Bende mi sorun anlamıyorum.

UneTasseDeCafe

Sözünü tartmadn söyleyn,aldığı cevaptan incinmesin
Kayıtlı Üye
2 Mart 2013
1.808
1.673
133
Konya
benim çok sayılmasa da farklı yerlerden(ilkokul ,lise ,üniversite vb) gruplarda arkadaşlarım vardı .dı diyorum çünkü çoğu artık yok benim için .
İlk başta ilkokul grubundan arkadaşlarım ben memlekete tekrar yerleştiğimde bir kaç defa ben onlara onlar bana gelerek görüşmemiz oldu fakat kimsenin hiçbir sözüne dedikodusuna karışmadım bu zaman diliminde içlerinden bekar arkadaşlardan birinin sevgilisiyle sorunları oldu ben sadece dinledim destek oldum öyle ki kimsenin bilmediği şeylerini biliyordum daha sonra bunlar bir küs bir barışıktı ve ben en son barıştıklarını nişanlanacaklarını öğrendim ve ne olduğunu anlamadığım bir şekilde benimle bir daha görüşmedi zamanla diğerlerininde cephe almaya başladığını anladım(biri hariç) üstelik bu bekar arkadaş diğer arkadaşları içinde oldukça kötü düşünüyordu ben yine kimseye anlatmadım ama çok zoruma gitti.

Diğer bir olayda lise arkadaşımla yaşandı oda eşinden şiddet görüyordu kendimi öldürcem dediği için dayanamayıp ailesine anlattım ancak ne olduysa oklar bana döndü ben yalancı oldum ben nerede hatalıyım bilmiyorum ama çok zoruma gidiyor ben kime güveneyim şimdi arkadaş olarak?

İlk olayda arada biri dedikodu yapıp okları sizin üzerinize çevirmiş olabilir.
İkinci olayda ailesine anlatmamalıydınız.

Eşi dövdüğü için anlattım açıkçası çok karışmazdım ama kendimi öldürücem dedi üstüne bir daha da ulaşamayınca kendisine korktum oda eşini kaybetmemek için beni yalancılık ile suçladı ama 2 yıllık evli her kavgada şiddet vardı

Herkesin sırrını saklayıp dedikodusunu yapmadığım için bu kadar kötü biri gibi görülüyorum resmen

ya o işte acıkcası biraz şey. mesela kimseye anlatmadığım şeyleri anlattığım bi arkadaş vardı. başlarda güvendiğim. sonra baskalarının etkisinde kalarak beni arka plana attı ve anlattığım şeyleri baskalarına duyurdu mu bir şekilde, bunu bile düşünüyorum.yapmasa bile bana bu izlenimi verdi. size de aynı şekilde olmuş olabilir, yapmamışsınızdır ama bazen bazı şeyler farklı algılanabiliyor.

Dedikodu yapanında ancak bekar arkadaş olduğunu düşünüyorum çünkü diğerleriyle çok az görüşürdüm içlerinde beni en çok tanıyanda zaten benle görüşmeye devam ediyor.doğum vs olursa ziyaretlerine gidiyorum sadece

ya o işte acıkcası biraz şey. mesela kimseye anlatmadığım şeyleri anlattığım bi arkadaş vardı. başlarda güvendiğim. sonra baskalarının etkisinde kalarak beni arka plana attı ve anlattığım şeyleri baskalarına duyurdu mu bir şekilde, bunu bile düşünüyorum.yapmasa bile bana bu izlenimi verdi. size de aynı şekilde olmuş olabilir, yapmamışsınızdır ama bazen bazı şeyler farklı algılanabiliyor.
Ben anlatırsam hep kişisel meselelerimi anlatırdım cnm bunlarıda bana karşı kullansa ne kullanmasa ne ben kendi söylediği şeyleri ben söylemişim gibi aktardığından korkuyorum hepsini kıskanıyordu çünkü

zaten herkes kendi derdine düşmüş artık dostluk mostluk yok
herkesin sorumlulukları, kocası, çocukları, işi, evi derken kimse kimseyi aramaz sormaz olmuş
sorun sizde değil..

Bir insanın fitnelik fesatlık peşinde olmaması gerekir.
Sen de yapman gerekeni yapmışsın.
İnsanların sırlarına sahip çıkmışsın.

Başına gelen şeyi
Yapman gereken şeyi yaptığının karşılığını alamamak olarak görme. (Biraz karışık oldu :deli:)

Talihsizlik olmuş.

Her zaman dürüst, olgun, psikolojisi sağlıklı insanlar çıkmıyor karşımıza.

zaten herkes kendi derdine düşmüş artık dostluk mostluk yok
herkesin sorumlulukları, kocası, çocukları, işi, evi derken kimse kimseyi aramaz sormaz olmuş
sorun sizde değil..
Aslında başta dediğin gibi düşündüm ama sonradan sıksık görüştüklerini farkettim çünkü bir tanesi karşı apartmanımda oturuyor her karşılaştığımda diğerlerini anlatıyor tabi bozuntuya vermedim ama görüşülen bir ortamda birden sadece benimle bağlantıyı kesmeleri anormal bir durum oldu sonrasındada bekar arkadaşın numarasını değiştirip herkese yazdığını ve bana haber etmediğini farkettiğimde yaptığım birşey olabilir mi diye düşündüm ama sevgilisiyle barışmış ve günah keçisini de ben yapmış meğer sonradan tamamen o çocuktan ayrılmış artık bana ulaşacak yüzü de kalmadı

Aslında başta dediğin gibi düşündüm ama sonradan sıksık görüştüklerini farkettim çünkü bir tanesi karşı apartmanımda oturuyor her karşılaştığımda diğerlerini anlatıyor tabi bozuntuya vermedim ama görüşülen bir ortamda birden sadece benimle bağlantıyı kesmeleri anormal bir durum oldu sonrasındada bekar arkadaşın numarasını değiştirip herkese yazdığını ve bana haber etmediğini farkettiğimde yaptığım birşey olabilir mi diye düşündüm ama sevgilisiyle barışmış ve günah keçisini de ben yapmış meğer sonradan tamamen o çocuktan ayrılmış artık bana ulaşacak yüzü de kalmadı

yani eğer birşey yapmadığınız bir insan size tavır alıyorsa aklıma tek ihtimal gelir o da kıskanıldığınız.

Bir insanın fitnelik fesatlık peşinde olmaması gerekir.
Sen de yapman gerekeni yapmışsın.
İnsanların sırlarına sahip çıkmışsın.

Başına gelen şeyi
Yapman gereken şeyi yaptığının karşılığını alamamak olarak görme. (Biraz karışık oldu :deli:)

Talihsizlik olmuş.

Her zaman dürüst, olgun, psikolojisi sağlıklı insanlar çıkmıyor karşımıza.

ben karşılık görmek istemedim zaten ama kendisi görüşmeyecekse de arkamdan iftira atıp herkesin hakkımda kötü düşünmesine katlanamıyorum tek tek Doğumda hastalıkta yanlarına gittim diğer arkadaşlarımın ilk başta terslerdi zaman geçtikçe daha ılımlı davrandılar onlarda anladı aslında benlik bir durum olmadığını

Son düzenleme:
yani eğer birşey yapmadığınız bir insan size tavır alıyorsa aklıma tek ihtimal gelir o da kıskanıldığınız.
Yok gerçekten yapmadım ama kıskanılma durumunu çok yaşıyorum zaten yıllar sonra gelmiştim memleketime bir yabancı gibiydim hatta sevgilisi bile ilkokul arkadaşımızdı ona bile kızların hep eşleriyle olan sorunlarını anlatmış bana anlattı oğlan ben bilmem dedim konuyu kapattım o andan sonra da şok oldum gerçekten ağzı hiç durmayan biriymiş dedim

Evet konuya güncelleme getireyim . Bekar arkadaşla yüzleştim o sevgilisinden ayrıldığı dönemde ben ona birini bulmaya çalışmışım güya... Ona tek söylediğim bu çocuk olmasaydı kuzenim tam sana göreydi. Kaldı ki ilişkisi olduğunu bile bile kuzenime asla yanaştırmam .
Ama bu olay sonrasında aynı ilkokul grubundan kopan bir arkadaşım ile karşılaştım ve o an bir aydınlanma yaşadım . Çünkü o arkadaş da yüzyüze baktıkları herkesin arkalarından konuştuklarını birde canciğer olduklarını ve buna dayanamadığını anlattı. Yalan yok bende yaptım ama abarttılar dedi . Ve bu arkadaşın onlarla neden görüşmediğini hiçbiri bilmiyordu .
Bana anlattığı kadarıyla beni de çekemediklerini ima etti . Birkaçı için onlar öyle değildir belki dedim ama bir grupta iki kişi konuşuyorsa hakkında 3.kişi de aynıdır ve uzak durman en iyisi dedi. Herkesin her sırrını bilip kimseye anlatmadığım için ilk önce beni dışlayacaklardı . Bunu farkedip geri çekildim dedi. Kabak senin başına patlamış bu arkadaşın dışlaması da bahaneleri olmuş dedi.
Gerçekten değmediğini anladım ve üzerimden bir yük kalktı . En azından sorunun ben olmadığımı anladım.

İyi niyetle de olsa herkesin işine karışmamam gerektiğini bazı olaylarla tecrübe ettim ve anladım ki bazen insanlara iyilik yaramıyor.Çünkü onların hak ettikleri yaşama biçimi o.Aksini iddia etseler de öyle mutlular.:confused:

İyi niyetle de olsa herkesin işine karışmamam gerektiğini bazı olaylarla tecrübe ettim ve anladım ki bazen insanlara iyilik yaramıyor.Çünkü onların hak ettikleri yaşama biçimi o.Aksini iddia etseler de öyle mutlular.:confused:
Bende karışmam aslında ama sürekli arayıp saatlerce derdini anlatana da kayıtsız kalamıyor insan . :halay: Artık hayatımda yerlerinin olmadığı kesinleşti bir kaçıyla ilgili içimde olan son umut kırıntısı bile kalmadı yani .o_O

Zaten he deyip geçtim çoğuna ama bu arkadaşın desteğe ihtiyacı olduğunu düşündüm konuştum yine de müdehale eden bir insan olmadım kesinlikle

Bende onu diyorum konuşma, destek olma. Hatta mümkünse bi tekme de sen vur, SENDEN İYİSİ OLMAZ. Bak bu dediğimi yabana atma. :süslü:

Back
X