• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

beni 10 gün kadar idare edecek tavsiyelerinize ihtiyacım var

bugün izinli, yarın polikiliniğe çıkmıyor endoskopi ve kolonoskopi yapıyor ,diğer günde zaten hafta sonu olucak o yüzden 4 gün doktora ulaşmam imkansız kendi bildiğime almaktansa aile hekimi yada eczacıya sormakta fayda var sanırım

sağlık ocağı aklıma gelmedi bir an. evet siz en iyisi aile hekiminize sorun. 4 gün uzun bir süre çünkü. arkadaşın tavsiye ettiği şeker bimde satılıyordu. hala var mı bilmiyorum. bir bakarsınız.tekrar geçmiş olsun.

geçmiş olsun canım limonun belki zararı olabilir midene çünkü asitli

[h=4]Limon’ un Zararları[/h]Fazla içilen limon suyu kanı inceletebilir. Çok fazla limon yerseniz diş etlerinizde kanama başlar. Yine fazla oranda tüketilen limon mide ülserine ve gastrite yol açabilir.
Herşeyin fazlası zarar sözünü unutmamanız dileğiyle, günlük ihtiyaçlarınız kadarı tüketmeniz sağlığınız için daha sağlıklı olacaktır.

alıntı

papatya çayı içebilirin gastirit gibi rahatsızlıklara iyi geliyor

Son düzenleme:
Nane limon kaynatıp içmek bulantıyı keser, şayet nane limonun midenize dokunma durumu varsa; bir çay bardağı ılık suyun içine 2,3 şeker kaşığı şeker atıp içerseniz buda keser bulantıyı.

sağlık ocağı aklıma gelmedi bir an. evet siz en iyisi aile hekiminize sorun. 4 gün uzun bir süre çünkü. arkadaşın tavsiye ettiği şeker bimde satılıyordu. hala var mı bilmiyorum. bir bakarsınız.tekrar geçmiş olsun.

benimde sonradan aklıma geldi sağlık ocağı evet o şekerlerden bimde oluyordu ama kışın getiriyorlar genelde

geçmiş olsun canım limonun belki zararı olabilir midene çünkü asitli

[h=4]Limon’ un Zararları[/h]Fazla içilen limon suyu kanı inceletebilir. Çok fazla limon yerseniz diş etlerinizde kanama başlar. Yine fazla oranda tüketilen limon mide ülserine ve gastrite yol açabilir.
Herşeyin fazlası zarar sözünü unutmamanız dileğiyle, günlük ihtiyaçlarınız kadarı tüketmeniz sağlığınız için daha sağlıklı olacaktır.

alıntı

papatya çayı içebilirin gastirit gibi rahatsızlıklara iyi geliyor

evet zaten gastiritlileri limon yasak canım bende de gastrit var

Nane limon kaynatıp içmek bulantıyı keser, şayet nane limonun midenize dokunma durumu varsa; bir çay bardağı ılık suyun içine 2,3 şeker kaşığı şeker atıp içerseniz buda keser bulantıyı.

bu ılık su ve şekeri ilk kez duyuyorum kesinlikle denerim çok sağolun

birde ilaçlarda böyle kötü olarak etkiledi mi sizi

yoo etkılemedı benı okadar benim tansiyonum bide çok düşük limonda iyiyce düşürüyo ama böle bikaç damla yalıyorum lımonu geçiyo canım tavsıye ederim bak görüceksın

geçmiş olsun canım,

sende işe yararmı bilmem ama ben hamilelik dönemimdeki bulantılarımda
devamlı salatalık yerdim..
hiç bir zararı yok, aksine ferahlatıcı etkisi var..

hatırladığım kadarıyla senin baş dönmen vardı..
doktoruna, orta kulak manevralarını yapabilir misiniz, diye soracaktın..
sordun mu, n'oldu?
yoksa karıştırıyor muyum?

met.p.midi kızımın rahatsızlığından ötürü mide bulantıları olduğu için doktorumuz vermişti.Gerekli olmadıkça kullanma en fazla sabah ve akşam kullanın, uzun süreli olmasın demişti..bende sadece akşam yemeklerinden önce veriyordum..
benim mide bulantım olunca limon varsa limon yerim yoksa bir parça ekmeğin üzerine tuz ve karabiber döker yerim.faydasını görürüm..mide rahatsızlığınız varsa tuzlu-karabiberli ekmeği bir deneyin..

zencefilli şekerlemeyi çayı falan dene bence de. hamilelikte hep tavsiye etmişlerdi, gerçi ben beğenmedim. :ssz:

geçmiş olsun canım,

sende işe yararmı bilmem ama ben hamilelik dönemimdeki bulantılarımda
devamlı salatalık yerdim..
hiç bir zararı yok, aksine ferahlatıcı etkisi var..

hatırladığım kadarıyla senin baş dönmen vardı..
doktoruna, orta kulak manevralarını yapabilir misiniz, diye soracaktın..
sordun mu, n'oldu?
yoksa karıştırıyor muyum?

sağol canım evet sordum o rahatsızlık benimkiyle farklıymış

Zencefil çayı bulantıya çok iyi gelir. Papatya çayı ve tarçın çayı da iyidir. Ayrıca 1 demet karalahana haşlayıp suçunu içebilirsin. Tuzlu kraker yiyebilirsin (çok yağlı olmamak kaydıyla).
Şu karışımı deneyebilirsin, bana hep çok iyi gelir: 1 bardak suya 1 yemek kaşığı elma sirkesi ve 1 yemek kaşığı bal. (Reflü tedavisinde öğrenmiştim).
Ayrıca 1 küp buz emmek de iyi gelir. Garip ama gerçek :))
Çok çok geçmiş olsun.

Zencefil çayı bulantıya çok iyi gelir. Papatya çayı ve tarçın çayı da iyidir. Ayrıca 1 demet karalahana haşlayıp suçunu içebilirsin. Tuzlu kraker yiyebilirsin (çok yağlı olmamak kaydıyla).
Şu karışımı deneyebilirsin, bana hep çok iyi gelir: 1 bardak suya 1 yemek kaşığı elma sirkesi ve 1 yemek kaşığı bal. (Reflü tedavisinde öğrenmiştim).
Ayrıca 1 küp buz emmek de iyi gelir. Garip ama gerçek :))
Çok çok geçmiş olsun.

çok teşekkür ededim gerçekten zencefil çayı iyi geldi öğlen denemiştim

Yok canım,bildiğimiz sarı leblebi...
Reflü için kardeşime doktor söylemiş.
Kötüleştiği dönemlerde,yemek aralarında atıştırıyor,şikayetlerini biraz dindirdiğini söylüyor.Yani yanma,bulantı vs...

aman sakın kesme tedaviyi. senin eski konuda yazıştıktan sonra ben yine başladım o iğrenç tedaviye

çok zorlanırsan acile git bi serum taksınlar ben hep öyle yapıyorum. metpamidi fazla alma bence

benim bulantım olduğunda nane veya kekik demleyip içiyorum çok iyi geliyor

bir de kuru ekmek ye. bal yedin mi hiç? bana bi doktor pekmez de gastrite iyi geliyor dedi

gasrit tam bir baş belasıdır. süründürüyor beni:5: 2 gün önce yine acildeydim, yine serum taktılar

öncelikle merhaba 15 gün önce endoskopi oldum helicobacter pylori den kaynaklanan gastritim olduğunu öğrendim doktorum bakteriyi öldürücü helipak antibiyotik paketini verdi ,daha öncede denemiştik kullanamamıştım aşırı bulantı ve kusma yapmıştı bende 2 günde bırakmıştım ..şimdi tekrar denemek istedi ve yanında metpamid bulantı ilacı yazdı 2 kez oldu içiyorum evet bulantı yapıyor ama metpamidi alınca rahatlıyorum, yalnız metpamid 4-5 saat rahatlatıyor sonra tekrar aynı bulantılarım oluyor günde 3-4 kere 5 saatte bir içsem çok iyi olucak ama doktorum sabah ve akşam iki kez iç demişti,dozu 3e çıkarsam bi yan etkisi olur mu? bu ilacı kullanan mutlaka olmuştur zararı var mı?devamlı kullanımda kas kasılmaları falan yapıp yüzü şekilden şekile girenler olmuş diye duymuştum ondan korktum çünkü 10 gün boyunca devamlı içmem lazım aşırı mı gelir diye düşündüm,doktoruma gidip sorucam izinliydi gidemiyorumda kaldım böyle yada bulantı için şunu şunu yap dediğiniz farklı önerileriniz var mı 10 gün dayanmam lazım yoksa bu bakteri başka türlü geçmezmiş bulantıya dayanırımda ilçaların 2 sini tok almam lazım kusmaktan yemek yiyemiyorum oda sıkıntı oluyor fikirlerinize ihtiyacım var şimdiden çok teşekkür ederim.

canım ben bi dönem metpamid kullanmıstım ben de öyle yan etkileri oldu.uzun süreli kullanımda yapıyo sanırm ictikten 1 saat sonra icimde bi huzursuzluk kollarım bacaklarımda kasılma istemsiz hareketler oluyodu saatlerce kendime gelemiyodum.o günlerden sonra asla kullanmıyorum onun yerine emedur yazmıstı doktorum tabi her bunye aynı degil..

Back
X