Benden 25 yas buyuk komsularimin bana gelmek istemesi

Veya arkadasin biri demis annen gelsin onlarla otursun onlar muhabbet ederken sen ikramlar i ni sun bu daha iyi fikir bidahada meraba meraba misali;)

Dert degilde fikir istiyorum.
Iki ay once evlendim oturdugum sitede benim binamdaki bir kadin caldi az once kapiyi. Geldiginden beri sana hosgeldine gelemedik, musait oldugun bir gun sana gelelim ya da hepiniz bana gelin dedi.
Ben de farketmez, su hafta biraz islerim var ondan sonra ben size haber vericem dedim.

Iyi niyetliler biliyorum da ben 21 yasindayim ve bu tarz komsuluk iliskilerine pek sicak bakan biri degilim 45-50 yasindaki kadinlarla ne konusacagim diye dusunuyorum kos kos oturdum. Hepsini gordugum icin yaslari konusunda az bir sey fikir sahibiyim, sadece tanisikligimiz yok. Bir de tasinirken hep bir sey lazimsa mutlaka iste cekinme falan fistan diyorlardi.
Geldiklerinde illa ki ikramlik seyler hazirlayacagim yemek konusunda kendime guvenirim elimin lezzeti iyidir ama sonucta onlar ev hanimliginda master, doktora yapmistir artik acaba her seyime bir kilif uydururlar mi?
Stres oldum yardiiimmmm
8 yıldır evliyim ve 5 yıldır hiç komşum önceki mahallemdeki iki abla herseyime koşarlardı
bu mahallemde hiç komşum olmadı bizim apt bir tuhaf ölsen haberleri olmaz annemi kayınvalidemi ve eltimi bu konu da kıskanıyorum oturup sohbet edebilecekleri bir şey oldugunda kapılarını açacakları bir komşuları var komşuluk ilişkileri sınırları oldugu sürece iyidir

Son düzenleme:
Bende yeni evlendiğim de (kimsem yok burda ) komşular gelmek istedi buyrun gelin dedim. kafa dengi çıkar mutlaka hepsine gidip gelmek zorunda değilsin. ama yeni evli olduğun için gelmek isterler bu güzel bişey bence. benim bi komşum var 45-50 yaşlarda hiç yaşı gibi değil bize ayak uyduruyo :)

o kadınların yapacağı tek şey, seni sorguya çekmek olacak. dört bir yandan seni sorguya çekip herşeyini öğrenip her birbirlerine gittiklerinde dedikodunu yapacaklar. hatta sonra şu saatte geldi, şu saatte gitti, evine şu kişi geldi, bunu yaptı diye bunu devam ettirecekler.

o kadınların yapacağı tek şey, seni sorguya çekmek olacak. dört bir yandan seni sorguya çekip herşeyini öğrenip her birbirlerine gittiklerinde dedikodunu yapacaklar. hatta sonra şu saatte geldi, şu saatte gitti, evine şu kişi geldi, bunu yaptı diye bunu devam ettirecekler.
neden bu kadar ön yargılısınız

Iki ay once evlendim oturdugum sitede benim binamdaki bir kadin caldi az once kapiyi. Geldiginden beri sana hosgeldine gelemedik, musait oldugun bir gun sana gelelim ya da hepiniz bana gelin dedi.
Ben de farketmez, su hafta biraz islerim var ondan sonra ben size haber vericem dedim.

Iyi niyetliler biliyorum da ben 21 yasindayim ve bu tarz komsuluk iliskilerine pek sicak bakan biri degilim 45-50 yasindaki kadinlarla ne konusacagim diye dusunuyorum kos kos oturdum. Hepsini gordugum icin yaslari konusunda az bir sey fikir sahibiyim, sadece tanisikligimiz yok. Bir de tasinirken hep bir sey lazimsa mutlaka iste cekinme falan fistan diyorlardi.
Geldiklerinde illa ki ikramlik seyler hazirlayacagim yemek konusunda kendime guvenirim elimin lezzeti iyidir ama sonucta onlar ev hanimliginda master, doktora yapmistir artik acaba her seyime bir kilif uydururlar mi?
Stres oldum yardiiimmmm
Ben de Yen'i taşındım su isteme bahanesiyle kapıyı çaldı meraklı teyze kapıdan bakıyorum kapıya kulağını dayadı açtım a kapıyı siliyordum şu suyu değiştir dedi ben banyoya gittim evi inceliyor meraklı teyze işte

Yeni gelim ve yeni komsu oldugunuz icin cok normal. komşuluk iliskilerinde yasa bakilmiyor pek.
Bir kac cesit yapar agirlarsiniz misafirinizi. Güler yüzle karsilar tanismis olursunuz. hic değilse karsilastiginizda tanismis olursunuz.
Cok kasmayin bir kere gelirler bir de bebek olunca gelirler ;)

Kız halayda mı karar verdiniz bebeğe :) zaten bulantıların başlamak üzeredir yorma kendini ama insaniyet ve komşuluk iyidir

Stres oldum yardiiimmmm

Aslında doğru yapıyorlar merak ediyorlar kim bunlar diye , bunlara güvenebilirmiyiz diye darda kaldığımızda birşeyimizi emanet edebilirmiyiz diye , seni hesaba alıp insan yerine koyup misafirliğe gelmeleri bence tedirgin olmaya gerek yok aksine sevinmelisin

Ne mutlukiii kapını çalmış;gelmek istemişler.samimi
Olmak
Zorunda değilsin.yillarca ayni binada oturup;kapısı çalınmayan insanlar var.kimse 21 yaşındaki Yen'i gelini laf etmez.

Benim de o yaş civarı komşularım geldi.1 gün önceden haber verdiler.Ertesi gün sabah 7 buçuk gibi eşimi işe gönderdim öğleye kadar 3-4 çeşit hazırlığımı yaptım yapabildiğim kadar yeni evli olarak:) Sonra geldiler 4 kişilerdi salonda masada çeşitleri görünce suçlanarak bana baktı birisi.Kızım ellerine sağlık ama biz bugün perşembe orucu tutuyoruz dedi:)) Sohbetleri çok guzeldi sıkılmadan dinledim hepsini :)

Benim de o yaş civarı komşularım geldi.1 gün önceden haber verdiler.Ertesi gün sabah 7 buçuk gibi eşimi işe gönderdim öğleye kadar 3-4 çeşit hazırlığımı yaptım yapabildiğim kadar yeni evli olarak:) Sonra geldiler 4 kişilerdi salonda masada çeşitleri görünce suçlanarak bana baktı birisi.Kızım ellerine sağlık ama biz bugün perşembe orucu tutuyoruz dedi:)) Sohbetleri çok guzeldi sıkılmadan dinledim hepsini :)
Kv demde gün yapıyor bi iki kere denk geldim sohbetleri cok tatli oluyor

Ayy Allahımm tam tersi ya. 3ay olacak evlendiğim daha kapımı çalan yok. Ve bizim katta tam 8daire var!! Bir Allah'ın kulu kapımı çalış hoş geldin demedi. Ve yalnızım ben bu şehirde ailem uzakta. Halbuki ne kadar isterdim yaşlı genç ne fark eder. Hepsi yalnızlıktan çok daha iyi. Şükret haline bence sana değer verip geliyorlar gelin gelmiş diye. Ev taşıdım çeyiz serdim kimsecikler yok ortada. Ölü apartman resmen. Ay amma dolmuşum he içimi döktüm resmen sayende sağol :)))

Benim komşularımın hepsi yaşlı emekli ve yazlıkçılar.
Teyze demem gerekirken abla diyorum köşe oluyorlar:KK53:
İki tanesiyle mesafeliyim diğer komşularda pek hoşlanmıyorlar.
Muhabbetleri çok şeker oluyor yaşla alakası yok komşuluğun
Hepsinin anahtarı bende kalıyor bütün kış
Gidinde kiraya vereyim evlerinizi diyorum kahkaha patlatıyorlar:KK45:
Ne bileyim önyargılı olmamak lazım
Bizde yaşlanıyoruz sonuçta
O yaş grubunun yiyeceği hafif lezzetli bişeyler hazırlayabilirsiniz

Back
X