Bencil ve narsist bir koca ile ne yapılır?

merak ediyorum yani, nasıl oluyor?
Bakın eğer bir narsist nasıl bir insanı etkiler onu bilin ondan sonra bana bu soruyu sorar. İlk tanışmalarda bambaşka bir tiple size yaklaşır muhteşem bir ilgi alaka aşk çiçekler böcekler hediyeler sizi bağladıktan sonra geri çekilme siz ne olduğunu anlamazsınız bir şok dalgası içine girersiniz. Kafanızı karıştırır sonra evlendikten sonrada asıl vurucu darbeler gelir. Sizi bitirene kadar devam eder bu. Yanı hep böyle değillerdi.

Böyle adamı guçlu bir açiklamayla sıkı bi terkedeceksin net....
Yoklugunu anlamadab kiymet bilmez...belki yoklugun önemsizdir bunu da ögrenirsin
Bir narsisti terk edersen umru olmaz. Hayatına kaldığı yerden devam eder. Çok kısa zaman içinde yeni birini bulur. Onlar kimseyi sevmezler gerçek anlamda. Aynaya aşıklar. Anne/babaları hariç kimseyi sevemez takmazlar. Bir keresinde ben yatalak olsam bana bakarmısın dedim seni bırakmam sonsuza kadar bakarım ama yeniden evlenirim dedi. Yüzünde sıfır hüzün ifadesi ile.

BAna sorular soruyor neyin var bana mı kızdın gibilerinden. Eski gibi değilim. Bugün bir uzman ile görüştüm yazışma mahiyetinde. Çok zor bir insan olduğunu ve uzaklaşmam gerektiğini belirtti. Eşimin tüm özelliklerini yazdı bu kadar olur dedim. Bana sordu sen nasılsın diye? Boşlukta gibiyim sanki herşey bitti gibi geliyor bana. Bana o davrandığı tüm olumsuz davranışları ben insani özellikler diye düşünüyordum sanki bşr çok erkekte olan şeyler. Ben onunla yaşlanacağım diye düşünürken önümde berbat bir kişilik bozukluğu olan bir eş çıktı. Ve tüm yaşadığım o kötü günlerin sebebi. Neyseki biraz rahatladım çünkü tüm o boş eleştirilerinin gerçektende boş olduğunu biliyorum artık özgüvenimi kaybetmek üzereyken yeniden dipten çıkarıp yüzeye çıkardım. Daha iyiyim umudumu hiç kaybetmedim neden benim basıma geldi demiyorum. Herkesin basına gelebiliyor. Onsuz gelecek güzel gümlerime inanıyorum. Ve ben bir gün gerçekten mutlu olacağım.

Benimde konusmaya ihtiyacım var öyle biriyle çünkü bende teşebbüs yok
Yapmam gerekeni biliyorum ama cesaretim yok.

Hastaneye gittik bugün bebeğimle çıkışta ise gezdik alişveriş yaptık oturdum dinlemiyorum şimdi bşr cefede. Bende oğlumla güzel aktiviteler yapacağım gezip duracagım. Sağladığı imkanlarla bende mutlu olmaya çalişacagım. Gittiği yere kadar.
En güzelini yapmışsın
Moralin bozuk olsa senle ilgilenmesi olumlu bir özellik ama sadece oyleyken ilgilenmesi de insanı yorar.

Bende bunalıyorum.
Kimseye bisey anlatamıyorum.

3 senelik evliyiz ama eşim gerçekten artık beni çok bunalttı. Kendisi belirttiğim gibi bencil sürekli eleştiren küçümseyen hiç bir şeyi beğenmeyen çoğu zaman gergin sinirli biri. Ortak noktamız yok. Akşamları şu meşhur Online savaş oyunu oynar tüm gece kulaklığını takıp. Ben ise aktif sosyal bir insanım. İnsan ilişkilerini gezmeyi yeni yerler keşfetmeyi sohbet etmeyi kitap okumaya dizi/film seyretmeyi seven bir insanım. Bunların hiçbirini sevmez iş dışında evde oturmayı tercih eder. Beraber alişverişe gidelim mi derim beni sürükleme avm ye der geçer köşesine oturur. Sinemaya gideriz dışarıda 10 km ötemde yürür asla elimi tutmaz. Özel günlere karşı alerjisi var. Doğumgünüm hep bir sorun olmuştur. Ağzının kenarı ile kutlar başka bişi yok. En son anneler gününde ilk anneler günüm bu sene kutlamadı bile. Çok bozuldum birazda kırıldım. Bir çiçek alabilirdi evladımız için teşekkür edebilirdi. Doğum yaptım bir çiçek bşr kutlama bile olmadı. Doğum sonrası çekim yapalım dedik zorla katıldı zorla girdi karelere. Beraber hiç foto çekilmek istemez. Hep ben yakalarım bir kare evladımız ile beraber. Oğlumuz ile olan fotosunu koydu hesabında paylaştı. Ama aile olarak olan fotomuzu görmedi bile. Ben artık istenmediğimi düşünüyorum. Tavır aldığımda ise gelip gönlümü alıyor öpüyor. Sürekli kadınları aşşağılıyor. Trafikte evde her yerde. Bende o zaman patlıyorum o zaman evlenmeseydin benimle katolik nikahı kıymadık. Ayrılabilirsin benden kapı orada diyorum. Yol canım şaka yapıyorum diyor gelip öpüyor falan. Ama ben artık çok sıkıldım. Psikolojim bozulmaya başladı. Bir yardım alabilirim. Ne önerirsiniz?
Ailesinin yetiştirmeziyle alakalı, bence buraya yazdığını onun mantığına oturtacak şekilde paylaş, kırgınlığını söyle, mutlu olduğun şeyleri ve üzüldüğün noktaları paylaş, he diyeceksiniz ki kaç kez konuştuk bir kez daha konuşun, burda eşinize laf sayıp sizi haklı çıkarmak doğru gelmiyor bana, burda yazılana bakıpta eşinizle aranızı daha da açmayın derim, herkesi hassas olduğu bi nokta vardır eşinizin hassas olduğu noktayı bulun,

Benimde konusmaya ihtiyacım var öyle biriyle çünkü bende teşebbüs yok
Yapmam gerekeni biliyorum ama cesaretim yok.

En güzelini yapmışsın
Moralin bozuk olsa senle ilgilenmesi olumlu bir özellik ama sadece oyleyken ilgilenmesi de insanı yorar.

Bende bunalıyorum.
Kimseye bisey anlatamıyorum.
Çok yakın dostun akraban varsa dök içini. Tutarsan içinde daha zor bir hal olur senin için. Beraber konuşabiliriz dertleşebiliriz. Evet su an bir çok şeyin farkında 2 defadır arıyor. Be sopuk ve mesafeli olduğum zamanlar ilgili alakalı. Çayımı koyuyor şekerini atıp karıştırıyor falan. Ciddi ruh hastası bu adam. Kötü olunca kıymete biniyorsun.

Çok yakın dostun akraban varsa dök içini. Tutarsan içinde daha zor bir hal olur senin için. Beraber konuşabiliriz dertleşebiliriz. Evet su an bir çok şeyin farkında 2 defadır arıyor. Be sopuk ve mesafeli olduğum zamanlar ilgili alakalı. Çayımı koyuyor şekerini atıp karıştırıyor falan. Ciddi ruh hastası bu adam. Kötü olunca kıymete biniyorsun.

Bizde asla öyle şeyler olmaz
Kimseye de anlatamıyorum
Anlatsam dedikodu yapabilirler
.

Çok zor günler yılalr geçirmişsiniz sizi anlıyorum. Evet onlarla yaşamak çok zor. Ben bir süredir bu konuyu düşünüyordum acaba neden böyle davranıyor. Çevreme bakıyorum eşler böyle yapmıyor. Neden diye araştırınca bu gerçekle yüzleştim. Ve geçen 3 senemi düşündüm. Keşke böyle olmasaydı dedim ama nafile. İnşallah bundan sonraki hayatınız şahane geçer... dersler almışsınızdır zaten. Çok güzel bşr ömür diliyorum size...
Size de guzel bir omur dilerim. Ve kolay gelsin demekten badka soyleyecek bir soz bulamiyorum. Sevgiyle kalin.

Bir narsisti terk edersen umru olmaz. Hayatına kaldığı yerden devam eder. Çok kısa zaman içinde yeni birini bulur. Onlar kimseyi sevmezler gerçek anlamda. Aynaya aşıklar. Anne/babaları hariç kimseyi sevemez takmazlar. Bir keresinde ben yatalak olsam bana bakarmısın dedim seni bırakmam sonsuza kadar bakarım ama yeniden evlenirim dedi. Yüzünde sıfır hüzün ifadesi ile.
Allah yardimcin olsun..gercekten zor bi durum..insanin eşi böyle yaparsa kime güvenip dayanacak ömür gecirecek ..kotü bir yol arkadasi ..umarim hakkinizda hayirlisi olur

Özel günleri çoğu erkek kutlamıyor, biz de kutlamayiz pek, eğer eşiniz elinizi tutmuyorsa siz tütün,koluna girin,
Fotoğraf olayında eşim de benim olduğum bir fotoyu hiç paylaşmaz, erkeklerin çoğu böyle ve ben bu durumu olumlu yorumluyorum,

Özel günleri çoğu erkek kutlamıyor, biz de kutlamayiz pek, eğer eşiniz elinizi tutmuyorsa siz tütün,koluna girin,
Fotoğraf olayında eşim de benim olduğum bir fotoyu hiç paylaşmaz, erkeklerin çoğu böyle ve ben bu durumu olumlu yorumluyorum,
Yoo erkeklerin birçoğu böyle değil. Esler özel günleri kutlar elini tutar foto paylaşır. Size normal geliyor bence.

Yoo erkeklerin birçoğu böyle değil. Esler özel günleri kutlar elini tutar foto paylaşır. Size normal geliyor bence.
Benim çevremde öyle en azından,eşim erkek kardeşim enistelerim her özel günü kutlamazlar, fotoğraf koyma konusunda ben koyunca bir şey demez ama kendi koymaz

Sonuçta listesinde iş arkadaşı vs hep erkekler var,hanımının fotoğrafını paylasmaması çok normal, bu kıskandığının göstergesi ve bence güzel bir şey

BEn sustukça kendi halimde takıldıkça surat asmadan trip atmadan üstüme düşüyor. Suyumu getiriyor soda koyuyor güzel şakalar yapıyor. Hiç yemek beğenmez o konudada zordur. Akşamüstü geldi eve ben yemek yapmıyorum dedi hadi dışarıda iftar yapalım. Dedim yok biz oğlumla gezdik bugün biraz yorulduk istersen sen annenlere git orada yap iftarını dedim. Düşündü biraz sonra boşver ya beraber dışarıda yapalım dedi. Bende uzatmadım gittik sonra yürüdük beraber. Eve geldik sakin kibar kibar haller. Ben çekildim odama oğlumla yatıyoruz şimdi geldi sarıldı gel bir öpeyim dedi öptü. Keşke hep böyle olsa. Kabalaşmadan naif kibar

BEn sustukça kendi halimde takıldıkça surat asmadan trip atmadan üstüme düşüyor. Suyumu getiriyor soda koyuyor güzel şakalar yapıyor. Hiç yemek beğenmez o konudada zordur. Akşamüstü geldi eve ben yemek yapmıyorum dedi hadi dışarıda iftar yapalım. Dedim yok biz oğlumla gezdik bugün biraz yorulduk istersen sen annenlere git orada yap iftarını dedim. Düşündü biraz sonra boşver ya beraber dışarıda yapalım dedi. Bende uzatmadım gittik sonra yürüdük beraber. Eve geldik sakin kibar kibar haller. Ben çekildim odama oğlumla yatıyoruz şimdi geldi sarıldı gel bir öpeyim dedi öptü. Keşke hep böyle olsa. Kabalaşmadan naif kibar
Bazı erkekler yapı gereği öyle, geleneksel tıp mi denir kro mu denir, odun mu denir bilmem ama iyi şeyleri düşünün,çok beklentiye girmeyin, özel günler doğum günü evlilik yıldönümü neyse de , sevgililer günü anneler günü vs hiç bir şey beklemiyorum ben mutlu o mutlu, zaten bu özel günler hep kapitalizmin oyunu, eşim beni sevsin,değer versin, özel hayatımız düzenli olsun başka bir şey istemiyorum, çocuklarla zaten ilgileniyor,
Bir de benim eşim de pek elimi tutmazdi, o tutsun diye beklerdim hatta agladıgım bile olmuştu, şimdi onu beklemiyorum kendim tutuyorum koluna giriyorum keşke o zamanlar da önceliği ondan beklemek yerine ben tutsaymışım

Bazı erkekler yapı gereği öyle, geleneksel tıp mi denir kro mu denir, odun mu denir bilmem ama iyi şeyleri düşünün,çok beklentiye girmeyin, özel günler doğum günü evlilik yıldönümü neyse de , sevgililer günü anneler günü vs hiç bir şey beklemiyorum ben mutlu o mutlu, zaten bu özel günler hep kapitalizmin oyunu, eşim beni sevsin,değer versin, özel hayatımız düzenli olsun başka bir şey istemiyorum, çocuklarla zaten ilgileniyor,
Bir de benim eşim de pek elimi tutmazdi, o tutsun diye beklerdim hatta agladıgım bile olmuştu, şimdi onu beklemiyorum kendim tutuyorum koluna giriyorum keşke o zamanlar da önceliği ondan beklemek yerine ben tutsaymışım
Belkide siz haklısınız farklı bir bakış açısı. Daha düz mantık bakıyorsunuz olabilir. Bizide gezdirir götürür yemek piknik mangal vs ama işte bazen çok kabalaşıyor. Küçümsüyor eleştiriyor. Bunlarda insanı üzüyor diğer o konularda batmaya başlıyor. Zaten özel günleri de kutlamıyor diyorsun. Belkide her Zaman kendi halinde takılsan fazla konuşmasan trip atmadan o konuştukça muhabbet etsen daha farklı olacak. Ne kadar az iletişim o kadar az gerilim tartışma.

Back
X