Bencil arkadaş sorunsali

Susiee

Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2024
99
64
8
20 yıllık bi arkadasim var. Evlendikten sonra cok degisti. Gerci bu adamdan once de bencildi ama daha da artti.
Durumu anlatiyorum. Esinin toplantısı dolasiyla sehir dışından bize gelmek istediklerini söylediler. Esini hic sevmesem de kabul ettim. Sonra da annemi de cagirdik bebege bakar diye sorun olmaz dimi dedi. Sorun etmedi.. Bulunduklari sehirden aile evimden bize gelirken getirmeleri için bisey istedim. Önce olur dedi, sonra ya biz direkt otobana cikicaz da nasil alicaz onu sizin evden, birisi bizim eve birakamaz mi falan dedi. (Hickimse yok su an o evde , bunu da biliyo.) Otobandan gelseler bile yollarının üstünde kaliyor ve max 20 dk yollarini uzatmis olacaklar, 6 saat yolu göze alıp buraya gelebiliyolarken bunu bahane etmesi canımı sıktı.
Geçen aylarda onlarla birlikteydik, hep beraber bi dugune gidicektik, kiz bana dedi ki bizim araba cok yakiyo sizin arabayla gidelim mi ses etmedim olur dedim. Sonrasinda düğünde takmak icin para istemis kocasi esimden. Esim de vermis falan. Biz geri isteyene kadar asla odemediler borçlarını.
Simdi ben bunlara nasil sinir koyacagimi bilemiyorum.

Böyle bir durumda ben olsam ay 20 dk mesafe alıverin işte getirecek biri olsa söylemem zaten diye ısrar ederim o bir sürü şey isterken hiç çekinmemiş siz de öyle davranın. Direkt arkadaşlığı kes denmez 20 yil cok uzun süre ama bazen arkadaşlıkta bile ufak tefek yontmalar gerekebiliyor

Aslında doğru olan bu sanirim, talepkar olmak gerekiyor

Aslında doğru olan bu sanirim, talepkar olmak gerekiyor
Evet bazen yanlış anlaşılabilir diye düşünüyoruz ama aslında karşı taraf bunu istemeden de yapıyor olabilir yani sizin bunu sorun etmeyeceğinizi zannedebiliyor, sizin kadar ince düşünemeyebiliyor vs. Ben de eskiden böyleydim sonra direkt olunca hem arkadaşımı tanımış oldum hem de bazen benim de gereksiz alınganlık ya da gurur yaptığımı görmüş oldum

O kadar haklisin ki, yapimda istemek yok reddetmekte de zorlanmak var. Biraz kendi davranışlarımi duzenlersem iliskilerde bu kadar sorun yaşamam sanirim

aa saka gibi etinizden sutunuzden faydalaniyorlar resmen.. insanin kardesi yapsa bile zoruna gidebilir sunlar ama arkadasiniz maksimum seviye arsizmis
Daha birazını anlattim, bizim arabayla gitmemize ragmen on koltugu vermedigim icin kocasi bir ton laf soktu. Sisman sigmadi arkaya...

“Kendi fedakarlığımı sende göremediğim için artık çok samimi olmayı düşünmüyorum” diye mesaj atın ya da arayıp direk söyleyin
Arkadaşımı da kaybetmek istemiyorum, sadece cok fazla verici olup kendimi kullanilmis hissetmek istemiyorum

O kadar haklisin ki, yapimda istemek yok reddetmekte de zorlanmak var. Biraz kendi davranışlarımi duzenlersem iliskilerde bu kadar sorun yaşamam sanirim
Evet ben biraz böyle çözdüm. Bazı durumlarda karşı taraf için aslında umursamamazlik değil de benim kadar ince düşünmediği ve yeterince istendiğini anlamadığı için oyle davrandığını gördüm. Bazı insanlar gerçekten kafa olarak rahat oluyor onlara da onlar gibi davranınca sorun çözülüyor genelde. Yani hala yola çıkmadılarsa israr edilebilir bence

Geldiler mi size. Arkadaşlığını kesmiyorsan da aile evinden o istediğin şeyi aldir. Hep sen vericisin böyle ilişki olmaz

Daha birazını anlattim, bizim arabayla gitmemize ragmen on koltugu vermedigim icin kocasi bir ton laf soktu. Sisman sigmadi arkaya...
Bunlara yaranilmaz 20 yıl isterse 50 yıllık arkadaş olsun size iyi gelmiyorsa görüşmeyin. Karı Koca adam kullanmasini seviyor.

Kocası arkada söylenirken o ne yaptı peki?

Düğünde takmak için sizin eşinizden istediği kısımda bittim sınır falan koymayın direkt iletişimi kesin, kendisi sizi en ufak hatanızda silecektir..

Arkadaşımı da kaybetmek istemiyorum, sadece cok fazla verici olup kendimi kullanilmis hissetmek istemiyorum

Arkadaşınızı neden kaybetmek istemiyorsunuz? Neticede şu andaki tutumundan memnun değilsiniz ve olmadığı biri gibi davranmasını bekliyorsunuz. Siz şu andaki insanı değil; dönüştürebileceğini sandığınız muhtemel insanı kaybetmek istemiyorsunuz. Önce bunu bir fark edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…