bende de kaynana sorunu:(

herzamanmutsuz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2014
140
31
98
Antalya
Kızlar biraz uzun olacak ama cok bunaldım ve kimseye açılamıyorum.şimdiden zaman ayırdıgınız için hakkınızı helal edin.ben6 aylık evliyim kendi memleketimde oturuyorum.eşimin memleketi 5 saat uzaklıkta ve ailesi orda.eşimin ailesi ilgiyi çok seviyor.annesi rahatsız diye daha 2 aylık evli iken evimize yatılı cağırdık geldiler hiç yeni evli demeden.2 ay önce biz gittik.derken görüşmeler sürrdü.sürekli aramamızı çıkıp çıkıp gitmemizi bekliyolar.ama bu çocuklar yeni evli bırakalım gezsinler yada borcları var yolda para harcamasınlar zaten bi izin günleri var diyen yok bencillik had safa..simdi annesi ameliyat olacak dün aradım ee kızım senden bekledik hastane işleri olmadan bi gelin evimde kalın demeni diye espiri yapar gibi laf soktu.bende ne gerek var dememe istedinizde gelmeyinmi dedik dedim ama zoruma gitti ya altı ay içinde iki kere gelcez diyolar zaten işyerim sıkıntı evime yeni alışıyorum düşüncesizliklerinin sinirini eşimden cıkardım tartıstık oda üzülüyo.normmalde annemi uyarırım tatlıca ama suan hasta idare etmeliyim diyor.ya beni sevdiklerinin farkındayım ama tam alışma asamasında kendilerinden uzaklastırıyolar.esim hafta sonu gidelim aklım annemde diyor bense gitmek hiç içimden gelmiyor.ya benimde kardesim gurbette annem hiç atla atla gel demez cocuk yol cekmesin der özler ama içine atar bunlar gelinde isterseniz sabaha kadar yolda uykusuz geçin modunda eşim kıramıyor ve ilk 6 ayda bunları yaşamak korkutuyor beni

bilemiyorum tabi de,
6 ayda iki kez size gelmeleri bana çok gelmedi,
geldiklerinde uzun süreli mi kalıyorlar?

onun dışında sizden onları ziyaret etmenizi istemeleri de gayet normal değil mi.
tabi arada 5 saatlik mesafe olunca sürekli gidilmez de, davet etmeseler sonra bizi davet etmiyorlar dersiniz.

onun dışında ayda bir iki ayda bir görüşmek bana çok gelmiyor açıkçası.
anne-babaların gönüllerini almak gerekir.

Allah yardımcın olsun . Sakın baştan taviz verme ilersi vahşet olur.

mesela ilk geldiklerinde bi hafta kalmak istediler baktılar orda işleri var 5 gün kalıp döndüler ya ben hasta diye eşim kırılmasın diye bişey diyemiyorum bide benim ailem yanımda ve esim benden daha hürmetli bazen onlara

genelde ilk zamanlar oluyor zaten. sonra bir düzene giriyor.
6 ayda iki kere gel git çok da değil aslında.

6 ayda 2kere çok değil . .
Mesafeli olmak en iyisi. .
Nasıl başlarsa öyle gidiyor . .

Ben bu gelme, gitme aşkını bir türlü anlamadım, anlayamadım gitti.
Ama inanın bir çoğu böyle, düşünceli ebeveynler çok nadir..
Kendiniz bir şekilde orta yolu bulacaksınız bunun da maalesef konuşmaktan başka çaresi yok.
Biliyorsunuz çalışıyoruz, hem yorgun oluyoruz hem de masraf çok oluyor diyemez misiniz?
Sonuçta yeni evlisiniz..
Bazen iyi ki kendi semtimden ev tutmuşum diyorum.
Çünkü benim kayın validem de oğullarına çok düşkündür.
O çevre de ev tutmadığımız için bize kızmıştı hatta, aile ye yakın olunmalıymış falan diye baya vaaz dinlemiştik.
O da neredeyse 1 sene olacak eltim de kalıyor. (sağlık problemi vardı atlattı, tahliller kontrol için yoksa İstanbul' da yaşamıyor) Eltimin evini bir görün ama, sabah akşam gelen giden hiç eksik olmuyor. İşten çıkıp eve gidince akşam misafirle karşılatığı çok olmuştur.
Bir de kadının hafta içi 1 gün izni var o gün de bile insan ağırlıyor, kimse de bu kadın 1 gün de evinin işini mi yapacak yoksa dinlenecek mi diye düşünmüyor maalesef. :KK14:

Kızlar biraz uzun olacak ama cok bunaldım ve kimseye açılamıyorum.şimdiden zaman ayırdıgınız için hakkınızı helal edin.ben6 aylık evliyim kendi memleketimde oturuyorum.eşimin memleketi 5 saat uzaklıkta ve ailesi orda.eşimin ailesi ilgiyi çok seviyor.annesi rahatsız diye daha 2 aylık evli iken evimize yatılı cağırdık geldiler hiç yeni evli demeden.2 ay önce biz gittik.derken görüşmeler sürrdü.sürekli aramamızı çıkıp çıkıp gitmemizi bekliyolar.ama bu çocuklar yeni evli bırakalım gezsinler yada borcları var yolda para harcamasınlar zaten bi izin günleri var diyen yok bencillik had safa..simdi annesi ameliyat olacak dün aradım ee kızım senden bekledik hastane işleri olmadan bi gelin evimde kalın demeni diye espiri yapar gibi laf soktu.bende ne gerek var dememe istedinizde gelmeyinmi dedik dedim ama zoruma gitti ya altı ay içinde iki kere gelcez diyolar zaten işyerim sıkıntı evime yeni alışıyorum düşüncesizliklerinin sinirini eşimden cıkardım tartıstık oda üzülüyo.normmalde annemi uyarırım tatlıca ama suan hasta idare etmeliyim diyor.ya beni sevdiklerinin farkındayım ama tam alışma asamasında kendilerinden uzaklastırıyolar.esim hafta sonu gidelim aklım annemde diyor bense gitmek hiç içimden gelmiyor.ya benimde kardesim gurbette annem hiç atla atla gel demez cocuk yol cekmesin der özler ama içine atar bunlar gelinde isterseniz sabaha kadar yolda uykusuz geçin modunda eşim kıramıyor ve ilk 6 ayda bunları yaşamak korkutuyor beni

Bence kendinizi bunlari dusunerek uzmeyin. Halinize sukredin bende 6 aylik evliyim ve alt katimda oturuyorlar hergun bizdeler.
Gidin sonucta bi hastalik soz konusu gitmezseniz de iciniz rahat etmeyecek diye dusunuyorum. hem esinizinde gonlunu hos etmis olursunuz

İyi de biraz hoşgörülü olabilirsiniz yani siz de. Kadının size bir zararı kötülüğü yok ki yeni evliyken gelmişler ama keyfi değil ki kadın rahatsızmış, şimdi de ameliyat olacakmış haliyle gelmenizi beklemişler niye bunu laf sokmak olarak algılıyorsunuz ki 5 saatlik mesafe çok değil 6 ayda bir gitmek bile bence fazla ara açmak yani o da eşinizin ailesi oğlunu gelinini özleyemez mi bakın siz kendi memleketinizdesiniz ve aileniz orada siz ne kadar zamanda bir görüyorsunuz ailenizi herhalde haftada bir mutlaka değil mi biraz empati yapın lütfen.

8 aylık evliyim, ailem başka şehirde, eşimin ailesi ile aynı şehirdeyiz. Annemler üç kez geldi kaldı çünkü biz çalıştığımız için gidemiyoruz. Bunu ne eşim ne de ben sorun ettik. Kayınvalidem kalmaz ama eşimin liseye giden bir kız kardeşi var onu da ara ara alırız yatıya, birlikte vakit geçiririz. Kendi aileniz olsa gelenler aynı tepkiyi gösterecek mitsiniz? Yeni evli olabilirsiniz de sürekli de sevişmiyorsunuz yani gelsin kalsın insanlar çocuklarının evinde. Zaten uzakmışsınız da.

Ailelerle aranızı iyi tutun. Kalp kırmayın, kalbiniz de kırılmasın.

Ailenizle yakın olduğunuz için böyle düşünebilirsiniz.Sizin ailenize gidişiniz 2 ayda bir mi oluyor?
5 saat mesafe çok değil,2 ayda bir gitmek normal geldi bana.Tabiki eşinizin ailesi ile başka sorunlarınız var mı bilemem.
Ayrıca kv ameliyat olacakmış bence gidilmeli ama yinede sizin kararınız.
Bu olayları sorun olarak eşinize yansıtırsanız eşiniz bir zaman sonra sizin ailenize tavır alır benden demesi.

gelip kalmadan ziyade sorun birazda anlayış evet kendi ailemle kyaslıyorum ve farkı üzüyo beni biz eşimle hafta sonu kaçamak yapsak saklıyoz ya bende yediremiyorum neden saklıyoruz yeni evliyiz gezcez sürekli oraya gitcek deiliz

Benim düğün gecemde eltim,kayimvalidem, yigenleri, erkek kuzenleri bizdeydiler tatliskom :KK45: kata kulleye geldim . haberim yoktu valla ben şok ben iptal :KK53: o yuzdendir ki bence 6 ayda iki defa gelip uzunca kalmak (10 gün misal) aşırı. Misafirlik 3 gündür :KK54:

Biraz abarttığınızı düşünüyorum ama çok rahatsız oluyorsanız çalışan birisiniz yani bahaneniz var, bu durumu kullanabilirsiniz.

Back
X