- 17 Ağustos 2011
- 24.627
- 155.068
- 798
- Konu Sahibi Semiramisz
İste bizim ülkenin geneli Ortadoğu zihniyetinde, "insan sadece ilişki yasamak için evlenir" diye düşünüyor. Benim tanıdığım çokça çift zaten aynı evde yaşar gibi ayın yarısi beraber yaşadığı kişilerle evlendi. Çünkü sağlıklı insan iyi anlaştığı, hayattan keyif aldığı, ten uyumu olan kişilerle evlenir. Evliliğin pek çok faydası var. Mesela o kişinin en yakını oluyorsun yasal olarak. Yoğun bakıma girse sevgilisini alana sokmazlar ailesi dururken ama eşi herkesten önce onu gorebilir. Acil durumda ilk aranan kişi olursun, ortak çocuklarınız olur, ortak mülk alma isi daha rahat olur, düğün yapmak istemiş - herkesin yaşayacağı bir deneyimden geri kalmak istememissinizdir, ölünce beraber aile mezarlığında yatmak, malinizin mülkünüzün akrabaya değil de sevgiline gitmesini istemek....Sizin kadar özgürlükçü kişiler neden evlenir hiç anlamıyorum.evlenmeden de ilişki yaşanabiliyor.gerçi yaşam tarzını da bilmiyorum ki.
Bir sürü sebebi var evliliğin.
Ama bizim ülkede iyi anlaştığın,uyumlu oldugun kişi 'eglenilecek kadin' oluyor, hayatının 30undan sonrasını geçirmek için iyi anlaşmasan da olan, yatak uyumunu bilmediğin biriyle evlenip , çoluk çocuğa karışıp mutsuz bir ömür sürüyorsun...