• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bende bir sorun mu var?

Eşim 7 bin maas alıyor 1800 kira 1500 bankaya borç var. Aylık 1000 faturalar geriye kalan parayla geçinmeye çalışıyoruz ve bir de bebek var. Sonumuz hayrola

Eşim 7 bin maas alıyor 1800 kira 1500 bankaya borç var. Aylık 1000 faturalar geriye kalan parayla geçinmeye çalışıyoruz ve bir de bebek var. Sonumuz hayrola
Ya nasıl yapıyorsunuz bana yazabilir misin lütfen ben nerde hata yapıyorum

Eğitim için bırakmıyorum şu durumda eğitimi falan umrumda değil açıkçası karnını doyuramadigim çocuğun eğitimini mi düşüneceğim ama kimse bakmıyor bakıcı tutsam en az 2000 istiyorlar bazen diyorum sabah karnımı doyurup eve bırakayım sonra kendine gel çare mi bu diliyorum
Kaç yaşında çocuğunuz? Kvniz, anneniz ya da bakabilecek hiç kimse mi yanaşmıyor? Devlet okuluna gidebilecek yaştaysa yarım gün bakıcı tutamaz mısınız? Gerçi bakıcı ücretlerini hiç bilmiyorum, yarım güne ayda kaça gelirler bilmiyorum. Kendinizi suçlamayın hiç kimsenin sizi suçlamasına da izin vermeyin laf etmesini bilen elini taşın altına koymasını da bilsin bi zahmet.

Neden ısrarla kendinizde hata aradığınızı anlamadım.
Peynirin kilosunu milyon lira siz yapmadınız değil mi?
Sizden ötürüyse söyleyin, yüklenecek yer arıyoruz hepimiz 😏

Deterjanlar uçmuş durumda bulaşık makinesi tabletleri eskiden bir tanesi 1 liraya geliyordu şimdi 2.5 liraya denk geliyor . Şampuan saç kremi duş jeli ..vb seyleri severdim bu ay 5 er kiloluk büyük hesaplı olanlardan aldım küçük mevcut şişelere doldurup kullanmaya başladım çamaşır yumuşatıcısini bırakıp yerine beyaz sirke kullanmaya başladım kendime ben bile sasiriyorum artık market etiketlerini görünce şoka giriyorum.ipin ucunu kaçırmak an meselesi siz normalsiniz suçu kendinizde aramayin

Herkese iyi günler siteyi uzun zamandır takip ediyordum bugün artık sizlerden fikir almaya geldim arkadaşlar durumu anlatayım sizler bana bende bir sorun olup olmadığını lütfen söyleyin zira ben tahlil edemiyorum durumumu şöyle ki 1500 lira olan ev kiramiz bir anda 4 bine çıktı fakat tartışmalar kavgalar gürültüler derken daha fazla dayanamadık ve ayrıldık iki kişi çalıştığımız halde feci bir durumdayız henüz yeni taşındık başka bir eve bu evin kirası da 2500 TL onun haricinde markete giriyorum fiyatları iki kez okuyorum acaba yanlış mı okudum diye yani biz nerede hata yapıyoruz beslenme düzenimiz inanılmaz kötüye gidiyor akşamları sadece makarna sabahları ise sadece poğaça yada peynir ve ekmek ben hayatımın hiç bir doneminde kendimi bu kadar fakir yoksul hissetmemiştim sizlerden tavsiye istiyorum biz neden yapamıyoruz bizde bir sorun mu var sinema tiyatro vs hiç bir kültürel aktivite yok bu arada yani sadece kira faturalar ve gıda bu üçünün hakkından gelemez olduk bu işi kotaran varsa bana nasıl yaptığını anlatabilir mi
biz de aynı durumdayız sadece 2 kişiyiz. sinema tiyatro tatil vs hiç gitmeyiz tek etkinligimiz arabaya yakıt alıp ormanlık alandea evden götürdüklerimizi yemek. onun dısında ekstra harcama savurma eğlence gideri yok. ikimizde çalştgmz için evde çok fazla elektrik vs harcamada minimum. kışın bile en kötü güne kadar gazı açmayız yorganla yatarız ama yinede yok yokkk. özellikle şu son 2 3 aydır iki kartımızda fullendi. eksi bakiyeyle yaşamaya çalişiyoruz. resmen dipteyiz. haftanın 6günü leş gibi koşullarda çalişip milletin nazını çekip karşılıgında sadece mutfak ve faturalara çaliştigimizi farketmemiz o kadar koyuyor ki. özellikle bu dönemde birde cocuk için hastane masraflarımızda katlanmaya başlamişken sonumuz ne olacak bilemiyoruz. bu ay markete gitmeyeceğim mesela. evden ne pişecek bilmiyorum en azından borçları kapatana kadar nasıl böyle geçecek bir fikrimde yok ama asıl stres yaşamamam gereken dönemde stresin zirvesindeyim. sizde ki tek fark bu durum için birbirinizi suçlamanız sanırım. bizdede her ay sonu bakıyoruz bu borç nasıl oldu diye ama kalkıpta senin sigaran var senin kozmetik harcaman var gibisinden birbirirmize yükselmiyoruz. sonucta o borç mecburen ödenecek ve mümkün oldugunca yaşam şartlarını minimuma indirirerek bi şekilde kapatmaya gideceğiz. yoksa kimse bize acıyıp yardım edecek değil. önemli olan öcelikle birbirimizi anlayıp destek olmak

Bızım eve 1,5 maas giriyor.Esım asgarı ucretın bıraz ustu ,ben yarım maas yarım gun calıstıgım ıcın.
Cocuk bıkere cok buyuk bı masraf.Krese de gıtse ,evde de olsa o maasın bırı gıdıyor.
Kı bana cok destek var ozellıkle kıyafet gıyım konusunda cocuk ıcın aılemden.
Giderlerinizi yazın,kısılmıyor evet ama neler lux tuketım,nelere gereksız harcama var görun kagıtta.
Sıgara mesela 30 tl falan sanırım.
2 asgarı ucretse 1 nın yarısı kira zaten.
1,5 maas faturalar cocuk,yeme ıcme normal yanı.
Apartman mı dikecekmıssınız 2 asgarı ucretle ne bekliyor yanı es kısısı?

Back
X