Benden 25 yas buyuk komsularimin bana gelmek istemesi

Ev alma komşu al diye boşuna dememişler..
Bdv de çok okuyorum komşu konularını..
Ne güzel tanışmak istemişler, size yakın davranmışlar mutlu olmanız gerek..
Benimde bir komşum var (kendisi 55-60 yaşlarında) gayet güzel sohbet ederiz, oturur kahvemizi içeriz...
Sahsen ben bir yere taşınsam kapımı açmasalar, hoşgeldin demeseler üzülürdüm..

Gelsinler ne var diyeceğim istemezsen bahane bul

Yalnız bu komşuların ziyaretinden değil de yaşından şikayetçisin gibi geldi hani ne konuşuruz vs gibi

Sen artık evinin hanımı statüsündesin komşular da aynı

Yaşlarının vs ne önemi var ki belki de kafanıza uyarlar

Ayy tesekkurler kizlar rahatladim biraz
Ben size haber veririm demistim bakiyim ben ses etmiyim yeniden gelicek mi?:kahve:
Gelirse x gun buyrun derim artik

Sen haber veririm dediysen niye tekrar onlardan bekliyorsun ki,öyle dediysen öyle yapman gerekir,aksi ayıp olur ,elli kere gelelim demelerine gerek yok.
Dünyanın binbir turlu hali var,komsu her zaman lazım.Agirlamak İki saatini alır en fazla,hem belki sende çok keyif alırsın.

Komşuluk hakkını önemsiyorum .. bir eve taşındıysam ve bir kaç ay geçmesine rağmen komşularım ile bi irtibatım olmadıysa vijdan azabı çekerim ben. Zira peygamberimizin yönlendirmeleri de hep bu yönde .
Komşuların misafirliğe gelmesi evinizin mahremiyetine zarar vermez. Kimse de kapıyı çalıp siz içeri davet etmeden etmeden çatkapı girmez, girene de tepkinizi koyarsınız zaten.
Ben anlamıyorum , bütün hayatınız iş arkadaşlıklarından mı ibaret ?

Ne guzel böyle dusunmeleri.
Insanin basina bir sey gelse ana babasindan once komsusun haberi olur.
Bazen bir kuru sogana muhtac kaliyoruz.
Bir defa gelirler en azindan muhabbetiniz olur, sonra gerekirse mesafe koyarsınız.

Ben de evlendigimde 23 yasindaydim ve komsularim 50-60 yaslarindaydilar. 13 yil birlikte oturduk, ben hayatim boyunca böyle kaliteli insanlarla arkadaslik yapmadim, bana deger kattilar. Onlardan cook sey ogrendim. 1 yil once tasindim gelin oldugum gun gibi agladim onlardan ayrilirken. Arkadaslik citami yukselttiler valla kimseleri begenemiyorum onlar yuzunden canim komsularimmm

Gelsinler ne var diyeceğim istemezsen bahane bul

Yalnız bu komşuların ziyaretinden değil de yaşından şikayetçisin gibi geldi hani ne konuşuruz vs gibi

Sen artık evinin hanımı statüsündesin komşular da aynı

Yaşlarının vs ne önemi var ki belki de kafanıza uyarlar

Evet aynen oyle ben kimsenin ziyaretinden sikayetci olmam severim kalabaligi misafirperverimdir. Yaslarindan dolayi dert ettim bu kadar ama mevzu buyudu

Istemiyorsan ben haber vereyim uygun oldugumda de gecistir. Ama yasadigin sehirde falan yalnizsan bundan iyi firsat olamaz. Kimin dost olacagini bilemezsin.

Gelsinler ne var ki..benim evime benden 40 yas buyuk komsularim bile geldi oturmaya bende gittim onlara..hatta bir yakinimdan duydum beni cok sevmisler cok hanim kiz diye..hosuma da gitti acikcasi.misafir olarak gelmek isteyene gelme denilmez ayip olur bence.biraz ikram biraz guleryuz biraz da sohbet hepsi bu.

Valla kim ii oluyor kimi dedikodu malzemesi almaya geliyor belli olmuyor insanlardan ben yinede kibarca davet etmeni ufak tefek şeyler hazırlamanı bir kereye mahsus tavsiye ederin

Bence hiçbirşeyine kılıf uydurmazlar.ben de bu şubatta evlendim 25 yaşında.55-60 yaşında komşularım geldiler.bir tanıştık hiç bırakmadık birbirimizi.çocukları gibi gördüler.çok sevdik birbirimizi.iş dolayısıyla şehir değiştirdik.hepsini anıyor ve arıyorum.inşallah senin komşuların daha iyidir :dondurma:

Offf derde bak Allah aşkına..komşusu gelmiş de sormuş tanışmak istemiş..aman NE komşusuymuş da yaşı tutmuyormuş da...Allah muhafaza etsin sizin gibi düşüncede insanlardan beni..komşu candır komşu herşeydir.komşu evde olmayan yumurta soğan değildir sadece komşu güvenebileceğin kapıdır.iyi komşu tutmak tanışmak iyidir hemde çok iyidir..belliki çok küçük ve cahilsin

Dert degilde fikir istiyorum.
Iki ay once evlendim oturdugum sitede benim binamdaki bir kadin caldi az once kapiyi. Geldiginden beri sana hosgeldine gelemedik, musait oldugun bir gun sana gelelim ya da hepiniz bana gelin dedi.
Ben de farketmez, su hafta biraz islerim var ondan sonra ben size haber vericem dedim.

Iyi niyetliler biliyorum da ben 21 yasindayim ve bu tarz komsuluk iliskilerine pek sicak bakan biri degilim 45-50 yasindaki kadinlarla ne konusacagim diye dusunuyorum kos kos oturdum. Hepsini gordugum icin yaslari konusunda az bir sey fikir sahibiyim, sadece tanisikligimiz yok. Bir de tasinirken hep bir sey lazimsa mutlaka iste cekinme falan fistan diyorlardi.
Geldiklerinde illa ki ikramlik seyler hazirlayacagim yemek konusunda kendime guvenirim elimin lezzeti iyidir ama sonucta onlar ev hanimliginda master, doktora yapmistir artik acaba her seyime bir kilif uydururlar mi?
Stres oldum yardiiimmmm
fazl samimi olmazsınız ama komşu edinmeniz gerek, başınıza bişi gelse ilk oinsanlar koşacak

Dert degilde fikir istiyorum.
Iki ay once evlendim oturdugum sitede benim binamdaki bir kadin caldi az once kapiyi. Geldiginden beri sana hosgeldine gelemedik, musait oldugun bir gun sana gelelim ya da hepiniz bana gelin dedi.
Ben de farketmez, su hafta biraz islerim var ondan sonra ben size haber vericem dedim.

Iyi niyetliler biliyorum da ben 21 yasindayim ve bu tarz komsuluk iliskilerine pek sicak bakan biri degilim 45-50 yasindaki kadinlarla ne konusacagim diye dusunuyorum kos kos oturdum. Hepsini gordugum icin yaslari konusunda az bir sey fikir sahibiyim, sadece tanisikligimiz yok. Bir de tasinirken hep bir sey lazimsa mutlaka iste cekinme falan fistan diyorlardi.
Geldiklerinde illa ki ikramlik seyler hazirlayacagim yemek konusunda kendime guvenirim elimin lezzeti iyidir ama sonucta onlar ev hanimliginda master, doktora yapmistir artik acaba her seyime bir kilif uydururlar mi?
Stres oldum yardiiimmmm
kurtlar konseyi onlar:))hayır anlamıyorum kendi çocukları oturur mu acaba analarının arkadaşlarıyla,ne bekliyolar acaba
bence bi kabul et ama ser ver sır verme,şimdi herşeye maydonoz olurlar,mümkünse de uzak dur derim

Back
X