- 16 Mayıs 2025
- 38
- 7
- 1
- 25
- Konu Sahibi yagmurzelis
-
Eğleniyoruz aslında sorunumuz o yönde yok. Fakat hep kendi dertlerinin büyük olduğunu zannediyor. Normal konu bile anlatsam yaa buda neymiş falan der. Yani tabi dert değil de normal konuşcaz illakiYaninda eglenmedigim derdimi anlatinca dinlemeyip kucumseyen insanla arkadaslik etmem sahsen ben
Sadece eglenmelik arkadasEğleniyoruz aslında sorunumuz o yönde yok. Fakat hep kendi dertlerinin büyük olduğunu zannediyor. Normal konu bile anlatsam yaa buda neymiş falan der. Yani tabi dert değil de normal konuşcaz illaki
Ben başka bir şey anlatıyorum o beni şöyle anlıyor sen dinlediğin şeyleri ve yaptığın iyilikleri yüzüme vuruyorsun falan diyor. Ben borcunu harcını annem hastayken dinledim falan deyince. Aslında olayın bununla alakası yok. Bu kızın derdi var dokunmayın diyip herkes onun psikolojine göre davranmalı yaniSadece eglenmelik arkadas
Bundan sonra dert anlatma sende madem
Dedigim gibi kotu gun dostu degilBen başka bir şey anlatıyorum o beni şöyle anlıyor sen dinlediğin şeyleri ve yaptığın iyilikleri yüzüme vuruyorsun falan diyor. Ben borcunu harcını annem hastayken dinledim falan deyince. Aslında olayın bununla alakası yok. Bu kızın derdi var dokunmayın diyip herkes onun psikolojine göre davranmalı yani
Uzun bir süre konuşmayi düşünmüyorum zaten. Sadece insani olarak değer verdiğim birisi diye mesafe koymak istemedimHayat zaten yeterince yorucu ve zor, hal böyleyken böyle toksik insanları barındırmam çevremde.
Ya böyle terslemek de değil afra tafra yapması moralimi bozan şey. O an morali bozuk olduğunu bilmiyorum arıyorum bende kendimi kötü hissediyorum. Tabi onun da yanımda olduğu zamanlar oldu nankörlük etmem ama basit bir olay derdim değildir zaten sadece anlatıyorum yani ama ne bilim buda dert mi diye dalga geçer gibi konuşmasi canımı sıktı.Terslemesi hatalı. Oldu o zaman derdi olan herkes, herkesi terslesin. Ay hiç gelemem, haddini bildirmek lazım böyle anlarda.
Derdine derman olmaya çalıştığım kişi, benim derdime hiç ortak olmamışsa veya denememişse en azından, o kişi arkadaşım değil bir tanıdığımdır.
Yalnız şeyi garipsedim; hali hazırda bir sıkıntısı olduğunu bildiğiniz kişiye "bir derdin mi var?" diye sorduğunuzda, derdini anlatmasında ne yanlışlık var? Sorduğunuza pişman olacaksanız, sormayın.
Son dediğiniz şeyde aslında şunu demek istedim ben arayınca garip cevaplar verince bende ne oldu borcundan başka derdin mi var diyorum mesela oda başka ne olsun borcum var deyip tersliyor işte. Yoksa dert anlatmasında sorun yok tabi anlatsınTerslemesi hatalı. Oldu o zaman derdi olan herkes, herkesi terslesin. Ay hiç gelemem, haddini bildirmek lazım böyle anlarda.
Derdine derman olmaya çalıştığım kişi, benim derdime hiç ortak olmamışsa veya denememişse en azından, o kişi arkadaşım değil bir tanıdığımdır.
Yalnız şeyi garipsedim; hali hazırda bir sıkıntısı olduğunu bildiğiniz kişiye "bir derdin mi var?" diye sorduğunuzda, derdini anlatmasında ne yanlışlık var? Sorduğunuza pişman olacaksanız, sormayın.
Gayet iyi eğleniyorum tabi o konuda sıkıntım yok iyide birisi aslında içinde kötülük yok. Sadece böyle ani çıkışları ve bazen küçümseyici hareketleri beni yoruyor. Sadece onun derdi var en büyük şeyler onda ve o an her şeyden uzaklaşmak istiyor. Anlıyorum bu ihtiyacını ama bunu kendini kötü lanse ederek yapıyor. Birde çok uzatıyorsun diyor ama dediklerimi de anlamıyor. O hala dert anlattığı zaman sıkıldığımı düşünüyor konunun bununla alakası yok. Birde bana öncesinde bir şey demişti bende ona cevap vermedim direkt kendi olayımı anlattım direkt şey diyor sende dinlemeden kendi şeyini anlattın. Ben de daha çok sinirlendim sen yapınca sorun olmuyor da ben yapınca niye sorun oluyor dedim olay koptı gitti zaten başka yerlereyaşınızın genç olduğunu varsayıyorum. belli bir yaştan sonra arkadaş işlerinin de tırıvırı olduğunu anlıyor insan.
sadece gülüp eğlenilecek insanlar yeterli. hayat yeterince zor ve dert dinlemek ve anlatmak da yorucu oluyor bir süre sonra. eğlence kısmını da sağlayamıyorsa yol verin gitsin.
Değilim ama değer veriyorum aslında ona. Bu yaptıği şeyler beni sinirlendiriyor yüzüne karşı söyleyince benden kötüsü olmuyor. Diğer etrafındaki insanlar yüzüne bir şey demeyip arkasından tantana yapıyorMecbur musun arkadaş kalmaya anlamadım ki
Kim ki o sana afra tafra yapıp soğuk davranıyo. Hayatından çıkarırsın olur biter
Ergen misiniz anlamadım. Ergenseniz oluyor. böyle böyle insan elenir zaten
E O sana değer vermiyorDeğilim ama değer veriyorum aslında ona. Bu yaptıği şeyler beni sinirlendiriyor yüzüne karşı söyleyince benden kötüsü olmuyor. Diğer etrafındaki insanlar yüzüne bir şey demeyip arkasından tantana yapıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?