beni doğuran kadından midem bulanıyor.

Çok uzun oldu ama size bir vaka anlatayım. Tez danışmanım anlatmıştı. Çocuğuna çok bağımlı bir anne düşünün. Çocuğun kendisi olmadan adım atmasını dahi izin vermiyor. Sanırım lise öğrencisi olmalı çocuk oradan tam emin değilim. Olayda yakın zamanda yaşanmış bir olay değil. Şimdi olsa normal deriz ortalık sapık dolu çünkü. Neyse sonra bir sebepten anne psikolojik destek alamaya başlıyor ve burasını duyduğumda ben şok olmuştum; kadının bilinç altında çocuğu suçladığı ve öldürmek istediği ortaya çıkıyor.

Doğrudur, hatta Freud amca zamanında bunun bir savunma mekanizması olduğunu söylemiş, adı da "karşıt tepki kurma" olarak çevriliyor galiba. İngilizcesi reaction formation. Kişinin benliğinin içinde gelişen katlanamadığı dürtü ve duygulara tam karşıtını göstererek kendisini savunması. Neden çocuğunu suçluyor diye bakarsanız mesela, belki kocasını hiç sevmediği ve çocuk için evli kaldığından dolayıdır; belki dul kalmıştır yeniden evlenmesine engel olarak gördüğü için çocuğunu suçluyordur gibi gibi. Her anne kutsal bir varlık değil maalesef, cennet her ananın ayakları altında değil, her doğuran kadın anne değil.

Doğrudur, hatta Freud amca zamanında bunun bir savunma mekanizması olduğunu söylemiş, adı da "karşıt tepki kurma" olarak çevriliyor galiba. İngilizcesi reaction formation. Kişinin benliğinin içinde gelişen katlanamadığı dürtü ve duygulara tam karşıtını göstererek kendisini savunması. Neden çocuğunu suçluyor diye bakarsanız mesela, belki kocasını hiç sevmediği ve çocuk için evli kaldığından dolayıdır; belki dul kalmıştır yeniden evlenmesine engel olarak gördüğü için çocuğunu suçluyordur gibi gibi. Her anne kutsal bir varlık değil maalesef, cennet her ananın ayakları altında değil, her doğuran kadın anne değil.
Aynen karşıt tepki geliştirme sanırım. Böyle çevriliyor. Sizi etiketleyecektim aslında ama nickinizi yanlış hatırladım. Dedim ya; ne anne örnekleri gördüm; okudum. Kamuya açık bir alan olmasa daha rahat yazardım ama çoluk çocuk okuyor. O yüzden çok açmıyorum.

Oğluna düşkün olması normal mi? Hadi nefret etme sebebi değil deseniz bir nebze anlamaya çalışacağım.
Yapilan hataları normallestirmeyelim. Erkek çocuklarını böyle yetiştiren anne babalar yüzünden ilerideki evlilikleri hiç iyi olmuyor. Ve o sevgiden mahrum büyüyen kadın aynı şeyi kendi oğlunda devam ettiriyor. Böylece mutsuz aileler , dışlanan kız çocukları sevilmeyen eşlere dönüşüyor
benim normalden kastim konu sahibinin bu nefreti karsisinda normal durumda.k.bakmayin ama boyle bi sebepten midem bulandi demesi ne derece normal.saydigi sebepler ne kadae tatmin edici sizce.ben kabullenemiyorum ne olursa olsun ortada asiri bisey yokken ona emek vermis buyutmus insanlara bu lafi soylememeli.cocugunuz varsa beni daha iyi anlarsiniz.her anne baba mukemmel olamaz ayni sekilde cocuklarda olamaz ama bu midem bulandi lafini haketmiyo

Nane limon ic iyi gelir :işsiz:
Ama nankorlugune ne iyi gelir bilemiycem.

bir kere kadın oğulcu yanı oglunun onune dunyayı serse gene yetmıyor yetmıyor yetmıyor oglum yesın oglum gıysın oglum gezsın.
babamı ara ara benım uzerıme salıyor kavga edıyoruz ama ogluyla bır kavga oldugunda araya ılk o gırıyor oglunun kımseye ezdırmıyor
aynı zamanda anacı babacı anası babası sureklı laf sokan cahıl gorgusuz herşeye burunlarını sokan ama hiçbirşey bılmeyen lanet ınsanlar ancak onlara asla laf soyletmıyor laf soyledıgınızde kavga cıkıyor hakkınızı asla arayamıyorsunuz
evlat hakkı yıyorsunuz dedıgımde ben takıntılı oldum sen buna takmışsın senide buyuttuk bu yaşa getırdık oldu .e dedım evden atsaydınız onu da yapsaydınız bır o eksıktı dedım.
ayrıca baska cocukları el uzerınde tutar yegenlerının dogum gunlerını mutlaka hatırlar e hanı benımkı dedıgımde e onunkını de kutlamadım aramadım bak dedı Allah razı olsun la ne yuce ınsansın dedım dedım ama tabıkı ımayı anlamadı.
neredeyse 2 sene olacak aynı evdeyız ancak asla muhattap olmuyorum ıkı senedır anne demıyorum daha da demek ıstemıyorum yenı yenı kafasına dank edıyor bılıyorum barışsak en fazla ıkı ay duzelecek sonra gene aynı yok benım mıdem almıyor artık gunaha giriyor gıbı hıssedıyorum kendımı ama inanın içim almıyor yuzunu gormeye tahammulum yok.
öncelikle merhaba benim annemde bu şekilde idi erkek kardeşime daha çok düştüğünü hisseder üzülürdüm kendimi ondan uzaklaştırdım bizde uzun süre konuşmadık o kocamda kocam diyordu zaman geçti ben bu evden gidicem göndermezsende evleneceğim dedim bu lafıma cok üzüldü onun yüzünden kendimi harcayacagım düşüncesi ağlattı daha sonra düzeldi şimdi iyiyiz Allaha sükür ona birsey olsa com üzülürüm o benim annem canım kanım eğer canınız sıkkınsa konusmayın kalp kırmaktan iyidir elbet hersey olacagına varır biz annelerimizi anlamak için anne olmadan gercekten anlayamayız kim bilir onlar neler yasıyorlar kendileri ne yaşadılar?

"Allah razı olsun la, ne yüce insansın." Cümlesini çok itici buldum. Annenize ne kadar kızarsanız kızın "la" diye hitap edemezsiniz. Aslında kelimenin kendisi çok itici. Hayatınız boyunca kullanmasanız bir şey kaybetmezsiniz..

Annenizle aranızda neler geçti bilemem ama, burada okuduğum kadarıyla şunu söyleyebilirim, sadece Allah rızası için annenize karşı sabırlı olmaya çalışın. En azından dalga geçer gibi bir üslup kullanmayın. Rabbim annelere çok değer veriyor cenneti ayaklarına seriyor. Sadece bu yüzden kelimeleri seçerek kullanırsanız, Allah'ında hoşuna gider ve gönlünüze göre verir inşallah. O'da sizi memnun etmek ister.

İkinci bir tavsiye, eğer sizi annenizden alıkoyacak daha büyük bir sorun yaşamadıysanız onunla güzel güzel konuşmanız. Bir kızın annesine ihtiyacı vardır. Bütün duygularınızla annenize açın kendinizi. Birde öyle deneyin. Gardınızı indirin. Her yönden ona ulaşmaya çalışın ki içiniz rahat olsun. Denemiş olun en azından. Sürekli tartışma didişme halinde olduğunuz için algılarınız tamamen kapalı. Yani anneniz sizi anlayacak olsa bile inadından anlamayacak.

Hayırlısı olsun inşallah..

Burada bazı kişilerin iki yüzlü duruşları çok canımı sıkıyor.Üye erkek olsaydı böyle bir serzenişte bulunsaydı enseste varacak mıydı konu? Daha içten daha duyarlı olacaktınız değil mi? Daha derin düşünüp erkeğin de sevgiyle ilgiyle büyütülmesi gerektiğini ve bunun üzerinden fıtrat gereği bir kız çocuğa daha fazla sevgili olunması gerektiği bağlantısını kuracaktınız.
Ayrımın her türlüsüne karşıyım ama sevgi noktasında kız çocuklarına daha fazla olması düşüncesindeyim.Kız evlada daha sevgili olunmalı ki dış dünyadaki saçma sapan ilgilerle sevgilerle yüreğini doyurmasın.Burda ise bu ayrımın erkek üzerine olmasını normal karşılayan tipler anne babalarının sevgisini tam görmeyen tipler olsa gerek.Babalarından yeterli ilgi sevgi görmeyen. Ne yazık ki karşı çıkmak yerine normal karşılıyorlar veya demiyolar ki bizde böyle gördük fakat sen bunu kabul etme çünkü ben kabul etmiyorum ve evladımı annemden babamdan gördüğüm gibi büyütmüyorum. Varsa bir yanlış nesiller üzerinde, neden bunu düzeltmek yerine kabul edip devam ediyoruz?Çocuklarımızı aynı ana baba usulü yetiştiriyoruz.Benim annem babama kendini ifade edemezmiş başlarda.Bana her ne olursa olsun konuşmayı okumayı anlatmayı öğütledi.Bunu farkedip çocuğa öğütlemek üstün bir bilim öğretisi gerektirmiyor değil mi? Anne olmak çocuk doğurup kek börek pasta ev işleri dedikodu demek değil.Böyle geldik böyle gidelim değil.Popo büyüteceğimize kafa yoralım beynimizi yoralım.Yoksa körelecek beyinler. Anormal şeyleri bu gibi saçma şekilde enseste bağlayıp ağız kenarından gerzek gerzek ve gevrek gevrek gülecekler.
Lütfen lütfen kızlarımızı daha kötüsü var diyerek SUSTURMAYIN. Şikayet etme itiraz etme karşı çıkma haklarını ellerinden psikolojik şiddetle gasp etmeyin.
Hatırlıyorum burada kızını oğluna göre daha fazla seven bunun icin vicdan azabı duyan bir kadın nerdeyse afaroz edildi

Kadına yazılanlar hala aklımda
inşallah kocan seni boşar evladın üvey anne elinde büyür seni unutur
evladının bezine kurban ol sen vs.
Kimse demedi kızına bakiyor ogluna da bakiyor iste yemeğini veriyor uyutuyor ne yapsın
Ki kadin bir anlattı annesinin oğlan çocuklarını daha cok sevmesiyle ilgili bir sürü şey

Bizim toplumda kiz mirastan pay alamasin diye evi barki oğlan üzerine yapma, kizi okula ac gönderip oğlanın cebini harclikla doldurma,kızın burnunun ucunu dışarı cikarmazken oğlanı bütün kızlar senin oğlum diye yetiştirme o kadar fazla ki artık normal gormeye başlamisiz

Hatırlıyorum burada kızını oğluna göre daha fazla seven bunun icin vicdan azabı duyan bir kadın nerdeyse afaroz edildi

Kadına yazılanlar hala aklımda
inşallah kocan seni boşar evladın üvey anne elinde büyür seni unutur
evladının bezine kurban ol sen vs.
Kimse demedi kızına bakiyor ogluna da bakiyor iste yemeğini veriyor uyutuyor ne yapsın
Ki kadin bir anlattı annesinin oğlan çocuklarını daha cok sevmesiyle ilgili bir sürü şey

Bizim toplumda kiz mirastan pay alamasin diye evi barki oğlan üzerine yapma, kizi okula ac gönderip oğlanın cebini harclikla doldurma,kızın burnunun ucunu dışarı cikarmazken oğlanı bütün kızlar senin oğlum diye yetiştirme o kadar fazla ki artık normal gormeye başlamisiz

Kk' da bu tarz tutarsızlıkları aramaya kalksak sonunu getiremeyiz ohoooo :)

Evlat ayırdığını sanmıyorum size oyle geliyordur ama sizi de anlıyorum belli ki kıskançlık duygusu sizi cok üzüyor anneniz daha temkinli davranmali.lakin annenize bu kadar da acımasızca kinlenmeyin.bu kadarini da haketmiyordur.konusun duzeltmeye çalışın.

Back
X