- 11 Ağustos 2008
- 12.313
- 1.593
- 773
- Konu Sahibi sudeyoncaa
-
yok artık aynı binada 2 oğlu daha varevet u binada 2 oğlu daha var hepsi kendi evinde ... evet tekrar sölücem ama işte benim sölememle olsa keşke 2 kış gecti yapmadılar ki ... ben diyorumya ben olsam kendi evime alırdım sıram gelince ayrıca gelinime rahatsızlık vermezdim
cnm hakikaten zor yemek yapıyorum yalan değilki bebeğim çok küçük hep kucak istiyo ancak uyursa bişiler yapıyom bide yapıp götürmesi var ... bilmiyom bencillikmi mbelkide öyledir ben farkında değilim.. benim nefsime dokunan şey belkide onalr varken bana düşmüyo konusu sanırım bunu aşmam lazım öncee
cnm 1 hafta boyunca her gün üç öğün veriliyor ben bir gün yapsam onu 2-3 yiyom öbür türlü hemen hemen herügn yemek yapmak zorunda kalıcam ve çk zor olur benim için bebek olmasa sorun deil ztn bebek olmadan yapıyodum veriyorum bazı haftalar ben.. ayrıca ben bunları yaparken kvalidem evde otursunmu yani rahat rahatcanım kayınvalidenler sırf yemek yapmak için mi geliyorlar onlara o kısmı anlayamadım
yeri geliyor onlara üç öğün vereceksin demişsin,haftada 3-4 kere bile yemek versen
çocuğun var haklısında hiç mi yemek yapamıyorsun,2 tabak bile götürsen
yazık nasıl sevinirler hem sende sevap kazanırsın.
ya kayınvalidenlerin yaptığı çok yanlış,arada bir evine götürüp
yemekti başka şeylerdi yapabilirler.nasıl içleri rahat ediyor anlamıyorum
cnm herkes bir hafta sırayla yemek veriyo işte toplam 3 oğul ikisi bu binada diğeri kpeder ümraniyede.. 2 haftada bir sıra geliyo ama petek taktırma konusunu 3üde yapmadılar iştee sadece yaptıkları yemek işte arada gidiyolar oturuyola r felanyok artık aynı binada 2 oğlu daha var
ve onlarda mı yardımcı olmuyorlar
Normalde de bu yaşlılar soğukta oturmuyorlar mı yani kayınvadenler geldiğinde mi soğuyor ev?
pek anlamadım biri açıklarsa başlıyım yazmaya:)..
Yaa evet orayı ısıtmak lazım ama onların bi yattığı yer sıcak olsun yeter diye düşünüoylar tabii öbür oda soğuk önemli değil gibisinden ama babanneler gece korkudan ufoyu açmıyolar haliyle soğuk olmuş oluyo.. diğer odalar zaten hep soguk kaynanamalrda buraya geliyo. yani anladıgım kadarıyla yaşlılar nede olsa petek taktırmaya gerek yok diyolar galiba ne bilim ben eşime söylüyorum ama eşimde sölesede yapmıyoalr gene.. gercekten siz olsanız babannelri dedeyi evinized mi alırsınız yada sizmiş görtürürsünü o kadar kişi varken sizden önce ?
emirvaki evt işte olay bu kvalidem bize resmen güzel sözlerle hep bişileri bahane ederek emirvaki yapıyor... biz babanneleri oraya götürsek baştan eşim yapmaz sanırım kırılırlar die ki ben sizde onlarla soğuğu paylaşın desem eşimle biraz tartışır her ne kadarda eşim beni haklı görse onalrla bu polemiğe girmemi istemiyo kendisi anlatıyo ama onuda anlamamazlıktan geliyolar.. biraz açık sözlü yüzüne vursam eşimle ufakta olsa papaz oluyoz.hayır canım ben olsam evime almam
banamı yakışırmış dedeylen babanneye bakmak oğulları kızları dururken
yerinde olsam birgün dede ve babanneyi arabaya atar kayinvaldeme götürürüm
biraz emirvaki yaparakda evlerinde üşüyorlar eşimlen en uygunu buraya getirmek olduğuna karar verdik derim ve orda kalmalarını sağlarım
haa kayinvaldem çokmu akıllıca davraniyor kayinvaldesini gerimi yoluyor o vakit birdaha gelipde benim sicak evimdede kalamaz bir zahmet gider kendi kayinvaldesiylen soğu paylaşır
yapacağım tek şey şu olurdu arada evde yaptığım yemeklerden onlarada getirmek ve işte akşamları gelin çay içelim demek olurdu onun dışında yapabileceğim çok şey olmazdı
kendi çocukları düşünmüyorken benmi düşünücem daha fazla
ayrıca seni çok iyi anliyorum benimde bebeğim var yeri geliyor evime yemeği zor yapiyorum kaldıkı sen günlük düzenli olarak hiç yapamasın
Bence onlara iki tabak yemek götürmen neden zor olsun ki? Nasil olsa yemek pisirmiyor musun? Yemegi iki tabak fazla pisirmenin ne zorlugu olacak ki? Ha iki tabak fazla yapmissin ha iki tabak az.
Canim kusura bakma ama sende hicbirsey yapmak istemiyorsun biliyorum kolay degil zor ama onlarda yasli insanlar gönüllerini hos tutmak gerekir. Kaynanan sana gelmesin sende bakma ozaman o yasli insanciklar napacaklar asagida?
emirvaki evt işte olay bu kvalidem bize resmen güzel sözlerle hep bişileri bahane ederek emirvaki yapıyor... biz babanneleri oraya götürsek baştan eşim yapmaz sanırım kırılırlar die ki ben sizde onlarla soğuğu paylaşın desem eşimle biraz tartışır her ne kadarda eşim beni haklı görse onalrla bu polemiğe girmemi istemiyo kendisi anlatıyo ama onuda anlamamazlıktan geliyolar.. biraz açık sözlü yüzüne vursam eşimle ufakta olsa papaz oluyoz.
Ya cnm ben hergün yemekmi yapıyorumda 2 tabak fazla pişirim inan ben bigün yemek yaparım onuda fazladan onu 2-3 gün yeriz babannelere yemek vermeye kalksam hergün 4 kişilik yemek yap o gün biter hergün yemek nasıl yapim Allah aşkına... çocugum var yanii bi gün yemek bigün ütü ztn vaktişm öyle geciyo bide bebek kucak bebeği yürümüyoki kucakta geziyoz yani benmi çok vicdansızım anlamadım gerçek bu işte
Ayrıca herkese çok tşk ederim yorumlarınız için genel olarak eleştirldim gibi oldu sende bencilsin sen nie vermiyosun diye oysa ben bir çözüm arıyodum..Yine söylüyorum bebeğim yokken çoğu hafta sırası geldiğinde veriyodum şuan veremem bunu açık söylüyorum versem niye vermimki tabi veririm valla.. Ama asıl konu onların kendi çocukları varken kvalidemler kendi evlerine götürmek varken buraya gelip orası soğuk sizde kalalım demeleri bana çok acayip geliyor hala anlamış değilim.. Ben 4 aylık bir bebekle 1 hafta yemek telaşıyla uğraşcam oda kendi evinde yan gelip yatcak olurmu öyle şey yanii.. neyse ben yine kendimi savundum galiba ... Napıcam hala bilemiyorum birazdan gelirler yatmaya şuan aşağıdalar inan zorla yüzlerine gülüyorum
boşver canım kimseye kendini savunmak zoruna değilsin
benim kızımda aynı senin bebişin gibi hep kucak hep kucak istiyor
şimdi şimdi biraz daha iyi 9aylık oldu az da olsa kendi başına oyalanabiliyor
ama senin bebeğin kadarken, ki ozaman ramazan ayıdı hiç unutmam, mecburen hergün yemek yapiyorum tabiki zaten kızım çok az uyuyan bir bebek o 10dk uyuduğunda ben bi yemeğimi yapmaya başlardım uyanınca altını kapatırdım felan günler okadar uzun olmasına rağmen öğleden önce yemek yapama başlardım iftara kadar ancak yetiştirirdim bazende yetişiremezdim ki yaptığım yemekler öyle ahım şahım şeylerde değildi
o yüzden seni çok iyi anliyorum
yeri geliyor insan kendi evinin yemeğini yapamiyor bebeklen
kaldıkı başkasının evinin yemeğini yapacaksın
zaten öyle bir mecburiyetin yok
kendi oğulları düşünmüyormuş, birak sende düşünme. Onların vicdanı sızlamiyorsa sen napabilirsinki,ama senin yerinde olsam kesinlikle lafı çarpardım
şakaylan karışık kayinvaldeme sen kayinvaldene böyle davranarak bana güzel örnek oluyorsun demekki bende sen yaşlanınca böyle yapmalıyım gibi laflar kesinlikle söylerim
ister darılsın ister kırılsın banane
keşke onlara yemek verebilsem yemin ederim isterim vermeyi ama şu durumda kesinlikle veremem... ve ayrıca onlar varken bana düşmüyor bu ayrı bi konu
[/B]
Neden sana düsmüyor?
Yani böyle bir zihniyeti anlayamiyorum ben arkadasim acikcasi.
Cocuklari var, Onlar düsünsün, onlar varken bana düsmez......tamamda neden??benneyaptımki
Iylik yapmanin, bir insana yardimda bulunmanin sirasimi var?
Evet cocuklari var o insanlarin ama vicdansizlar, düsüncesizler, merhametsizler.....ehhhh onlar öyle diye bendemi öyle olayim....?
Ne insanlar var coluk cocugundan terk edilmis, 40 yillik yabanci dedikleri kolu komsularinin verdikleri ile karnini doyuruyorlar? Herkez senin gibi bana düsmez benden önce cocuklarina düser diye düsünürse Nerde kaldi insanlik diye yakinmaya hic gerek yok öyle degilmi?
Insanoglu böyle iste, faydasi olacagi yerde benden önce ona buna düser diye cikar isin icinden, ama faydalanacagi zaman ehh hani bana der!!
Yanlis anlama canim bunu genel anlamda söyledim senin icin degil!
Lakin bana göre böyle bir zihniyetle burda bencil diye kast ettigin insanlarla seninde aranda hicbir fark olmaz.
Kaynanan ve kaynatan nasil o insanlarin orda sogukta yatmasina göz yumuyorsa ayni sekilde sen ve esinde buna göz yumuyorsunuz!
Evet, 4 aylik bir bebegin bakimi zor, is yapmaya yemek yapmaya zor vakit bulamiyor insan. Fakat her ne olursa olsun, iki tas corba bir tencere makarna yapacak kadar zamanin vardir diye düsünüyorum!
Haftada bir gidip evlerini biraz derleyip toplasan, iki makine camasir yikasan, yaptigin veya hazir aldigniz yemeklerden onlarda iki tabak götürsen, birde o sogua bir care bulsaniz esinle beraber hem Allah katinda, hem esinin gözünde ne kadar yücelirsin biliyormusun?
Ha birde Kaynanandan kurtulmus olursun bu arada.
eskiden hep burdalardı akşama kadar burdan yemek yapıp benden götürüyodu bende götürüyodum arada. Son zamanlarda aşağıda pişriyo sadece yatmaya geliyo . Tabiiki hayat üçgenim sadece eşim ve cocugum değil ama böyle her hafta gelmeleri beni yordu artık benim ailemde bana yakın ama çok sık gelmezler kalmazlar hatda hiç tabiki gelip kalsınlar ama şonuçta herkesin bi evi var her hafta gelip kalmaları ne bilim olmazki.kayinvalidenlere söyle sizin eve tasinsin ,sizde kayinvalidenizin evine tasinin
benim anlamadigim sey su ,kaynanan sabahtan aksama kadar kaynanasinin yaninda kalmiyor mu ?
size sadece gec vakit yatmaya cikmiyorlar mi ?
ve sizide anlayamiyorum sizin hayat ucgeniniz bebeginiz eviniz ve esiniz mi ?
hic mi cevreniz yok anne,baba,es dost ?
madem onlardan haz etmiyorsunuz ,size cikacaklari vakit bir yerlere oturmaya gidiverin ..
evet çok az yiyolar ama üç öğün gidiyo.. sabah kahvaltısı oluyo - öğlen yemeği- akşamda yine çay tarzı ama çok az yiyolaar dediğin gibi .. babanne bişey yapamıyo hiç zaten kambur yürüyo sadece ısıtır oda küçük tüple önüne gelen çayı ısıtıyo o kadar.. off neyse yaa bahane olarak görülüyo bebeğim tmm zorla veririm ama oda zzorla işte..bu yaslilar günde 3 ögün yemekmi yiyor:1shok: hey masallah
benim bildigim yasli kus kadar bise yer zatenbilmiyorumkismile misal rahmetli anaannem sonracima babambilmiyorumkismile
valla ben günde 1 ögün yiyorum hemde istahim yaslilardan daha yerinde olmasina görezemuszemus
simdi 3 ögün yemek nasil olur bi aciklayalimbuyrunnnnnnnnn
kahvalti
sonra ögle yemegi
sonra aksam var demibilmiyorumkismile aksamlarida ekmek arasi filan yaparim kahvalti türü gibi, eger gec yemissem ögle yemegini onuda yapmam:CüvCüv:
ah ah türkiyede yemek de sorun oluyosa pidesi var döneri var bilmem daha neler neler var
bigün yemek yaparsin bigünden disardan gettitirirsin
yasli nene dede hicmi bise yapamiyolar misal kahvalti corba filandami yapamiyolar
bence bebegini (allah anali babali büyütsün) bahane ediyosun boshayallersmile
neneyle dednin oğlu kızı dururken torununun karısına düşmez bakmak.
Valla iyi sabrediyorsun haftada 3-4 gün. Bence kaynanana söyle, anne buna çözüm bulalım de, babamın yanında başörtü takmak zorunda kalıyorum, kendi evimde misafir gibi diken üstündeyim, üstüme başıma dikkat etmek zorundayım de, daha olmadı sende kayınpederinin olmadığı zamanlarda evde aslıkı şort falan giyin belki o rahatsız olur. Benimde 7 aylık bebeğim var ve nasıl zor olduğunu çok iyi biliyorum, hele 4 aylık yavru sadece kucak ister.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?