• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benden de bir ev ve çocuk bakımı konusu

huysuzprenses

Guru
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2009
193
198
323
43
İstanbul
Merhaba, sabah 9 akşam 6 çalışan bir anneyim. 8 ve 3 yaşlarında iki çocuğum var. İlkine annem baktı, ikincisine iki yaşına kadar bakıcı baktı, o bırakınca anneannesi bakmak istedi. Evlerimiz arası trafikte 30dk(yağmur vs.de 45 olabiliyor nadir de olsa), normalde 15 dakika. Evim benim iş yerime uzak ama annemle nispeten yakınım ve sosyal şartları nedeniyle şimdiki semtimde yaşıyorum. Çocukları sabah bırakıp (büyüğü anneme yakın okula verdim, sabah okula bırakıyoruz, küçük anneanneye) akşam annemden alıyoruz. Ama son günlerde çok yorulmuş durumdayım bu bırak al ve hiçbir şeye yetememe durumlarından. Bakıcı olmadığı için yemek ev toplama işleri de bana kalıyor dolayısıyla. Şimdi annemler de bulundukları evden çok memnun değiller ya taşınmayı ya da tadilatı düşünüyorlar. Biz de birikimlerimizi birleştirelim bize yakın taşının dedik. Önce sıcak baktılar ama bizim semtte şu anki bütçemiz ile alabileceğimiz evler ya eski tadilat istiyor ya da yeni alsak muhit farkı oluyor. Kredi çekmeyi ve bakıcıyı düşünmüyoruz. Annem de eski ev için alışkın olduğu muhitten olmak istemiyor anladığım kadarı ile (bizim ev biraz daha şehir dışı, site bölgesi). Sonra bir gün sizin için bu muhite geldik, fedakarlık yaptık ama sıkıldık demelerini de istemiyorum. Zaten yeterince fedakarlık yapıyorlar şu an bile. Bizim siteden ev almayı düşündük ama emekli oldukları için aidatları çok fazla gelir onlara, kira gibi. Ayrıca ev fiyatları da 1 milyon oldu:(
İşimi bırakmayı düşünmüyorum. 10 yıldır aynı yerdeyim, sorunum yok müdür oldum. Ama bu işler kafamı çok kurcalıyor, çok yoruluyorum. Aslında istifa etsem tüm dertlerim bitecek ama ondan da pişman olmaktan korkuyorum, çocuklar büyüyor masrafları artıyor, ben de evde oturmaya alışkın değilim. Aslında derdimin tam çözümü yok gibi sadece paylaşmak istedim.

Isı bırakmayın bence anneleri de taşımayın. Trafiğe çare yok ama yardımcı tutabilirsiniz ev isleri için. Böylece biraz daha rahat olursunuz

Merhaba, sabah 9 akşam 6 çalışan bir anneyim. 8 ve 3 yaşlarında iki çocuğum var. İlkine annem baktı, ikincisine iki yaşına kadar bakıcı baktı, o bırakınca anneannesi bakmak istedi. Evlerimiz arası trafikte 30dk(yağmur vs.de 45 olabiliyor nadir de olsa), normalde 15 dakika. Evim benim iş yerime uzak ama annemle nispeten yakınım ve sosyal şartları nedeniyle şimdiki semtimde yaşıyorum. Çocukları sabah bırakıp (büyüğü anneme yakın okula verdim, sabah okula bırakıyoruz, küçük anneanneye) akşam annemden alıyoruz. Ama son günlerde çok yorulmuş durumdayım bu bırak al ve hiçbir şeye yetememe durumlarından. Bakıcı olmadığı için yemek ev toplama işleri de bana kalıyor dolayısıyla. Şimdi annemler de bulundukları evden çok memnun değiller ya taşınmayı ya da tadilatı düşünüyorlar. Biz de birikimlerimizi birleştirelim bize yakın taşının dedik. Önce sıcak baktılar ama bizim semtte şu anki bütçemiz ile alabileceğimiz evler ya eski tadilat istiyor ya da yeni alsak muhit farkı oluyor. Kredi çekmeyi ve bakıcıyı düşünmüyoruz. Annem de eski ev için alışkın olduğu muhitten olmak istemiyor anladığım kadarı ile (bizim ev biraz daha şehir dışı, site bölgesi). Sonra bir gün sizin için bu muhite geldik, fedakarlık yaptık ama sıkıldık demelerini de istemiyorum. Zaten yeterince fedakarlık yapıyorlar şu an bile. Bizim siteden ev almayı düşündük ama emekli oldukları için aidatları çok fazla gelir onlara, kira gibi. Ayrıca ev fiyatları da 1 milyon oldu:KK43:
İşimi bırakmayı düşünmüyorum. 10 yıldır aynı yerdeyim, sorunum yok müdür oldum. Ama bu işler kafamı çok kurcalıyor, çok yoruluyorum. Aslında istifa etsem tüm dertlerim bitecek ama ondan da pişman olmaktan korkuyorum, çocuklar büyüyor masrafları artıyor, ben de evde oturmaya alışkın değilim. Aslında derdimin tam çözümü yok gibi sadece paylaşmak istedim.
Kreş?

ya eve ya işe yakın olmalı çocukların okulları.
ama şimdi değiştirmek de olmaz.
gündüz evi derleyip toplayacak, yemek yapacak, çocukları karşılayacak bir bakıcı olabilir.
eve yakın bir kreşe gider.bakıcı bırakır. büyük de servisle gider.

Küçüğü yarım gün k rese verip. Eve de yarım gün bakıcı alabilirsiniz.

Rahat etmek için çalışıyor hanımlar, ama ev işleri çocuk bakımı hem de iş, gereğinden fazla yoruyor.

Gerekirse kazandığınız paranın yarısını gözden çıkarın, kreş ve yarım gün bakıcı olayını ciddi düşünün bence. Eve geldiğinizde tek çeşit yemeği hazır, evi terli toplu temiz bulursunuz. Çocuklara daha fazla zaman ayirirsiniz

Bakici, kres? Calismamak seni mutsuz eder..
Bu sekildede yoruluyosun cok.. evde bakici sansi yok mu suan icin?

Annenleri tasima.. neden mi? Dedigin gibi olabilir.. ayrica insanlari neden sizin sebepleriniz icin tasiyacaksinizki? Annen babanda olsa bu durumda ilerde laf soz olur.. para verseniz esin dirdir edebilir.. biliyorum zor ama..

Merhaba, sabah 9 akşam 6 çalışan bir anneyim. 8 ve 3 yaşlarında iki çocuğum var. İlkine annem baktı, ikincisine iki yaşına kadar bakıcı baktı, o bırakınca anneannesi bakmak istedi. Evlerimiz arası trafikte 30dk(yağmur vs.de 45 olabiliyor nadir de olsa), normalde 15 dakika. Evim benim iş yerime uzak ama annemle nispeten yakınım ve sosyal şartları nedeniyle şimdiki semtimde yaşıyorum. Çocukları sabah bırakıp (büyüğü anneme yakın okula verdim, sabah okula bırakıyoruz, küçük anneanneye) akşam annemden alıyoruz. Ama son günlerde çok yorulmuş durumdayım bu bırak al ve hiçbir şeye yetememe durumlarından. Bakıcı olmadığı için yemek ev toplama işleri de bana kalıyor dolayısıyla. Şimdi annemler de bulundukları evden çok memnun değiller ya taşınmayı ya da tadilatı düşünüyorlar. Biz de birikimlerimizi birleştirelim bize yakın taşının dedik. Önce sıcak baktılar ama bizim semtte şu anki bütçemiz ile alabileceğimiz evler ya eski tadilat istiyor ya da yeni alsak muhit farkı oluyor. Kredi çekmeyi ve bakıcıyı düşünmüyoruz. Annem de eski ev için alışkın olduğu muhitten olmak istemiyor anladığım kadarı ile (bizim ev biraz daha şehir dışı, site bölgesi). Sonra bir gün sizin için bu muhite geldik, fedakarlık yaptık ama sıkıldık demelerini de istemiyorum. Zaten yeterince fedakarlık yapıyorlar şu an bile. Bizim siteden ev almayı düşündük ama emekli oldukları için aidatları çok fazla gelir onlara, kira gibi. Ayrıca ev fiyatları da 1 milyon oldu:KK43:
Ya bir de müdür olmuşsunuz, cidden ne için çalışıyoruz, hadi bakıcı istemediniz de yardımcı niye almıyorsunuz ?

Ister mudur ister cayci, kadinsan zor maalesef..
Zor evet hem de çok zor. Ama bazen de biz kendi hayatımızı zorlaştırıyoruz. Ben de bir dönem inat ettim, çocuğum bile yok benim ama yetişemiyordum. Şimdi yardımcı aldım oh be dedim en azından temizlik işini kafamdan attım.

Durumu olmasa asgari ücret olsa neyse diyeceğim de müdür konumunda biri çok rahat alabilir yardımcı.

Çocuklar öyle böyle büyüyecek hele büyük olan birkaç yıla genç bi insana dönüşecek ve bakıma ihtiyacı kalmayacak. Bunun için yaşlı insanları alışkın oldukları muhitten koparıp içlerine sinmeyen bir eve yerleştirmek istemek bana çok yersiz geldi. Yemek temizlik için eşinizden niye yardım istemiyorsunuz? Herşeye yetmeye çalışıp yapamayınca düzeni bozulması gereken anne babanız değil eşiniz bence

Ister mudur ister cayci, kadinsan zor maalesef..

Bence işini zorlaştıran konu sahibi.
Evet çaycı olsa daha zor çünkü kazandığı bakıcı veya yardımcıya anca yeter kendine az kalır. Ama müdür gibi bir mevkide maaş bir yardımcıya bence gayet rahat yeter.
Benim maaşımdan kredi çekilmese 2 haftada 1 evimi temizletmeye yardımcı alacağım bekliyorum resmen bitsin diye. Yani bana o bile lüks şu anda.. Şu anda anca ayda 1 alabiliyorum.

Zor evet hem de çok zor. Ama bazen de biz kendi hayatımızı zorlaştırıyoruz. Ben de bir dönem inat ettim, çocuğum bile yok benim ama yetişemiyordum. Şimdi yardımcı aldım oh be dedim en azından temizlik işini kafamdan attım.

Durumu olmasa asgari ücret olsa neyse diyeceğim de müdür konumunda biri çok rahat alabilir yardımcı.
Haklisin sebebi vardir herhlde

Back
X