tolin
bana annemden nefret geldi.
Annemi asla asla ne görmek, ne de konuşmak istiyorum.
Psikoloğa gittim, yaşadıklarımı anlattım. Evlendim esimim tarafından travmatik durumlar yaşadım, annem zaten ortada.
Adam dinledi dinledi.
Dediki anneni öldü farzedeceksin.
Dedim doktor bey annem ölmedi ki, şöyle dedi etrafına bak annesi olmadan milyonlarca insan yaşıyor.
Ben gene annemi aradım gittim görüştüm.
Daha da daha da fena olmuştu.
Ve ben her böyle durum yaşadığım da kaslarım taş gibi olmaya devam etti.
Ve bende şu an zerre anne sevgisi kalmadı. İki evladınla yaşa dedim. Birde bana en son şunu söyledi, en sevdiğim evladım sendin ama sen kaybettin. Şok oldum. Dedim ki evlat ayrımı hani olmazdı hepsi esitti. Ne demek en sevdiğim sendin sen kaybettin. Ayrica akrabalarımla konuşurken kac defa en büyüğünü x si çok seviyorum. O diğerlerinden farklı, çocukluğumdan beri bu bilgilerle büyüdüm. Ve annem zaten göze soka soka x sin içine düşer. Y de var y ye de ayrı bi bağı vardır. Zaten gözü olan görüyor.
Birde ben evlenince öyle bi laf ettiki şoka girdim. Artık ben x ile ilgilenecegim ya zaten el üstünde daha ne ilgilenmesi o bana bakacak dedi. Yani bir para kaynağını kaybettim artık devre dışısın muamelesi.
Kısaca şunu demek istiyorum. Bana annemin yaptıklarını inanın düşmanım yapmaz.
Kusura bakmasın kimse evine iyi güzel bakmakla iyi anne olunmaz. Annelik doğurmakla olmuyor. Maden ayrım yapacaksınız bi tane doğurunda bizlere yazık etmeyin.
Bide şu laflar annedir o sen kusura bakmayacaksın, idare edeceksin vs vs.
Peki ya biz ne oluyoruz. Bizi kimse düşünen yok.
Gel bakalım benim yerinde ol neler yapacaksın.
Her şeyi bi kenara bırakın evlendiğiniz gün benim gibi anne şeytanlıklarını yaşasanız aramadınız bile.
O kadar doldum ki arkadaşımla kuaföre gittik.
Makyaj bitti, gelinligi giydim sacim yapilacak oturdum. Başladım bir aglamaya dedim bi dakka icim katılıyo... Kuaför de şaşırdı çünkü annemde gelecekti.
O yüzden inş kendi hayatını kur en kısa zamanda. Aile bi yere kadar. Bu anne olayını da yaşayanlar anlar. Ufak tefek yaşanan anne olayları değil benim ki, yada benim gibi yaşayanlar bizim ki...