Benden 25 yas buyuk komsularimin bana gelmek istemesi

Bence güzel birşey komşuluk ilişkisi suyu çıkmadığı sürece. Bizde yeni taşınana,bebeği olana,hastası olana gideriz. Aynı durumlarda banada gelirler. Diğer zamanlarda öyle gidip gelmemiz yoktur ama iyi günümüzde kötü günümüzde mutlaka gideriz. Bizimkilerinde çoğu yaşca büyük ama olsun arkadaş değil komşuyuz nihayetinde. Sen güler yüzle ve samimi karşılarsan hiçte eleştiri almazsın bence. Önemli olan samimiyet.

Dedigim gibi elim lezzetli ne yemek yaparim nasil servis ederim biliyorum sorun ne konusacagimda
İyi de seminere gelmiyorlar konusmaci sen de degilsin

Akisina birak konu konuyu acar zaten onlar konusur diyoruz iste

Tanisma bi nevi
Nerelisin ne is yapiyosun vs bi sen bi o bi oburu derken konu degisir bi sekilde olur yani

Gelsinler bisey olmaz dedik ; ben istemiyormuyum dedim dedin

Nasil agirliycam dedin; tarif verdik oneri sunduk; elim lezzetli servis biliyorum dedin

Ne konusacagim diyosun; anneni kv ni cagir , gelemezlerse de bisey olmaz onlar konu sıkıntısı cekmez diyoruz

Daha ne diyelim ne duymak istiyorsun anlamiyorum ki

Benzer bir durum var başımda. inşallah maşallah deyip atlatıyorum. Cingözler anlamıştır :)
Kapımı çalan yok. Komşuluk mevzusunu sevmiyorum. Her şey dedikodu. Pat diye zil çalıp sormadan eve gelme falan. Ev mahremiyeti önemli benim için. Komşu istemiyorum. zaten kimin manyak kimin iyi kimin kötü olduğunu bilemiyor insan. Ben korkuyorum. :)
Bir an ben mi yazdim acaba dedim.Ayni seyleri dusunuyorum.Ben de en son dun yine karsi komsumun davetini gelebilirsem gelirim diyerek gecistirdim.Cok ugrastim.biriki defa katıldım aralarina ama yok hic bana gore degil.bu komsuluk iliskileri.Zaten içlerinde bi çalışan benim ve hepsi benden büyük hic yasitim yok.Sohbet sarmiyor kadinlari da sevemedim bi türlü.Sabahtan beri ayni konuyu dusunuyordum benim icin ne kadar yabani diyorlardır diye :) Bi de dertleri surekli benim de onlari cagirmam.Biriki defa da cagirdim kahveye ama cekemiyorum yok olmuyor.

Canim bana da geldiler. Hepsi coluk cocuga karismis yasca ucurum oolan insanlar. Sna gelmek istiyoruz haber ver dediler. Once beni bir kahveye davet edin tanisin da ondan sonra benim evime gelmek isteyin degil mi? Ben nerden bilim hangisi benim komsum hangisi degil. Bir kere gel buyur demediler,davrt etmediler. Bende iki sene gecti bir kere bile davet etmedim valla. Allahini seversen bizim onlarla ne muhabbetimiz olabilir, tanimayiz etmeyiz. Hepsi gelecek sen ikram edeceksin. Hatta senden cok birbirleri ile konusacaklar cunku senle muhabbet edecek neleri olabilir ki dusun artik.

Son düzenleme:
Dert degilde fikir istiyorum.
Iki ay once evlendim oturdugum sitede benim binamdaki bir kadin caldi az once kapiyi. Geldiginden beri sana hosgeldine gelemedik, musait oldugun bir gun sana gelelim ya da hepiniz bana gelin dedi.
Ben de farketmez, su hafta biraz islerim var ondan sonra ben size haber vericem dedim.

Iyi niyetliler biliyorum da ben 21 yasindayim ve bu tarz komsuluk iliskilerine pek sicak bakan biri degilim 45-50 yasindaki kadinlarla ne konusacagim diye dusunuyorum kos kos oturdum. Hepsini gordugum icin yaslari konusunda az bir sey fikir sahibiyim, sadece tanisikligimiz yok. Bir de tasinirken hep bir sey lazimsa mutlaka iste cekinme falan fistan diyorlardi.
Geldiklerinde illa ki ikramlik seyler hazirlayacagim yemek konusunda kendime guvenirim elimin lezzeti iyidir ama sonucta onlar ev hanimliginda master, doktora yapmistir artik acaba her seyime bir kilif uydururlar mi?
Stres oldum yardiiimmmm

bende hiç komşuluk akrabalık sevmem ama
yeni taşınan insana hayırlı olsuna diğer komşular gelir tanışılır ev hediyesi getirilir.
bunda ne var 50 yasındada olsa hepiniz kadınsınız konuşacak çok sey bulursunuz. hergün gelecek değiller ya kimse birşey demez ikramlara yemek yemege değil komşuluga geliyorlar.

Ayy tesekkurler kizlar rahatladim biraz
Ben size haber veririm demistim bakiyim ben ses etmiyim yeniden gelicek mi?:kahve:
Gelirse x gun buyrun derim artik

Artık onların gelmesi gerekmez ki tekrardan sizin çağırmanız gerek müsait olduğunuz birgün çağırırsınız ortamlarına bakarsınız.

nedir insanlarda bu komsu fobisi anlamadim gitti. bana dokunmayan yilan bin yasasin misali bana gelmeyen misafir bin yasasin olmus ....
Bende anlamadım
Komsulugu vicik vicik iliski catkapi misafirlik emrivaki saniyorlar

Evimi su basti ilk once komsularim geldi yardima
Ailem arkadaslarim uzakta
Kim gelebilirdi ki baska

Kimseyle yuzgoz degiliz, habersiz gitmeyiz, haberli nadir gideriz , dedikodu yapacak birilerini cekistircek zamanimiz da yok karakterimizde
Ama yolda izde kapida bahcede karsilasinca iki lafin belini kirariz
Konusur guler soyler geceriz
Basimiz sıkışsa yardim ederiz

Mesajimda, komsularimin bana gelmesini istemiyorum nasil bir bahane bulabilirim gibi bir sey yazdigimi hatirlamiyorum.
Tam aksine ne konusacagim,nasil hazirlik yapmaliyim ,yaptiklarimi begenirler mi? gibi fikirler istedim.
Nereden boyle bir kaniya vardiginizi anlamadim, sadece benden cok buyuk yasi olan insanlarla ne konusabilecegimi danistim.
Haa farzi misal ben burada onlari istemiyorum ne bahane uretebilirim diye de sorabilirdim ve bu o zaman da sizi ilgilendirmezdi. Once yazdigimi "dogru" okumalisiniz ondan sonra yorum yapmalisiniz.
Ayrica evet 21 yasinda evlendim cunku bu guce ve olgunluga sahibim. Buradaki bir cok bayan aile ve evlilik hikayemi bilir beni tanirlar.
Bence onyargi yapan sizsiniz

önyargılı yaklaşmadım genç evlenmiş olduğun için de olgun değilsin demedim. evlenebiliyorsan misafir de ağırlayabilirsin dedim. şimdi Türkçelerimizi, anlama/okuma kapasitelerimizi felan karşılaştırmayalım bence.. ama kendi bahsettiğin gibi yeterli olgunlukta olsaydın benim de ne demek istediğimi daha önyargısız anlayabilirdin.
neyse hamilelikten de olabilir hormonlar felan derken..
hadi sana iyi evlilikler iyi komşuculuklar iyi bebek büyütmeler..

Bende anlamadım
Komsulugu vicik vicik iliski catkapi misafirlik emrivaki saniyorlar

Evimi su basti ilk once komsularim geldi yardima
Ailem arkadaslarim uzakta
Kim gelebilirdi ki baska

Kimseyle yuzgoz degiliz, habersiz gitmeyiz, haberli nadir gideriz , dedikodu yapacak birilerini cekistircek zamanimiz da yok karakterimizde
Ama yolda izde kapida bahcede karsilasinca iki lafin belini kirariz
Konusur guler soyler geceriz
Basimiz sıkışsa yardim ederiz
iste gelde bunu baskalarina anlat. bir kere gidince komsuya yada oda gelice hemen ay bu benim evimden cikmaz . bir kere yuz verince astarini ister moduna giriyorlar.

ciceklientari ciceklientari bence boyle on yargili olmayalim. her komsuluk sizin bahsettiginiz gibi olmuyor malesef. Evlenmeden once annemin komsulari ile iliskileri ne guzeldi. Ama su an oturdugum mahallede teyzeler her gordujlerinde bbebek yok mu, neden yapmiyorsun, nrrden geliyorsun, nereye gidiyorsun gibi ssormalarindan biktim usandim. Beni tanimaz etmezler.Kapisini calip gidecegim kisilikte kimse yok zaten, yasitim yok dengim yok, komsuluk yapacagim insan yok.

Iki ay once evlendim oturdugum sitede benim binamdaki bir kadin caldi az once kapiyi. Geldiginden beri sana hosgeldine gelemedik, musait oldugun bir gun sana gelelim ya da hepiniz bana gelin dedi.
Ben de farketmez, su hafta biraz islerim var ondan sonra ben size haber vericem dedim.

Iyi niyetliler biliyorum da ben 21 yasindayim ve bu tarz komsuluk iliskilerine pek sicak bakan biri degilim 45-50 yasindaki kadinlarla ne konusacagim diye dusunuyorum kos kos oturdum. Hepsini gordugum icin yaslari konusunda az bir sey fikir sahibiyim, sadece tanisikligimiz yok. Bir de tasinirken hep bir sey lazimsa mutlaka iste cekinme falan fistan diyorlardi.
Geldiklerinde illa ki ikramlik seyler hazirlayacagim yemek konusunda kendime guvenirim elimin lezzeti iyidir ama sonucta onlar ev hanimliginda master, doktora yapmistir artik acaba her seyime bir kilif uydururlar mi?
Stres oldum yardiiimmmm
Komşuluğun yaş ile ne ilgisi olabilir ? 21 yaşında olmanla ne ilgisi var ? Bence sen onları yaşlı görüyorsun sanki kendin hep bu yaşta kalacakmışsın gibi.. ben 19 yaşında evlendim ama bak hoop 30'um 2 ay oldu :) zaman acımıyor , onların yaşına gelince sende yeni evlilerin kapısını çalmaya gideceksin. Onlardan öğrenebileceğin çok şey olabilir , kestirip atma derim ben .

nedir insanlarda bu komsu fobisi anlamadim gitti. bana dokunmayan yilan bin yasasin misali bana gelmeyen misafir bin yasasin olmus ....

valla ben de bu forumda gördüm bu halleri. "komşuluk sevmem, misafir sevmem, çocuğu olan gelmesin..." ama sorsam herkes nasıl da insancıl, nasıl da sevecen:KK20:

çok gençsiniz tabi ama inanın böyle taşınma sürecinizden beri size yardımcı olmaya çalışan, kocaman hali ile sizin davetinizi beklemeden kapınıza gelip "sana gelemedik, istersen gel bizde toplanalım" diyen teyze komşulardan bir zara gelmez. bir güncük yani, en fazla 4 saat oturulur, çay-kahve derken geçer gider zaten. hem yaptıklarınızı da gayet beğenirler neden beğenmesinler, sizin yeni yeni yaptığınız börek çöreğin tarifini bile isterler.

güzel çok yorucu olmayan bir menü hazırlayın ve davet edin insanları bence. sonrasındaki ilişkinize de bu görüşmeden sonra karar verirsiniz zaten.

çocuğu olan gelmesin...
bu yaziyi gorunce aklima bir sey geldi .bir dugun davetiyesinde adresin hemen altina butun cocuklara iyi uykular yazmislar. yani dugune cocuk getirmeyin demek istemisler...

Stres oldum yardiiimmmm
Ben cogu kişiye katılmıyorum .Komşuluk cok önemli bence ev alma komşu al ata sözü boşuna değil biz ev alırken inanın ilk komşuları sorgulamıştım.Sizin yaptıgınız menüyü beyenirlerm Beyenmeselerde zamanla alışırsın derler.Konu bulmayada gerek yok zaten laf lafı acıyor klay gelsin

Komşu çok önemli bence benim komsularin da a büyükler benden hamilelikten dolayi zor günler geçirdim yemek yapamadım komsularim yemek yaptı getirdi evime bir sıkıntım oluyor hemen kosuveriyolar hatta bir kere mutfağım çok kötü idi tabi bende komşum geldi temizledi gitti allah razı olsun gurbette olunca çok da iyi geldi .

çocuğu olan gelmesin...
bu yaziyi gorunce aklima bir sey geldi .bir dugun davetiyesinde adresin hemen altina butun cocuklara iyi uykular yazmislar. yani dugune cocuk getirmeyin demek istemisler...

Valla bazı anneler çocuğuna sahip çıkmıyor, ben de sevmiyorum çocuklu misafir bu yüzden. Kadın bırakıyor çocuğu ortaya, ne yaparsa yapsın! Saldım çayıra mevlâm kayıra! Çocuk almış arabasını mesela, tvnin ekranına sürtmüş, sürtmüş. Çizik çizik ekran. Annenin haberi yok. Akşam eşime gösterdim ki haberi olsun. Çocuk alıyor başını gidiyor her odaya girip çıkıyor, dağıtıyor döküyor annenin umrunda değil. Sonra söyleyince de vay efendim çocuğuma laf söyledi. E sen söyle o zaman, sahip çık çocuğuna! Benim evim oyun parkı mı?

ciceklientari ciceklientari bence boyle on yargili olmayalim. her komsuluk sizin bahsettiginiz gibi olmuyor malesef. Evlenmeden once annemin komsulari ile iliskileri ne guzeldi. Ama su an oturdugum mahallede teyzeler her gordujlerinde bbebek yok mu, neden yapmiyorsun, nrrden geliyorsun, nereye gidiyorsun gibi ssormalarindan biktim usandim. Beni tanimaz etmezler.Kapisini calip gidecegim kisilikte kimse yok zaten, yasitim yok dengim yok, komsuluk yapacagim insan yok.
Bu önyargı değilki, aksine insanlara hüsni zan ile yaklaşmal gerek diyorum
Denemeden nereden bilebiliriz
Aksini dusunmek onyargi olur

belki sizden daha gençtir ruhları. ön yargılı olmayın bence. mesela benim annem 56 yaşında ben 27. bence benden daha dinamik, daha genç tavırlıdır.
yani sonuçta misafir. buyur edin yapabildiğinizi yaparsınız. arayı hoş tutun bence. tabi hergün gelip gitme değilde. hoşgeldine gelsinler, bebeğinize hayırlı olsuna gelsinler, Allah vermesin ölüme hastalığa gelsinler siz de gidin.
yani ben apartman da öyleyim. üstelik çalışıyorum. bir ihtiyacımız olsa ilk birbirimize koşarız.
ha yaptığınız ikramları beğenmezlerse o da onları terbiyesizliği olur boşverirsiniz.

Back
X