Sevgili
M
MutluHuzurluBereketli
, uzun uzun eski konularınıza, yazdıklarınıza baktım. Birkaç şey söylemek istiyorum. Amacım asla yargılamak değil. Üzüldüm, gerçekten üzüldüm. Keşke sizin için bir şeyler yapabilsem diye düşündüm.
Sizin sıkıntınız sadece evliliğinizle ilgili değil. Öncelikle kendinizle ilgili olan meseleleri halletmelisiniz. Psikiyatriste ya da psikoloğa gittiğinizde anlatmadığınız hiçbir şey olmamalı. Anlatamadığınız o şey neyse onu paylaşın gittiğinizde. Diğer türlü aldığınız profesyonel destek tam anlamıyla fayda sağlamayabilir.
Belki kendinizle ilgili sorunları tam olarak çözmeden evlilik yapmanız nedeniyle evlilikte yaşadığınız sıkıntılar dağ gibi büyüyor gözünüzde. Hali hazırda sırtınızda geçmişten getirdiğiniz bir yük taşırken daha fazlasını kaldıramıyorsunuz. Gerçi anladığım kadarıyla çaba göstermişsinizde, hiç emek harcamamış değilsiniz ama daha fazlasına gücünüz kalmamış. Tahmin ettiğim bir diğer mesele eşinizde yorulmuş ve bıkmış ama ikinizde karşılıklı olarak sadece tek adım atmak istiyorsunuz. O bir adım attıysa ben de bir adım atacağım, iki adım atamam düşüncesiyle sorunu çözmeye çalışmışsınız.
İlişkinize aşk ve tutkuyla başlayıp en son bu noktaya geldiğiniz için ne karşılıklı olarak kolayca bırakabilmişsiniz ne de biri diğerinden daha fazla adım atmak istemediği için devam edebilmişsiniz.
Yazdığım şeyler arasında yanıldığım noktalar olabilir. Kırıcı bir şey söylediysem hakkınızı helal edin. Ben sadece gözlemlerim sonucu kendi çıkarımımı yazdım.
Önce kendinizle ilgili sorunlarınızı çözün, sonra eşinizle ilişkinize zaman tanıyın ama içinizdeki ataleti silkeleyerek tekrar gayret gösterin yuvanız için, çocuğunuz için.
İnanıyorum ki Allah’ın izniyle ilk günkü aşkla tekrar birbirinize bağlanırsınız.