• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beni etkileyen bir durum, akil verir misinjz

Askmeguestions

Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2020
67
23
8
28
Merhaba herkese. Ben bi duygu durumumdan bahsetmek istiyorum. Annemle iletişim kuramıyorum. Arkadaşlarımin anneleri ile iliskisine hep özeniyorum. Annemden soğuma olayımın başlangıcı şöyle oldu, babamla ilişkisi devam ederken baskalari ile konusuyormus.babamla ayrıldılar. Babamin ruh sağlığı olumsuz etkilendi bu durumdan. Biz annemde kaldik. Uzun zaman oluyor bu olaylar. Daha sonra ben annemin telefonunda uygunsuz mesajlar ve fotoğraflar yakaladım. Neyse o ara sinir krizi geçirdim. Ama annem hala yalanlamaya devam ediyor. Her sey ortada hala yalanlıyor ya brn bunu hazmedemiyorum. Nefretim iyice artti anneme karşı. Sucluluk da hissediyorum çünkü anne dedigin sey bu memlekette kuttsal kabul edilir. Kendimi bu yuzden sürekli eleştiriyorum. Baskalarinin annesiyle ailesiule iliskisi konusunda. Kardeslerim ve ben azmettil ve bu kaos ortamindan üniversiteyi kazandik. Su an isssizm ama okudum vs
Annem konusuna tekrar donersek, evde temizlik yaparken büyü kağıtları buldum. Kendisi bu islere baya merakli ama her seyi gizli gizli yapar. Babam varken babam da yakalamisti. Anlayamıyoruz açıkçası çünkü isten eve evden işe giden bir tarzi var. Ve kendini kardeslerime karşı magdurmus gibi gösteriyor.
evde temizlik yaparken durduk yere tartisma çıkarıyor ve bu eve hepimiz sigmiyoruz diyor. Sürekli tartismada bana valizini topla git diyor. Ya gerçekten cok bunaldim. Is bulsam gidicem zaten. Ama işler de pek güvenilir olmuyor. Kız başıma tek ne yaparım. Sadece anlatmal istedim. Çünkü anksiyete var bende kaygim sabahtan beri cok fazla ve rahatsiz edici.
Annemle ayni evde iliskimiz cok kötü ve ben gulumseyemiyorum bile. Sıkışmış hissediyorum.

Tek bir şey söyleyebilirim bu duygu boşluğunun arasında bir karşı cinsle ilişki kurup aman bu evden iyidir kafasına girip evlenmeyin lütfen.

İnşallah kısa sürede kendinize uygun iş bulup çıkarsınız o evden.
İşte ben de bu güne kadar erkeklere pek yaklasmad çünkü acayip bi boşluk var icimde. Teşekkür ederim

Canım kardeşim sana özel dua edeceğim inşallah vallahi kalbimde hissettim uzuntunu Rabbim tez zamanda seni ve kardeşlerini sahili selamete cikarsin annene de akıl fikir versin

Canım kardeşim sana özel dua edeceğim inşallah vallahi kalbimde hissettim uzuntunu Rabbim tez zamanda seni ve kardeşlerini sahili selamete cikarsin annene de akıl fikir versin
Ya onu birakmaz kardeslerim ama ben onu bırakırım
Çünkü yaptıklarını sindiremiyorum.
Bugun ona namusunu ve cocuklarin olduğunu unutmadan adim at dedim. Bu kadin bende kaugo bozukluğu yapti. Paranoyalarim oluştu bu yüzden. Acaba biriyle bir sey yapıyor mu, bizi gören bir sey diyor mu, rezil olur muyuz diye. Ne yapabilirim bilmiyorum bu ortamda hiçbir seye odaklanamıyorum

Eskiden, keske beni evlatlik alan olsa derdim. Simdi o duygularımın temelini anlıyorum. Her sey acik ve net aslinda. Annem beni anlamal istemiyor, görmüyor, ilgisiz diye icimde acayip nefret var. Oyle ki bu nefret beni yok edecek diye korkuyorum

Allah yardimcin olsun seninde bu hayattaki sinavindir yasadiklarin.sabret insallah en kisa zamanda güzel bir is bulup ayaklarin üzerinde durup yolunu cizersin.

Allah yardımcın olsun. İnşallah iyi bir iş bulur düzenini kurarsın.
Öncelikle şunu söyleyeyim annenin yaptıklarını onaylamıyorum ve seni de elestirmiyorum. Sadece şu kısmı da yeri gelmişken belirtmek istedim. Annelik kutsaldır evet ama anne de insandır dolayısı ile hataya zaaflara açıktır. Bazen bu kutsallık adı altında annelerden çok şey beklendiğini düşünüyorum.
Ayrıca ben de aynı fikirdeyim şu an çok bunalmış durumdasın haklı olarak böyle bi anne ile işin zor ama sakın evliliği kurtuluş görüp ilk gelenle evlenme. Geneli daha mutsuz oluyor.

Allah yardımcın olsun. zihnindeki kutsal anne kavramıyla sende ki anne modeli birbirine zıt düşmüş. Bu dünyada ve ahirette herkes kendi bacağından asılacak.

Cinayet işleyenler bile önüne delil konulduğunda hayır ben yapmadım dediği dünya burası. Annende varsın inkâr etsin. Bu senin günahın, vebalin değil. Birçok kız cocugu da, düşündüğün gibi annesiyle can ciğer değil. Her ailede bambaşka sorunlar, çıkmazlar var.
Öncelikle annene karşı duygularını nötrle. Yaptıklarını eleştirip tartisma. Senin çaban hicbirseyi degistirmez. Sinirlerinin bozulduğuyla kalirsin.
Tek bağın biyolojik olduğunu düşün.

Sonra tamamen kendine odaklan. Düzgün bir iş araştır. Gerekirse vardiyalı bul. İlerde hayat ne getirir bilemezsin. Sevgi dolu bir eş, mutlu bir yuvan olduğunda anneni ve yaptıklarını hatirlamazsin bile. Bu zor günleri bu inançla yen, travmatik düşünceler geleceginide yıkar.

Back
X