Bende Kaynana Konusu Açarmışım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

HatueL

Kalbini değiştirerek hayatını değiştirebilirsin...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2018
1.146
En iyi cevaplar
1
1.836
133
Arkadaşlar kısaca anlatmaya çalısacağim fikirlerinize ihtiyacım var.
Kaynanamla ilişkimiz normalde çok iyidir.Ben onu sever sayar hatta kayinpederimin eleştirilerinden bile korurdum.O da beni kızı gibi görür sanırdım.Doğumumda bencillikleriyle , kıskançlıklarıyla beni şok etse de birbirimize karşı bir söylemimiz olmadı.Ben içimdekileri sadece eşimle paylaştım.
Şimdi asıl konuyu anlatmak istiyorum.Aynı sitede oturuyoruz.Ama bu virüs sebebiyle görüşmüyoruz.Dün eşimin iş dönüşü beraber geldiler.Ona hoş geldin dedim ama arkada eşime kızdım söylendim.Ufak bebegimiz oldugunu dikkatli olmamız gerektiğini anlattım.O da annesinin hasta olmadığını söyledi.Kısacası arka odada tartıştık.Biraz zaman sonra o kalktı yolçuladım.Zaman sonra da eşim markete gitti.
Geldiğinde dolmuştu.Aynı konudan yine tartışmaya başladık.Annem bu kız sana hep ters davranıyor ne oldu evde diye sordu bizi düşürdüğün durumu gördün mü falan diye atıştık.
Kısacası içime dert oldu uyuyamadım.Kaynanamın bu iki yuzlülüğünü yüzüme gülüp eşimi ilk firsatta dolduruşa getirmesini hazmedemedim.Ona bunu bildiğimi yaptığının ayıp oldugunu söylemek istiyorum ama nasıl yapmalıyım bilmiyorum.
Fikirlerinize ihtiyacım var.

Eşinizi arka odaya çekip söyleneceğinize açık açık kayınvalidenizin yanında uygun bir dille söylemeliydiniz. Siz gizli yapınca o da gizli yapmış. Her kayınvalide evde huzursuzluk hissedince oğluna sorar ne oldu diye. Bana çok anormal gelmedi. Eşinizin dolduruşa gelesi varmış.

Ben olsam şu durumda arar “anne x’e sormuşsunuz ne oldu diye. Şu dönemde misafir kabul etmediğimizi biliyorsunuz. Siz gelince gerildim biraz. Şimdi iyiyiz bir sıkıntı yok. Siz üzmeyin kendinizi” derdim. Hem aramızı bozamadığını hem eşimin her konuşulanı bana anlattığını anlardı.

Konudaki insanlar hatalı bence ya sizde hatalısınız baştan beri eşe söylenmemeniz gerekıyordu bir birey olarak muhattabınızla sorunu çözmeniz gerekıyordu.....

corona mevzusunda haklısınız amma velakin evde birisi varken arka odalarda tartışmak da doğru gelmıyor

kv nin yaptığı da baya yanlış
Direkt arayın diyin ama sonra eşinize bunj söyleyecek sonra eşiniz neden söyledıgımı söyluyorsunuz tartışıyorsun diyecek

bir de öyle dolduracak
Bu tip insanlarla konuşmak aşırı mantıksız direkt davranmayın muhattap olmayın bu kadar basit

Konu açmak için açmışsınız zaten ,
Haksızsınız.

Herkes yazmış zaten, kızmakta çok haklısınız ama tepkinizi belli etme şekliniz hatalı olmuş. Açık açık diyecektiniz yani.
Eşiniz annem hasta değil demiş ya, kendisi corona testi mi? Öyle bakınca anlıyor mu kim virüs taşıyor, kim taşımıyor, kim hasta? Şu kendine güven de cahillik işte ve çok sinir bozucu.

Aslında arka odaya çekmedim.Ben surat asıp diğer odaya çamaşir katlama bahanesiyle gecince o da geldi olaylar öyle gelişmiş oldu.
Onun yüzüne karşı söylesem bunu tamamen fatklı algılardı o yüzden eşimin anlatmasını istememdi aslında tek derdim.
Benim en çok canımı sıkan konu hrp kızım kızım deyip kaç yıllık evlilikte ilk defa bir soruna şahit olup hemen orayı deşmek istemesi.Yoksa sorunları belli eden ya da konuşan biri hiç olmamişimdir.O yüzden çok kırıldım.

HIı ,bir de söylemeden geçemeyeceğim!korktuğunuz başınıza gelmiş,kaynana konusu açmışsınız bile.sizin de kabullenemediğiniz sorunlarınız var müstakbel kayınvalideniz ile..

Aslında kayınvalideniz hep iki yüzlüydü sadece belli bir zamanda sakladı bunu ve ilk hatalarınızda arkanızdan kuyunuzu kazmaya başladı önceden de yapıyodurda siz konduramamışsınız eşinizin annesi asla kendi anneniz gibi olamaz o yüzden yanlarında hep dikkatli olmak eş ile kavgaya tutuşup eşinizi dolduruşa getirmesine izin vermemelisiniz eşiniz yapmış bir hata ama sizin yaptıgınızla onu örtmüşler benim kayınvalidem de çok kıskanç bu zamana kadar aileyi yönetmiş şimdi benide kendi ne rakip belledi sanırsam kıskanır kendince laf sokar bende altında kalmam eşim yokken lafımı sokarım kayınvalidemler eşimden çekinir beni kötüleyemezler pek eşimde sağ olsun ben yokken laf söyletmez bilirim kayınvalidrnizle aranızdaki soruna eşinizi katmayın eşiniz yokken imalarda bulunun sonrada gülün gıcıklıgına eşiniz birşey derse ben birşey demedim biliyosun kıskanılıyorum olur öyle şeyler diyip konuyu kapatıverin belki böyle başa çıkarsınız

Konu açmak için açmışsınız zaten ,
Haksızsınız.
Sizde yazmak için yazmişsinız.Boş yorum yapmayın.
Haksızda olabilirim.illa haklıyım mı demişim ya da kim haklı kim haksız mı?
Ben kaynanamın ilk defa bir soruna denk gelmesini ve normalde hep kizim kizim diyerek konusurken hemen eşimi ateşlemesine kizdım.Benim tanidiğim kadın olsaydı daha farklı tepki verirdi.

Kaynana na anne evde bebeğim var. 65 yaş üstü tehlikeli. Bir süre evinde otur , hem senin hem torununun iyiliği için de. Ara söyle ya öyle şey olur mu? Bazı insanlar düşünemiyor , sen ne dersin diye düşünmüyor. Ara söyle. Eşime de böyle demişsin tartıştık de. Ben olsam arar çatır çatır söylerim.

Ya Allah razı olsun neye takıldıgimi anlamişsiniz.Ben iki yuzlulugun takildim.Şok oldum.Gerçekten beklemiyordum.

Evinize misafir geldiğinde şu dönemde dahi surat asıp gitmeniz hata. Muhatabınız kayınvalide ve onunla konuşmalıydınız. Yok bunu yapamayacaksanız normal bir şekilde ağırlayıp sonrasında eşinizle konuşmalıydınız. Şu durumda bütün anneler aynı şekilde davranır.

Eşinizle yer değiştirin. Sizin anneniz gelmiş olsa ve eşiniz surat assa, tartışsanız gidince arayıp sormaz mı ne oldu diye? Benimki sorar, üzülür. Eminim sizinki de aynı şekilde davranır.

Kendi anneniz olsa gorusmezmiydiniz. Ben iki tarafada kiyamam ya virus bulascaksa onlardan bulassin yeterki ben onlara bulastirmiyim bu benim dusuncem.

Size gelince kaynananizin yaptigi arkadan is cevirmekse sizin kocanizi kenara cekip doldurmaniz ne demektir?

Bnce bu durum konusulsun eger virusten doklayi istemiyorsaniz haberi olsun kayinvalidenizn

Tabiki arar sorardi.Ama annem o arada bu ćocuk sana hep ters davraniyor.Kotu yaklasiyor.Babanda ayni seyleri soyluyor diye beni gazlamazdı.Sakin ol kizim o da boyle dusunmus demek ki diyerek ortamı sakinlestirmeye calisirdi.
Ben kaynanamı anne olarak gordum.O yüzden anne gibi yaklasır diyordum hep.Bu defa boyle yapinca şok oldum.Cok uzuldum.Ve onun benim anne gibi davranmasini beklerken kaynanalik yapmasini hazmedemedigimi bilsin istiyorum.
Kendi ailemle gorusmedim.Bebegim cok ufak tabi ki onu dusunecegim.45 gundur evden disari cikmadim ben.Tek ben olsam neyse ama bebegimi dusunmeliyim.
Ben esimi doldurmadım.Ona annesini neden getirdigini ortaligin karisikligini bildiğini soyledim.
Bunun neresi dolduruş ?
Eşim annem hasta değil deyince olay uzadı.

Ya Allah razı olsun neye takıldıgimi anlamişsiniz.Ben iki yuzlulugun takildim.Şok oldum.Gerçekten beklemiyordum.
Eşinize asla kayınvalidenizle konuştuklarınızı hemen amlatıp kavga etmeyin laf arasında ya şöyle demişti de ben önemsemedim gibisinden söyleyin sonra emin olun kayınvalideniz sizi eşinize kötüler dolduruşa getrmeye çalışır arkanızdan konuşur eşinizde bnm eşim gibi arkasından konuşup kötülleni savunuyor sanırsam bırda mazlum olanın siz olduguna eşinizi ikna edin bak ben annenlere ne yapıyorumda görüyomusun bnm arkamdan neler konuşıyor tabi sınırımızı aşmadan sonuçta onlar eşimiizn ailesi birlikte yaşamayı ögrenicez kayınvalidenizde sizin eşiniz üzerinizdeki hakimiyete alışır zamanla

Kadin evdeyken gidip arka odada tartismaniz cok yanlis. Duymayacagini mi zannettiniz? Ya da ozellikle duysun diye mi yaptiniz?

Esinizle tartismaniz gerekiyordu ama kv gittikten sonra. Eger kimseyle gorusmeme karari aldiysaniz size sormadan eve getiremez.

Anlamiyorum yani b.k mu var insanlar evinde duramiyor su zamanda? Herkeste bir gezme istegi var. sanki onceden her gun disarlarda geziyorlardi.

Valla sizin kavga edip ilişkileri iyice bozasınız var anladığım kadarıyla. Yolunuz açık gazanız mübarek olsun ne diyelim.

Valla sizin kavga edip ilişkileri iyice bozasınız var anladığım kadarıyla. Yolunuz açık gazanız mübarek olsun ne diyelim.
Hayir bunu istesem buraya konu açmaz direk arar hesap sorardim.Ben sadece ona beni bu tepkisiyle sasirttigini bana en basindan beri anne kiz gibiyiz derken bu davranisin yakismadigini soylemek istiyorum.Ama bunu her seyi yikmadan nasil yaparim o yuzden fikir istiyorum.

Lutfen kendinizi kandirmayin. Anne kiz gibi degilsiniz, kimse olamaz da. Oyle olsa olay aninda kendiniz de soyleyebilirdiniz. Arka odada esinizle tartismazdiniz. Bence bosverin, soyleseniz de degisen birsey olmaz. Gelin kv iliskisi boyle birsey malesef.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…