Benden 25 yas buyuk komsularimin bana gelmek istemesi

Bir gün çağırın bence.
Ne olacak birkaç saat oturup giderler,ondan sonra davet ederlerse de katılıp katılmamak sizin elinizde.

Sizin komşularınız en azından adet biliyorlarmış. Sana geleceğiz, müsait bir zamanda haber ver demişler..
Bizim komşularda bana çat kapı geldiler.. Eee evim pek toplu değildi. Hazırlığım da yoktu..
Bende bir nescafe yapmıştım, yanına da bisküvi, kuruyemiş ikram etmiş. Evde ne varsa işte..
Birde arkadan laf etmişlerdi, işte çay yapmamışım da kek yapmamışım da...
Bende bu olaydan sonra fazla muhattap olmadım, zaten 1 sene sonrada taşınmıştık..

Komşularını kırma.. Bir çay demlersin.. Bir tatlı, bir tuzlu ve salata yaparsın. Gayette yeterli..
Gelen komşularına da bir hoşgeldin dersin.. hal hatır sorarsın. Hepsine tek tek.. İkramlarını servis edersin..
O arada da havadan, sudan konuşursunuz. Muhakkak, konu konuyu açar...
Sonrasında da, türk kahvesi ikram edersin. Yeterli..
Bu kadar da kasıntı yapma.. Üstesinden gelirsin..

Çocukluğumda hep muhteşem komşularımız oldu. Hanı kase ile salça istenen, evinin anahtarını birakabildigin komsular. Annem çok şanslıydı , ergenligimde de komsulari kardeşten yakındı. Evlendim ailemden çok uzağa geldim. Ne komşuluk iliskim var ne gözüm kapalı guvenebilecegim insanlar. Benden kaynaklıdır belki de. Ben annem kadar verici ve sıcakkanlı değilim.

Tek başıma buyutuyorum oğlumu. Bundan bir ay önce bayıldım evde. Telefona ulaşacak durumda değildim. Oğlum bebek ve tek başına duramazdi. Kaç dakika baygın kaldım bilmiyorum , zorla ayağa kalktığımda o kadar ihtiyaç duydum ki iyi bir komşuya. Beş dakika evladimin yanında durun diyebileceğim bir kişi bile yoktu. O yüzden komşu iyidir arkadaşım. İlla altın günleri ve dedikodu olması gerekmez. Zora dustugunde kapısını calacagin bir insan olmalı apartmanda.

Tanışmak istemişler anlaşılan,ben olsam bir kereliğine misafir ederdim.Sonrasında mesafeli davranırsın zaten.
Önceden ben de komşuluğu sevmezdim,şimdi de kimseyle geliş gidişim yok ama kek kurabiye bizsiz yemezler :KK49:her konuda yardımcı oluyorlar bana sağolsunlar,ne demişler ev alma komşu al :KK19:

bende yeni evlenince gelmişlerdi. zaten çalıştığım için daha sonra komşuluk ilişkim olmadı kendileriyle. apartmanda görünce hal hatırdan öteye geçmedi ilişkimiz, yine de apartmanda selam vereceğin merhabalaşacağınız insanların olması gerekli diye düşünüyorum.

Dert degilde fikir istiyorum.
Iki ay once evlendim oturdugum sitede benim binamdaki bir kadin caldi az once kapiyi. Geldiginden beri sana hosgeldine gelemedik, musait oldugun bir gun sana gelelim ya da hepiniz bana gelin dedi.
Ben de farketmez, su hafta biraz islerim var ondan sonra ben size haber vericem dedim.

Iyi niyetliler biliyorum da ben 21 yasindayim ve bu tarz komsuluk iliskilerine pek sicak bakan biri degilim 45-50 yasindaki kadinlarla ne konusacagim diye dusunuyorum kos kos oturdum. Hepsini gordugum icin yaslari konusunda az bir sey fikir sahibiyim, sadece tanisikligimiz yok. Bir de tasinirken hep bir sey lazimsa mutlaka iste cekinme falan fistan diyorlardi.
Geldiklerinde illa ki ikramlik seyler hazirlayacagim yemek konusunda kendime guvenirim elimin lezzeti iyidir ama sonucta onlar ev hanimliginda master, doktora yapmistir artik acaba her seyime bir kilif uydururlar mi?
Stres oldum yardiiimmmm
Stres yapma canım bişey olmuyor hatta iyi oluyor. Bende evlenip istanbula geldim apartmanda kimse kapımı çalmadı benim tuhafıma gitti birgün pasta börek çay falan hazırladım hepsini ben çağırdım. Tanışma faslı ile geçiyor zaten hiç anlamıyosun nasıl geçtiğini.

stres yapmayın bence
ev alma komşu al demişler Allah korusun başınıa bişey gelse akraba tanıdıktan önce komşu duyar
yapın bir kısır bir börek bi de çay hazır kurabiye ohh mis.. seveceksiniz bence
bahane bulmak isteyen bulur zaten dert etmeyin o kadar

komsularini tanimadan korkma bence cok tatli muhabbet olur komsuluk iyidir. zor zamanda yerıne gore aılenden once kosandır. aıle 2 sokak oteden gelene kadar yan daıre hemen kosar gelır mesela. ben 1,5 yıllık evlıyım 32 yasındayım karsı komsum 55 yasında cagırırım arada gel kız kahve yaptım dıye kosa kosa gelır mahallenın dedıkodusunu anlatır :-):-)

Benim iş arakdasşı çevremde öyle emin ol yaşılarımdan daha iyi anlaşıyorum neden bilmiyorum ama benim için durum böyle.
Herşeyi bir kulp bulurlar mı bulmazlar mı bu onların iyi veya kötü niyetli olmasına kalmış senden öyle aman aman şeyler yapmanı beklediklerini pek sanmıyorum çünkü yeni taşındığın için geleceklermiş sana yani ki misafir umduğunu değil bulduğunu yer çok abartıya kaçmadan 3 çeşit bir şey yapıp ardından meyve ve kuruyemişle bitirebilirsin :) Hatta dur sana menü önerisinde de bulunayım :
İlk olarak ya kısır yap yada patates salatası (bunlar her zaman kurtarıcıdır) ;)
İkincisi bir kek yapsan yeter bu soslu veya sossuz olabilir ama bence soslu yap mesela ağlayan pasta kunta kinte gibi bir şey
son olarak da bir tuzlu poğaça veya kurabiye yap derim sıkma canını nolcak yaa altı üstü komşu onlar görücüye çıkmıyorsun ya :)

Nasıl geri gönderdin ne dedin. bende böyle şeyler yaşıyorum ama diyecek bir sey bulamıyorum oturup kalıyoruz

Şöyle oldu o gün evdeki işlerimi bitirmeden alışverişe çıkmıştım eve gelir gelmez çocuğu uyuttum tam ortalığı toparlamaya başladım kapı çaldı. Yani ev ilk defa gelen bi misafiri ağırlamak için fazla perişandı :) müsait olmadığımı başka bigün davet edeceğimi söyledim. İki gün sonra kendim davet ettim öyle geldiler.

Yasin bir önemi yok sonuçta insan lar tanışmaya geliyor birşey kaybetmezsiniz ilerde olur ki anneden babadan önce onlar yanınızda yardiminiza koşuyor iyi olmaya bakın herşeyle herkesle

Ayy tesekkurler kizlar rahatladim biraz
Ben size haber veririm demistim bakiyim ben ses etmiyim yeniden gelicek mi?:kahve:
Gelirse x gun buyrun derim artik

Sana ne güzel gelmek istemişler ben karşı komşuma günaydın diyorum cevap vermiyor. Elleri dolu geliyor dış kapıyı tutuyorum teşekkür bile etmiyor. Beş karış suratla geçip gidiyor :110: Hatta geçen gün binadan bir kadınla konuşuyorlardı ben geldim iyi akşamlar diyip kapımı açmak için arkamı döndüm diğer komşum yeni gelin bumuuuu diye şaşırdı diğeri de hııı dedi :işsiz:Arkamı dönünce kulağım duymuyor sandılar zaar :KK45:

Dert degilde fikir istiyorum.
Iki ay once evlendim oturdugum sitede benim binamdaki bir kadin caldi az once kapiyi. Geldiginden beri sana hosgeldine gelemedik, musait oldugun bir gun sana gelelim ya da hepiniz bana gelin dedi.
Ben de farketmez, su hafta biraz islerim var ondan sonra ben size haber vericem dedim.

Iyi niyetliler biliyorum da ben 21 yasindayim ve bu tarz komsuluk iliskilerine pek sicak bakan biri degilim 45-50 yasindaki kadinlarla ne konusacagim diye dusunuyorum kos kos oturdum. Hepsini gordugum icin yaslari konusunda az bir sey fikir sahibiyim, sadece tanisikligimiz yok. Bir de tasinirken hep bir sey lazimsa mutlaka iste cekinme falan fistan diyorlardi.
Geldiklerinde illa ki ikramlik seyler hazirlayacagim yemek konusunda kendime guvenirim elimin lezzeti iyidir ama sonucta onlar ev hanimliginda master, doktora yapmistir artik acaba her seyime bir kilif uydururlar mi?
Stres oldum yardiiimmmm

off ne yazık ki komşuluk değerlerini kaybetmemiş ve geneli ev hanımı olan bir yerde oturuyorsunuz sanırım, valla bence hiç muhattap olmayın eğer istemiyorsanız, ben merhabadiyip geçiyorum, ekstra bir soru sormasınlar diye kafamı çeviriyorum hemen, gerçi benim binada kimse kimseyle pek muhattap olmuyor. annem geldiğinde üst komşu ile çay içecekmiş, onu bile uyardım "anne kimse ile samimiyet kurma, biz istemiyoruz" dedim :))

On yargili olma bana sorarsan yasli ve helede guzel muhabbetli insanlarin sohbeti daha faydali ve bilgilendirci olur.
Tabi kisinin karakterine bagli, huysuz koca kari olunca degisir.
Bence guzel komsulara denk geldin.
Helede o kapiya gelen kadina bayildim.
Ne tatli, senin yeni evli oldugunu bilip eli ayagi birbirine dolasmasin dye " bize toplanalim" diyor.
Diger kadinlari bilmem ama nedense bu kadina resmen kefil olasim geldi.

Pesin pesin belirtiyim " senin evinde toplanalim" teklifine asla tamam olur hadi size gidelim deme. Tabikide benim evime gelicekler. Senin yernde olsam telaslanirdim az ne hazirlasam diye. Ama bi plan programa bagli. Helede diyosunki yemek konusunda sorun yok. Cokta guzel agirlarsin.

Bir defaya mahsus davet edebilirsin bence. Baktın sınırlarını bilmiyorlar mesafe koyarsın. 5 yıldır aynı sitedeyim. Benim de hiç komşum yok. Asansörde karşılaşıyoruz merhaba iyi akşamlardan öteye gitmiyor sohbetimiz. İyi böyle....

Yasadigim ülkede kiralik evler tertemiz alinip, yine tertemiz verilir. Temizlik sirketleride malesef cok pahali.
Bende bu gectigimiz sali evimi tasidim. Esya paketle, ev temizle vs günlerde oturup sinirimden agladim madem kimse yardim etmiyor bari acmisin susuzmusun diye bi bardak su getiren olsa... sirf tasinmanizda o kadar ince davrandiklari icin bi kahveyi hak etmisler.

Back
X