• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beni evlilik meraklisi sanıyor. Ne yapacagim?

Merhaba.:) Sizi diger arkadaslara yaptiginiz yorumlardan takip ediyorum ve cok istiyodum bana yorum yapmanizi. Tam bir mantik insanısiniz ve cok takdir ediyorum hayran oluyorum yaptiginiz yorumlara kimi zamanda gülümsüyorum :) beni de boyle yorumladinız. Ne diyim belki öyledir ben kabul etmesem de:) düzeltmeye calisiyorum.
Cok tesekkur ederım guzel dusuncelerın ıcın oncelıkle. Bende hıc mantık insanı degıldım malesef ve bazı seyleri yasaya yasaya ogrendım. Keske yirmili yaslarımla suankı aklımla olsaydım. Goz gore gore yaptıgım hataları bir bilsen? Ama ozaman genctım.
Hırsım mantığımın da onundeydı. Cok kırılıp uzulecegım seyler yaptım.
İstiyorum ki hemcinslerim yasamadan ogrensın. Cunku sonra kendını affedemiyosun. En kotusu de bu.
Genclık falan da gidiyor 😊
Evlilik meraklısıysan ve o degılse, ayrıl gıtsın.
Evlilik ıcın iknaya falan ugrasma.
Gururun ve sen evlilikten ya da karsındaki adamdan daha onemlısın ♥️

Erkek arkadaşınız sizinle ciddi düşünsün istiyorsunuz, ilişkiniz başından itibaren evlilik fikriyle ilerlesin istiyorsunuz, karşınızdaki sürekli bu imajı çizsin/öyle hissettirsin ama siz evlilik meraklısı gibi görünmek istemiyorsunuz.(Aslında içten içe istiyor ama geçmişin verdiği kötü deneyimlerden dolayı korkuyor ve daha fazla adım atarak adamı ürkütmek istemiyorsunuz.Hem de bilinçaltındaki dürtülerinize engel olamayıp dile döküyorsunuz)

Yani sizin deyiminizle "evlilik meraklısı" gibi geldiniz bana

Hoslandigim ve yeni iliskinin basladigi cocuk beni evlilik meraklisi saniyor. Cünkü ben sürekli istemeden evlilik esprisi falan yapiyorum. Sacma sorularla düsüncelerini ögrenmeye calisiyorum. Gecen de kavga ettik. Bi sekilde yine evlilik üzerine espriler donüyordu. Bana 2 kere zamani gelince konusulur dedi. Ben bu zamani gelince lafi üzerine delirdim. Neden bunu alt mesaj olarak veriyorsun? Ben senin yakana mi yapistim durduk yere zamani gelince diyorsun. Evlenelim mi dedim ? Sen hic bana sen benimle evlenmek ister misin diye sordun mu? Diye diye baya sacma sapan büyüttüm. Bu da dogal olarak onu benden soguttu. Evlilige konuyu getirip hic bisey yokken trip atan benim cünku. Tüm bunlari valla istemeden yapıyorum ama. Gecen sene nisan uzeri 4 senelik iliskim ailesi istemedigi icin terk etti beni. Hayatimin en büyük şokunu ve mutsuzluğunu yaşadım. Bilincaltimda oyle yer etti ki bu olay kendimi evlenilmek istenmeyen kız olarak konumlandirdim. Buna layık olmayan kız. Simdi evlilik istiyor muyum? Hayır istemiyorum. Ama sanırım tekrar aynı seyleri yasamaktan ödüm kopuyor. Gunlerce aglamistim akrabalara durumu anlatirken gururum incindi. Sonra da herkes bana üzülüp birini bulmaya calisti falan. Tüm bunlar bende cok kötü etkiler yaratttı. Psikolojim düzeldi sanıyordum. Ama görüyorum ki düzelmemiş. Isin kötüsü tanidikca da daha cok hoslaniyordum bu cocuktan. Ama suan imajim evlenmek icin onu bulmuşum gibi oldu. O da daha cok mantik insani ben evliligi bu kadar dillendirince suphelendi tabi benden. Ulan bu kız benden hoslanmiyorda evlenmek icin mi basladi falan gibi. Yaslarda 28, 32 olunca daha bi zormus böyle seyler. Bi daha bu konulari asla acmama karari aldim. Ama icimde de bu sorunu nasil cözecegim bilmiyorum. Ben artik üzülmek istemiyorum ya . Tamam evliligi suan düsünmuyorum ama beni buna layik görsün istiyorum. Birinin gözünde her anlamda mukemmel olmak istiyorum. Param olsa gercektrn tedavi görürdum. Ama param yok. Bana yardım eder misiniz? Bu imajı nasıl degistirebilirim. Kendisi birazcik mesafeli gibi suan benimde icimden pek konusmak gelmiyor. Derdini tam anlatamadigi icin hırcınlasan bir kız cocugu gibiyim cünkü. Yanlis davranmamak icin pek yazmiyorum. O yazdıkca bende biraz daha uzak konusuyorum. Böyle bir yabancilasma oldu.
Öyle durduk yere kavga çıkararak resmen meraklıyım mesajını kendin vermişsin... ama bence asıl sorun çocuk senle evlenmek istemiyor bence sen bunu hissediyorsun bunun hırsı var

Evlenmeyeceksem niye çıkayım yahu bence gayet normal isteğiniz. Yaşlar belli evlenip düzen kurup çocuk sahip olma yaşı. Ne yani gülüp eğlenip dağılalım mı diyecektiniz. Asıl teklifin karşı taraftan gelmesi lazım. Ne sanıyor kendini. Kızma geldi şu an ...

Bize bir evlilik espirisi yapabilir misiniz ?
Bize gelirsen evlenmek zorunda kalırız demiş konu sahibi şaka olarak ...

Bu bir şaka mi bilmiyorum ben.

Ama şaka benim bildiğim kadarıyla muhatabını eğlendirme ve güldürme amacı taşıyan esprilerdir.

Eğer muhatabi eğlenmiyorsa... ona şaka denmez. Pot kırmak, çam devirmek ya da kalp kırmak denir.

Konu sahibı tercihini cam devirmekten yana kullanmış.

Konu sahibi arkadaş "benimle evlenmek zorunda kalırsın" cümlesi urartulardan dilimize yerleşmiş,kadınları aşağılama ve erkekleri yüceltme amacı güden, en son yeşilçamda rastladığımız iğrenç bir repliktir.

Keşke kullanmasaydınız....

Her kız evlenmek ister gelinlik giymek ister vs biz uyduruyoruz bunları.Hatta istemediklerini soyleyince sinirleniyoruz falan.Bir dolu insan var evlenmek istemeyen.Kabul etmeliyiz.Sorumluluk almak istemeyebilir gayet mantikli yani.Mantikli gelmiyordur isine gelmiyordur.Lafım sana değil konu sahibi öyle elim boş yazmak istedim.😂

insanlar her görüştüğuyle evlenecek diye bir şey yok.
sizde acaba beni birakacak mi buda korkusundan vazgeçin belki siz onu birakacaksiniz

Siz anlatınca ben darlandim
Gerçekten şu süreçte evlilik falan filan nasıl kafanıza takılıyo bunlar?
Çocuğu biraz kendi haline bırakın.bogmayin

İnsan evliliği ancak eğlenebildiği,sevebildiği ve saygı duyabildiği biri ile yapmalı...Diğer türlüsü sadece evlenmek için sırf millet bak evlendi çocuğu oldu sınıf atladı diye algılansın diye yapılan bir şey...Bence hala duygusal bir ilişkiye hazır değilsin. Önce iç dünyana yönelip yaralarını sarman lazım. Önceki ilişkilerinde ki önyargıları bu sayede yıkabilirsin. Ve ciddi ilişki istemek en doğal hakkın garip bir durum değil ama burada ciddi ilişkiden önce ruhen önceki ilişkiyi atlatman lazım bunu da o ilişkide ki negatif şeyleri kabullenerek ve kendini çok severek aşabilirsin.

Üst edit : Arkadaşlar herkese cevap yazamıyorum ama hepinize cok tesekkür ederim. Bazilarinız bana cözüm yolları sunmuş, bazılarınız ruh halime yönelik tavsiyede bulunmuş, bazılarınız davranışım icin bana kızmış. Tüm bu düsünceleri kucaklıyorum. Hepimiz burada kardes kardes birbirimizden yardim istiyoruz. Ne guzel bir platform aslında birisiyle biseyleri paylasmak.akil almak cok önemli insanı hatalardan kurtarır. Yorumlarinizi okuyorum ama cevap yazamazsam da özür dilerim. :) ayırdığınız vakit icin tekrar tesekkürler

Hoslandigim ve yeni iliskinin basladigi cocuk beni evlilik meraklisi saniyor. Cünkü ben sürekli istemeden evlilik esprisi falan yapiyorum. Sacma sorularla düsüncelerini ögrenmeye calisiyorum. Gecen de kavga ettik. Bi sekilde yine evlilik üzerine espriler donüyordu. Bana 2 kere zamani gelince konusulur dedi. Ben bu zamani gelince lafi üzerine delirdim. Neden bunu alt mesaj olarak veriyorsun? Ben senin yakana mi yapistim durduk yere zamani gelince diyorsun. Evlenelim mi dedim ? Sen hic bana sen benimle evlenmek ister misin diye sordun mu? Diye diye baya sacma sapan büyüttüm. Bu da dogal olarak onu benden soguttu. Evlilige konuyu getirip hic bisey yokken trip atan benim cünku. Tüm bunlari valla istemeden yapıyorum ama. Gecen sene nisan uzeri 4 senelik iliskim ailesi istemedigi icin terk etti beni. Hayatimin en büyük şokunu ve mutsuzluğunu yaşadım. Bilincaltimda oyle yer etti ki bu olay kendimi evlenilmek istenmeyen kız olarak konumlandirdim. Buna layık olmayan kız. Simdi evlilik istiyor muyum? Hayır istemiyorum. Ama sanırım tekrar aynı seyleri yasamaktan ödüm kopuyor. Gunlerce aglamistim akrabalara durumu anlatirken gururum incindi. Sonra da herkes bana üzülüp birini bulmaya calisti falan. Tüm bunlar bende cok kötü etkiler yaratttı. Psikolojim düzeldi sanıyordum. Ama görüyorum ki düzelmemiş. Isin kötüsü tanidikca da daha cok hoslaniyordum bu cocuktan. Ama suan imajim evlenmek icin onu bulmuşum gibi oldu. O da daha cok mantik insani ben evliligi bu kadar dillendirince suphelendi tabi benden. Ulan bu kız benden hoslanmiyorda evlenmek icin mi basladi falan gibi. Yaslarda 28, 32 olunca daha bi zormus böyle seyler. Bi daha bu konulari asla acmama karari aldim. Ama icimde de bu sorunu nasil cözecegim bilmiyorum. Ben artik üzülmek istemiyorum ya . Tamam evliligi suan düsünmuyorum ama beni buna layik görsün istiyorum. Birinin gözünde her anlamda mukemmel olmak istiyorum. Param olsa gercektrn tedavi görürdum. Ama param yok. Bana yardım eder misiniz? Bu imajı nasıl degistirebilirim. Kendisi birazcik mesafeli gibi suan benimde icimden pek konusmak gelmiyor. Derdini tam anlatamadigi icin hırcınlasan bir kız cocugu gibiyim cünkü. Yanlis davranmamak icin pek yazmiyorum. O yazdıkca bende biraz daha uzak konusuyorum. Böyle bir yabancilasma oldu.
Birak gitsin onu ya.Senin yasin evlilige uygun frekanslariniz tutarsa tabi ki evlilik olacak zaten ilişkiye gün geçirmek icin baslanmaz.He eger niyet o yöndeyse baska.Ama kendini söyle bir salla sen cok değerlisin ve her seye layiksin.Yanlis zamanda yanlis insanla karsilasip yarı yolda kalman bunu degistiremez.Istedigin evlilikse kii bu gayet dogal o zaman bu görüşte birileriyle iliskin olacak.Yol arkadasi sececeksin lütfen sağlam psikolojin olmadan kimsenin elini tutup yürüme .Devlet hastanelerinden psikiyatri ve psikolog yardimi alabilirsin.

Aslında sorunun cevabını kendin vermişsin. Sorun geçmişinden sıyrılamaman. Dolayısıyla ne kadar düşünmek istemesende ilişkine bariz yansıyor.

Ben ‘evlilik meraklısı’ olduğunu düşünmüyorum ancak düşünmeden söylediğin (senin deyiminle şakalar) sevgiline bunu aksettirmiş. İlişki yaşanıyor diye evlilik konusunu sürekli açmaya gerek yok zaten zamanı geldiğinde konuşulur ki o da böyle demiş sana. Karşı tarafta ben olsam ben de bu şekilde düşünür ve uzaklaşırdım.

Psikolog işini iyice düşünmelisin daha sağlıklı bi ilişki için. Her ne olursa olsun önceki ilişkinde yaşadığın sıkıntının faturasını şimdiki adam ödemek zorunda değil. Kendine yazık ediyorsun.

Açıkçası benim bakış açında ilişkiye başlandı ise zaten evlenmeden önceki tanıma evresidir. Ve bu süreçte sürekli evlilik üzerine espriler, konuşmalar nadiren olabilir. Zamanı gelince konuşulur demesi ise henüz o kapıyı kendi kalbinde arala aralamadığının göstergesidir.

Cok tesekkur ederım guzel dusuncelerın ıcın oncelıkle. Bende hıc mantık insanı degıldım malesef ve bazı seyleri yasaya yasaya ogrendım. Keske yirmili yaslarımla suankı aklımla olsaydım. Goz gore gore yaptıgım hataları bir bilsen? Ama ozaman genctım.
Hırsım mantığımın da onundeydı. Cok kırılıp uzulecegım seyler yaptım.
İstiyorum ki hemcinslerim yasamadan ogrensın. Cunku sonra kendını affedemiyosun. En kotusu de bu.
Genclık falan da gidiyor 😊
Evlilik meraklısıysan ve o degılse, ayrıl gıtsın.
Evlilik ıcın iknaya falan ugrasma.
Gururun ve sen evlilikten ya da karsındaki adamdan daha onemlısın ♥️
:)) umarım
Bize gelirsen evlenmek zorunda kalırız demiş konu sahibi şaka olarak ...

Bu bir şaka mi bilmiyorum ben.

Ama şaka benim bildiğim kadarıyla muhatabını eğlendirme ve güldürme amacı taşıyan esprilerdir.

Eğer muhatabi eğlenmiyorsa... ona şaka denmez. Pot kırmak, çam devirmek ya da kalp kırmak denir.

Konu sahibı tercihini cam devirmekten yana kullanmış.

Konu sahibi arkadaş "benimle evlenmek zorunda kalırsın" cümlesi urartulardan dilimize yerleşmiş,kadınları aşağılama ve erkekleri yüceltme amacı güden, en son yeşilçamda rastladığımız iğrenç bir repliktir.

Keşke kullanmasaydınız....
Keşke :)

Basınızdan geçen olsun sizde büyük tahribat yaratmış
Bence bir uzman desteği alın
Daha sağlıklı bakarsınız yolunuza.

Sorunu ve çözümün ne olduğunu biliyorsunuz. Süreci yaşamadan sonucu konuşmak süreci akamete uğratır. O nedenle sürece odaklanın bir süre sonra süreç sonuca dair size ipuçları verecektir.

Back
X