Bence kötü ..

canım üzme kendini. ne kötü hissettiğini tahmin edebiliyorum şu an. insana istemediği şeylerin zorla dayatılması, mecbur bırakılması çok yanlış bişey.insan kendi isteğiyle yapmalı, vazgeçecekse sevdiğime değer diye kendi vazgeçmeli. anladığım sen başta isteyerek vazgeçmişsin bişeylerden ama heralde bu fedakarlıkların görülmedi, kıymetin bilinmedi ki için yanıyo şu an. kocanla aran nasıl peki? geçici bi küslük falan mı yaşadınız, ondan mı battı bunlar gözüne yoksa hiçbişey yokmuş gibi sütlimanken mi battı? eğer bu 2. ise, kendinden, yaşamından memnun değilsin ve değiştirmek için bişeyler yapmalı, çabalamalısın...zor da olsa. insan kendinden ödünler verdikçe kendi olmaktan çıkar. biraz daha anlatır mısın yaşamını? neler bekliyodun neler yaşıyosun?

Son düzenleme:
Bir insandan hiç olmadığı gıbı bırı olarak yaşamasını nasıl istenır kı ...

Süt lımanken olan veya kavga esnasında olan bır sey değil bu cnm ..Bu hep benım kafamda nıye böyle oluyor yapılıyor dıye hep sordum bır seydı kendıme..

Şu an ben ayrıldım. Ne kadar zaman daha bır ınsanın istediği insan olarak ,kendınız olmanın lüks sayılacagı bır ilişkıde yaşayabılırsınız kı ...
şimdimi battı bu durum dıyeceksınız .Her zaman battı ama şu an patladı burda işte okuyorsunuz.

Ben ona vazıfesı olan hiç bır şeyı bıle dayatamazken o benden kişiliğimi çaldı be !

yuh

seni anlayabiliyorum canım... bende eşimden aynı baskıya maruz kaldım hemde enmiki daha ilginç kapalı olmama rağmen üstümde bi baskı kurmaya çalıştı yani alsında beni böyle beğendin yok renki çok eşarp takma neden hep farklı şeyler beğeniyosun yok neden bu bluz dar bilmem ne yani ,nsanın kişiliğini değiştiriyolar.. sonra bi baktım paspal biri haline gelmişim ama şimdi toparlanyorumm yavaş yavaş. ayrıca tesettür işe baskıyla olabilecek b,işey değil canım eşin burda yanlış davranmış..

canımmm yaaaa yazını okuyunca Allahım beni mi yazmış diye düşündüm (
yazdığın herşeyi ben de yaşadım hem de hepsini,
senin eşini bilmiyorum ama benim eşim kendisiyle çelişiyordu zaten, aslında örtünmemi istemiyordu ama ailesi örtünmemi istiyor diye örtünmüştüm ama ne oldu? ben geçen sene eşimle oturup konuştum, bu kadının ben olmadığımı olmadığım biri gb yaşamaktan çok yorulduğumu anlattım ve başımı açtım, hiçbirşey söylemedi sadece sen bilirsin dedi. şu an gerçekten kendimim.
kimse yanlış anlamasın örtülü olmak suç değil ayıp değil ama örtünmek için kişinin kendi istek ve rızası olmalı...
baskı altındaki yıllarım için hala ona ve ailesine öfkeliyim bunun bi çaresi var mı bilmiyorum...

insanlar birini sevip onu sahiplenmeyle ona baskı kurmayı karıştırıyor galiba yada işlerine öyle geliyor
herkesin bir çizgisi var belli yaşayış şekli ve prensipleri var
her bireyi bu şekilde kabul etsek onları kendi istediğimiz kişliye dönüştürmeye çalışmasak bu problemler olmaz
belki zamanla aşılabilecek bi sorundur umarım çok canını sıkmazsın

Başka biri için kendinizden ödün vermeniz doğru değilmiş

Hata taa en başındaymış...

Hep şu ünlü mankenleri düşünüyorum.Zamanında neler neler yaşadılar

Belki bize tersti ama belki mutluydular..

Hangisi para için evlendiyse şimdi bakıyorum da gözlerindeki ışık gitmiş

Çünkü baskıyla kişi kendisi dışında bir karaktere bürünüyor...

Önceleri çekilecek gibi gelse de bir zaman sonra mutlu olmadığını anlıyor

Çünkü o kendisi değil...

Şimdi her şey değişecek demek pek de dürüstçe olmaz;ama kendinizi

dinlemeyi öğrenmelisiniz...

Size dayatılmadan neyi severdiniz,nelerden zevk alırdınız...bunları düşünüp

yapabilirsiniz...

Tabii birilerini suçlayabilirsiniz;ama bu sizin beyninizi yormaktan başka bir işe

yaramayacaktır...

En iyisi unutmaya çalışın eskiyi,,yeni başlangıçlar yapın

Neysen, ne düşünüyorsan, ne hissediyorsan,neyi doğru biliyorsan,ne istiyorsan sen o kişisin.
Başkalarının düşünce ve yaşam biçimleri seni etkilememeli.. Tavrını koy. Sen böylesin. Sinir oluyorum böyle insanlara ya sanane onun giyiminden aynı şekilde kapalılara da aynı şeyi yaparlar ya uyuz olurum sizene kardeşim ! insan istediğini yapar.. Sen sen ol istemediğin bir şeye razı gelme.

bir insanı istemediği şeylere zorlamak ne kadar doğru ki
herkes karşısındakini olduğu gibi kabul edebilse üstünde baskı kurmasa ne güzel olur
bu yanlış bizim ülkemizde evliliklerde çok yapılıyorsonuç tabi ki hüsran oluyor
canım sen zaten ayrılmışsın artık hiç geçmişi düşünüp kendini hırpalama geleceğine bak bundan sonra hayatını istediğin gibi baskıdan uzak yaşa

eksikklavyecim,yasadiklarindan dolayi üzgünüm.
Hayatin calinmis gibi hissediyorsun,sonu kötüde bitse o adama yillarini vermissin,hemde kendinden ödün vererek.Konu her zaman dönüp dolasip yine erkeklerin hic bir fedakarliga deymedigi gercegine geliyor.Bastan taviz vermissin,askindan dolayi beni böyle tanidin,böyle sevdin diyememisin ki ben bunu o dönemki gencligine veriyorum.Hepimiz hatalar yapiyoruz,önemli olan o hatalardan ders cikarmamiz ki ders aldigin izlenimi biraktin bende.Yasadiklarini yanina kar say ve hayatina devam etmeye calis,ALLAH yardimcin olsun

Son düzenleme:
çok uzun bir yazı yazabilirdim ama direkt çözüme geçmek istedim.
öncelikle kimseyi suçlama çünkü hata tamamen sende.başkaları seni nasıl istiyorsa öyle olmuşsun.kendini gerçekleştirememişsin.şimdi sen de kendini tanıyamıyorsun.benim ailem de beni kapalı isterdi ama kapalılığın bana göre olmadığını anladım.ne baskılar ne laflar duydum.ama ben istemedim bu ben değilim dedim.ne oldu şimdi herkes kabullendi.mecburlar kabullenmeye.

sen de hataları yapmışsın artık bunların da farkındasın.30lu yaşlarla 20li yaşlar arasında uçurum yok.ben senin yerinde olsam bundan sonra özgürce istediğimi yaparım.soran olursa 30 yaşında kadınım sana mı soracağım derim.bari bundan sonra başkaları için yaşama.hesap verme.kendin ol.

hani diyor ya tarkan "başkası olma kendin ol,böyle çok daha güzelsin."

önce bir insanı seviyorsunuz.. sevdim diye ufaktan size baskı yapmaya başlıyor hoşumuza gidiyor kadınızya vayyy (sevgilim nişanlım her ne ise ) beni kıskanıyor sahipleniyor diyoruz onu yap bunu yapma diyor ufaktan aslında üzerimizde ruhumuzda eğemenliğini kuruyor biz farkına varmıyorum hep evt diyoruz ne derse desin.. ama rüyadan uyanıyoruz gözümüzdeki perde kalkıyor belkide sevgimiz alışkanlığa dönüyor..o zaman gerçeklerin farkına varıyoruz ..ama iş işten geçmiş oluyor.. hal ya bu deveyi güdersin ya bu diyardan gidersine dönüyor .. sadece senin için değil canım ama sanki olaylarımız böyle gelişiyor..

hangi özgürlüklerinin elinden alındığını ve nelerden mahrum kaldığını listele
geri alabileceklerini geri al.

bir de etrafına kızmak doğru değil.
kendi seçimlerimiden ve kendi hayatımızdan kendimiz sorumluyuz. biz izin vermedikçe kimse yaşam düzenimizi bozamaz. en basit örnekle eşinle kavga ettin diyelim o gece uyuyamadığın için ertesş gün işlerini aksattın, sorumluluk eşine değil sana aittir. her şey için geçerli bu özgürlükler için de giyim kuşam için de.

Geçmişi düşünüp daha fazla üzülme bence.En azından "dur" demesini bilmişsin.
Baskı altında kalıp bu gücü bulamayan kadınlar var.Üstelik hayatını istediğin gibi yönlendirmek için geç kalmış değilsin.
30 sana çok geç geliyor sanırım.Bir de bana sor:) Bana göre daha yolun başı bile sayılabilir.
O yüzden bu yıllarını yabana atma,kıymetini bil.

Şimdilerde ise gercekten neyı sevıp neyı sevmedığımı bazen bılmıyorum ...bilemıyorum

Ama gecenlerde babam sen nıye söyle böyle yapmıyorsun dedı .(kapanmıyorsun )dedım ben böyle

mutluyum ..anlamıyorum ya kaç yasına geldım hala ne yapmam gerektığını söylüyorlar .

inşallah zaman daha ıyı düşünmeyı gösterecek ..

askindan dolayi beni böyle tanidin,böyle sevdin diyememisin ki ben bunu o dönemki gencligine veriyorum

yok be canm ben aşk evlılığı yapmadım.O zaman baskı bu kadar barız değildı ...nişanlıyken hanı kuş kaçmasın olayı

kimseyi suclamayin bosuna...
bunlari yasamizdaki en buyuk pay kendinizin cunku...
hayir demeyi karsi cikmayi ve herkese duracagi yeri bilseydiniz bunlari yasamazdiniz...

Zorla güzellik olmaz bir başkasının dayatmasıyla nereye kadar gideceksiniz nasıl mutlu oluyorsanız öyle yapın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…