• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beni dünyaya getiren insan: Anne mi demeliyim...

Gstringgiyensuaygırı, ablacımm forumdaki yorumlarına aa bak güzel yazmıştır bi okuyayım diye ayrı bi itina gösterip okuyorum ve fikirlerine değer veriyorum.Normal şartlar altında siz diye hitap ederdim fakat bu konu gözlerimi dolu dolu etti okudukça,şuan resmi olamayacağım.

Mesleğin güzel,yorumların şen şakrak olunca ben hayatına dair böyle bir hikaye beklemezdim,okudukça şoka girdim.Nasıl güçlüymüşsün ki bu yaşadıklarını kaldırmışsın ve hala dimdiksin.Maşallah sana ve senin gibilere.

Ablacım cennet annelerin ayakları altındadır ama mühim olan doğurmak değil ANNE olabilmektir.Sen bunu başarmışsın,annendeki sevgisizliğe rağmen sen anne olabilmişsin.Annene fazla bir şey demeyeceğim zaten arkadaşlar benim bu konudaki düşüncelerimi yazmışlar genel olarak.Ama demişsin ya video ekliycem diye ben merakla onu bekliyorum çünkü annenin kim olduğunu merak ediyorum.
Diyebileceğim tek şey Allah seni eşinle çocuğunla(çocuklarınla) iki dünyada da mutlu etsin ablacım:42:

Aynen ya :) cepten yazınca minik minik şaşı gibi oluyorum .
Yayla gibi yazmak varken :)

Annem 9 yıl bekar kaldı ipekcim.
Ve evleneli 1 sene oluyor şuan.
Adam nişandan bir hafta sonra annemden kartlarını istemiş annem de itirazsız vermiş.
Annem kanala çıktığında 17 milyar bir kredi borcu vardı.Eşi o borcu kapattı teminat vermiş güya!
Neyin teminatysa artık!
Sonra bir senedir annemin biriken maaşı 17 mlyarı geçti.Adam o parayı ona sayıyor yani.
Annemin geçen ay dişlerinden yana bir sıkıntısı varmış.
Dişçiye gidip ön dişlerinden yaptırmış .3 Milyara yakın tutmş.
Annem diyor ki Allah razı olsun yaptırdı dişlerimi vs.
Dedim hangi parayla yapıldı o dişler kesin senin paranadır.
Evet benim maaşla yapıldı.E o zaman ne diye Allah razı olsun diyosun sanki o mu ödedi parayı.
Birşey diyemedi.
Annemin parasıyla annemin dişini yaptırıyor adama bak ya.
Annem de iyi birşey gibi anlatıyor.

işte sen görebiliyorsun bunu ama annen göremiyor.

geniş düşün geçmişle hesaplarını at bir kenara.. şu an bir evin var.. ve annen ayrı bir birey. hiç kimse geçmişi geri getiremiyor. ah bir gelseeee.. herkes neler yapar kim bilir.

anneni olduğu gibi kabul etmek zorundasın artık.. birine ihtiyacı var ve evlenmiş.. hayat tek başına çok zor gerçekten.. eşi de iyi biriyse boşver gitsin.. içindekileri inan anlayabiliyorum. geri alamadığın bir bant var ve anlatılmaz bir şey. çocukluğunda yaşayamadıkların, falan filan. benim de annem çok otoriter ve okul hastası bir kadındı. beni sarılık halde okula göndermişti ve buna benzer bir sürü şey. ben de buna benzer konulardan dolayı kızgınım kendi anneme ama bantı geri saramıyoruz canım..bir uzman der ki kendi çocuğunuza davranışlarınızı inceleyin kendi annenizi göreceksiniz. ben de kızıma karşı yanlış bir şey yaptığım zaman bağırmak gibi hemen kendime gelmeye çalışıyorum. küçükken annemin bağırması karşısında hislerimi hatırlayorum gibi.. yani sen de annenin yaptığı yanlışları hayatında yapmayarak ders almış olabilirsin. ben öyle bakıyorum olaylara.

Gstringgiyensuaygırı, ablacımm forumdaki yorumlarına aa bak güzel yazmıştır bi okuyayım diye ayrı bi itina gösterip okuyorum ve fikirlerine değer veriyorum.Normal şartlar altında siz diye hitap ederdim fakat bu konu gözlerimi dolu dolu etti okudukça,şuan resmi olamayacağım.

Mesleğin güzel,yorumların şen şakrak olunca ben hayatına dair böyle bir hikaye beklemezdim,okudukça şoka girdim.Nasıl güçlüymüşsün ki bu yaşadıklarını kaldırmışsın ve hala dimdiksin.Maşallah sana ve senin gibilere.

Ablacım cennet annelerin ayakları altındadır ama mühim olan doğurmak değil ANNE olabilmektir.Sen bunu başarmışsın,annendeki sevgisizliğe rağmen sen anne olabilmişsin.Annene fazla bir şey demeyeceğim zaten arkadaşlar benim bu konudaki düşüncelerimi yazmışlar genel olarak.Ama demişsin ya video ekliycem diye ben merakla onu bekliyorum çünkü annenin kim olduğunu merak ediyorum.
Diyebileceğim tek şey Allah seni eşinle çocuğunla(çocuklarınla) iki dünyada da mutlu etsin ablacım:42:

Canım benim çok teşekkür ediyorum utandırdın beni :17:
Gerek yok sizli bizli olmaya boşver takılma :13:
Buarada biri daha sormuştu psikolog musun diye.Psikolog değilim.Hayalmdeki meslekti sadece..
Genel anlamda şen şakrağım deliyim doluyum :27:
Ama böyle de bir derdim var işte naparsın.
Birara gerçekten sünger çekicektim anneme.Ama işte şu kızkardeşimin eşiyle olan kavgaları sonucu girdiği buhran
ve neticesinde annemi arayıp ondan medet ummam saolsun onun da beni karıştırmayın demesi tekrar diriltti bunları.
İyi dileklerin için teşekkür ediyorum.
Annemin videosunu bulamadım ama fotosunu yollarım sana birara.

seni anlayabiliyorum.
benim annem iyi kadındır ama beni incittiği öyle çok zaman oldu ki...
şimdi aramız iyi,hergün konuşuruz ama bişey var...
nasıl desem?
her sesini duyduğumda içim bir kez daha kırılıyor.
çok denedim unutmayı ama yok unutamıyorum.
bu yüzden kendime kızıyorum,
acısınıda anneme daha iyi davranarak çıkarıyorum...
elimden geldiğince maddi manevi destek oluyorum.
karşılık beklemeden.
hayat kısa...
en azından içim rahat,Allah gecinden versin eğer annem bir gün vefat ederse ''keşke'' dememek için elimden geleni yapıyorum.
annem mutlu olsun,ondan da önce Rabbim razı olsun yeter.
konularımda var...çok çatıştım ailemle bekarken,evlilik benim yeniden doğuşum olacak dedim ve çok şükür öyle de oldu.
benim annem biraz duygusal o yüzden üzerine titriyorum herşeye rağmen.

fakat senin annenin ya yüreği katı ya da duygularını gösteren bir hanım değil.
ne olursa olsun,vicdanının rahat etmesi için sen sana düeşni yap.
git can ciğer ol demiyorum tabiki.
gene mesafeli ol.
sadece ara,halini hatrını sor,bir ihtiyacı varsa karşılamaya çalış.
annen için değil,Allah rızası için yap,bişey kaybetmezsin hatta çok şey kazanırsın emin ol :34:
ve...
sen bunun bilincinde bir kadın olduğun için senden güzel bir anne olacak.
anneliği annenden öğrenmedin ama doğuştan anne olmuşsun.
bu çok güzel birşey :34:

Evet illa ki her genç kızın annesiyle çatışması olmuştur.
Bak senin de olmuş.Ama senin annen farklı benimkinden.
Benimki sevgisini gösterir genel anlamda.
Bir tek benden uzak.
Ama alışığım ben annesizliklere.
Arada bir hatırlıyorum o zaman çkarıyorum dikenlerimi elimde olmadan.
Sana bişey söyleym mi aramak hiç içimden gelmiyor.
O aradığında da bitsin kapatalım diye bakıyorum.
Çünkü biliyorum ki içten değil.Soğuk konuşmaları uzak tavırları...
Şuan evli olduğu adama mahçup olmamak adına arıyor.
Ama annemi kaybedersem eminim üzülürüm o kadar taş kalpli değilim.
Gerçi şurada beni taş kalpli olmakla suçlayan bir iki kişi var ama olsun...
Allah uzun ömür versin benimle olmasa da benden uzak mutlu olsun rahat olsu yeter napalım.

Oncelikle annelik şefkat demek sevgi özveri mi demek gerçekten...çok çarpıcı sosyolojik araştırmalar var anneligin de bir noktada kültürel ozellik tasimasiyla ilgili. Mesela bebeğini kaybeden annenin hisleri ve tavri bile kulturden kulture değişebiliyor. Çinli annelerle batılı annelerin çocuklarıyla iliskiler cok farklı (Kaplan Anne'nin zafer marsi adlı amy chua'nin kitabini tavsiye ederim). Anneligin biyolojik ve evrensel bir tarafi olsa da sonradan ogrenilen yönleri de bir hayli fazla bence.

Senin annenin annesiyle iliskisi nasilmis diye sorucam ama kardesine gayet iyi davrandığıni soylemissin. Cudana'nin dedigi gibi istenmeyen bi gebelik miydi acaba...bir ofke var sanki...ama çok üzüldüm ben de ve ne yazik ki teselli edilecek bir durum degil. Bu derinde bir yara ve nasil olur bilmem ama umarim gun yüzüne cikmaktan vazgeçer:(

bir baba için denilebilir dünyaya getirmekle baba olunmuyor diye ama bir anne için denmemeli,
siz de bir annesiniz, 9 ay bebeğinizi karnınızda taşıdınız, bilmiyorum zorluklar çektiniz mi? ama ben kendi açımdan baktığımda ilk 4 ay yaşamaktan soğudum hamileliğimde, son 2 ay mide yanmalarından çatı ağrısından uyuyamadım.

doğum sancısı çektiyseniz bilirsiniz ne kadar zor olduğunu, hayatımda yaşadığım en büyük fiziksel acıydı doğurmam 2 gün sürdü.

dikişleriniz varsa 1 hafta oturur kalkarkenki acı doğurmaktan da beter.

bitti mi? hayır .

göğüsleriniz kanasa bile emzirirsiniz. acıdan kıvransanız bile. yeterki o doysun.

sonra uykusuz geceler. allahım 1 saatçik uyuyabilsem.

sonra sürekli ilgi bekleyen bir canlı, artık siz yoksunuz o var. bütün hayat planı ona göre işliyor.

3 aylık anneyim henüz, doğurmakla anne olunmaz diyenlere belki o yüzden katılamıyorum, çok yeniyim belki.

annenizde annelik vasfıı yokmuş belki, anne olmamalıymış, ama yine de anneniz.

anne demelisiniz bence sizi dünyaya getiren insana.

siz zaten diyorsunuz, kandillerde bile arıyormuşsunuz. benim bu mesajım, size hayvanlar bile daha iyi annelik yapar, anne değil şeytan vs yazanlara. bir anne annedir, ya iyi annedir, ya kötü annedir. ama annedir.

Gercekten boyle insanlarin olduguna inanmiyorum inanmak istemiyorum. evlet kayirmak nasil olabilir. boyle bir anne (!) nasil olabilir. ben dogurmakla anne olunmaz diyenlerdeyim.size teselli veremiyecegim cunku faydadi yok biliyorum...belki hamileyken zorluklar yasadi belki cok acilar cekti ama bu onun annelik yaptigi anlamina gelmez. Bebegi dogurup cope atanlarida duyuyoruz onlarada mi anne dememiz lazim sirf sanci cekti diye. belki sizin anneniz bu kadar acimasiz degil yaptigida affedilir sey degil.
kusura bakmayin belki iciniz rahatlasin diye yazdiniZ ama icinize su serpecek iki kelime edemedim..daha icimden neler soylemek geliyor boyle insanlara ama sizi daha fazla uzmek istemiyorum. gercekten Allah size buyuk sabir vermis. ins. bir omur yavrularinizla esinizle mutlu olursunuz...

Oncelikle annelik şefkat demek sevgi özveri mi demek gerçekten...çok çarpıcı sosyolojik araştırmalar var anneligin de bir noktada kültürel ozellik tasimasiyla ilgili. Mesela bebeğini kaybeden annenin hisleri ve tavri bile kulturden kulture değişebiliyor. Çinli annelerle batılı annelerin çocuklarıyla iliskiler cok farklı (Kaplan Anne'nin zafer marsi adlı amy chua'nin kitabini tavsiye ederim). Anneligin biyolojik ve evrensel bir tarafi olsa da sonradan ogrenilen yönleri de bir hayli fazla bence.

Senin annenin annesiyle iliskisi nasilmis diye sorucam ama kardesine gayet iyi davrandığıni soylemissin. Cudana'nin dedigi gibi istenmeyen bi gebelik miydi acaba...bir ofke var sanki...ama çok üzüldüm ben de ve ne yazik ki teselli edilecek bir durum degil. Bu derinde bir yara ve nasil olur bilmem ama umarim gun yüzüne cikmaktan vazgeçer:(

Daha evvel de yazmıştım yanlış hatırlamıyor isem.
Annem şiddet yaşayarak büyümüş birisi.
Hem ananemden hem dedemden yana sıkıntıları olmuş.
Ananem biz torunlarına karşı çok ilgili ve sıcaktır.
Bazı evlatlarıyla arası bozuk iletişim içinde değiller.
Büyük dayım görüşmez ananemle yengemle arasını bozduğunu söyler.
Ortanca teyzem de görüşmez annelik yapamıyor şeklinde söylemleri varmış bizzat duymadım öyle denilyor.

Gercekten boyle insanlarin olduguna inanmiyorum inanmak istemiyorum. evlet kayirmak nasil olabilir. boyle bir anne (!) nasil olabilir. ben dogurmakla anne olunmaz diyenlerdeyim.size teselli veremiyecegim cunku faydadi yok biliyorum...belki hamileyken zorluklar yasadi belki cok acilar cekti ama bu onun annelik yaptigi anlamina gelmez. Bebegi dogurup cope atanlarida duyuyoruz onlarada mi anne dememiz lazim sirf sanci cekti diye. belki sizin anneniz bu kadar acimasiz degil yaptigida affedilir sey degil.
kusura bakmayin belki iciniz rahatlasin diye yazdiniZ ama icinize su serpecek iki kelime edemedim..daha icimden neler soylemek geliyor boyle insanlara ama sizi daha fazla uzmek istemiyorum. gercekten Allah size buyuk sabir vermis. ins. bir omur yavrularinizla esinizle mutlu olursunuz...

Bazı durumlarda sorguluyorum kendimi.Acaba ben mi evlatlık yapamadım diye.
Düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum.
Neden yok sebep yok açıklama izah yok .Yok işte.

bir baba için denilebilir dünyaya getirmekle baba olunmuyor diye ama bir anne için denmemeli,
siz de bir annesiniz, 9 ay bebeğinizi karnınızda taşıdınız, bilmiyorum zorluklar çektiniz mi? ama ben kendi açımdan baktığımda ilk 4 ay yaşamaktan soğudum hamileliğimde, son 2 ay mide yanmalarından çatı ağrısından uyuyamadım.

doğum sancısı çektiyseniz bilirsiniz ne kadar zor olduğunu, hayatımda yaşadığım en büyük fiziksel acıydı doğurmam 2 gün sürdü.

dikişleriniz varsa 1 hafta oturur kalkarkenki acı doğurmaktan da beter.

bitti mi? hayır .

göğüsleriniz kanasa bile emzirirsiniz. acıdan kıvransanız bile. yeterki o doysun.

sonra uykusuz geceler. allahım 1 saatçik uyuyabilsem.

sonra sürekli ilgi bekleyen bir canlı, artık siz yoksunuz o var. bütün hayat planı ona göre işliyor.

3 aylık anneyim henüz, doğurmakla anne olunmaz diyenlere belki o yüzden katılamıyorum, çok yeniyim belki.

annenizde annelik vasfıı yokmuş belki, anne olmamalıymış, ama yine de anneniz.

anne demelisiniz bence sizi dünyaya getiren insana.

siz zaten diyorsunuz, kandillerde bile arıyormuşsunuz. benim bu mesajım, size hayvanlar bile daha iyi annelik yapar, anne değil şeytan vs yazanlara. bir anne annedir, ya iyi annedir, ya kötü annedir. ama annedir.

Evet ben bir anneyim 2 senelik bir anneyim.

İlk 4 ay bulantıdan mutfağa girip yemek yapamamış serumlarla beslenmiş bir anneyim.

Sezeryanla doğum yapmış o gün dikiş acısından kıvrım kıvrım kıvranmış bir anneyim.

Doğduğundan itibaren bebeğini tek başına büyütmeye çalışmış bir anneyim.

Öyle norma doğum sancısı felan çekmedim ama anneyim sonuç itibariyle.

Annelik var annelik var...

Her normal doğum sancısı çeken her dikiş ağrısı yaşayan her zorluk yaşayan anne değildir.

Her doğuran anne olamıyor malesef.O zaman o sancıları çekip çekip doğuran ve bebeğini cami avlularına apartman
köşelerine çöp varillerine bırakan da anne.

Çocuğunu binbir acıyla doğuran sonra reşit olunca onun üzerinden para kazanan da anne.

Çocuğunu evladını canından kopan parçasını para karşılığı kendinden bilmem kaç yaş büyük bir herifle evlendiren de anne.

Boşanmış olan evladının evladını döverek öldüren de anne.

Bu liste böyle uzaaar gideer canım.

Sonuç her doğura anne değildir olarak çıkar.

Sen çok ama çok taze bir annesin duygusalsın .O yüzden böyle düşünme çok doğal.Anlayabiliyorum seni elbet.

Ama üzgünüm ki her doğuran anne kanısına katılamıyorum.

Yarana tuz basmak istemem ama ben anneme kurban olayim.suan 18 yasindayim.Simdi kendi derdini anlatiyor gibi olmasinda, Ben annemden 7 sene ayri kaldim tatillerde turkiyeye gelirdi almanyaya calismaya gitti durumumuz cok kotuydu babam ve abimle yasadim. babamla cok kotu seylerde yasadik, ustumede titrerdi bana hic kiyamazdi sonradan annem yurtdisi edildi trye geldi 3 sene sonra ben almanyaya geldim.(kacak olarak) babam kanser hastasiydi calismam gerekiyordu. Ablamla oyle problemler yasadim ki.. evlendim iste 17imde. Babam hastahanedeydi.. Kanserin son evrelerini bilirsiniz.. Cocuk gibi muz isterdi almayinca küserdi. Elimizde 0 a 0 kalmistik yani. ben babami gecen sene 28 nisanda kaybettim. 17 mayistada evlendim.. Almanyanin babalar gununde. Hem öldüm hem gittim derler ya oyle iste. Ve dugunde kimsem yoktu. Esimin ailesi yapti herseyini babamin cenazesini yemegini falan. dügünüde evide onlar yaptilar. Ablam burda olmasina ragmen gitti esimin kirvesinden göstermelik bilezik aldi dugunden sonra geri verdim. tabi bununla beraber milletin agzinada laf verdi. ben 7 dakikada tamam dedim esime evlenmek icin gorucu usulu oldu. simdi allaha sukur okulumada devam ediyorumda. Benimde basima kalkildi ailen naapti falan. ama esim
annemi cok sever.hep soyler tatli dili yeter diye. Benim makinam baglanmadi henuz camasir makinam, Elimde yikiyorum. Annem her konustugumuzda aglar.. Bende annemden hep ayri buyudum. Ama bi annenin cocuguna sevgisini gostermesi icin illaha kucaginda dizinin dibinde olmasi gerekmiyor. Anne dedigin duasiyla sever. Gözleriyle sever.. Anne sevgisinin ne oldugunu bilen sevgisizliginin ne oldugunuda anlar.. Anne olmayi ben anne olmadan annemden ogrendim. cok gariptir ki sizde ayni sekilde.. Anne olmayi annenizden ogrendiniz aslinda. Onun yaptiklarini yapmayarak. Hareketlerinin neler dogurdugunu anlayarak. Anne olmak Aslinda dünyaya savas acmaktir. Cocugun icin herseye savasmaktir. Benim annem benim gelecegim icin, iyi yerlerde olabilmem icin yavrusunu birakti taa nerelere calismaya gitti.. Cok afedersiniz ama annemin hep bir lafi vardir affiniza siginiyorum köpekler ana olmasin der tabiri cahisse. Yani annelik duygusu sonradan kazanilmaz ki. Sevgi dedigin icinde olusur. Insanlar kendi dogurmadiklarina annelik yapiyor yani. hemde güllerle kiyamayarak. Adiniza cok uzuldum.. Ama siz uzulmemeye calisin. Avantajlariniz var. Kendi cocuklariniz var, kendiniz bir annesiniz artik.. Allah yardimciniz olsun..

canım ben seni anne çocuk forumundan tanıyorum çocuklarımız hemen hemen aynı yaştalar sen ilgili oğlunu çok seven bir annesin annenin senden esirgediklerini sen çocuğuna fazlasıyla gösteriyorsun allah anneni ıslah etsin senide oğluna eşine bağışlasın

Evet illa ki her genç kızın annesiyle çatışması olmuştur.
Bak senin de olmuş.Ama senin annen farklı benimkinden.
Benimki sevgisini gösterir genel anlamda.
Bir tek benden uzak.
Ama alışığım ben annesizliklere.
Arada bir hatırlıyorum o zaman çkarıyorum dikenlerimi elimde olmadan.
Sana bişey söyleym mi aramak hiç içimden gelmiyor.
O aradığında da bitsin kapatalım diye bakıyorum.
Çünkü biliyorum ki içten değil.Soğuk konuşmaları uzak tavırları...
Şuan evli olduğu adama mahçup olmamak adına arıyor.
Ama annemi kaybedersem eminim üzülürüm o kadar taş kalpli değilim.
Gerçi şurada beni taş kalpli olmakla suçlayan bir iki kişi var ama olsun...
Allah uzun ömür versin benimle olmasa da benden uzak mutlu olsun rahat olsu yeter napalım.

sen taş kalpli olsan bu konuyu açmazdın,umursamazdın.
o suçlayanlar çok iyi yürekli annelerin şevkatli kollarında büyümüş,
anne kavramını ''melek'' eş değer tutan,
akisini hiç yaşamadıkları için haliyle bu gibi durumlarda çocuğu suçlayan kişiler.
benim annem özünde iyidir ama yok,kırgınlığım dinmiyor.
o bilmiyor bunu.öğrenmemesi içinde elimden geleni yapıyorum.
yorumları okumadım belki yazmışsındır ama,
hiç sordun mu annene herkese sevgi çiçeği dağıtırken bana niye yok?
gerçekten merak ettim.
bunun altında bi sebep olmalı.
hadi desemki babana olan kininden.
ama ablana çok iyiymiş.
mutlaka bu bitmeyen soğukluğun,sevgisizliğin bir nedeni olmalı....

İçim sızladı okurken. Nedenini çok merak ettim. İnsan evladına nasıl bu şekilde soğuk olur anlamadım.

Sıkmayın canınızı diyeceğim ama eminimki sıkmamak mümkün değil.

Allah annenizin içine merhamet versin.

Okurken gözlerim doldu. Bende annemden çok dertliyim. Doğduğumda beni istememiş evlatlık vermeye karar vermişler ama babaannem almış ellerinden o büyüttü beni. Annem sonra kendini anne sanmaya başladı evcilik oynar gibi. Annemle bu yaşıma kadar bir kez bile konuşamadım. Hep bağırır hep. Her seferinde aşağılar, küçümser. Küçük dağları ben yarattım en doğru benim diye gezer durur. İlkokul 1. sınıftayken soruları yapamadım diye saatlerce bağırırdı bana odada. Annem ne zaman arasa ellerim soğur hep bir şey olmuş gibi. Hep açığımı aradı doğru yapsam bile yalan dedi. Daha anlatsam neler neler. Ama senin bunca derdin varken bir de kendimle sıkmak en son isteğim.
O kadar çok üzüldüm ki yaşadıklarına, Rabbim kocandan oğluşundan güldürsün senin yüzünü. Boşver kendi ailen var, geçmiş geçmişte kalmaz bilirim ama düşündükçe canın yanar. Ve eminim sen çok çok iyi bir annesin. Sana kendimi o kadar yakın hissettim ki keşke yanımda olsan da şöyle bir sarılıp yanındayım diyebilsem. İnan bunu çok isterdim..

Son düzenleme:
Çok üzüldüm yaşadıklarına sadece senin ilk sayfada yazdıklarını okudum acaba annende psikolojik bir rahatsızlık var mı?

Medea kompleksi diye bir şey var,kadın eşini sevmiyorsa,eşine kızgınlık duyuyorsa bunun nefretini elinde olmadan çocuğundan çıkartıyor.Özellikle de kendi hemcinsi olan kız çocuğundan.

Belki böyle bir durum söz konusudur.Gerçi öyle bile olsa ,olan olmuş artık.Anne sevgisini tadamadan büyümüşsünüz.Gerçekten üzüldüm.

Seni çok çok ama çok iyi anlyıyorum çünkü aynısı bende var ve senin yaşadıklarını ben de yaşadım, yaşıyorum. Ben onu terkettim, kendi başna bıraktım kendime bir hayat kurdum ne hali varsa görsün, yaşlandığında gelir beni ararsa çok güzel diyeceklerim var beni aradığına arayacağına pişman olacak.

senin için arkadaşım düzeltemeyeceğin şeyler için üzülme. Olan olmuş, annenin sevgisi için herşeyi yapmışsındır muhakkka. Allah annene merhamet versin, inşallah hatalarını anlar, sana gelir, pişman olur. Sarılıp ağlamasını beklemeyiz ama bir pişmanlık bile yeter değil mi insana. Şahsen ben Allah'a bunun için dua ediyorum Allah'ım ne olur günün birinde bu kadın hata ettim desin. Brsnz'ye kötülük ettim desin pişmanım desin ama cidden içten hatalı olduğunu anlasın.

Üüzülme yavrun varmış sıkı sıkı sarıl ona, annenden göremedilerini ona göster, acısını çıkar. Eminim öyle yapıyorsundur. Allah seni kocandan yavrundan güldürsün. Mutluluğun en dibini onlardan bulursun inşallah.

Son düzenleme:
Şu dünyada hiç kimseye güvenmiyorum güvendiğim 1 kişi bile yok... Herkes anne olamaz rabbim bu tür kadınlara. Çocuk nasip etmesin
Helak etsin defolsun gitsin pislik insan

anneniz sizi dünyaya getirdiğinde kaç yaşındaydı bilemiyorum ama ilk çocukmuşsunuz tecrübesizlik ve belki de yaşının küçüklüğü sizi çocuk değil de kendi denginde belki bir arkadaş gibi algılamasına neden olmuş olabilir. anneniz anne ve babasından şiddet görmüş bunların da etkisi büyük bence psikolojisi bu sebeplerden bozulmuş ve ailesinden kurtulmak amacıyla evlenmiştir belki ve daha o da yeni yeni mutlu olmuş,huzura ermişken belki de onun üzerinde sorumluluk hissi yarattığınız için içten içe kızgınlık duymuş olabilir. bilemiyorum bütün bunlar varsayım size yaptığı şeyleri elbette ki en iyi siz bilirsiniz ama bence çok fazla takılmamaya çalışın bu durumu böyle kabullenmeye bakın biliyorum benim için konuşması kolay ama herkes farklı düşünüyor işte herkesin psikolojisi farklı oluyor annenizin davranışları da malesef ki sizi çok üzmüş.siz kardeşinizle sizin arasında ayrımcılık yaptığını ne zamandır düşünüyorsunuz? belki de bir süre sonra ön yargılı yaklaşmaya başlamışsınızdır? umarım sizi kırmamışımdır durumu anlamaya çalışıyorum yardım edebilirim diye ümit ederek.umarım her şey çok güzel olur :)

Yorumlarinda belki 4-5 defa
Dogurmakla anne olunmuyor yazmistin
Bende kizimi kaybettim malesef ve bu yazdigini her gordugumde ben anneyim kizimi cok seviyor ozluyorum diye seviniyordum
Umut veriyordun bana
Ne bileyim iyi geliyordu o cumlen bana

Uzaktan dertsiz gozuken senin de diline beynine megerse bosuna takilmamis bu cumle

Cok uzuldum cunku icin cok temiz birisin bu cok belli
Annenin sana yapamadigi anneligi sen ogluna yaparsin insallah
Seni sevmeyen annen bile olsa salla gitsin degmez

Back
X