bendeki bu çocuk isteğini nasıl yeneceğim...

p_o_l_y_a_n_a

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2012
237
0
0
Aydın
merhaba arkadaslar ... bu konuyu açmamın sebebi bı karara varamadım onun ıcın sızden yardım ıstıyorum.ben bıbucuk yıllık evlıyım ıkı yıl olmasına az kaldı basta cocuk düşünmüyordum ama su an ıcımde bı cocuk ozlemı var...eşimin işleri bozuldu su an işsiz.. ama normalde cok calıskandır hıcbır kotu seylerı yok içkı falan yok... yanı eve bı gelır gırmıyor evde hersey var cok sukur onun aılesıde benımkılerde yardım edıyor ama yınede ben korkuyorum su an... hadı hamıle olsam baskalarınamı dıcem mama al bez al cocuk hasta falan bunun ıcın cocuk ısteyemıyorum soranlara daha erken falan dıyorum halbukı ıcım ıcımı yıyor dıyolardır artık bu nasıl bı ınsan cocuk ıstemıyor falan .... şimdı soruyorum sıze daha erkenmı yoksa şimdı mı olsunn düşüncelerımde varmı bı hata yanlıslık ne yapmam lazım .... yorumlarınız için sımdıden tesekkurler

dıyolardır artık bu nasıl bı ınsan cocuk ıstemıyor falan ....
A ne alakası var?
Hem başkalarına ne bundan?
Benim ablamın üç sene sonra çocuğu oldu.O zamana kadar da birikimlerini yaptılar.Çok da rahat ettiler.

Şimdi işsiz kalmasının sıkıntısı var.Hamilelik kolay değil.Hormonlar tavan.Herşeye çok duygusal yaklaşabilirsiniz.Bu da bebeğinize yansır.

Bunu da göz ardı etmemelisiniz.

Çocuk ha deyince hemen olmuyor hemde doğmuyor zaten =)o zmaana kadar eşiniz mükemmel bi iş bulup bebişinize bakacaktır .. =)

arkadasların da dedıgı gıbı ,cocuk hemen olmuyor .
eger gercekten cok anne olmak ıstıyorsun yap bence .
olana kadar zaten esınız de toparlar kendını .
hem aılelerınız de yardımcı oluyormus .

eşiniz işini bulmadan bence denemeyin bile..

.doğumdan önce, hastanesi para, muayenesi para, doğumdan sonra bezi, maması giysisi vs vs... hem maddi hem manevi sorumluluk gerektiren bir şey çocuk ..

Bence yapin.Meydana getiren Allah degil mi.Rizkini vercek olan o degil mi? her cocuk rizkiyla gelirmis.Bizim yegen dogum yapmasina az lkala esi ise girdi..Eger allah bir can yaratiyorsa ve yasatacaksa dünyada insanlar onu biz yasatiyoruz diye böbürlenmesinler..

Yap arkadaşım ama bakabileceğin kadar olsun) ben şu 40ından sonra doğum yapanlara kızıyorum nenem teyzemi 45 yaşında doğurmuş ondandır aklım erdi ereli teyzem hastadır

yaşın 25 -26 dan küçükse ve eşinde istemiyosa bence yapmayın. 1.5 sene cok bi zaman değil çocuk nasılsa olur. burda çogu kişi cocuk hemen olmuyo yazmış doğru ben aylardır uğraşıyorum olsun diye yılı geçti ama hemen olmaz diye bişeyde yok. siz biraz kendinizi toparlayın eşin niye çalışmıyor iş mi bulamıyor yoksa iş mi beğenmiyor. sonrasında çalışmaz iş beğnemezse zor olur gerçekten eşinizin asıl niyetini anlayın öyle karar verin. ya zaten yiyecek lokması varsa siz korunsanız bile olur çocuk çokta düşünmeyin . tek bi noktaya da takılıp kalmayın yiyecek lokması daha yoksa siz çocuk için heray uğraşsanız bile o vaktinden önce gelmiyor. herkes dünyaya rızkıyla gelir ama rızkımızın ne zaman azalıp ne zaman artacağını Allah bilir. benim nacizane tavsiyem; siz işlerinizi önce yoluna koyun az da kazansanız bi iş bulun ve gerisini Allah a tevekkül edin ve elinize geçtiği kadarına şükretmeyi de unutmayın. sonra da hayırlı sağlıklı bi evlat dileyin. hakkınızda hayırlısı olsun.

Arkadaşlar güzel demiş hoş demiş ama eşinin bir işi yokmuş, evinizin bir geliri yokmuş şu an. Bu durumda ilerisini görmeden lades dememeniz mantıklı.

14 aylık bir kızım var. Ben evlendikten 7 ay sonra hamile kaldım. Hamile kalınca her ay muayene ücreti ödedim. Çalıştığımdan özel doktora gitmek zorundaydım. Devamlı izin alamıyordum ve SSK'ya bir kere test için gittim. Hamile halimle 2 saat beklettiler resmen. Doğum sırasında hastane ücreti ödedim. Mecbur doktorumun hastanesinde doğum yaptım. Seninde eşin çalışmadığına göre SSK'sı yok. Ama bir arkadaşım hamile. Geçen SSK hastanesine gitti. SSK'sı olmadığı halde yeni bir sistem getirmişler. İlk çocuğuna hamile kalanlara ücretsizmiş muayeneleri ve doğumuda ücretsiz yapıyorlarmış. Hamileyken çocuğun ihtiyaçlarını aldık. Doğumdan sonra bez parası verdik. 6 aya kadar anne sütüyle besleyeceksin mamaya para vermeyeceksin ama olduda emmedi yada sütün az geldi mama parası da çıkacak. Üstüne bebeğinin aşıları olacak. Sağlık ocağı yapıyor ama sağlık ocaklarında dört dörtlük muayene etmiyorlar, kilosunu bile tarttıklarında özel doktoruyla arada nerdeyse 800-900 gram fark oluyor. Özel çocuk doktoruna götüreceksin ilk doğduğunda 6 aya kadar her ay. Üstüne 6 aydan sonra meyvesi, maması, sütü, bebe bisküvisi vs. saymakla bitmez. Mevlüdü olacak. Mevlüdüne gelenlere ikramlar vereceksin. Nereye kadar annenlere kv lere şunu al bunu al diyebilirsin. Bir dedin iki dedin üçüncüde yüzün tutmaz. Çocuk nasibiyle gelir doğru ama masraflarıda çok yani çocuğun.

Hemen olmuyor çocuk demişler. Doğru ama bakarsın senin hemen oluverir. Eşinin 9 aya kadar iş bulacağı kesinse durma yap derim. Ama muallaktaysa iş bulmadan yapmanı önermem. Annelik çok güzel bir duygu. Şu an ki hislerini kucağına alınca o zaman kat katını yaşayacaksın. Ama ilerisini de düşünmen gerek, hiç değilse doğacak bebeğin için.

Yine de yapmayı planlarsan hayırlı olsun şimdiden.

canım şimdi hamile kalsan zaten 9 ay sonraya kadar eşin işini bulmuş olur.o yüzden hayalini erteleme.zaten diğer arkadaşların dediği gibi hemen olsun deyince olmuyor.o yüzden herşeyi boşver.bir an önce hamilelik için uğraş.doğduktan sonra bir şekilde büyür zaten...

millete ne yahu? çocuk istemiyor mu falan demezler merak etme. deseler ne olacak? çocuk doğurmak kolay 10 tane bile doğurursun ama ona iyi bir yaşam veremeyeceksen, imkan sağlayamayacaksan ne anlamı var? kendi duygularını tatmin etmek için bencillik olur bu...

yorumlarınız ıcın tskler arkadasın bırı yazmıs esının 9 ay sonra ve ya hemen iş bulacagı ne malum dıye cok haklı katılıyorum vee ıkı gun sonra dogunca ben ona bunamı dıcem mama bez getırın dıye onun bunun agız kokusunumu cekıcem yolmu gozlucem cocuma bısey getırsınler dıye yok yaaa ben onun veya benım aıleme guvenerek cocuk yapmak ıstemıyorum zaten su an bılee kendı özel seylerımı bıle gıysı ayakkabı falan hepsını kendı aılem alıyor esıme dıyemıyorum kı bana da sunu al sunum yok dıyemıyorum zaen yeterınce kendı aıleme yuk oldum onun ıcın yapmayacam su an ne zman bı ıse gırerse ne zaman bazı ısteklerım var onlar yerıne gelırde yüzüm gulerse o zman yapacam

ya ben bıde varya abisine sinir oluyorum o kadar gıcık bı ınsankı anlatamam ya herseye bılmıslık yapar...annesı gıle dıyormus ıste bu sene işe gırmesın dersıne calıssın seneye falan ya gerı zekalı kendın karını sıfır evlerde oturtuyon yenı bınalarda yedıgınız onunuzde yemedıgınız arkanızda lan benım evım dökülüyor hergun ne pişirecem dıye dusunuyom bunun yaptıgı şerefsızlıge bakın ya gelde cıldırma benım eşim onların hıcbısıne azını acmaz oda bende sen ne cüretle karısıyon yaa delı oluyorum varya bu laflaraa

Back
X