bizde de eğer hamileyken ciğere dokunursan birde o elini yğzüne vücuduna filan sürersen bilmeden bebekte leke olur diye batıl bir inanış varHurafemi bilmem ama ciğer yemeyin çocukta leke oluşur derler erkek kardeşimin alnında kahverengi bir leke var küçük ama bariz belli annem oturmuş cigermi yemiş sanki
Ayva yiyenin bebişi gamzeli olurmuş
Sordum anneme ayvamı yedin kız dedim. Ayvayı bulsaydım yerdim diyor. Sağ yanagımda derin gamzem var. Ama birgün anne olursam oturup 1 kilo ayva yiycemm bebişimde gamzeli olsun
Benim bildiğim efsanede de saç kestirince ömrü kısalır derler. İnanıp inanmamak tamamen size kalmış.Merhaba arkadaşlar.
Israrla eşimin annesi ve kendi annem hamile iken saçını kestirme diyorlar.
Sebep 1: Çocuk saçsız doğarmış.
Sebep 2: Ne bilim annem iyi değil diyorlar kestirme işte …
Komik geliyor ama gönülleri kırmakta istemiyorum inat eder gibi. Acayip sıkıldım, hatta bunalıma girmek üzere gibi hissediyorum. E bir şeye el atmam gerek, zaten boyatamam, yüzümde köklü bir değişiklikte yapamam en makul saçımı kısaltmak geliyor içimden. Şöyle bir gideyim bambaşka şeyler olsun, saçımı kestirince hayatım değişecek modunda mıyım ne.
Eşimde uçlarından aldır işte üç parmak nerden farkedecekler diyor ama bir aklım saçını küt kestir dön diyor.Sonradan pişman olacağım da içime doğuyor gibi.
Sen de ne emmeye ne gömmeye derseniz kızmam.
Belki başka fikriniz vardır, bu zamanlarda siz başka şeyler yapıyorsunuzdur? Var mı tavsiye edecebileceğiniz bir şey?
Şimdiden teşekkür ederim.
Ay bak mesela bunu okudum bende oturdum popomun üstüne ne gerek var canım beklesin diyeBir yanım diyoki hurafe diğer yanım diyor ki ne olur ne olmaz kestirme.. Aynı durumdayım aylardır yatarak hamileliğimi yaşıyorum. Riskli bir süreçten geçiyorum erken doğum riskim de cabası. Saçlarım (sürekli yattığım için ve yorumlamak adına eskiye nazaran daha az banyo yapmak durumunda kalıyorum) keçeleşti.,çok kurudu ve yıprandı. Kestirmek istiyorum bende ama annem bebeğin ömrü kısalır diye beni vazgeçiriyor. 31.haftaya geldim bir de hasbel kader kötü bir şey olursa kendini gerçekleştiren kehanet olur diyor ve kestirmiyorum
Cinsiyetiniz belli miiiCiğer ellemeyin doğramayın derler bizde de eğer hamileyken ciğere dokunursan birde o elini yğzüne vücuduna filan sürersen bilmeden bebekte leke olur diye batıl bir inanış varayva konusunda da annem ilk haftalarda bir iki zorladı ayva yedirmek için çocuk gamzeli olurmuş filan.. Ama benim içim almadı ekşi nahoş şeleri yiyemedim hep tatlı yedim hala da öyle devam ediyor.
Oyyyy benim ilk ayım kurban bayramına denk geldi bir et ellediiimmm bir ciğer elledimCiğer ellemeyin doğramayın derler bizde de eğer hamileyken ciğere dokunursan birde o elini yğzüne vücuduna filan sürersen bilmeden bebekte leke olur diye batıl bir inanış varayva konusunda da annem ilk haftalarda bir iki zorladı ayva yedirmek için çocuk gamzeli olurmuş filan.. Ama benim içim almadı ekşi nahoş şeyleri yiyemedim hep tatlı yedim hala da öyle devam ediyor.
ErkekCinsiyetiniz belli miiibir hurafede ben patlatayım
Migroslarda vardır ahhh bebiş gamzeli doğacak diye ayva yiyoruzz yaa Allahım affetBenimki
benimki şubatta doğacak ayva yetişir inşallah:))
1 numarada ciğer yemiştim, hiç bir lekesi yok. Ama kahvaltıya ekmek yok ne yapalım kızım diye sorunca ciğerciye gidelim diyor :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?