- Konu Sahibi Dumadumadum
İşte sırf bu yüzden senden güzel bir ANNE! olur..
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
çok üzüldüm anlattıklarına, insanın içinde doldurması imkansız bir boşluk yaşadıkların
bekarken benim de annemle ciddi sorunlarım oldu ciddi psikolojik şiddet görüyordum annemden
hayatımda her şey de tek söz sahibi kendisi olsun isterdi, öyle de olurdu
çünkü itiraz ettiğimde hastalanır işler içinden çıkılmaz hale gelirdi
ilk çocuğuyum ben annemin çok zorluklarla büyüttü beni, kesinlikle beni çok severdi bundan eminim ama tarzı değildi belli etmezdi. çok çileler çekti nelere maruz kaldı. psikolojisi yaşadıklarından ötürü çok sağlam bir kadın değildi annem ben de çocukluğum boyunca şahidiydim yaşadıklarının. tabi o zamanlar hak vermezdim pek. şimdi şimdi anlayabiliyorum onu da.
haksızlıklarına çok uğradım, bunları unutmam mümkün değil tabi ama ben bağışladım onu. acemiliğine geldim belli ki çünkü diğer kardeşlerimde aynı hatalara düşmedi annem.
buna yormayı tercih ediyorum ayrımcılıktan ziyade. zamanla daha da esnedi, daha anlayışlı bir kadın haline geldi. evlenirken çok acılar yaşadım ben. yapayalnız kaldım. ailemden tek bir kişinin gelmesine izin vermedi ama kendi gizli gizli geldi nikahıma dayanamayıp, gördüm onu, yıkıldım. çok sonraları düzeldi aramız. yokmuş gibi davranamam, annemden nefret edip o yükü taşıyamam çünkü. içimde anneme karşı kuvvetli bir merhamet var. canı yansa dayanamam, onu birisi üzse ben de üzeni üzerim ama ben de ona sevgimi belli edemem. armut dibine düşüyor işte ben de gösteremiyorum ona sevgimi. ama o hissediyordur. genç kızlığım boyunca dolu dolu bir anne kız ilişkimiz olmasa bile çok geç kalmış sayılmayız. birbirimize daha çok vakit ayırmaya çalışıyoruz. ve ben çok daha az beklenti içine giriyorum annemden. beklentiler az olunca hayal kırıklığı da az oluyor çünkü.
bundan bir sene önce ilk kez anneme isyan ettiğimde gözlerinde o üzüntüyü görünce vazgeçtim ben ona kızmaktan. sürekli artık çocuk sahibi olmamız gerektiğini söylediği bir gün
ben iyi bir anne olamam iyi bir anne modelim olmadı benim. çocuk nasıl sevilir bilmiyorum bile. kötü bir anne olacağıma olmam daha iyi demiş bulundum. yutkunmakta zorlandı. çok ağır bir sözdü onun için ama dayanamamıştım artık. ben seni çok seviyordum diyebildi sadece. ama gösteremedim.
annem de öyle bir kadın değiştiremem, biz beraber büyüdük annemle. cahilliklerimiz ve acemiliğimizle. o öyle görmüş, yaşadıkları onu zor bir kadın haline getirmiş onu suçlamıyorum. son 2 yıldır ciddi rahatsızlıklarımız oldu ikimizinde ve biz daha yakınlaştık annemle. şimdi daha kolay ifade edebiliyoruz birbirimize kendimizi.
umarım senin de annenle aranızdaki uçurum kapanır arkadaşım. çünkü taşıması, kaldırması çok zor bir yük..
aslında şu saatten sonra konuya şu şekilde bakmanız sizin için çok daha iyi olacaktır; kimi insanlar annelerinden görerek çok daha iyi bir anne ve eş olurlar kimileri de annelerinden göremedikleri duygular yüzünden çok daha iyi anne ve eş olurlar. sen yüreğini ferah tut ve haline şükret sadece, herşey çok daha da kötü olabilirdi. sen sınavını başarıyla verdin ve şimdi mükafatını göreceksin.
Daha kötü olduğu şeyler de oldu ama burada anatamıyorum işte.
Bugün annem aradı.En son geçen hafta aramıştı 1 hafta evve yani.
Annem Esraya çıkmadan evvelki oturduğu evi satılığa çıkarmış.
Annemle kardeşim aynı şehirdelerdi.Ama annem şuan İzmirde.
Anneme dedimki kardeşimi ziyarete gitsen .
O eve adımımı atmam.Ona ne boşan ne.boşanma derim dedi.
Ben de sen desenki kızım ben senin arkandayım sana destek veririm mutsuzsan ayrıl .
Başının çaresine baksın gibisinden konuştu.
Anne diyecek birşey bulamıyorum ben sana dedim.
Öylece kapadık.
Annem esraya çıkmadan evvel kardeşim ve benden habersiz bir adamla (!) mı desem adam bozması mı desem
öyle bir şeyle flört etmiş.1 sene..
8.aylarında öğrendik.Annem anlattıkça içimize kurt düştü.Anne araştır diye diye dilimizde tüy kalmadı.
Artık bizim çenemizden bunaldı araştırmaya kalktı.Adam evli çıktı.Annem o an bıraktı adamı.
Sonra da tv ye çıktı işte.
Bir anne evlatlarından nasıl saklar biriyle beraber olduğunu hadi söyleyin bana.
Siz hiçsiniz demek değil midir bu?
O evli şahsiyet hala rahatsız edermiş annemi.
Şuanki eşinin haberi yok.Babamdan sonra ilk sanıyor kendini.
Adam yalanın olursa brakırım diyormuş.Annem de beni öyle kabul etmez diye saklıyormuş.
Evli olan zat annemin ve annemin eşinin nolarına adreslerine ulaşıyor mesajlar mektuplar yolluyor.
Annem kardşimin eşinin ailesiyle tartışmalıydı.
Bu mesaj yazıp mektup yollayan sapığı kardeşimin eşinin ailesi olarak lanse etmiş.
Düşünün artık....
Dolayısıyla kardeşim de gümbürtüye gitti annemin yalanı yüzünden!
forumda yorumlarını beğenerek okuduğum bi kaç kişiden birisin sen
yorumlarından yola çıkarak sana dair, ayakları yere sağlam basan oldukça güçlü bir kadın profili çizmiştim gözümde
annenle ilgili sıkıntılarını okuduktan sonra bu profil daha da güçlendi bende
yaşadığın bunca şeye rağmen sen kendini gerçekleştirebilmiş bi kadınsın bence
Bu konuyu okuduğumdan beri şoku üstümden atamadım..eşime bile anlattım şu kapıların arkasında neler oluyor haberimiz yok dedim..bir anne böyle olurmu? Kızlarını pazarlayan anneler var ne sanıyorsun dedi bana ..bir an durdum ve Rabb'ime şükrettim..benimde annem soğuktur çok ağırbaşlıdır bu yüzden duygularını fazla belli etmez ama biliriz annemin bize sevgisini.. Hatta ablamla hep annemi eleştiririz bizi hiç bi zaman anlamadı diye.. ( çünkü annem ne kadar ağırbaşlıysa bizde ablamla okadar hoppaydık..annemse hep kendi gibi olmamızı isterdi)
Ama daha bişi demem annem için..tövbe..
Konu sahibini merak ettim.. Daha iyisinizdir inşallah.. Allah eşinizle ve çocuğunuzla mutlu bir ömür nasip etsin..
Bazı anlar düşündüm bu konuyu açmayı.Ama nedensiz hep erteledim..
Fakat şu konu http://www.kadinlarkulubu.com/derdi...et-uygulamiyin-lutfennnnn-6.html#post29491446
konu açmaya paylaşmaya itti beni.
O konuya da yazdım annemle alakalı sıkıntımı.Okuyan bilir.
Ben babası tarafından pamuklara sarılı olarak büyütülmüş biriyim.
Annesinden sevginin s'sini görmemiş biri aynı zamanda da..
Annem hiç sevmedi beni.Çoğu zaman üvey olduğumu düşündüm inanır mısınız.
Ama üvey değildim.
O kadar çok isterdim ki üvey olmayı anlatamam.
Üveyim diye annem beni dövüyor sevmiyor derdim kendi kendime.
Çünkü davranışlarını haklı çıkaracak hiçbişey bulamazdım.
Gerçi üvey olsaydım bile dayağın hakaretin hiç açıklaması olmaz olamaz ya neyse.Ufak bir avunma işte...
30 yaşıma bastım annmden hala birşey görmem.
Düğünüm oldu kendi kullandıklarını verdi bana.Evime ne halı ne perde aldı.
Yatak odamı dahi almadı.Ben evlilik parasıyla kendim aldım.
Eşim 3ay işssiz kaldı.Babamın maaşından aldığı kiradan 1 kuruş bile yollamadı.
Kayınvalidem kendi kirasını verdi o aralar.
Evlerden biri satılacaktı.Benim gidip imza vermem gerekiyordu.Gittim beni almadılar garajdan bile.
Üstelik 4aylık hamileydim ve elimde valiz.Gittiğimde uyuyordu güleryüz dahi görmedim.
Kızkardeşim evlendi maddi sıkıntı yaşadı.Kirayı ona yolladı.Yetmedi onun yanına taşındı.
Oturduğu evi kiraya verdi ben elalemden duydum.
Kardeşimin yanında oturdu 2 sene.Kirasını faturalarını mutfak masraflarını kendi ödedi.Benim evime gelmesiyle
gitmesi bir oldu.
Kızkardeşimin oğlunun doğumgününde torununa bisiklet aldı.Ve doğduğu andan 1 yaşına kadar tüm masrafarını
karşıladı.Ben doğm yaptım bebeğime iki tane zıbın getirdi.Altın para vs takmadı.Oğlum sünnet oldu.Gene birşey almadı.
Beni 10 günde bir arar.Kendi sıkıntısını anlatır.Kapatmaya 10 saniye kala benim ve oğlumun nasıl olduğunu sorar.
Oğlum kaç kere hastalandı serumla beslendi.Birinde dahi aramadı nasıl iyileşti mi diye.
Ben doğum yaptım sezeryan ile.Ananem ile geldiler.1 hafta güç bela kaldılar.Doğumumun 3 .günü İstanbulu gezmek
istediler ve gezmeye çıktılar.
Bilenler bilir annem Esra Erol da nişanlandı.Orada bir kişiye talip oldu.O amaçla İstanbula geldi.
Dedim bir hafta evvel gel torununu gör özlemişsindir vs.Gelmedi aynı gün geldi ve direk kanala çıktı.
Kimseyle paylaşamadığım derdim bu işte arkadaşlar.İçim rahatlasın siz de ortak olun istedim..
canım senin böyle bir sıkıntın olduğunu bilmiyordum..annen bir tek sana karşı böyle diğer çocuklarının yanında sanırım. hepinize karşı öyle olsa anlamak daha kolay ama şu aşamada anlayamıyorum. sadece aklıma gelen tek bir şey var. sen en büyük çocuk musun? belki annenin çocuk zamanlarında oldun ve bazı sıkıntılar olduğu zamana rast geldi tam motive olamadı sana ve böyle sürüp gitti. küçük çocuklar daima daha şanslıdır. bu kuşağı kastemiyorum ama bizim kuşakta anneden dayak yemeyen yoktur sanırım. ama en büyük çocuklarda idman yaparlar, küçüklere dokunamazlar daha doğrusu dokunmazlar.. her şeyin ilkini büyükler yaşar... ama bence ne olursa olsun o senin annen ve seni seviyor. sen de annesin çocuğunu sevmediğini düşünebiliyor musun? kırlangıç bile gün boyu geziyor da yuvada bekleyen yavrusuna solucan götürüyor sonunda ağzında.
Sana şunu demek istiyorum :
Anne sevgisini araman çok normal ama oraya takılı kalıp üzme kendini.
Her şerde bir hayır var işte. Annenle bunları yaşadığın için bu denli olgun
ve kararları şu forumda takdir gören birisin. Seni sadece o yorumlarını
görüp seven bir sürü insan var burada.
Çok önemli bir sevgiden mahrum büyüdüğün halde hem evladına hem
bu forumdaki bir çok dertliye, fikirlerinle yardımcı oluyorsun. Oysa
hem aile sevgisinden mahrum kalıp hem katı bir kalp de taşıyabilirdin...
Yüreğin hep böyle büyük kalsın dilerim...![]()
Böyle şeyler paratoneldir kaynananın kayınvaldesinden ne gördüyse gelinine çektirdiği gibi demekki sizin annenizde sevgisiz vahşi ortamda büyüdü yada rabbimin verdiği merhamet duygusu bunu teğet geçti senin başına birşey gelse bu evlat acısıda çekmez ha...
dilim tutuldu walla ne diyeyim büyük bir psikolojik çöküntü...
Okurken resmen sarsıldım. Anlamak mümkün değil. Anne olmak bu değil. Bence sen evladına ve eşine sarıl. Rabbim sizi çok çok mutlu etsin hiç ayırmasın inşallah. Bu güne kadar onun (annen diye hitap etmem gerekir biliyorum ama yazmaya içim el vermedi kusura bakma) desteği olmadan gelmişsin bundan sonrada gerekmez. Bu günün yarını da var işin bu kısmını da o düşünsün. Şuanda düşünmüyorsada Allah çok büyük ileride görür.
Kayınvalidesinden değil de ananem ve dedemden şiddet görmüş annem.
Halalarım anlatırdı.
Babamlar ve annemler tam karşılıklı binalarda otururmuş.
Kavgaları patırtıları mahallede duyulurmuş hep.
Annemin babası yani dedem bastonuyla dövermiş dayılarımı ve teyzelerimi ve annemi.
Birgün öyle ki annemin eline çakısını fırlatmş.Ve çakı annemin eline saplanmış.
Annemin ailesi de şiddet yanlısıymış yani.
Evet arkadaşım anne desteği nasıl birşey yaşamadım ben.
Dediğin gibi bundan sonra gerekmez ama hiç değilse bir arayıp soraydı yavrum diyeydi iyiydi.