Babamla annem ben 6 yasimdayken bosandi, ben annemle buyudum. Babamla sadece somestr ve yaz tatillerinde kaldim. 7/24 ayni evde buyumedim yani. Ki bosanmalarinin sebeplerinden biri de babamin icmesi. Oyle siddet falan asla olmadi, ne bana ne anneme ne çevreye. Ama icince o cenesi, bir seye takmasi, annemle kavga cikarmasi... icince disarida cok neselidir, keyiflidir, herkesi gulmekten öldürür. Eve girdigi an da burnumuzdan getirir. Hatta annemle evlilerken bir gece annemle tartisirken sarhos kafayla elinde bicakla merdivenlerden düşüp kaburgalarini falan kirmis.
Ben tahammul etmiyordum. Tabii ki aynı evde buyumemenin avantaji cok buyuk. Uzaktayken bana sardiginda mesajlarin yazimindan anliyordum, yine kafasi guzel deyip telefonu sessize alip birakiyordum yazsin dursun kendi kendine diye. Ben ondayken sararsa da "ben yatiyorum" diye odama iniyordum cevap vermeden. Cunku sarhos adama laf anlatamazsiniz, sadece tartismaya doner, hic ugrasamam diyordum.
Siz ayni evdesiniz, isiniz benden zor. Hele ki benim babam gibi disarida cok eglenceli, evde sıkıntı oluyorsa kimseyi inandiramazsiniz da. Yapacaginiz sey odaniza gidip kapinizi kapatmak. Annenizi korumak istemenizi de anliyorum ama babanizla kalip sarhoslugunu cekmek annenizin tercihi. Bir yere kadar yaninda olabilirsiniz. Annenizi koruma isteğiniz kendi psikolojinize mal olmaya başlıyorsa o noktada kendinizi secmelisiniz. Anneniz de neyin ne oldugunun farkinda, koskocaman kadin, o da kendi tercihlerinin sonuclarini yasiyor. Ki babaniz sarhosken anneniz de ustune gidip olaylari tetikliyor anladigim kadariyla. Siz kendinize bakin, kendinizi kurtarin.
Sarhos, devamli idare ettigimiz, arkasini topladığımız, tartışmaktan kacindigimiz babalarimiz bizde gercekten erkeklerle iliskilerimizde cok yara birakiyor. Ben bu izlerin cogunu terapise gördüm. İlişkilerimde yasadigim sorunlarin cogu dönüp dolasip babama çıktı. Babam kötü bir baba degildi, beni cok sevdiğini ve kendince her zaman iyiliğimi istedigini biliyorum. Onu ayrı tutuyorum. Cok icmesi ve sarhoslugu benimle ilgili degildi, ama sonuclarini ben de yasadim, benim hayatimi da sekillendirdi.