Benden 25 yas buyuk komsularimin bana gelmek istemesi

esmeringunlugu

Evli, mutlu!
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2016
912
628
23
Dert degilde fikir istiyorum.
Iki ay once evlendim oturdugum sitede benim binamdaki bir kadin caldi az once kapiyi. Geldiginden beri sana hosgeldine gelemedik, musait oldugun bir gun sana gelelim ya da hepiniz bana gelin dedi.
Ben de farketmez, su hafta biraz islerim var ondan sonra ben size haber vericem dedim.

Iyi niyetliler biliyorum da ben 21 yasindayim ve bu tarz komsuluk iliskilerine pek sicak bakan biri degilim 45-50 yasindaki kadinlarla ne konusacagim diye dusunuyorum kos kos oturdum. Hepsini gordugum icin yaslari konusunda az bir sey fikir sahibiyim, sadece tanisikligimiz yok. Bir de tasinirken hep bir sey lazimsa mutlaka iste cekinme falan fistan diyorlardi.
Geldiklerinde illa ki ikramlik seyler hazirlayacagim yemek konusunda kendime guvenirim elimin lezzeti iyidir ama sonucta onlar ev hanimliginda master, doktora yapmistir artik acaba her seyime bir kilif uydururlar mi?
Stres oldum yardiiimmmm

Yeni gelinlere yapıyorlar genelde.
Ben de ilk evlendiğimde evde otururken kapı çaldı, baktım yaşlı bi teyze (bildiğin yaşlı...)
Kızım biz komşularla üst kattayız sen de gel oturalım tanışalım dedi.
Bu arada üst komşum da merdivenin yarısına kadar inmiş bana bakıyor :)
Kusura bakmayın biraz işlerim var, başka zaman inşallah dedim. 2 sene geçti üstünden...

Benzer bir durum var başımda. inşallah maşallah deyip atlatıyorum. Cingözler anlamıştır :)
Kapımı çalan yok. Komşuluk mevzusunu sevmiyorum. Her şey dedikodu. Pat diye zil çalıp sormadan eve gelme falan. Ev mahremiyeti önemli benim için. Komşu istemiyorum. zaten kimin manyak kimin iyi kimin kötü olduğunu bilemiyor insan. Ben korkuyorum. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Iki ay once evlendim oturdugum sitede benim binamdaki bir kadin caldi az once kapiyi. Geldiginden beri sana hosgeldine gelemedik, musait oldugun bir gun sana gelelim ya da hepiniz bana gelin dedi.
Ben de farketmez, su hafta biraz islerim var ondan sonra ben size haber vericem dedim.

Iyi niyetliler biliyorum da ben 21 yasindayim ve bu tarz komsuluk iliskilerine pek sicak bakan biri degilim 45-50 yasindaki kadinlarla ne konusacagim diye dusunuyorum kos kos oturdum. Hepsini gordugum icin yaslari konusunda az bir sey fikir sahibiyim, sadece tanisikligimiz yok. Bir de tasinirken hep bir sey lazimsa mutlaka iste cekinme falan fistan diyorlardi.
Geldiklerinde illa ki ikramlik seyler hazirlayacagim yemek konusunda kendime guvenirim elimin lezzeti iyidir ama sonucta onlar ev hanimliginda master, doktora yapmistir artik acaba her seyime bir kilif uydururlar mi?
Stres oldum yardiiimmmm
Salata gıbı seylerı bır gun onceden yap ,böreği ,keki falan aynı gun.bana kalsa bıde hamıleysem hepsını hazır alır koyardım:)

Ne güzel bir şey aslında bu ;) merak etme yaptıklarına bahane bulmazlar yeni gelinsin zamanla öğrenirsin der hatta tarif bile verirler yaz kızım bak benim şu tarifim güzel olur diye :)
Ben de yazın ev taşıdım yalnız yaşıyorum 29 yaşındayım ama bana kimse gelmedi hatta tam tersi ben herkese gittim tanışmaya
normalde adettendir yeni taşınana hoşgeldine gidilir ama ben bunu yaşamadım maalesef, o açıdan özenirim yani

Ne guzel, severim misafirperver insani, elbette hersey belirli sinirlarla.

Komsuluk guzeldir, onemlidir, karsilikli anlayis oldugu surecede sorun olmaz. Ustelik yarin oburgun coluk cocuk sahibi oldugunda belki acil bir isin ciktiginda aralarinda cok guvendigin birileri olunca evladini emanet edebilirsin vs, bu tarz ileriye yonuk stratejik dusuncelerde onemlidir.

Rahat ol. Niyeti kötü olan bi insana dört dörtlük bi hazirlikta yapsanda beğenmez. Elinden geleni yap. Begenmezlersede paşa gönülleri bilir. Misafir olduktan sonrada bu insanlarla mesafeni korursun olur biter.

Stres oldum yardiiimmmm
Evini merak ediyorlar şimdi senin. Yeni gelinsin ya ;) çağır bi kerede bişey olmaz yüz yüze bakıyorsunuz sonuçta. Bişey ne kusur bulurlarsada takma. En kötü koyarsin mesafeni. Akıllı insanlarsa yaş gereği tecrubelerin eşit olamayacağını biliyor olmaları gerek

Benzer bir durum var başımda. inşallah maşallah diyip atlatıyorum. Cingözler anlamıştır :)
Kapımı çalan yok. Komşuluk mevzusunu sevmiyorum. Her şey dedikodu. Pat diye zil çalıp sormadan eve gelme falan. Ev mahremiyeti önemli benim için. Komşu istemiyorum. zaten kimin manyak kimin iyi kimin kötü olduğunu bilemiyor insan. Ben korkuyorum. :)
Ben de son dakika misafirini sevmiyorum.
Birine gideceksem ya da biri gelecekse çok önemli bir şey olmadıkça önceden plan yaparak gidilmesi daha doğru geliyor.
Maddi olarak, psikolojik olarak ya da düzen olarak uygun olamıyor insan her an.
Kalabalıktan da nefret ediyorum.
Biraz fazla huysuzum sanırım :)

Hosgeldine grlmek istiyorlar ne guzel iste boyle iliskiler kalmadi. Bir onlarin doneminde kaldi. Bi kere gelirler cay kek salata yeter. Ben olsam kirmazdim. Zaten istemeyince kimseyle icli disli olmak zorunda degilsiniz.

Dunyanin bin bir turlu hali var kapisini tiklatabileceginiz komsularin olmasi cok guzel bence. Bi guler yuz gecerken selam yeter sonrasinda.

Calisan kadin icin komsuculuk zor. Bende sevmem ama gelmek isteyenleri aldim. Zaten bi o zaman aldim 4 yildir asansorde nasilsin iyi misin.

Ayy tesekkurler kizlar rahatladim biraz
Ben size haber veririm demistim bakiyim ben ses etmiyim yeniden gelicek mi?:kahve:
Gelirse x gun buyrun derim artik

Kız ben severim öyle şeyleri bana da kimse gelmiyor anam..
Komşularım olduğundan şüphe ediyorum arada Bi Allah ın kulu mu kapımı çalmaz..
Kendimden yaşça büyük ton ton teyzelerle sohbete bayılıyorum..
Komik ve tatlı geliyorlar bana ..
Yaşça küçük olduğunuzdan dolayı da daha Bi sevecen yaklaşırlar..
Bi kek Bi salata yap gitsin zaten maksat sohbet muhabbet iyi niyet bana göre :)

Benzer bir durum var başımda. inşallah maşallah diyip atlatıyorum. Cingözler anlamıştır :)

arkadaşınız vardır elbette ama komşusuz da olmaz ya sıkılmıyo musunuz bana arada bir misafir gelince mutlu oluyoıum.

Ben de son dakika misafirini sevmiyorum.
Birine gideceksem ya da biri gelecekse çok önemli bir şey olmadıkça önceden plan yaparak gidilmesi daha doğru geliyor.
Maddi olarak, psikolojik olarak ya da düzen olarak uygun olamıyor insan her an.
Kalabalıktan da nefret ediyorum.
Biraz fazla huysuzum sanırım :)
ben de öyleyimdir çok sıkı fıkı ve emrivaki ilişkileri sevmem kalabalığı da hiç sevmem ama bu komşu hoşgeldinine özenirim :) yoksa inanın çalıştığımdan apartmandaki çoğu kişiyi asansörde denk gelirsem görüyorum arayıp sormam onlar da gelmezler oh kafa rahat :deli:

ikinci evime taşındım keşke adam akıllı bir komşum olsa ya yaşlı maşlı ne fark eder yan dairemde bi yobaz vardı kadın işi düşünce benden isterdi herşeyi veriridim ama bir kere işim düştü resmen pıslık çıkarttı
saat akşam 7 kapıda kaldık yan balkondan atlayalım dedi eşim apartman buz gibi çocuk var yok dedi şok oldum

Stres oldum yardiiimmmm

ne zaman evimize gelmek isteyen misafir için bahane arayan bir millet olduk biz? 21 yaşında evlenebiliyorsan misafir de kabul edebilirsin ve gelenlerin yaşı, konumu, el becerileri önemli değildir. sen hazırlığını elinden geldiğince yapar kabul edersin komşuculuk oynamaya daha fazla niyetin yoksa da devam ettirmezsin.
insanlar senin evini, evliliğini hayırlamaya geliyorlar. ben olsam çok mutlu olurdum. komşuluk ilişkileri iyidir önemlidir ve yaş aralığı gütmez.
yaşdaşın olur gözünü oyar teyze olur can yoldaşın olur bilemezsin.
bu kadar önyorgılı yaklaşmamalısın.

Back
X