Bencilmiyim...Bebeğimin hakkina mi giriyorum

Nasıl seviyorlar ki?

Hirpaliyarak

Gercekten muhitimiz guzel degil ve ewet baska semtteki parklara goturiyorum yani genelde farkli parklara goturuyorum.
Yada avm lerin çocuk bolumune

Yani aslinda şive kapak degil icide bi okadar dert bana yukarida da belirttigim gib i degerlerimiz göruslerimiz yasayisimiz hersey farkli

komşuluk ilişkileri bana anlamsız geliyor. selamını verirsin alırsın ama o kadar. sürekli gidip gelmek ne alaka ki? sonuçta yabancı senin için. çocuklu çocuklu ev gezmelerine gitmen de çok saçma.

bu arada türkçe yazma konusunda senin de sıkıntıların var gibi. konuşman nasıl bilemiyorum. ama çocuk yetiştirmek konusunda doğru adımlar atmak istiyorsan kitap okumanı tavsiye ederim.

Hirpaliyarak

Gercekten muhitimiz guzel degil ve ewet baska semtteki parklara goturiyorum yani genelde farkli parklara goturuyorum.
Yada avm lerin çocuk bolumune
Biran önce taşınmaya bakın derim o zaman .Çünkü çocuğa AVM parkları yetmeyecek mahallenizde büyük olasılıkla sokakta oynama kültürü vardır.Uc yaşından sonra çocuk sesi duyduğu an kapı önüne çıkmak isteyecek

şive ile insanları nasıl kategorize ettiniz..şive bu şive ,e madem çocuğu amerikaya götürün de istanbul aksanı öğrensin bu ne saçma konu.

Bnim icin proplem..;(
siz komşuların şivesini çabuk kapmışsınız sanırım ya da sizin şiveye uymuyor komşular ,,,proplem değil o problem aşırı hatalı yazıyorsunuz farkında mısınız? kesin telefon hatasıdırTürkçe de a,e,ı,i,o,ö,u,ü, sesli harfleri de mevcut

Son sayfada hala proplem diyo ya o kadar uyariya rağmen ay fenalık geldi

Ben size hak verdim. Bir sene geçici olarak oturdum dediğiniz gibi bir muhitte... Çocuklar hep disardaydi kızım çıkmak isterdi problem yasardim. Komşularım iyiydi ama ben mesafeliydim. Balkondan balkona her şeyi konuşurlardı. Yaşadığınız endişelerin benzerlerini yaşadım bu yüzden çok haklisiniz...

Yahu siz biraz fazla kibirli misiniz acaba ?

Kendi yöremde şive bolca var.
bende şive biliyorum, yöremde şiveli konuşurum, ama yerinde normal ...
eski eşimin tüm sülalesinde şive var ve oğlum şive falanda kapmadı kimseden.
aslında öğrenmesini de çok isterdim.

bence çok gereksiz bir konu olmuş.
Türkiye de çoğunlukla şive var, merak etmeyin kimsenin çocuğu şive biliyor diye kınanmıyor.
evet insanlar kaba şive kullanıyor olabilirler ama bu ne ayıptır ne de utanılacak bir şeydir.

Bu arada keşke siz de biraz yazım kurallarına uysaydınız !

Etrafta ne görürse görsün sizin verdiğiniz terbiyeyi alır. Merak etmeyin. Hem çocuk da alışsın çevreye. Arkadaşları olsun. Beğenmediğiniz hareketleri olursa tatlı dille düzeltirsiniz daha yaşken. İnsan sosyal varlık. Başkalarıyla da iletişime geçmek onun gelişimi için çok iyi ve gerekli bişey. Şive kötü bişey değil ayrıca. Bırakın dili kırılsın. Benim yeğenim anaokuluna kadar istanbul türkçesiyle konuşurdu bi gitti şiveye kaymaya başladı dili. Şimdi isterse şiveli konuşuyo isterse normal.

Bebeğinizi siz büyütüyorsunuz sizi örnek alır bir cocgun aynası annesi ve babasıdır kaliteli zaman gecirdikten sonra sorun olucanı sanmıyorum sonuc olarak anne olarak kontrol sizde yinede iciniz rahat değilse taşının ozman

Ya kusura bakmayin ama kizinizi SIVESI BOZUK insanlardan degilde KÖTÜ KALPLI insanlardan uzak tutun. Ben Dogru bulmadim Cocuk eger oynamayi seviyorsa onlarin cocuguyla anlasiyorsa ben izin verirdim. Sevdirmezdim bellki söylerdim kibarca ama sirf kültür farki diye uzak tutmazdim. Ben avrupada yasiyorum oglum kreste her kültürden insan var ne yapayim simdi mecbur alismak zorunda. Herkes Benimle Ayni Olmak zorunda degil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…