Tesekkur ederimm yorumunuz icin :) evet o adımı attığım gün benden mutlusu olmayacak :) ama ben birazda sonradan böyle oldumBen size başımdan geçen bi olayı anlatayım. bi gün samimiyetsiz komşularım bana kahve içmeye gelmek istediklerini söylediler. ben de buyrun gelin dedim. kahveleri yaptım ikram ettim başladılar sohbet etmeye. o zaman 25 yaşımdaydım. 50 yaşlarında kadın bana döndü "bizim zamanımızda olsaydın eline yüzüne bakan seni özürlü sanırdı evde kalırdın" dedi. ben şoka girdim. hiçbir samimiyetim yok. nefret ederim seviyesiz komşuluk ilişkilerinden ve az ama öz görüşürüm herkesle.
her neyse cevap veremedim, ağlamak için eşimin eve gelmesini bekledim. eşim beni dinledi dinledi dinledi ve evine git bu konuyu onunla konuş dedi. hayatta bi daha evine gitmem evime de sokmam dedim ama ertesi gün eşimin zoruyla gittim evine.
içimde kalmasındansa konuşmak en iyisiydi. bana ne dedi biliyo musunuz?
ben çok naif ve kibar biriymişim. onların zamanında kadınlar hamallık yaparmış tarla sapanla uğraşırmış. kaynanalar hizmetçi alırmış evlerine ben öyle kıymetli öyle kıymetliymişim ki beni incitemeyecekleri için kimse oğluna beni istemezmiş.
velhasıl kelam o gün bu gündür o zinciri kırdım ve artık kendime söz söyletmiyorum. bi dönüş noktası var bu davranışın. ilk adım atmak önemli olan...
Aslında esimde tam tersiyim bilmiyorum üstümde rahatlık var sanırım eşime rahat rahat konusurum :) önceden onlara da lafını verirdim ama artık ne oldu bana bilmiyorum cekinmem gereken bi durum da yok ..senin bu dediğin hazır cevaplıga girmez bile . yani akıl oyunu yapmaya gerek yok . biraz cadılasacaksın. zamanla daha da iyi olursun alıstırma yap esinde mesela kırmadan.
maalesef yaşca bizden büyük oldukları için onların herşeyi söylemeye hakkı var ,ama biz susmalıy mışız onlarda öyleymiş ,ilk zamanlar çok tartıştım eşim ile neden susuyorsun savun kendini diye anladım ki ne derse desin eşim onlar hep bildiğini söylüyor şimdi fazla takmıyorum.Kendileri yapınca saygısızlık olmuyor mu acaba.. Ya o konudan biraz sansliyim eşim arkamda, ben yokken kendini ezdirme lafını ver diyor da ben yapamıyorum , o an kalakaliyorum saçma saçma gülüyorm bidee
Aslında en iyisi takmamak bosverin amaann :)maalesef yaşca bizden büyük oldukları için onların herşeyi söylemeye hakkı var ,ama biz susmalıy mışız onlarda öyleymiş ,ilk zamanlar çok tartıştım eşim ile neden susuyorsun savun kendini diye anladım ki ne derse desin eşim onlar hep bildiğini söylüyor şimdi fazla takmıyorum.
ortamın gerilmesinden korkuyorsundur .Aslında esimde tam tersiyim bilmiyorum üstümde rahatlık var sanırım eşime rahat rahat konusurum :) önceden onlara da lafını verirdim ama artık ne oldu bana bilmiyorum cekinmem gereken bi durum da yok ..
Olabilirrrrortamın gerilmesinden korkuyorsundur .
Bak ben sana örnekler vereyim.Faydası olacaksa herşeyi deneriim ya :) sonradan pisman olmak cok sinir bozucu
Aslında lafi agzima veriyorlar ama benim hep sonradan aklıma geliyor sıkıntı ordaNe var canm cevap veremicek kendini yiyip bitirecegine yapıştır lafı onlar düşünsün
Bana hazir cevaplik dogustan verilen yetebek gibi geliyo :)Kızlar merhaba. Benim sorunum kısa ve öz . ben Biri bana çatır çatır laf sokarken o an kalakaliyorum. Sonradan aklıma söyleyecek sözler geliyor ve kendi kendimi yiyorum niye sustum diye. eşim bile kızıyor bu halime. Kardeşleri bana laf sokuyo mesela ben bisey diyemiyorum sanki korkuyormusum gibi oluyo onlarında gözünde. Halbuki bikere karşılığını versem kimse birşey diyemiyor bidaha . ornek verecek olursam, mutfakta salatayi limonlarken limon elimden kaydı gorumcem sakayla karışık beceriksiiiz felan dedi ust uste. Bende sadece guldum sen yap diyebildim pisirik pisirik. Gorumcem bunu her fırsatta tekrarlıyor . halbuki orda begenmiyosan al sen yap çok beceriklisin zaten desem hiç bi sorun kalmiycak birdaha bisey bile diyemiycek çok iyi biliyorum. Ama bunu yapamiyorum . zaten o lafı söylemek o an gelmedi aklıma. Bana ne onerirsiniz? Ablalarimdann Akil almaya ihtiyacım varbide hamileyim kendi kendime stres yapıyorum. Hazir cevap olmak istiyorum bi yoluu yokmuuuu ???
bu sana zararlı biriktirip düsünüp hasta olursun. cevabını sert vermek zorunda degilsin ama boz o insanı. bende senin gibiydim susardım sustukcada yeni seylere tepki vermezdim. sonra bir gün patladım ve artık herseye susmuyorumOlabilirrrr
bide simdiden alıstır kendini ilerde bebekliyken herseye katısmaya calısacaklar belkibu sana zararlı biriktirip düsünüp hasta olursun. cevabını sert vermek zorunda degilsin ama boz o insanı. bende senin gibiydim susardım sustukcada yeni seylere tepki vermezdim. sonra bir gün patladım ve artık herseye susmuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?