Bencil arkadaş

yagmurzelis

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2025
38
7
1
25
Benim taa liseden bir kız arkadaşım vardı. Bu kişiyle çok yakın değildik 1 2 senedir yakın olduk. Yani birbirimize gelir gideriz hayatımızla ilgili paylaşım yaparız. Bu kişi baya sorunlu bir aileden gelmiş. Annesini küçük yaşta kaybetmiş bir kişi. Aslında cidden iyi ve kötülük düşünmeyen bir karakter ama birkaç aydır sesimi çıkarmadan dolduğum noktalar var bu kişide. Mesela en önemlisi şeylerden birisi sorunu olduğu zaman etrafındaki insanları terslemesi. Örnek bir şeye canı sıkkın aradığım zaman benimle de soğuk konuşur. Sonra düzeldimi diye ararım yine soğuk davranır yani aslında ben kendimi suçlu gibi hissederim. Hani şöyle bile dediğim olmuştur sakin ol ben senin kötülüğünü düşünmüyorum. Mesela ararım ne sıkıntın var canın niue sıkkın başka bir şey mi oldu derim " Daha ne olsun ya söylesene borç var napcam diye düşünüyorum " Der. Sorduğuma da pişman olurum. Birkaç aydır bu tarz durumda alttan alıyorum. Sonra düzeldiğinde bu kişi beni arar sorar. Ama hayatında hep dert sıkıntılı ile gelir bana. Bir şey anlattığımda buda dert mi ya falan yapar dalga geçer. Evet günlük yaşamdaki her şey ciddi değildir ama küçümsemesine sinirleniyorum. Annem kanser tedavisi görürken bile ben onun sorunlarını dinledim ve asla onun gibi tepki vermedim. Bende tersleyip uzaklaştırabilirdim en basitinden. Borcunu anlattığında misal ya benim annem daha önemli ne borcu harcı deyip uzaklaştırabilirdim. Bugün bir şey anlattım biri hakkında fikrini almak istedim buda dert mi ya buda ders sanıyor falan dedi ve ben o an patladım. Ne kadar bencilsin ya bu nasıl bir şey dedim. Olay ordan patladı. Ciddiye almamasını, bencil olduğunu, hayatın onun etrafında dönmediğini açıkladım. Oda tabi kabul etmedi hiçbirini kafada kuruyorsun sinirini mi çıkarıyorsun dedi. Bende sinirimi almak için aşırı derece uzattım laf soktum. Dedim yani senin etrafındaki herkes genelde iki yüzlü olduğu için arkandan konuşup işini hallettiği için benim dediklerim sana çok battı vs dedim.İçimde kalsa kendimi yiyip bitiricem çünkü biliyorum. Tabi hiçbirini kabul etmedi çünkü kendine iğne batıran biri değil. Kendisine de söyledim hep senin düşüncelerin doğru değil hep sen akıllı değilsin ve hayat tecrübesi hep sende yok dedim. En sonda konuşma napıyorsan yap ile bitti. Bu insan mı hatalı yoksa belirli yerlerde ben mi hatalıyım? He diyen olur illaki herkesin sıkıntıyı yaşama biçimi farklıdır diye katılıyorum sonuna kadar ama içine atıyorsun diye birisi seni aradığında afra tafra yapmak neyin nesi? Karşındaki insanın neden enerjisini düşürürsün ki?

Yaninda eglenmedigim derdimi anlatinca dinlemeyip kucumseyen insanla arkadaslik etmem sahsen ben
Eğleniyoruz aslında sorunumuz o yönde yok. Fakat hep kendi dertlerinin büyük olduğunu zannediyor. Normal konu bile anlatsam yaa buda neymiş falan der. Yani tabi dert değil de normal konuşcaz illaki

Eğleniyoruz aslında sorunumuz o yönde yok. Fakat hep kendi dertlerinin büyük olduğunu zannediyor. Normal konu bile anlatsam yaa buda neymiş falan der. Yani tabi dert değil de normal konuşcaz illaki
Sadece eglenmelik arkadas
Bundan sonra dert anlatma sende madem

Sadece eglenmelik arkadas
Bundan sonra dert anlatma sende madem
Ben başka bir şey anlatıyorum o beni şöyle anlıyor sen dinlediğin şeyleri ve yaptığın iyilikleri yüzüme vuruyorsun falan diyor. Ben borcunu harcını annem hastayken dinledim falan deyince. Aslında olayın bununla alakası yok. Bu kızın derdi var dokunmayın diyip herkes onun psikolojine göre davranmalı yani

Dedigim gibi kotu gun dostu degil
Dert anlatmayi birak
Sadece gezmelik tozmalik dedikodu yapmalik biri
Anlayis bekleme yani
Ben boyle biriyle mesafe koyardim
Sen neden mecburmussun gibi davraniyorsun

Hayat zaten yeterince yorucu ve zor, hal böyleyken böyle toksik insanları barındırmam çevremde.

Terslemesi hatalı. Oldu o zaman derdi olan herkes, herkesi terslesin. Ay hiç gelemem, haddini bildirmek lazım böyle anlarda.

Derdine derman olmaya çalıştığım kişi, benim derdime hiç ortak olmamışsa veya denememişse en azından, o kişi arkadaşım değil bir tanıdığımdır.

Yalnız şeyi garipsedim; hali hazırda bir sıkıntısı olduğunu bildiğiniz kişiye "bir derdin mi var?" diye sorduğunuzda, derdini anlatmasında ne yanlışlık var? Sorduğunuza pişman olacaksanız, sormayın.

yaşınızın genç olduğunu varsayıyorum. belli bir yaştan sonra arkadaş işlerinin de tırıvırı olduğunu anlıyor insan.

sadece gülüp eğlenilecek insanlar yeterli. hayat yeterince zor ve dert dinlemek ve anlatmak da yorucu oluyor bir süre sonra. eğlence kısmını da sağlayamıyorsa yol verin gitsin.

Ya böyle terslemek de değil afra tafra yapması moralimi bozan şey. O an morali bozuk olduğunu bilmiyorum arıyorum bende kendimi kötü hissediyorum. Tabi onun da yanımda olduğu zamanlar oldu nankörlük etmem ama basit bir olay derdim değildir zaten sadece anlatıyorum yani ama ne bilim buda dert mi diye dalga geçer gibi konuşmasi canımı sıktı.

Son dediğiniz şeyde aslında şunu demek istedim ben arayınca garip cevaplar verince bende ne oldu borcundan başka derdin mi var diyorum mesela oda başka ne olsun borcum var deyip tersliyor işte. Yoksa dert anlatmasında sorun yok tabi anlatsın

Mecbur musun arkadaş kalmaya anlamadım ki
Kim ki o sana afra tafra yapıp soğuk davranıyo. Hayatından çıkarırsın olur biter
Ergen misiniz anlamadım. Ergenseniz oluyor. böyle böyle insan elenir zaten

Gayet iyi eğleniyorum tabi o konuda sıkıntım yok iyide birisi aslında içinde kötülük yok. Sadece böyle ani çıkışları ve bazen küçümseyici hareketleri beni yoruyor. Sadece onun derdi var en büyük şeyler onda ve o an her şeyden uzaklaşmak istiyor. Anlıyorum bu ihtiyacını ama bunu kendini kötü lanse ederek yapıyor. Birde çok uzatıyorsun diyor ama dediklerimi de anlamıyor. O hala dert anlattığı zaman sıkıldığımı düşünüyor konunun bununla alakası yok. Birde bana öncesinde bir şey demişti bende ona cevap vermedim direkt kendi olayımı anlattım direkt şey diyor sende dinlemeden kendi şeyini anlattın. Ben de daha çok sinirlendim sen yapınca sorun olmuyor da ben yapınca niye sorun oluyor dedim olay koptı gitti zaten başka yerlere

Mecbur musun arkadaş kalmaya anlamadım ki
Kim ki o sana afra tafra yapıp soğuk davranıyo. Hayatından çıkarırsın olur biter
Ergen misiniz anlamadım. Ergenseniz oluyor. böyle böyle insan elenir zaten
Değilim ama değer veriyorum aslında ona. Bu yaptıği şeyler beni sinirlendiriyor yüzüne karşı söyleyince benden kötüsü olmuyor. Diğer etrafındaki insanlar yüzüne bir şey demeyip arkasından tantana yapıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…