Arkadaşlar güzel demiş hoş demiş ama eşinin bir işi yokmuş, evinizin bir geliri yokmuş şu an. Bu durumda ilerisini görmeden lades dememeniz mantıklı.
14 aylık bir kızım var. Ben evlendikten 7 ay sonra hamile kaldım. Hamile kalınca her ay muayene ücreti ödedim. Çalıştığımdan özel doktora gitmek zorundaydım. Devamlı izin alamıyordum ve SSK'ya bir kere test için gittim. Hamile halimle 2 saat beklettiler resmen. Doğum sırasında hastane ücreti ödedim. Mecbur doktorumun hastanesinde doğum yaptım. Seninde eşin çalışmadığına göre SSK'sı yok. Ama bir arkadaşım hamile. Geçen SSK hastanesine gitti. SSK'sı olmadığı halde yeni bir sistem getirmişler. İlk çocuğuna hamile kalanlara ücretsizmiş muayeneleri ve doğumuda ücretsiz yapıyorlarmış. Hamileyken çocuğun ihtiyaçlarını aldık. Doğumdan sonra bez parası verdik. 6 aya kadar anne sütüyle besleyeceksin mamaya para vermeyeceksin ama olduda emmedi yada sütün az geldi mama parası da çıkacak. Üstüne bebeğinin aşıları olacak. Sağlık ocağı yapıyor ama sağlık ocaklarında dört dörtlük muayene etmiyorlar, kilosunu bile tarttıklarında özel doktoruyla arada nerdeyse 800-900 gram fark oluyor. Özel çocuk doktoruna götüreceksin ilk doğduğunda 6 aya kadar her ay. Üstüne 6 aydan sonra meyvesi, maması, sütü, bebe bisküvisi vs. saymakla bitmez. Mevlüdü olacak. Mevlüdüne gelenlere ikramlar vereceksin. Nereye kadar annenlere kv lere şunu al bunu al diyebilirsin. Bir dedin iki dedin üçüncüde yüzün tutmaz. Çocuk nasibiyle gelir doğru ama masraflarıda çok yani çocuğun.
Hemen olmuyor çocuk demişler. Doğru ama bakarsın senin hemen oluverir. Eşinin 9 aya kadar iş bulacağı kesinse durma yap derim. Ama muallaktaysa iş bulmadan yapmanı önermem. Annelik çok güzel bir duygu. Şu an ki hislerini kucağına alınca o zaman kat katını yaşayacaksın. Ama ilerisini de düşünmen gerek, hiç değilse doğacak bebeğin için.
Yine de yapmayı planlarsan hayırlı olsun şimdiden.