Bencil ve narsist bir koca ile ne yapılır?

Zaten bunu yapan kadınlar mutlu mesut. Aksi durumda kim varsa eşini seven saçını süpürge eden hepsi ya aldatılıyor ya da böyle psikolojik şiddet görüyor.
kesinlikle öyle hayat kısa kuşlar uçuyor başkalarını mutlu etmekle geçiremem hayatımı zira yaparsamda başkalarinin istedigi hayatı yasamis olurum o yüzden mutluyumdur belkide😇

Ne mutlu size! Akıllı davranıp ayrılmışsınız. Şansta sizden yana olmuş. Bundan sonra inşallah düzgün bir insan çıkar karşınıza.

Teşekkür ederim.sizin işiniz daha zor, evlisiniz,çocuklusunuz..
Sadece şunu bilmenizi istiyorum, eşiniz asla düzelmeyecek, düzelmenin kıyısından bile geçmeyecek.Mutlu birliktelik denilen hissi size asla yaşatmayacak..Büyük ihtimalle ilk başlarda aşkta bağımlı kadın davranışlarını gösterdiniz, bu da sizi mükemmel bir kurban yaptı.sizin enerjinizi emerek ve narsist duygularını tatmin ederek hayatını geçiriyor.
bilmem ilgilenir misiniz "İkili İlişkilerde Duygusal Manipülasyon" isimli kitabı okumanızı tavsiye ederim. Bana çok yardımı oldu, en azından "neden" ve "düzelir mi" sorularının cevaplarına yardımcı oldu.

Sadece şunu bilmenizi istiyorum, eşiniz asla düzelmeyecek, düzelmenin kıyısından bile geçmeyecek.Mutlu birliktelik denilen hissi size asla yaşatmayacak..Büyük ihtimalle ilk başlarda aşkta bağımlı kadın davranışlarını gösterdiniz, bu da sizi mükemmel bir kurban yaptı.sizin enerjinizi emerek ve narsist duygularını tatmin ederek hayatını geçiriyor.
bilmem ilgilenir misiniz "İkili İlişkilerde Duygusal Manipülasyon" isimli kitabı okumanızı tavsiye ederim. Bana çok yardımı oldu, en azından "neden" ve "düzelir mi" sorularının cevaplarına yardımcı oldu.
Düzelmiyor biliyorum uzmanlarda bunh söylüyor zaten. Yapmanız gereken ya gideceksiniz ya da çok büyük bşr sabır gösterip sıka sıka hayatınıza devam edeceksiniz. Aynen öyleydim. Kaybetme korkusu duygusundan ötürü eşine aşırı bağımlı kul köle kadınların makus talihi bu.. ben iyi oldukça fedakarlık gösterdikçe tepeme çıktı. Zannediyorlarki beni köpek gibi seviyor bırakamaz. Başlarda daha bir fedakardım. Resmen saçımı süpürge ediyordum. Son zamanlarda bazı şeyler dank etmeye başladı. Bşr deftere tüm yaptıklarını yazdım sonra bşr defa okudum aklım başıma geldi. Şimdi ise nerde neresi olursa olsun bana laf sokmaya çalişinca fazlasıyla iade ediyorum kibar sert bir üslupla. Ailesinin önünde bile yapıyorum bunu.. merak etmeyin ezdirmiyorum kendimi.

eşim dahi olsa kimseyi hayatımın merkezine almıyorum çünkü yaptiklari en ufak üzücü bir davranis benim butun mekanizmamı sarsıyo en iyisi kendinizden başka kimseyi o kadarda önemsemeyin kızlar hayat baskalarıninin hayatini yasamakla degil kendi hayatinizi yasayinca daha guzel ❤🖤🖤
Başlarda yaptım bu hatayı. Haketmediği şekilde çok sevdim fedakarlık gösterdim. Karşılığında ise nankörlük hakaret psikolojik şiddet vefasızlık küçümseme alay etme sindirme yaşadım. Hamileliğim boyunca dahi bunları yaşadım. Tedavi sürecim zordu ilaçlar iğneler vs. Hep yanlız gittim doktora tek basımaydım oralarda... yinede ses çıkarmadım içten içe kendim üzüldüm. 300 e yakın iğne yemişimdir bir kere bana teşekkür etmedi ya, bşr evlat doğurdum ona bir kere bir kere... doğumum oldu bir çiçek bir elimi bile tutmadı. Oğlum yenidoğan sarılığı geçirdi 5.gğn hastanedeydik ben o gece hastanede kalacaktım o da geldi bende sizinle kalayım dedi. Meğersem ailem bizde olduğu için kalmak istemiş sonradan idrak ettim. Odada tek yatak var geçti bu yatağa yattı ben tekli koltukta uzandım... oğlum aşıları vardı ben giremem sen gir dedi ben girdim tek basıma. Sünnet oldu yavrum ben odada beklicem sen götür ameliyathaneye dedi. Kucakladım ben götürüp ben bıraktım masaya oğlumu. Böyle bencil bir adam işte Benim Kocam.... kafanızı şişirdim kusura bakmayın.

Kitap yabancı gelmiyor muhakkak bakacağım.

Aynı benim eşim.
Doğum günümü kutlamadı.
Ama kendisininki ben kutladım.

Sevgililer
Evlilik yıldönümü
Hep boş.
Kuru bir seviyorum sözünü bile duyamadım ağzından.

Üstüne üstlük farklı şeylerini yakaladım telefondan inkar etti.
Saygisizlasti. Hafiften fiziksel şiddet başladı mesela benim tepkim sonrası.

Ona rağmen hala devam ediyorum.

Belki düzelir diye çocuğun benim yaşadıklarımı yasamasin diye.
Benimkide 11 aylık olcak yakında. Suanki şartların bir zorunluluğu olarak devam ediyorum.

Farklı bir erkek olsa belki daha farklı belki aynı olurdu bilmiyorum.
Ama içimde tamamiyle bitene kadar devam edicem

Seni kendime benzettim.
Esin senin gönlünü almak için biseyler yapmış bu bile bisey.

Aynı benim eşim.
Doğum günümü kutlamadı.
Ama kendisininki ben kutladım.

Sevgililer
Evlilik yıldönümü
Hep boş.
Kuru bir seviyorum sözünü bile duyamadım ağzından.

Üstüne üstlük farklı şeylerini yakaladım telefondan inkar etti.
Saygisizlasti. Hafiften fiziksel şiddet başladı mesela benim tepkim sonrası.

Ona rağmen hala devam ediyorum.

Belki düzelir diye çocuğun benim yaşadıklarımı yasamasin diye.
Benimkide 11 aylık olcak yakında. Suanki şartların bir zorunluluğu olarak devam ediyorum.

Farklı bir erkek olsa belki daha farklı belki aynı olurdu bilmiyorum.
Ama içimde tamamiyle bitene kadar devam edicem

Seni kendime benzettim.
Esin senin gönlünü almak için biseyler yapmış bu bile bisey.
Bende kendimi size benzettim yaşadıklarım itibariyle. Benim bebeğimde 10 aylık oldu o bile benzer :) sizin sadece özel günlerse sorun etmeyin derim tabi başka sıkıntılar varsa bilemem. İnsan bebeği olunca ha diyip gidemiyor değil mi? Keşke sevgili olsaydım o zaman hemen terk ederdim diyormusunuz sizde? MAddi durumlardan ötürü gidemiyorum açıkcası ben. Şu an kariyerli bir mesleğim olsaydı belki çok daha kolay olurda bazı şeyler. Suda bir gerçek ne kadar gönlünü alsada bir şey değişmiyor. Bir kaç gün sonra yine aynı şeyleri yasıyorsunuz. Mesela ben iki gündür uzağım mesafe çektim bunun farkında. Sürekli peşimde neyin var bana mı kızgınsın lafları söylüyor. Evi dağıtmıyor uslu uslu takılıyor evde. Şucunun farkında iki gün böyle sonra yine aynı. Ama artık gerçekten umrumda değil. Gittiği yere kadar gider. Sizin gibi içimden sevgi tamamen bitene kadar burdayım sonrasında ise dünya yansa ben yokum.

Bende kendimi size benzettim yaşadıklarım itibariyle. Benim bebeğimde 10 aylık oldu o bile benzer :) sizin sadece özel günlerse sorun etmeyin derim tabi başka sıkıntılar varsa bilemem. İnsan bebeği olunca ha diyip gidemiyor değil mi? Keşke sevgili olsaydım o zaman hemen terk ederdim diyormusunuz sizde? MAddi durumlardan ötürü gidemiyorum açıkcası ben. Şu an kariyerli bir mesleğim olsaydı belki çok daha kolay olurda bazı şeyler. Suda bir gerçek ne kadar gönlünü alsada bir şey değişmiyor. Bir kaç gün sonra yine aynı şeyleri yasıyorsunuz. Mesela ben iki gündür uzağım mesafe çektim bunun farkında. Sürekli peşimde neyin var bana mı kızgınsın lafları söylüyor. Evi dağıtmıyor uslu uslu takılıyor evde. Şucunun farkında iki gün böyle sonra yine aynı. Ama artık gerçekten umrumda değil. Gittiği yere kadar gider. Sizin gibi içimden sevgi tamamen bitene kadar burdayım sonrasında ise dünya yansa ben yokum.

Ayniyiz. Evet bende terkederdim. Evli bilimsel çocuk olmasa ederdim

Başka şeyler de var.
Masaj salonudan konum istemiş gitmiş galiba.
Sonra sanal şeyler yaşamış para karşılığı vs.

Çocuğuna yiğenim demiş ya düşünebiliyor musun.
Itiraf etmedi tabi.
Üstüne üstlük her konuda sadece kendisi önemli
Dışarı vs çıkıyoruz o konuda hakkını uiuemrm ama çıksak bile ne sohbet ne bisey telefona gömülür etrafı seyreder.

Özel boyutta ise yaklaasmasam yaklaşmaz falan.
Dün farklı bisey oldu kalkip giyti yattaktan. bende ons çok taviz verdigimi söyledim
Bana sen kimsin ki diyor tepkiye
Bak

Biseyler düzelsin diye konuşunca bile be cevap be bissey

Ben cabaladikca onun burnu kaf dağına cıktı.
Ben bu adamdan ne bekliyorum ki.
Çıkar ilişkisi resmen.

O benim maddiyatimi kısmen karşılıyor bende omun yemek ev düzeni çocuk bakımı işlerini karşılıyorum.
Böyle bakınca daha az acıtıyor.
Ev arkadaşı gibi görmek daha mantıklı gibi

Böyle adamı guçlu bir açiklamayla sıkı bi terkedeceksin net....
Yoklugunu anlamadab kiymet bilmez...belki yoklugun önemsizdir bunu da ögrenirsin

başlarda bana karşı inanılmaz duyarlı ve sevecen olan, yıllar içinde gerçek yüzünü gösteren aynen böyle narsist bir sevgilim vardı.terkettim ağlaya zırlaya. 3 yıldır ayrıyız, 3 yıldır işlerim hiç olmadıgı kadar yolunda.siz düşünün artık ve bu kesinlikle tesadüf değil.

Böyle insanlar hayatımızın her yerine sirayet ediyor maalesef. Kesip atmak en iyisi.

Taktik falan değil amacım inanınki. Değişimde beklemiyorum bunu kimse vaat etmedi zaten. Herkesin söylediği ya kabul et ya da git. Beklentim yok artık. Hayatım boyunca hep mutlu olmaya çabaladım çoğunlukla olamadım. Her dönemim zorluydu tam olarak mutluluğu yasayamadım hiç bir zaman. Bundan sonrada olmasını beklemiyorum. En büyük dileğim bşr evlattı o da oldu çok şükür mutluluğum o artık gerisi yalan
Seni anlayiyorum. Ben de gittigi yere kadar diyordum. Oglumla ben bize yeteriz diyordum. Gorunurde mutlu ama icten ice mutsuz olan eski es kendi huzursuzlugu yuzunden benim de huzurumu bozdu, cok guzel bir hatamiz olabilirdi ama hayati zorlastirmak icin elinden geleni yapti. Ben herseye ragmen direndim. Psikolojik siddetlerine, kusmelerine, kucumsemelerine, ekonomik siddetine... herseye direndim. Belki onun istedigi gibi olursam duzelir dedim. Onu da denedim. Olmadi. Konustum olmadi. Soyle yaptim olmadi boyle denedim olmadi. 12 yil... Sonunda kendi kabuguma cekildim. Sanirim tum bunlari benim gitmem icin yapti. Bakti ben gitmiyorum o gitti. Yine de bekledim. Gelmedi. 6 ay sonra bosanalim dedi. Ve bitti.
Bittikten sonra geriye benden kalan yikintilarimi toplanam uzun surdu. Cunku bir narsist sonuna kadar somurmeden birakmiyor. Eski beni bulmam epey zor oldu. Hala tam basarabilmis degilim. Narsistle yasam cok zor. Ne belirli bir karakteri var, ki olsa ona gore davranilir, ne de insana verdigi bir guven. Hayati manipulasyon uzerine kurulu. Akil oyunlariyla psikolojinizi cok guzel bozuyorlar. Oyle guzel manipule ediyorlar ki herseyi bir an onlarin mukemmel oldugunu ve tum sorunlarin sizden kaynaklandigina cok guzel ikna oluyorsunuz. Ozguveniniz yikiliyor.

Seni anlayiyorum. Ben de gittigi yere kadar diyordum. Oglumla ben bize yeteriz diyordum. Gorunurde mutlu ama icten ice mutsuz olan eski es kendi huzursuzlugu yuzunden benim de huzurumu bozdu, cok guzel bir hatamiz olabilirdi ama hayati zorlastirmak icin elinden geleni yapti. Ben herseye ragmen direndim. Psikolojik siddetlerine, kusmelerine, kucumsemelerine, ekonomik siddetine... herseye direndim. Belki onun istedigi gibi olursam duzelir dedim. Onu da denedim. Olmadi. Konustum olmadi. Soyle yaptim olmadi boyle denedim olmadi. 12 yil... Sonunda kendi kabuguma cekildim. Sanirim tum bunlari benim gitmem icin yapti. Bakti ben gitmiyorum o gitti. Yine de bekledim. Gelmedi. 6 ay sonra bosanalim dedi. Ve bitti.
Bittikten sonra geriye benden kalan yikintilarimi toplanam uzun surdu. Cunku bir narsist sonuna kadar somurmeden birakmiyor. Eski beni bulmam epey zor oldu. Hala tam basarabilmis degilim. Narsistle yasam cok zor. Ne belirli bir karakteri var, ki olsa ona gore davranilir, ne de insana verdigi bir guven. Hayati manipulasyon uzerine kurulu. Akil oyunlariyla psikolojinizi cok guzel bozuyorlar. Oyle guzel manipule ediyorlar ki herseyi bir an onlarin mukemmel oldugunu ve tum sorunlarin sizden kaynaklandigina cok guzel ikna oluyorsunuz. Ozguveniniz yikiliyor.
Çok zor günler yılalr geçirmişsiniz sizi anlıyorum. Evet onlarla yaşamak çok zor. Ben bir süredir bu konuyu düşünüyordum acaba neden böyle davranıyor. Çevreme bakıyorum eşler böyle yapmıyor. Neden diye araştırınca bu gerçekle yüzleştim. Ve geçen 3 senemi düşündüm. Keşke böyle olmasaydı dedim ama nafile. İnşallah bundan sonraki hayatınız şahane geçer... dersler almışsınızdır zaten. Çok güzel bşr ömür diliyorum size...

Başka şeyler de var.

Itiraf etmedi tabi.
Dışarı vs çıkıyoruz o konuda hakkını uiuemrm ama çıksak bile ne sohbet ne bisey telefona gömülür etrafı seyreder.

Dün farklı bisey oldu kalkip giyti yattaktan. bende ons çok taviz verdigimi söyledim
Bak

Çıkar ilişkisi resmen.

O benim maddiyatimi kısmen karşılıyor bende omun yemek ev düzeni çocuk bakımı işlerini karşılıyorum.
BAna sorular soruyor neyin var bana mı kızdın gibilerinden. Eski gibi değilim. Bugün bir uzman ile görüştüm yazışma mahiyetinde. Çok zor bir insan olduğunu ve uzaklaşmam gerektiğini belirtti. Eşimin tüm özelliklerini yazdı bu kadar olur dedim. Bana sordu sen nasılsın diye? Boşlukta gibiyim sanki herşey bitti gibi geliyor bana. Bana o davrandığı tüm olumsuz davranışları ben insani özellikler diye düşünüyordum sanki bşr çok erkekte olan şeyler. Ben onunla yaşlanacağım diye düşünürken önümde berbat bir kişilik bozukluğu olan bir eş çıktı. Ve tüm yaşadığım o kötü günlerin sebebi. Neyseki biraz rahatladım çünkü tüm o boş eleştirilerinin gerçektende boş olduğunu biliyorum artık özgüvenimi kaybetmek üzereyken yeniden dipten çıkarıp yüzeye çıkardım. Daha iyiyim umudumu hiç kaybetmedim neden benim basıma geldi demiyorum. Herkesin basına gelebiliyor. Onsuz gelecek güzel gümlerime inanıyorum. Ve ben bir gün gerçekten mutlu olacağım.

Başka şeyler de var.

Itiraf etmedi tabi.

Bak

Çıkar ilişkisi resmen.

Hastaneye gittik bugün bebeğimle çıkışta ise gezdik alişveriş yaptık oturdum dinlemiyorum şimdi bşr cefede. Bende oğlumla güzel aktiviteler yapacağım gezip duracagım. Sağladığı imkanlarla bende mutlu olmaya çalişacagım. Gittiği yere kadar.

Back
X