Bencillik

sade2011

Guru
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2011
115
31
298
Samsun
Mrb hanimlar esim cok bencil biri.selam bile vermez borclu cikarim diye. Iyi gun kotu gun bilmez ben de dahil umursamaz hicbiseyi.zatwn uzatmalri yasiyoruz artik.
Sorun su ki bi kuzenimin bir seye ihtiyaci oldu.maddi durumlari kotj bu aralar ben veririm.dedim.kullanmadigimiz bir sey.su an kilerde kaldirdik yani ortadan.dedim ben veririm.esime sordum keske sormasaymisim kiymetli oldu cikardi kilerden kullanmaya basladi.neymis alsalarmis.bize mi guvenmisler.VS VS....yani hic bi sekilde anlamiuor.iyilik yardimlasma hic bilmiyor.ustelik cehizimdendi o sey. nefret ediyorum hic mi insanlik olmaz bi insanda.siz olsaniz ne yaparsiniz?

Zaten kilerdeyse ihtiyacım Yok demektir.Söz verdiğim içinde alıp verirdim sormadan

Madem eşinin huyunu biliyorsun ona hiç söylemeden verecektin
Eşya neydi ki çıkarıp kullanmaya başladı?

Çok maliyetli olmayacaksa,o ürünü (satın) alıp verseniz kuzeninize nasıl olur?gerekirse bunu eşinize söyleyin ki bir dahaki sefere böyle bencilliklere kalkışmaz.

Dusundum ama pahali biraz.ben onu bi sekilde veririm ama bakis acisi beni dusunduren yani hic iyilik bilmiyor.boyle davrandikca cocuga iyiligi yardimlasmayi nasil ogretcem ben.tmm bize yarasa bile baskasinin daha cok ihtiyaci varsa tnm demeai lazim.zaten sirf haberi olsun fark edince kavga cikartmasin diye sordum.bu kadar mi tas kalpli olur.bu eve ait bi sey baskasina verilmez diyor.enayimiymis.benim iyilik yapmama da manioluyor buna sanirleniyorum.sen yapmazsan yapma.akrabalarla esle dostla gorusmeme de boyle.ne gerek var.biz bize yeteriz kafasinda.kendi insan aramiyor.bana da mani.

Eşinizin huyunu bile bile sormuşşunuz.Bu adam sonradan böyle olmadı heralde.Evlenmeden öncede mi böyleydi?

Dusundum ama pahali biraz.ben onu bi sekilde veririm ama bakis acisi beni dusunduren yani hic iyilik bilmiyor.boyle davrandikca cocuga iyiligi yardimlasmayi nasil ogretcem ben.tmm bize yarasa bile baskasinin daha cok ihtiyaci varsa tnm demeai lazim.zaten sirf haberi olsun fark edince kavga cikartmasin diye sordum.bu kadar mi tas kalpli olur.bu eve ait bi sey baskasina verilmez diyor.enayimiymis.benim iyilik yapmama da manioluyor buna sanirleniyorum.sen yapmazsan yapma.akrabalarla esle dostla gorusmeme de boyle.ne gerek var.biz bize yeteriz kafasinda.kendi insan aramiyor.bana da mani.

Biz bize yeteriz demiş ama yetmediği zamanlar da oluyor hayatta.insana düğünde, cenazede insan lazım.mutluluğumuz insanla artıyor ,acımız yine insanla hafifliyor.ama bu durumda çevresinde pek insan kalmaz.maddi ve manevi paylaşacak bir şeyi olmaz. Her şeyi geçtim de çocuğunuz olursa ona ne öğretecek,maneviyatı,paylaşımı nasıl kazandıracaksınız?

Sormadan vermeliydiniz. Verdikten sonra soylemeliydiniz.
Cikarip kullanmaya baslasa bile soz verdigim icin ben verirdim ya da yenisini alip hediye ederdim. Esiniz cimri ve bencil. Bu huyundan vazgeciremezsiniz. Kilerde duran sey ustelik ceyizinizdenmis. Babanizin evinden getirmissiniz yani adamin bir katkisi da yokmus.

Biz bize yeteriz demiş ama yetmediği zamanlar da oluyor hayatta.insana düğünde, cenazede insan lazım.mutluluğumuz insanla artıyor ,acımız yine insanla hafifliyor.ama bu durumda çevresinde pek insan kalmaz.maddi ve manevi paylaşacak bir şeyi olmaz. Her şeyi geçtim de çocuğunuz olursa ona ne öğretecek,maneviyatı,paylaşımı nasıl kazandıracaksınız?
Bizimle de paylasimi sınırlı.bizle vakit gecirmekle mutlu degil. Disari ciksak eve donmenin hesabini yapiyor evde olsak yalniz kalmasinin.bayram cenaze dugun bilmez.dedim ben sana boyle mi yapiyorum yok . Istemiyorum diyor uzatma diyor gerisi yok.yani otoriter olmaya calisiyor.cocukken karsilastigi tutumun acisini benden cikariyor.

belki iyi bir ders gerek.

senden her yardim istediginde onun kurdugu cümleleri kur. illaki birisinin yardimin ihtiaci olucak. sana danisirsa sundan söyle böyle oldu direk laflarinla tokatla.

valla ders olsun diye ben adami iice zora sokmak icin elimden geleni yaparim.

misal ise gitcek parayi caktirmadan alirim tam kendine yemek alicak zonk diye kalir. ondan sonra biri borc verir aksam eve gelip anlatigibfa hiii cüzdani orda unutmussun da niye yardim istionki aksama yerdin gibi dengesiz cümleler kur.

Cevremde gördüğüm ve insana selam bile vermekten aciz insanların nasıl bir ruh halinde olduklarını nasıl insanlar olduklarını şimdi daha iyi anladım. Anlamakta gerçekten zorluk çekiyordum.

Öff
Benim kocam da böyledir, çocukların oyuncaklarını bile başka çocuklarla oynamasına kızar falan.
Can çıkıyor huy çıkmıyor malesef.

Mrb hanimlar esim cok bencil biri.selam bile vermez borclu cikarim diye. Iyi gun kotu gun bilmez ben de dahil umursamaz hicbiseyi.zatwn uzatmalri yasiyoruz artik.
Sorun su ki bi kuzenimin bir seye ihtiyaci oldu.maddi durumlari kotj bu aralar ben veririm.dedim.kullanmadigimiz bir sey.su an kilerde kaldirdik yani ortadan.dedim ben veririm.esime sordum keske sormasaymisim kiymetli oldu cikardi kilerden kullanmaya basladi.neymis alsalarmis.bize mi guvenmisler.VS VS....yani hic bi sekilde anlamiuor.iyilik yardimlasma hic bilmiyor.ustelik cehizimdendi o sey. nefret ediyorum hic mi insanlik olmaz bi insanda.siz olsaniz ne yaparsiniz?
Yıllar yıllar önce yeni evliyken eşimin benim dışımda kimseye 1 bardak çay dahi ısmarlayınca moralinin bozulduğunu hissettim sonra bi yazıya denk geldim cimri insanlar bir odak noktası belirlermiş eşim için ben odak noktasıydım bana harcadığı para bana ısmarladığı çayı aldığı kıyafeti normal görüyor ama bir başkası olunca zoruna gidiyormuş cimriliğin en önemli özelliği buymuş sonra oğlum doğdu eşimin odak noktası oğlumuz oldu beni odak noktası olmaktan çıkardı durumum içler acısı 1 tişört bile alınca morali bozuluyo
Bu anlattıklarınıza bakılırsa sizin eşiniz de cimri şansınız bol olsun çok zor uğraşmak

Back
X