- Konu Sahibi benedenben
Arkadaşlar hayatım boyunca hiçbir zaman ideal kilomda olamadım.Sürekli balıketli olarak nitelendirilerek yaşadım.Ama çok ilginçtir hiçbir zamanda aşırı kilolu olmadım (Bence...) Tahmin edeceğiniz tüm zayıflama haplarını korkmadan kullandım çünkü hiçbirzaman istediğim gibi giyinemiyordum,giydiğimde istediğim gibi üzerimde durmuyordu.
2012 Nisan ayında zirveye ulaşarak kendi nişanımda 72 kiloya vardım Nisan sonuna kadar bu böyle gitti.Mayıs Ayında Ayşegül Çoruhlu'nun Alkali Diyeti kitabıyla tanıştım ve hayatım değişti.Ne yersem yiyeyim beynim 70 kilonun üstüne çıkmamaya ve 65 kilonun altına inmemeye proglamlandığını düşünüyordum ama artık 72lere çıkınca dur demeye karar verdim.Kitapta yazılanları tam olarak uygulayabildiğimi söyleyemem,daha önce bu diyet hakkında bir başlık açmıştım ama o sırada ramazandı ve bu konuya malesef yoğunlaşmam imkansızdı,yinede vücudumu alkali tutmaya çalıştım ve hayatımda ilk kez ramazanda kilo almadım.
Dikkatinizi çekecek konuyu şöyle özetleyeyim; 1 mayıs 72 kilo! Ramazana giriş 67 kilo ve Ramazan biteli daha 1 hafta olmasına rağmen 61 kiloya düştüm.Uyku problemim çözüldü,daha dinç ve hareketliyim,cildim düzelmeye başladı ve en önemlisi mutlu ve sağlıklıyım.
Kendi genel menümden bahsedeyim
Sabahları uyanınca
1 Çay kaşığı zerdeçalı bir çay kaşığı tarçınla az suda karıştırıp içiyorum.
Başka gün 1 çay kaşığı çörekotu ile balı karıştırıp yiyorum.
Ama en önemlisi her sabah zorla 1 büyük bardak PH damlalı alkali suyumla 1 çay kaşığı karbonat mutlaka içiyorum.
Kahvaltıda (Yorktest yaptırdığım için yediklerim çok sınırlı)
1-2 avuç taze badem
Domates,biber,salatalık
4-5 tane büyük hindi veya tavuk füme,jambon vb.(çokta doğru sayılmaz)
4-5 organik siyah zeytin
Ve çay
Kahvaltım çok önemli!!!
Öğlen genellikle geç uyandığım için canım bişey istemiyor ama light sütle buğday ve pirinç gevreği (markayı tahmin ediyorsunuzdur)yiyorum.
Akşam
Hergece ızgara veya sebzelerle sotelenmiş et yiyorum
Yeşil ve mor sebzeleri kullanarak nar ekşisi ve 1 çorba kaşığı zeytinyağ ile salatamı yiyorum
Siyah Bulgur pilavı
Izgara sebze
Zeytinyağlı sebzeler tükettim bu kısa sürede her akşam.
Yemeklerden sonra bazen naneli dondurma yediğimde oldu,çoğu zamanda hazır soğuk kahvelerden içtiğimde...
Mutlaka yemeklerden ortalama 30 dakika önce alkali suyumu içtim.
Egzersiz yapmadan ve hiç zorlanmadan beynimdeki programı yokettim.
31 AĞUSTOS 61 KİLO
http://www.kadinlarkulubu.com/diyet-yontemleri-deneyimlerimiz/548706-alkali-diyeti.html
2012 Nisan ayında zirveye ulaşarak kendi nişanımda 72 kiloya vardım Nisan sonuna kadar bu böyle gitti.Mayıs Ayında Ayşegül Çoruhlu'nun Alkali Diyeti kitabıyla tanıştım ve hayatım değişti.Ne yersem yiyeyim beynim 70 kilonun üstüne çıkmamaya ve 65 kilonun altına inmemeye proglamlandığını düşünüyordum ama artık 72lere çıkınca dur demeye karar verdim.Kitapta yazılanları tam olarak uygulayabildiğimi söyleyemem,daha önce bu diyet hakkında bir başlık açmıştım ama o sırada ramazandı ve bu konuya malesef yoğunlaşmam imkansızdı,yinede vücudumu alkali tutmaya çalıştım ve hayatımda ilk kez ramazanda kilo almadım.
Dikkatinizi çekecek konuyu şöyle özetleyeyim; 1 mayıs 72 kilo! Ramazana giriş 67 kilo ve Ramazan biteli daha 1 hafta olmasına rağmen 61 kiloya düştüm.Uyku problemim çözüldü,daha dinç ve hareketliyim,cildim düzelmeye başladı ve en önemlisi mutlu ve sağlıklıyım.
Kendi genel menümden bahsedeyim
Sabahları uyanınca
1 Çay kaşığı zerdeçalı bir çay kaşığı tarçınla az suda karıştırıp içiyorum.
Başka gün 1 çay kaşığı çörekotu ile balı karıştırıp yiyorum.
Ama en önemlisi her sabah zorla 1 büyük bardak PH damlalı alkali suyumla 1 çay kaşığı karbonat mutlaka içiyorum.
Kahvaltıda (Yorktest yaptırdığım için yediklerim çok sınırlı)
1-2 avuç taze badem
Domates,biber,salatalık
4-5 tane büyük hindi veya tavuk füme,jambon vb.(çokta doğru sayılmaz)
4-5 organik siyah zeytin
Ve çay
Kahvaltım çok önemli!!!
Öğlen genellikle geç uyandığım için canım bişey istemiyor ama light sütle buğday ve pirinç gevreği (markayı tahmin ediyorsunuzdur)yiyorum.
Akşam
Hergece ızgara veya sebzelerle sotelenmiş et yiyorum
Yeşil ve mor sebzeleri kullanarak nar ekşisi ve 1 çorba kaşığı zeytinyağ ile salatamı yiyorum
Siyah Bulgur pilavı
Izgara sebze
Zeytinyağlı sebzeler tükettim bu kısa sürede her akşam.
Yemeklerden sonra bazen naneli dondurma yediğimde oldu,çoğu zamanda hazır soğuk kahvelerden içtiğimde...
Mutlaka yemeklerden ortalama 30 dakika önce alkali suyumu içtim.
Egzersiz yapmadan ve hiç zorlanmadan beynimdeki programı yokettim.
31 AĞUSTOS 61 KİLO
http://www.kadinlarkulubu.com/diyet-yontemleri-deneyimlerimiz/548706-alkali-diyeti.html
Son düzenleme: