Benim 2 çocuğumun uykusu da gece beslenmelerini kesince düzeldi. Devamlı uyanmak çok yorucu.Evet biliyorum sürekli emiyor ,buda hem midesini rahatsız ediyor ,hem uykusunu etkiliyor gelişimi de geriledi bu yüzden çok zayıf.
Mata Hari
Çok teşekkür ederim böyle bir yoruma ihtiyacım vardıKadinlara boyle hissettiren baskidan nefret ediyorum. Evet her bebek anne sutunu hak ediyor. Ama kadinda ne sebeple olursa olsun emzirmek istemiyorsa vicdan azabi duymamali. Ama malesef duyoruz, neden? Cunku anne sutu. Bizim toplumda anne sutu almayan cocuklara nedense bi eksik gozuyle bakiyorlar. Ne alakaysa. Cocugun 1 yasina kadar emmis zaten. Hem anne sutu 8-10 aydan sonra besleyiciligini yitirdigi yonunde bir suru arastirma var. Cocugunun geleceği icin bir karar vereceksen ve bu karar sonucu kesmen gerekiyorsa 1 yasindan sonra hic dusunme derim.
Umarım öyle olurÖnce geceden kesseniz daha iyi olur
Uykusu düzene girince gündüz kesmeniz daha kolay olur
Sizin bebeğiniz demi benim kızım gibi ?Anne sütünün 1 yaşından sonra besin değerinin eskisi gibi olmadığını okumuştum.
1 yıl almış zaten , içiniz ferah olsun.
Ben de yaşının dolması bekliyorum.
Evet , sıklıkla uyanır ve son 1 aydır çok kötü isiriyor göğüs uçlarım kanadı hep.Sizin bebeğiniz demi benim kızım gibi ?
Benimde aynı 2,5yaşında bir kızım daha var ,küçük fırsat vermiyor onunla da ilgileniyim.Evet , sıklıkla uyanır ve son 1 aydır çok kötü isiriyor göğüs uçlarım kanadı hep.
Bir çocuğum daha var benim gece uyuyamayinca gündüz zombi gibi oluyorum , ona da vakit ayırmam gerekiyo.
Siz onun annesisiniz , en iyisini siz bilirsiniz.
Neden 1 iken 5 ?Gündüz emmediği için geceyle tamamlamak istiyordur. Diş çıkarıyorsa memeyi bırakmak için çok yanlış bir zaman, onuda belirteyim. Ayrıca ister emzirin ister emzirmeyin ama memeden ayrılan bebeğe ilgiyi 1ken 5 göstermeniz gerekiyor. Kayınvalideye bırakıp nasıl bakarsan bak demek çok yanlış.
Öyle deseydim emmeyi kesmezdim ben yanında iken emer dururdu KV de artık ölürmüş kalır mı bir şekilde bakardı .Gündüz emmediği için geceyle tamamlamak istiyordur. Diş çıkarıyorsa memeyi bırakmak için çok yanlış bir zaman, onuda belirteyim. Ayrıca ister emzirin ister emzirmeyin ama memeden ayrılan bebeğe ilgiyi 1ken 5 göstermeniz gerekiyor. Kayınvalideye bırakıp nasıl bakarsan bak demek çok yanlış.
Çünkü; doğumdan itibaren annesiyle kurduğu bağın büyük kısmını memeyle özdeşleştiren bebek birden bu alışkanlığından ayrılıyor. Haliyle annesi arasındaki bağın aslında memeden ibaret olmadığını, meme gitse bile bağlılıklarının değişmeyeceğini göstermesi gerekiyor. Bu dönemde bebekler daha sinirli, daha tepkili, daha inatçı olabiliyor. Kendi başına oynayabilen çocuk gidiyor; her harekette annesni isteyen, sürekli sarılmak, dokunmak, hatta memeye bakıp onun orda olduğunu görmek isteyen bebekler bile oluyor. O yüzden çare ayrı kalmak değil, aksine her an her istediğinde yanında olabildiğini göstermek.Neden 1 iken 5 ?
Aydınlatır misiniz ?
Ben bakamıyorum, kayınvalide baksın artık bir şekilde yazmışsınız. Ben mi yanlış anladım meseleyi?Öyle deseydim emmeyi kesmezdim ben yanında iken emer dururdu KV de artık ölürmüş kalır mı bir şekilde bakardı .
Ben zaten çocuğum da, KV de yıpranmasın diye uğraşıyorum.
Evet yanlış anlamışsınız bu şekilde uyumuyor ben baş edemiyorum KV nasıl uyutucak diye yazdım .Ben bakamıyorum, kayınvalide baksın artık bir şekilde yazmışsınız. Ben mi yanlış anladım meseleyi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?