beni çok sevdiğini biliyorum sizce ne yapmalıyım 🙂

Khomyuk Khomyuk sıkıntınız neydi bu mesajla merak ettim ?
CCF9D2D6-74D7-464B-A562-6B77C6C97A87.webp

Benim için çocuğunun üstüne yemin ediyor olması daha büyük sorun olurdu madem içmekten vazgeçmeyeceksin bari çocuğunun üzerine yemin etme. Ben burada çok yoğun bir sevgi göremedim

Çok güzel anlatmışsın ama şimdi bazı durumlar da insanın kıskançlık duygusunu tetiklediği için ister istemez karışma olabiliyor.evlilik sorumluluğu ister istemez bazı kısıtlamalar getirmiyor mu ?
Niye kıskançlık duygusunu tetiklesin ki? Benim ailem birbirine güvenir,30yili aşkın evliler ne babam annemin elinde telefon yedi düvelle gece gündüz konuşmasına, en yakın arkadaşının bile aile dostumuz adam olmasına bir gün laf etmiştir ne annem babamın iş dolayısıyla geç gelmelerinden, başka evlere girip cikmalarindan aldatıldıgini düşünmüştür .
İkisinin de ortak söylediği, "sen zaten o şeyi yakistiriyorsan ayrılmaman terbiyesizlik"
Bu fikirle büyüdüğüm için ben de böyle düşünüyorum.
Sizin bahsettiğiniz evlilikten sonra gelen kıskançlık belki kendi malı gibi görme yüzünden olabilir. Ama bu da zaten başlı başına sağlıksız bir durum

Belki günah diye istemiyordur. Şahsen ben dini hassasiyeti olan biri olarak evimde içki içilsin istemem
Valla kimse kimseyi sırtında taşımaz Sırat' tan geçerken, kul ile Allah arasına girilmez. Tanıdık var mesela onaylamam bu kadar içmesini (özellikle sağlık yönünden) adam her akşam içer ama onun yaptığı iyilikleri yapanı daha görmedim. Bunun takdiri bize düşmez.

Bence adam boşanmak istiyor.
Evi terk ettiğinizde direkt davayı sormuş.

Icki iyi bisey degil evet size katiliyorum..ayda yilda degil hic icilmemeli en başta gunah ama esinizin sizi sevdiginden eminseniz ve sizde onu seviyorsaniz mücadele etmenizi tavsiye edecem...belki sizin sayenizde isledigi gunahtan kurtulur...hic biseyle mucadele etmeden istedigimizi elde edemeyiz...ona ölümden bahsedin...rabbimden bahsedin sık sık...ahiretten bahsedin...mesela sunu diye bilirsiniz seni o kadar cok seviyorum ki ahirette icki yuzunden aci cekmeni istemem...neden nefsimize sahip cikamiyoruz 1 gunluk zevk icin 1 sise icki icin koca ahiretini bitirmeye deger mi cennette kevserden icmek varkem dunyanin geçici hevesi ickiyi icme de...dini konularda sohbet edin esinle...sen elinden tutup esinin seni birakmicam seninle el ele verip ayda 1 de olsa ictigin ickiyi birakacaz de
Abla sen de bütün gece fetva vermişsin he.

Kizlar merhaba esimle tanisip evlenene kadar alkol kullanmiyordu takı bir yıl öncesine kadar çocuğunun üzerine yemin etti içti affettim yemin etti içti yine affettim en son yuvanın huzuru bozulacaksa içmem dedi yine güvendim ama dün öğrendim ki yine içmiş yalan söyleyemedi sorduğum da kabullenip içtiğini söyledi bende çocuğumu aalip anne evine geldim dünden beri buradayım gün içinde kayınvalidem arayıp eve dön kızım sen yoksan o busefer daha rahat davranır daha çok içer dedi bende eve gitmedim eşim ise ne zaman boşanma davası açacan diye mesaj attı geri dönüş sağlamadım. Ve her kavgamizda bana benim huylarını kabullenemiyorsan bosanalim diyip duruyordu en son bu cümleyi kullandığında ben senden bosansam hayatım kayar dedi gerçekten aklım almıyor ne yapacağıma dair ama beni çok sevdiğini biliyorum sizce ne yapmalıyım 🙂
Eşiniz bağımlı mı? Bağımlı ise yeminle sözle olacak bir şey değil.Destek alarak kurtulması lazım

Kizlar merhaba esimle tanisip evlenene kadar alkol kullanmiyordu takı bir yıl öncesine kadar çocuğunun üzerine yemin etti içti affettim yemin etti içti yine affettim en son yuvanın huzuru bozulacaksa içmem dedi yine güvendim ama dün öğrendim ki yine içmiş yalan söyleyemedi sorduğum da kabullenip içtiğini söyledi bende çocuğumu aalip anne evine geldim dünden beri buradayım gün içinde kayınvalidem arayıp eve dön kızım sen yoksan o busefer daha rahat davranır daha çok içer dedi bende eve gitmedim eşim ise ne zaman boşanma davası açacan diye mesaj attı geri dönüş sağlamadım. Ve her kavgamizda bana benim huylarını kabullenemiyorsan bosanalim diyip duruyordu en son bu cümleyi kullandığında ben senden bosansam hayatım kayar dedi gerçekten aklım almıyor ne yapacağıma dair ama beni çok sevdiğini biliyorum sizce ne yapmalıyım 🙂
Pirensesi prenses olarak düzeltirseniz daha şık durur:)

Foruma demedim forumda dedim,sahibi de olmadığınıza göre hazımsızlık yapmış gurur duydum😉
Yoo siz de o mesajıma beğenmedim yaptınız hazmedemediğiniz için mi?
Beğenmedim demek beğenmedim denektir.
Benim islamla derdim yok. Ama herkesin hassasiyetleri başkadır. Benim de demek ki alkol hassasiyetim değil mi? Olabilir.
Bir kadın açık evlendi diye kapanamaz mı? Kapanabilir. Bu onun isteğiyse kocası benle açıkken evlendin açık kalacaksın diyemez. Ya saygı duyar ya ayrılır. Zorlama olmaz.
Bir adam içki içmiyordum evlenip içmek isterse içebilir. Zorlama olmamalı. Ya saygı duyacak ya ayrılacak.

Tek başına çıkınca falan olan durumlardan, arkadaş tatillerinden falan bahsediyorum.birbirinizle gezip tozduktan sonra neyin kısıtlaması olacak zaten.
Arkadaşlarla zaten gidilir tatile çift tatiline evli gidilmez diye bir kural mı var? Ha kendim arkadaşlarımla tatile gitsem eşim bir şey demez ama ben açıkçası keyif almıyorum artık o tip tatillerden. Bekarken de sevgilimi tatilleri arkadaşı tatile tercih ederdim.

Ben de dahil milyonlarca insan içiyor. Yaparım güzel bir tabak açarım bir şarap veya gideriz dışarıda kızlarla içeriz. Kime ne zararı var? Hatta şarap müthiş faydalıdır. Almanya’da herkes her gün içiyor ayol. Biz iş yerinde bile bira içerdik. Artık kafanızda içmeyi nasıl kodlamışsanız. Sandığınız gibi tüm içenler oraya buraya işeyip sıçıp kusup gezmiyor.

Adamın daha içtiğini anlamıyorsunuz soruyorsunuz bu demek oluyor ki kararında tüketiyor. Evine ekmeğini de getiriyorsa demek ki kimseye zararı yok. Bunun ötesi berisi de sizi ilgilendirmez zaten. Evlilik de olsa kişisel alan ve sınırlar vardır, o alana eşler dâhi karışamaz. Bu derece eşinize karışma kısıtlama hakkını nerede buluyorsunuz, nikâhlanınca tapusunu mu aldığınızı düşünüyorsunuz? Onu içme şunu yapma diye koskoca insana direktif veremezsiniz. Bu yüzden kocanız yalana başvurmamalıydı, zaten haklı.

Ben kişisel alanıma bu kadar karıştırtmam karıştırtmıyorum da, ben kazanıyorum ben yiyip içip geziyorum kime ne. Bu yüzden baba evine giden piremses sendromlu bir karım olsa, pembe fiyonklu çeyizini ardından baba evine geri yollar boşanırdım.
Günah ve haram olduğu için istemiyorlar. Bende sevmiyorum kullanmıyorum ancak kendime şunu diyorum karşındakinden kıyafetine makyajına işine saygı duymasını bekliyorsun o zaman send sona saygı duyacaksın. Sonrada durup düşünüyorum. Saygı görmek için günah olan bişeyi mi kabul edeceksin sonuçta evet az tüketse bile eve getiriyorsa evin bereketi kaçabilir ama evinde içmesi de dışarıda içmesinden iyidir. Şarap faydalı demişsiniz ama şarap konusunda ayetler var ve içkili ordtamda bulunmam içki masasında oturmak da bir o kdar günah. Benimde bir arkadaşım var. Eş seçiminde çok seçici. Görüştüğğ bir erkeğin sosyal medyada bir fotosunda masada içki görmüş. Sırf bir
Fotodaki detay yüzünden çocukla görüşmeyi kesti. Oysaki diğer tüm kriterlerini karşılıyordu. Konu sahibinde hassas belliki.

Senin tarzındaki düşünce yapıları evlenmemeli zaten.aşırı özgür düşünceler evliliğin mantığına ters zaten.kime ne kime ne diye gezen kişi evlenmesin zaten.evlenen de belli bir çerçevede herşeyin hesabını vermeli.iki seçenek arasında sıkışıp kalanlar sorunlar yaşıyor zaten.her seçim bir vazgeçiştir diye bir laf var.birşeylerden feragat etmeden seçim yapılmıyor maalesef.
Yalnız Mügelerin Esraların programlarında ihanete uğrayanlar, karısı/kocası evden kaçanlar, namus adı altında cinayet işleyenler hep sizin düşünce yapısındakiler o nasıl olacak ? Birbirine özel alan tanıyanlar, evliliğine ve eşine saygı duyanlar gayet mutlu mesut yaşıyor. Ne demişler herkesin hayatına kimse karışamaz

Günah ve haram olduğu için istemiyorlar. Bende sevmiyorum kullanmıyorum ancak kendime şunu diyorum karşındakinden kıyafetine makyajına işine saygı duymasını bekliyorsun o zaman send sona saygı duyacaksın. Sonrada durup düşünüyorum. Saygı görmek için günah olan bişeyi mi kabul edeceksin sonuçta evet az tüketse bile eve getiriyorsa evin bereketi kaçabilir ama evinde içmesi de dışarıda içmesinden iyidir. Şarap faydalı demişsiniz ama şarap konusunda ayetler var ve içkili ordtamda bulunmam içki masasında oturmak da bir o kdar günah. Benimde bir arkadaşım var. Eş seçiminde çok seçici. Görüştüğğ bir erkeğin sosyal medyada bir fotosunda masada içki görmüş. Sırf bir
Fotodaki detay yüzünden çocukla görüşmeyi kesti. Oysaki diğer tüm kriterlerini karşılıyordu. Konu sahibinde hassas belliki.
Yani içmeyin, içenle evlenmeyin hepsine ok de evin bereketi neden kaçsın. Senelerdir annem babam yedi sülalem içer bir bereketsizliğimiz yok 😁
Ayrıca şarabın faydası zaten kanıtlanmıştır. Benim arkadaşım bağırsak kanseriydi, doktoru bizzat her gün yarım kadeh önermişti şarabı. Şarap sadece üzüm ve mayadan oluşur. İçinde çekirdekten gelem revistarol olduğu için kanser üzerinde de faydası bilinir.

Yani içmeyin, içenle evlenmeyin hepsine ok de evin bereketi neden kaçsın. Senelerdir annem babam yedi sülalem içer bir bereketsizliğimiz yok 😁
Ayrıca şarabın faydası zaten kanıtlanmıştır. Benim arkadaşım bağırsak kanseriydi, doktoru bizzat her gün yarım kadeh önermişti şarabı. Şarap sadece üzüm ve mayadan oluşur. İçinde çekirdekten gelem revistarol olduğu için kanser üzerinde de faydası bilinir.
nerelisiniz anneniz babanız ne sıklıkta içerler

Back
X