Doğuma Hazırlık bende kararsızım banada fikir veririmisiniz?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

diablo

Guru
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2009
851
294
303
İstanbul
merhabaşar;isim konusunda bende cok karasızım lutfen banada yardım edın.
ilk hamileliğim ve kız bekliyorum :) ınsallah allah hepımızesağlıkla kucagımıza almayı nasıp eder. banada fıkır verırısenız sevınırım.
bırkac ısım var aklımda ama bakalım ne diyeceksınız.
Belis
Beyza
Mina
Mira
Tanem
Nil
sizce hangisi kulaga hos gelıyor. yada degısık fıkrı olan varmı?

Tanem gibi isimler belki küçükken hoş ama

bu tür isimlerin çocuk büyüdüğünde güzel durduğunu düşünmüyorum.

Sonuçta çocuk ismi ömür boyu taşıyacak.

Seçtiğiniz diğer isimlerden Nil ve Mina gayet güzel isimler.
:16:

merhabaşar;isim konusunda bende cok karasızım lutfen banada yardım edın.
ilk hamileliğim ve kız bekliyorum :) ınsallah allah hepımızesağlıkla kucagımıza almayı nasıp eder. banada fıkır verırısenız sevınırım.
bırkac ısım var aklımda ama bakalım ne diyeceksınız.
Belis
Beyza
Mina
Mira
Tanem
Nil
sizce hangisi kulaga hos gelıyor. yada degısık fıkrı olan varmı?
ben kızımın adını mina deniz koyucam :) mina ve mira hoş isimler minanın başka dillerdede anlamı var ....Belis ismide kulağa hoş geliyor ama anlamını bilmiyorum

ben kızımın adını mina deniz koyucam :) mina ve mira hoş isimler minanın başka dillerdede anlamı var ....Belis ismide kulağa hoş geliyor ama anlamını bilmiyorum

Allah bana kız nasip ederse ismi ''Asya'' olacak yıllardır hayalim.. İsmimlerin arasından Beyza'yı da oldum olası severim hoş bir isim..
Belis anlamı aşkın ilk meyvesi, güzel bir kız olarak gecıyormuş... KK da bir arkadaş daha fikir almış oradan buldum. oldukça hoş... :)))

http://www.kadinlarkulubu.com/bebek...ismi-yardim-edin-lutfen-arkadaslar-acill.html

Son düzenleme:
Kesinlikle Mina :8:

Rabbim bebişini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Benim de ilk hamileliğim ve benim miniğim de kız. Rabbim hepimize sağlıklı hamilelik ve doğum nasip etsin inşallah.
Tanemi hiç beğenmiyorum anlamsız bir isim. Diğerlerini de geçiyorum çünkü belis'in aşkın ilk meyvesi anlamına geldiğini düşünmüyorum hiçbir kaynakta da görmedim. Mira bir kuyruklu yıldız ismi bi aralar beğeniyordum ama farsçada anlamının riyakarlık yapmak diye okuyunca tamamen sildim. Beyza beyza mı yoksa beyda mı emin değilim çünkü kuranda bembeyaz anlamında yazan beyda idi. Mina her ne kadar ağza ve kulağa hoş gelse de bir dağ ismi ayrıca arapça anlamı da düzgün değil. Aralarında en sade ve güzel olanı "Nil".
Şu sıralar "Nilsu" ismiyle sık sık karşılaşıyorum. Hoş bence.
"Dilara" "Begüm" ve "Banu" isimleri de çok hoşuma gidiyor. Belki düşünürsün.

Son düzenleme:
Rabbim bebişini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Benim de ilk hamileliğim ve benim miniğim de kız. Rabbim hepimize sağlıklı hamilelik ve doğum nasip etsin inşallah.
Tanemi hiç beğenmiyorum anlamsız bir isim. Diğerlerini de geçiyorum çünkü belis'in aşkın ilk meyvesi anlamına geldiğini düşünmüyorum hiçbir kaynakta da görmedim. Mira bir kuyruklu yıldız ismi bi aralar beğeniyordum ama farsçada anlamının riyakarlık yapmak diye okuyunca tamamen sildim. Beyza beyza mı yoksa beyda mı emin değilim çünkü kuranda bembeyaz anlamında yazan beyda idi. Mina her ne kadar ağza ve kulağa hoş gelse de bir dağ ismi ayrıca arapça anlamı da düzgün değil. Aralarında en sade ve güzel olanı "Nil".
Şu sıralar "Nilsu" ismiyle sık sık karşılaşıyorum. Hoş bence.
"Dilara" "Begüm" ve "Banu" isimleri de çok hoşuma gidiyor. Belki düşünürsün.

belis'in anlamını bende aşkın l meyvesı guzel kız olarak okudum.banada ılk baslarda ınandırıcı gelmesede belki bilirsiniz BELİS BEBE nin kurulus ropartajını okudum. Ropatajdaki kurucu kişide belisin anlamını askın ılk meyvesı olarak belırtmıs ve bu anlam ıcın sırket ısımlerını Belis olarak belirlemişler.

acıkcası ısım secerkende dıkkat ettıgım en onemlı sey yıllar sonra okula basladıgında aynı ısımde sayısız isim arkadası olmasını ıstemıyorum. Bu sebeple bıraz degısık ama kulaga hos gelen ısım secmek ıstıyorum. Miradan bende vazgectım zaten. Mina evet bir dağın adı ancak o dağ müslümanlar için cok önemli (seytan yaslamak ıcın cıkılan dağın adı) yanlıs bılmıyosam bu sebeple cokda soguk bakmıyorum. herkesin cocugu adıyla yasasın ınsallah.rabbim sağ sağlim kucagımıza almayı nasıp etsin.

hala değişik önerilere acıgım :))

mina yı bende severim..
ayrıca

lina(hurma dalı demekmiş..Kuran’da hasr suresi, sure:59, ayet: 5, de geciyormuş...

isra(kuranda bir sure esra ile anlamı aynı)

Back
X