beni çok sevdiğini biliyorum sizce ne yapmalıyım 🙂

Hani nicki alır bir hafta sonra kavga eder konu açar neyse de evden ayrılıp annesine gelmis,belki evliliği bitecek. Konu açmak için aldığı nick kocasının pirensesi..

Konu sahibi; adamın içtiğini anlamamissin bile. Yani içti sıçtı ,ortalığı devirdi diye bir durum yok. Colugun çocuğun rızkını da vermiyor . Çok nadir aralıklarla tekrarlanan bir şeymiş. Gerçekten yuvani dağıtacak kadar büyük bir mesele mi?
Alkole karşı derin kinin yaşadığın bir travmadan mi geliyor? Eski sevgilimin babası alkolikmis mesela,içip içip tatsızlık çıkartırmis, oraya buraya işermis. Adamda alkol fobisi vardı resmen, ben içince bile tepki göstermişti (sonra beraberken içmeye başladı). Eğer böyle bir hikayen varsa çözümü kendinde ara.
Yok dini hassasiyetlerden dolayı çok katiysan inandığın dinde evlilik kurumu da çok onemli, yuva kurtarmak da hayırlı bir sey. Adamın başka problemi yoksa anlayışlı davranmaya calis bence. Büyütecek bir şey değil o kadar da.
Benim annem de alkolden nefret eder,üstelik dinine düşkün bir kadın. Babamsa zamanın iyi icicilerinden biri. Evde asla içmez, dışarda da sekiz on yılda bir içer , sarhoş olmadan gelir. Bunun kavgası da hiç çıkmadı evde. Yani annem normalde katı ve kavgacı biridir ama bu konuda anlayış gösterdi hiç sevmediği halde.
Bence siz de anlayış gösterin, başka kusuru yoksa gönlünüzü almasına izin verin
Gönül aldığı falan yok davayı sormuş adam

Kizlar merhaba esimle tanisip evlenene kadar alkol kullanmiyordu takı bir yıl öncesine kadar çocuğunun üzerine yemin etti içti affettim yemin etti içti yine affettim en son yuvanın huzuru bozulacaksa içmem dedi yine güvendim ama dün öğrendim ki yine içmiş yalan söyleyemedi sorduğum da kabullenip içtiğini söyledi bende çocuğumu aalip anne evine geldim dünden beri buradayım gün içinde kayınvalidem arayıp eve dön kızım sen yoksan o busefer daha rahat davranır daha çok içer dedi bende eve gitmedim eşim ise ne zaman boşanma davası açacan diye mesaj attı geri dönüş sağlamadım. Ve her kavgamizda bana benim huylarını kabullenemiyorsan bosanalim diyip duruyordu en son bu cümleyi kullandığında ben senden bosansam hayatım kayar dedi gerçekten aklım almıyor ne yapacağıma dair ama beni çok sevdiğini biliyorum sizce ne yapmalıyım 🙂

Üzgünüm ama kendinizi kaldırıyorsunuz, sevgi böyle bir şey değil. Alkol artık bir bağımlılık düzeyine geldiyse yeminle falan bırakılmaz. İstediği kadar yemin etsin... Tedavi olmayı kabul edip gerçekten uzun süre içmediğinden emin olmanız lazım. Bu halde eve dönerseniz yine içeceğini bilerek dönün

Daha geçen gün konuşmuştuk sanki sizinle, Bazı insanların ne kadar okusada cahil olabildiğini ve bunun ülke sorunu olduğunu. Bir sorunumuz da aynı dili konuşup aynı dili yazdığınız halde anlaşamamak. Genellikle İslam’ın kuralları ile ilgili bir forumda bir alıp verememe var. Alkol namaz ve İslami okullarla ilgili konuşulunca insanlar her şeyi söylemekte hak bulabiliyor kendisinde😡
Bu arada imam hatip okulları konusunda bana kızmıştınız 🤭 çünkü bende normal okula gönderilmesi gerektiğini düşünenlerdendim😅

Alkol alması neden bu kadar sorun? Yani bağımlılık derecesinde değilse, size veya çocuğa zarar verecek kadar ileriye gitmiyorsa arada sırada içmesinde ne gibi bir sakınca var?
Dengeszilik.ve gitgelli davranışlar çok yapıyor alkol.açık açık bir şiddet olmasa da huzursuzluk çikiyor illaki bir şekilde.ben de deneyimledim.ve gerçekten seviyorlar bence de.kendini kandırmak değil.

Hani nicki alır bir hafta sonra kavga eder konu açar neyse de evden ayrılıp annesine gelmis,belki evliliği bitecek. Konu açmak için aldığı nick kocasının pirensesi..

Konu sahibi; adamın içtiğini anlamamissin bile. Yani içti sıçtı ,ortalığı devirdi diye bir durum yok. Colugun çocuğun rızkını da vermiyor . Çok nadir aralıklarla tekrarlanan bir şeymiş. Gerçekten yuvani dağıtacak kadar büyük bir mesele mi?
Alkole karşı derin kinin yaşadığın bir travmadan mi geliyor? Eski sevgilimin babası alkolikmis mesela,içip içip tatsızlık çıkartırmis, oraya buraya işermis. Adamda alkol fobisi vardı resmen, ben içince bile tepki göstermişti (sonra beraberken içmeye başladı). Eğer böyle bir hikayen varsa çözümü kendinde ara.
Yok dini hassasiyetlerden dolayı çok katiysan inandığın dinde evlilik kurumu da çok onemli, yuva kurtarmak da hayırlı bir sey. Adamın başka problemi yoksa anlayışlı davranmaya calis bence. Büyütecek bir şey değil o kadar da.
Benim annem de alkolden nefret eder,üstelik dinine düşkün bir kadın. Babamsa zamanın iyi icicilerinden biri. Evde asla içmez, dışarda da sekiz on yılda bir içer , sarhoş olmadan gelir. Bunun kavgası da hiç çıkmadı evde. Yani annem normalde katı ve kavgacı biridir ama bu konuda anlayış gösterdi hiç sevmediği halde.
Bence siz de anlayış gösterin, başka kusuru yoksa gönlünüzü almasına izin verin
Bu şekilde bir içme tarzı kastedilmediği kesin

Ben katılmıyorum. Evlenirken belli kriterlere göre seçiyoruz evleneceğimiz kişiyi. İçen biri için ne var arada içsin demek basit ama evlenirken alkolü yok diye bu adamı seçtiyse, ailesinde alkolü tabu gibi kafasında kodladıysa konu sahibi için dert olmasını anlarım. Ne bileyim evlenirken size uyumlu diye gördüğünüz eşinizin tam tersi konuda tamamen değiştiğini düşünün. Buna Bi çok örnek verilebilir siz kendi zihninizde eşinizin asla olmasını istemediğiniz, ya da eşinizin sizin asla olmasını istemediğiniz kişiye dönüştüğünüzü düşünün. Evlilik öncesi zaten arada İçen biri olsaydı ve konu sahibi Bi noktadan sonra artık içmesine karışmış olsaydı o zamanda konu sahibi haksız olurdu. Bir de adam her kavgada işine gelirse, beğenmiyorsan ayrıl diyormuş.
Bence de sıkıntı çıkmasa da bu bir hayat görüşüne ihanettir.

Kendisine uymayan yaşam tarzlarına karışma hakkı yok ama kendisiyle yaşam tarzı uymayan eşiyle boşanma hakkı var tabi ki.
Uymayan bir yaşam tarzından bahsetmiyor, alkol almasından bahsediyor.
Adam nerede akşam orada sabah zil zurna hovarda yaşamıyor.
Biranda eğlencelere düşkün, hanımefendinin katılmak arzusunda olmadığı yerlere giden, masalardan kalkmayan bir tip canlanmadı gözümde.
Alkol almış, evet. Kahve içmesi kadar habersiz olunan bir durum bu, yaşamlarında hiçbir şeyi değiştirmemiş, etkilememiş, gelip kavgası edilmemiş.

Ben de dahil milyonlarca insan içiyor. Yaparım güzel bir tabak açarım bir şarap veya gideriz dışarıda kızlarla içeriz. Kime ne zararı var? Hatta şarap müthiş faydalıdır. Almanya’da herkes her gün içiyor ayol. Biz iş yerinde bile bira içerdik. Artık kafanızda içmeyi nasıl kodlamışsanız. Sandığınız gibi tüm içenler oraya buraya işeyip sıçıp kusup gezmiyor.

Adamın daha içtiğini anlamıyorsunuz soruyorsunuz bu demek oluyor ki kararında tüketiyor. Evine ekmeğini de getiriyorsa demek ki kimseye zararı yok. Bunun ötesi berisi de sizi ilgilendirmez zaten. Evlilik de olsa kişisel alan ve sınırlar vardır, o alana eşler dâhi karışamaz. Bu derece eşinize karışma kısıtlama hakkını nerede buluyorsunuz, nikâhlanınca tapusunu mu aldığınızı düşünüyorsunuz? Onu içme şunu yapma diye koskoca insana direktif veremezsiniz. Bu yüzden kocanız yalana başvurmamalıydı, zaten haklı.

Ben kişisel alanıma bu kadar karıştırtmam karıştırtmıyorum da, ben kazanıyorum ben yiyip içip geziyorum kime ne. Bu yüzden baba evine giden piremses sendromlu bir karım olsa, pembe fiyonklu çeyizini ardından baba evine geri yollar boşanırdım.
Senin tarzındaki düşünce yapıları evlenmemeli zaten.aşırı özgür düşünceler evliliğin mantığına ters zaten.kime ne kime ne diye gezen kişi evlenmesin zaten.evlenen de belli bir çerçevede herşeyin hesabını vermeli.iki seçenek arasında sıkışıp kalanlar sorunlar yaşıyor zaten.her seçim bir vazgeçiştir diye bir laf var.birşeylerden feragat etmeden seçim yapılmıyor maalesef.

Alkol kullanmadığını düşünüp evlendiyseniz ve sonradan başladıysa, siz bu konuda ki hassasiyetinizi dile getirdiyseniz evlenmeden önce tabii ki rahatsız olmakta kabullenmemekte haklısınız. Düzelmeyeceğini düşünüyorsanız devam etmenin manası yok.
İnsanlar evlenirken kendi kriterlerine uygun kişilerle evleniyor, evlendikten sonra eşlerden biri tamamen değişiyorsa diğer tarafında bunu kabul etmeyip ayrılma hakkı var.
Alkol kullanan biriyle evlenmezdim bana ters,aynı şekilde sigaradan da haz etmem evimde kimse içemez kaldı ki eşim içecek. Buna göre bir eş seçtim,böyle yaptım diye kimsenin eleştirme gibi bir lüksü yok hayat benim.

D
Yani uyuşturucu olsa anlarım sonuna kadar da hak veririm size. Ama alkol alması niye bu kadar sorun? Tüm parayı alemlerde mi yiyor? Her akşam çıkıp sizi ve evi ihmal mi ediyor? Alkol aldığı arkadaşları mı tekin insanlar değil? Veya içince sapıtıyor mu? Kendini rezil mi ediyor şiddete mi yöneliyor veya küfelik mi oluyor?

Bunların hiçbiri yoksa eşinizin bile hayatına bu kadar karışmazsınız. Bi de böyle birşey için çocuklarınızın üzerine yemin edilmesine izin vermeyin. Hiçbirşey için izin vermeyin gerçi
Dini düşünce tarzına göre içkinin azı çoğu farketmez.konu sahibinin dini görüş seviyesini biomiyorum ama bu durum bazı hayat görüşlerine ters. Illa.sorun yaşanmasına da gerek yok.dindar biri olsam ben de içki içen eşe tepki gösteririm.

Söz konusu eşse seni ilgilendirmez ya da sende iç gibi dalga geçen ifadeler ne kadar manasız bu tarz konular için.

Tam aksi bir konu açılmıştı onu hatırladım. Konuda eş dine yöneliyordu orada yorumların çoğu endişe içerikliydi. Konu sahibinin rahatsızlığına hak veriliyordu.
Dini hassasiyetleri olan birinin eşinin tam tersi yaşamaya başlaması üzerine duyduğu rahatsızlık neden basite indirgenip dalga konusu oluyor?
Cevabı bildiğim sorular ama olsun. 🥴

Ya gerçekten konu da değişik aslında. Bu benim mesela buraya soracağım bir konu değil. Benim hayatımda inancım neyi gerektiriyorsa onu yapar geçerim . Şimdi buraya sorulduğunda insanların kafaya takma sana zararı yoksa devam et demesi çok normal çünkü bakış açısı böyledir . Ama dalga geçilen yorumları anlamıyorum gerek var mı yani ? İnanci olan insanın nedense cahil veya gerikafali olması gibi bir ön yargi da var . O yüzden sanırım saygı göstermeyi düşünmüyor insanlar çok garip . Umarım yorumumu okurlar ve bu konuda öz eleştiri yapabilirler
Evet soru acayip hatta bazı konular bu şekilde oluyor şaşırıyorum Tanımadığım 100 kişi bana boşan ya da boşanma diyecek bende ona göre hareket edeceğim saçma …
Bu arada imam hatip okulları konusunda bana kızmıştınız 🤭 çünkü bende normal okula gönderilmesi gerektiğini düşünenlerdendim😅
Tam hatırlayamadım ama bende yollamam lisesine belki çok iyiyse orta olabilir . Ogün orada yine böyle okulun arkasından dini küçümseyip alaya almalar vardı o yüzden dahil olmuştum yoksa kadın da davasında haklıydı.

Ama inanın size niye neden yazdım hatırlayamadım, kırdıysam kusura bakmayın iyi forumlar 🫶

Back
X