- Konu Sahibi huysuzprenses
Merhaba, sabah 9 akşam 6 çalışan bir anneyim. 8 ve 3 yaşlarında iki çocuğum var. İlkine annem baktı, ikincisine iki yaşına kadar bakıcı baktı, o bırakınca anneannesi bakmak istedi. Evlerimiz arası trafikte 30dk(yağmur vs.de 45 olabiliyor nadir de olsa), normalde 15 dakika. Evim benim iş yerime uzak ama annemle nispeten yakınım ve sosyal şartları nedeniyle şimdiki semtimde yaşıyorum. Çocukları sabah bırakıp (büyüğü anneme yakın okula verdim, sabah okula bırakıyoruz, küçük anneanneye) akşam annemden alıyoruz. Ama son günlerde çok yorulmuş durumdayım bu bırak al ve hiçbir şeye yetememe durumlarından. Bakıcı olmadığı için yemek ev toplama işleri de bana kalıyor dolayısıyla. Şimdi annemler de bulundukları evden çok memnun değiller ya taşınmayı ya da tadilatı düşünüyorlar. Biz de birikimlerimizi birleştirelim bize yakın taşının dedik. Önce sıcak baktılar ama bizim semtte şu anki bütçemiz ile alabileceğimiz evler ya eski tadilat istiyor ya da yeni alsak muhit farkı oluyor. Kredi çekmeyi ve bakıcıyı düşünmüyoruz. Annem de eski ev için alışkın olduğu muhitten olmak istemiyor anladığım kadarı ile (bizim ev biraz daha şehir dışı, site bölgesi). Sonra bir gün sizin için bu muhite geldik, fedakarlık yaptık ama sıkıldık demelerini de istemiyorum. Zaten yeterince fedakarlık yapıyorlar şu an bile. Bizim siteden ev almayı düşündük ama emekli oldukları için aidatları çok fazla gelir onlara, kira gibi. Ayrıca ev fiyatları da 1 milyon oldu
İşimi bırakmayı düşünmüyorum. 10 yıldır aynı yerdeyim, sorunum yok müdür oldum. Ama bu işler kafamı çok kurcalıyor, çok yoruluyorum. Aslında istifa etsem tüm dertlerim bitecek ama ondan da pişman olmaktan korkuyorum, çocuklar büyüyor masrafları artıyor, ben de evde oturmaya alışkın değilim. Aslında derdimin tam çözümü yok gibi sadece paylaşmak istedim.

İşimi bırakmayı düşünmüyorum. 10 yıldır aynı yerdeyim, sorunum yok müdür oldum. Ama bu işler kafamı çok kurcalıyor, çok yoruluyorum. Aslında istifa etsem tüm dertlerim bitecek ama ondan da pişman olmaktan korkuyorum, çocuklar büyüyor masrafları artıyor, ben de evde oturmaya alışkın değilim. Aslında derdimin tam çözümü yok gibi sadece paylaşmak istedim.