bendeki bu durum normalmi

Se_n_299

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2018
2.836
1.745
133
39
3 yas ve 6 yas iki cocugum var. Ben normaldede biraz evhamli biriyim. ama su yaz mevsimi geldimi panikatagim artiyor. neden mi? simdiden ya bayramda gittigim yerde cam acik olursa hadi kapatsam cocuklar oynarken Baska cocuklardan biri acar mi ya boyle korkular sariyor beni mesela kv evi kalabalik aile ordada oluyor korkum cami ben kapatsam evde 10 yas kuzeni var bazen haberim yokken sicak deyip aciyor. ben gordugumde acma diyorum ben varim ne olcak sanki diyor ya sen gormessin duser falan diyorum Allah korusun. yaz oldumu geriliyorum ben((( bayramda teyzeminevi yuksek kat simdiden dert edindim cocuklarin yanimda durmak. istesem birak ne olcak kapali cam diyecekler. cokmu abartiyorum uzmandan destek mi alsam yoksa olabilir mi bu dusuncelerim. kendi evimde her turlu onlemi aliyorum. mesela kv yan komsusuna gittik gecen sene cam kapaliydi cocuklar oynuyor diger odada ama ufak olani takip ediyordum. 5 yas olan diger cocuklarlaydi. Allah im iceri bi gittim cam acilmis ben sook. camda cekyatin tam ustu. evdeki diger cocuk 9 yasindaki acmis. kizip kapattirdim. Anne olmakta zor valla

Kötü düsünmeyin.Böyle seylere dikkat etmek tabi ki cok onemli ama panik yapmayın. Cokk tereddut ettginiz yere gitmeyin. Destek alabilirsiniz sizi bu kadar huzursuz ediyorsa.

Yani bence haklısın o senin canın çocuğun bence hangi odaya gidersen çocuklarını da yanında tut ne olur ne olmaz çocuk onlar aklı erermi ben anne değilim ama çok istiyorum evlatlarım olsun zamanı var demkki yani ben olsam heralde bende senin gibi evham yaparim

Kaygı bozukluğu olabilir. Bir arkadaşımın aynı böyle düşünceleri vardı Dr teşhisi koymuş. Sizdebir gidin isterseniz.
Ancak korkularınızdabencw haklısınız. Tedbir almak iyidir. Cam konusu bence dikkat edilmesi gerekiyor

Üşütmekten değil de yüksek katlı binalara gidince ben de camlar açılırsa diye korkarım hatta görümcemin evine gidince sıkı sıkı tembihlerim siz yine de temkinli olun kaygının aşırısı da zarar terapistim derdi ki kaygı önlem almanıza vesile olur dozunda olduğu sürece sizin işinize yarar demişti

Çocuk olan evde cekyatin üstündeki cam açılır mı? Bunu yapan nasıl bir düşüncesiz ya
Beş yaşında çocuğun doğru yanlış - boyut - perspektif algısı ne kadar yüksek olabilir ki? Pekala aşağıya sarkarken düşebilir. Ya da süper kahramanlar gibi atlamak isteyebilir.
Allah korusun, kk'da bilen bilir bir anne vardı, çocuğunu kaybetmişti pencereden düşme sonucu nasıl kendini sucluyordu,yıllarca konular açtı durdu pişman olacağına dikkatli ol, sen annesin.
Çocukların büyüyünce hala bu korkuyu yaşarsan o zaman evet psikolojiktir ama şu an tamamen normal.
Dikkat etmeyen gitsin asıl doktora

Camı açacak çocuk yazı beklemez kışın da açar. Çocuklarınızı başıboş bırakmaz yanlarında olursanız birşey olmaz

Abartmadan tedbirli olmakta fayda vardır. Çocuklarınıza görev verin ve çok önemli bir görevmiş gibi bahsedin. Siz yanlarında olmadığınız zaman biri pencereyi açarsa hemen gelip size haber vermelerini isteyin. Çocuklar sever böyle şeyleri.

konuyu gormedim linki var mi desem sanirim hatirlamassin merak ettim uzuldum

Şimdiden bunu düşünmek normal gelmedi ama zırt pırt cam açılan yerde çocukların peşini bırakmamak gerektiği kesin.

Bence korkularınızda haklısınız. Benim kızım kapıları açmaya başladı, aklım gidiyor vallahi balkon kapısını açar Bişey olur diye sürekli kilitli tutuyoruz..

Çocuklar küçük olduğu için haklısın bence. Kendi evin önlemlidir ama başkasının evinde ne olacağının garantisi yok. O sebeple çocukların peşinde olmakta sakınca görmedim ben. İçiniz hiç rahat etmiyorsa kısa tutun ziyareti malum çocuklar durmuyor vs gibisinden kimse yanlış anlamaz.

Çocuklarınızı yanınızdan ayırmayacaksiniz o zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…