Bende sorumluluk sahibi olmak istiyorum

Karlidaglar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2016
348
348
103
Öncelikle konumu nereye açıcağımı bilmediğim icin buraya yazıyorum gerekirse taşınır zaten.

Şimdi ablalarım ben düşündüm taşındım köpek beslemeye karar verdim yalnız nerden alırım masrafları neler olur nasıl kendime alıştırabilirim yetiştirebilirim yardımcı olur musunuz ???

Sırf sorumluluk sahibi olmak için deneme tahtası olarak köpek almasan?
Ayrica en son psikologa verecek durumum yok diyordun. Kopegin veteriner, sağlık masrafları iyi besleyeceksen iyide bir mama masrafı vs. olacak bunları nasıl ödemeyi düşünüyorsun?
Onumuzde 15 sene boyunca bir kopege bakabilecek misin? Sonra yok sehir disina gidiyorum, yok evleniyorum, yok hamileyim diye binlerce köpek atılıyor.
Masrafindan önce 15 sene bakmak istiyor muyum diye dusun. Onu birakip 2 gun bile biyeri gidemezsin hep bakacak biri lazim olacak ilerisi icinde dusun.

Yasiniz epey kucuk olmali.

Yetiskin bi insan sorumluluk sahibi olmak istiyorum diye gidip de hayvan sahiplenmez.

Annenizden rica edin size ev icinde ufak sorumluluklar versin,oyle oyle sorumluluk bilinciniz olusur.

Ödemesi hakkımda bilgim yok öğrenmek icin sordum zaten Nasıl kolay mı diye zaten söylediklerinizle zorlanacagımı düşünürsem erteleyebilirim de yani

Yalniz mi yasiyorsun? Ailenle mi?
Calisiyor musun? Okuyor musun?
Asilarina,mamalarina ,vet bakimlarina yeterli maddi gucun var mi?
Sorumluluk sahibi olmak icin evcil hayvan sahibi olunmaz.2 ay bakip kaderi sokakta ya da barinakta sonlanmasin kaderi.

Karar vermek derken sorunluluklarini arastirdin mi? Yalniz birakip uzun sureli bir yere gidemeyeceksin, aşıları ve mama masrafi olacak, tuvalet egitimini verebilmek icin cok sabirli olman gerekecek ki egitimi alana kadar etraf baya baya batacak ayrica kurallar koyup bunlara uymasini sağlayacaksın.
Eger bunlara hazirsan barinaklarda (kimi eğitimli) cok cok guzel kopekler bulabilirsin ve omur boyu bir dostun olur yalniz kalmazsin.

Sorumluluk sahibi derken annelik gibi bi durumu kastetmiştim
Madem sorumluluk almak istiyorsun bulundugun sehirdeki kimsesiz hayvanlarin oldugu yerleri barinaklari ogren ve gonullu olarak oralara git her gun yiyecek gotur boyle boyle basla. Baktin yapabiliyorsun barinaktan alir sahiplenirsin bir yavru olur biter.

Ödemesi hakkımda bilgim yok öğrenmek icin sordum zaten Nasıl kolay mı diye zaten söylediklerinizle zorlanacagımı düşünürsem erteleyebilirim de yani

Evde bakacaksan tuy problemi olur, etrafi, esyalarini kemirir, yavruyken tuvalet egitimi bitene kadar eve kaka yapar işer, surekli yuruyuse tuvalete cikartmak enerjisini attirmak zorundasin.
Ben kedimin aşılarına bile 300 TLden fazla verdim.
Kopeginki daha pahalidir. Senede bir tekrarlanacak asilarda var bikac ayda bir parazit icin veteriner gorecek ee hastaligi var sagligi var... bak benim kedim cok minicik bir rahatsizlik yasadi derisinden, 2 gunde veterinere 250TL verdim vermeyede devam edecegim ilaci kremi suyu buyu.. Öyle basit degil. Mamasinin 1,5 kilosu 60TL kopek icin iyi bir mamada pahalidir ve kediden daha cok yer. Oyuncak degil yani hayvani rezil edeceksen alma hiç bir ihtiyaci oldugunda karsilamak zorundasin param yok diye bisey yok.

Yalniz mi yasiyorsun? Ailenle mi?
Calisiyor musun? Okuyor musun?
Asilarina,mamalarina ,vet bakimlarina yeterli maddi gucun var mi?
Sorumluluk sahibi olmak icin evcil hayvan sahibi olunmaz.2 ay bakip kaderi sokakta ya da barinakta sonlanmasin kaderi.
Ailemle yaşıyorum okuyup çalışıyorum abla ne kadar masrafı var bilmiyorum altından kalkıp kalkabilir miyim masraflarından bilgim olmadığı icin kesin bir sey diyemem

Ben nereye konu açacağımı bile bilmediğim icin buraya sordum bilenlerden bilgi almak istedim hiçbir bilgim yok çünkü

Belki bundan başlarsam daha da hevesli olurum teşekkür ederim cok mantıklı geldi

Ben bu kadar maddi olarak fazla oldugunu bilmiyordum sahiplendiğinde benimsediğinde fazla gelmez o para insana tabi bir arkadaşın bir çocuğun oluyor ama altından kalkamayacağımı düşünüyorum şuan burda bi ablanın dediği gibi barınaklara gitmekle başlamak en iyisi olur benim icin

Ailemle yaşıyorum okuyup çalışıyorum abla ne kadar masrafı var bilmiyorum altından kalkıp kalkabilir miyim masraflarından bilgim olmadığı icin kesin bir sey diyemem

Ailen ne diyor bu duruma ? O da onemli.Ben 16 yasinda kedimi eve getirdigimde 1 hafta bakar iyilestirir sokakta bakariz demistim.16 yil evimizin demirbasi oldu.Ama sorumlulugu cok buyuk.Son 3-4sene yazlari tatile gidemedik evde birakamadik..Bunlarin hepsini dusun.Her gun duzenli tuvalet gezdirmesi var vs vs...Oncelikle ailen ne diyor?Onlar da istiyor mu?Benim annem benim gibi bir kedi manyagi olmasaydi bakamazdik mesela evde...Annen titiz mi?Kedi kopek beslenirken bunlar da onemli.16 senedr 2 oturma odasi takimi eskittik mesela biz.Bunlar gibi durumlar var.Bunlari bil oncelikle.

Annem titizdir ama evde cok hayvan beslediğimiz icin karşı çıkmaz asla. Yalnız ben bu kadar zor oldugunu bilmiyordur iyiki sormuşum direk gidip aladabilirdim bilmeden etmeden daha cok üzülürdüm o Zaman teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için

Ve lutfen bu zorluklarin hepsine gogus gereriz ve kopegin tum sorumlulugunu alirim diyorsan barinaktan sahiplen.Lutfen pet shoplardan satin alma.Barinaklar cins yavrular kayniyor.

Ha bebek yapmışsın bakmissin ha kopek almissin bakmissin. Ayni sorumluluklar lutfen kaldırabilirsen al köpeği sonra sokaga saga sola birakiyolar yazik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…