Beni görmek istemeyen bir öğretmen, yıllar sonra peki ne demeli

Değildi ama beni yönlendirebilirdi.her sesi güzele tabi ki tek tek ilgi olamaz ama ben dikkat çeken öğrenciydim bahsetmiştim iki farklı tonu kullanan vokal aralığındayım ...bunun için bile beni görebilirdi bu alanda sadece şuan arka plandayim
Yani siz başarısızlığınızın faturasını “ben süperdim ama öğretmen benimle ilgilenmedi” diyerek müzik öğretmenine kesmiş oluyorsunuz.

Yeteneginizi kullanmak muzik ogretmeninizin elinde miydi sadece? Bu kadar icinizde kaldiysa, muzik sizin icin bir tutkuysa, bu alanda ilerlediniz mi sonra?
Kendiniz bunun icin hicbir sey yapmadiysaniz, ogretmeninizi suclayamazsiniz sadece.
Sorunuza gelecek olursak, ogretmenler butun ogrencilerini tanir bence.
+1
Siz ne yaptınız bu yeteneğinizle ilgili?

Herkese merhaba
Lisede yaşadığım( bu konu yasak mı bilmiyorum ama yine de üstünden anlatacağım) bir olay
Bu olay resmen kaderimi belki de mesleğimi herşeyi mi değiştirdi diyebilirim
Şöyle ki kendimi bildim bileli müziğe notalara aşığım.sesimin rengini tonunu çok beğenirim soprano( mezzo alto vs ) kullanabilirim neden anlatıyorum önemli bir ses aralığı çünkü
Lise de ise müzik öğretmenim beni hiç görmedi yeteneğimi ilgimi görmek istemedi o okuldan bir tane ses çıkarabilirdi ki o dönem notaları çok iyi bilen ve araştıran eden bir öğrenciydim ama bunu yapmak yerine benimle çok uğraştı( kendisi ve eşi bir çok şarkıcıya şan dersi eğitmenlik verir)
Şöyle ki beni elinden geldiğince disipline göndermek için her türlü bahane ile gelirdi buralara girmek istemiyorum bu arada kendisi benim( ben öyle hissediyorum doğulu olanlara karşı negatif bir enerjisi vardı bana hayli fazlaydı
Şimdi ise ortak bir grup ile yillar sonra bir araya geleceğiz
Fikirlerinizi yorumlarınızı merak ediyorum beni tanır mı bilmiyorum kendimi tanıtayım mi onu da bilmiyorum
Okul yıllarında böyle değişik öğrt var gerçekten.Benim dönemimde de benim oldu sonra çocuklarımın.Aslında iyi bir öğretmen bir öğrencinin en büyük şansıdır.Ama bazıları bunu bilmiyor.Bu da onları iyi öğrt yapmıyor.Müzik ve resim öğretmenleri içinde gözlemledim çok var bu tür.Siz hiç üzülmeyin o sizin gibi bir öğrenciyi anlayamamış bu onun ayıbı inanın.Denk gelirse bence tanıtın ve beni nedense hiç görmek sesimi tanımak istemediniz.Yıllardır bu sorunun cevabını çok merak ederim.Bir cevabınız var mı hocam bana vereceğiniz diye sorun.Ben olsam sorarım.

+1
Siz ne yaptınız bu yeteneğinizle ilgili?

Yeteneginizi kullanmak muzik ogretmeninizin elinde miydi sadece? Bu kadar icinizde kaldiysa, muzik sizin icin bir tutkuysa, bu alanda ilerlediniz mi sonra?
Kendiniz bunun icin hicbir sey yapmadiysaniz, ogretmeninizi suclayamazsiniz sadece.
Sorunuza gelecek olursak, ogretmenler butun ogrencilerini tanir bence.
Kusura bakmayın size cevap verceğim.Asla doğru bir cümle değil.Öğrencisini tanır cümle ...Oğlum lise 1 de.Fizik öğrt çağırdı.Lise yıllarında olağan bir konu.Aralarında bir sorun olmuş beni çağırmış.Bana söylediği ilk cümleyi asla unutmam.Bir öğretmene hiç yakıştıramamıştım. Y ...Buradaki üniversiteleri beğenmiyor ama buradaki beğenmediği üniversiteyi bile kazanamaz demişti.Bu yaşıma geldim bu cümleyi hiç unutamam.Bir öğretmenin ne olursa olsun bir öğrencisi için böyle bir cümle kurması doğru mu anneye. Oğlum da en üst sıralardaki bir devlet üniversitesini ve istediği bölümü 1.sırada kazandı.Bizden sonra o öğrt tüm veliler birleşip okuldan attırmışlar...Bir öğrt için bunu yazmak asla istemem ama dediğim gibi öğrt bir insanın hayatında çok önemlidir.Rol modelidir.

Kusura bakmayın size cevap verceğim.Asla doğru bir cümle değil.Öğrencisini tanır cümle ...Oğlum lise 1 de.Fizik öğrt çağırdı.Lise yıllarında olağan bir konu.Aralarında bir sorun olmuş beni çağırmış.Bana söylediği ilk cümleyi asla unutmam.Bir öğretmene hiç yakıştıramamıştım. Y ...Buradaki üniversiteleri beğenmiyor ama buradaki beğenmediği üniversiteyi bile kazanamaz demişti.Bu yaşıma geldim bu cümleyi hiç unutamam.Bir öğretmenin ne olursa olsun bir öğrencisi için böyle bir cümle kurması doğru mu anneye. Oğlum da en üst sıralardaki bir devlet üniversitesini ve istediği bölümü 1.sırada kazandı.Bizden sonra o öğrt tüm veliler birleşip okuldan attırmışlar...Bir öğrt için bunu yazmak asla istemem ama dediğim gibi öğrt bir insanın hayatında çok önemlidir.Rol modelidir.
Ogrencisini tanir derken, yillar sonra gorse de hatirlar anlaminda dedim. Konu sahibinin sorusuna ithafen. Yanlis anladiniz sanirim

Lisede bir coğrafya hocam vardı çok gıcık biriydi bana da nedense ekstra gıcık davranırdi öyle kötü bir öğrenci değildim kendi halimdeydim
Sonra ben de atandım ogretmen olarak bir gün seminerde aynı ogretmenler odasında karsilastik ben selam dahi vermedim
Kendim de şu an lise ogretmeniyim insallah hiçbir öğrencim beni bu şekilde hatırlamaz diye elimden geleni yapıyorum
Belki sizi zamanında görse desteklese çok da iyi olacaktı
Ama şu an söyleseniz faydası olacağını da sanmiyorum

Tanır derken görünce tanır demek istemiş bence.
Sizin bu anlattiklarinizla hanımefendinin soylediklerinin baglantisi nedir? Elbette öğretmen çok etkili öğrencilerin hayati uzerinde, aksi iddia edilmedi.
Sadece, konu sahibi muzik öğretmeninden bu kadar beklenti icindeyken sonrasında kendisi kendi hayati için neler yapti, merak ettik haliyle.

Şöyle yeteneğim vardı ama bir rehbere ihtiyacim da vardı
Ben şimdilik bu alanın arka planındayim ama gönül isterdi ki mesleğim de bu olsun
Niye olmasın? Bahsettiğin kadar iyiysen, eğitim vs de alırsan, şansın da yaver giderse gayet de güzel olabilir.
Hocam beni gormezden geldi, yetenegimi harcadi travmasindan siyrilman lazım. Evet, öğretmen çok etkili ama olan olmuş.
Birilerini suçlamaya gerek yok artik, yetişkiniz.

Okul yıllarında böyle değişik öğrt var gerçekten.Benim dönemimde de benim oldu sonra çocuklarımın.Aslında iyi bir öğretmen bir öğrencinin en büyük şansıdır.Ama bazıları bunu bilmiyor.Bu da onları iyi öğrt yapmıyor.Müzik ve resim öğretmenleri içinde gözlemledim çok var bu tür.Siz hiç üzülmeyin o sizin gibi bir öğrenciyi anlayamamış bu onun ayıbı inanın.Denk gelirse bence tanıtın ve beni nedense hiç görmek sesimi tanımak istemediniz.Yıllardır bu sorunun cevabını çok merak ederim.Bir cevabınız var mı hocam bana vereceğiniz diye sorun.Ben olsam sorarım.
Sizi çıkaramadım derse üstüne :KK45:

Niye olmasın? Bahsettiğin kadar iyiysen, eğitim vs de alırsan, şansın da yaver giderse gayet de güzel olabilir.
Hocam beni gormezden geldi, yetenegimi harcadi travmasindan siyrilman lazım. Evet, öğretmen çok etkili ama olan olmuş.
Birilerini suçlamaya gerek yok artik, yetişkiniz.
Evet haklısınız ama şöyle biraz beni görseydi
O dönemler ailem de çok sıcak bakmıyordu bu alana hiç değilse ailemle konuşabilirdi ama olan olmuş geçen gecmis ama işte karşı karşıya gelince ne yapacağımı bilmiyorum

Evet haklısınız ama şöyle biraz beni görseydi
O dönemler ailem de çok sıcak bakmıyordu bu alana hiç değilse ailemle konuşabilirdi ama olan olmuş geçen gecmis ama işte karşı karşıya gelince ne yapacağımı bilmiyorum
Direkt yüzyüze gelip sohbet edilecek bi ortam mı?

Ben söylerdim
Hatta lanet herifin tekine söylemek istiyorum ama adını hatırlamıyorum.
İlkokul veya lise kayıtlarımızs hoca isimlerine vs ulaşamaz mıyız kızlar

Herkese merhaba
Lisede yaşadığım( bu konu yasak mı bilmiyorum ama yine de üstünden anlatacağım) bir olay
Bu olay resmen kaderimi belki de mesleğimi herşeyi mi değiştirdi diyebilirim
Şöyle ki kendimi bildim bileli müziğe notalara aşığım.sesimin rengini tonunu çok beğenirim soprano( mezzo alto vs ) kullanabilirim neden anlatıyorum önemli bir ses aralığı çünkü
Lise de ise müzik öğretmenim beni hiç görmedi yeteneğimi ilgimi görmek istemedi o okuldan bir tane ses çıkarabilirdi ki o dönem notaları çok iyi bilen ve araştıran eden bir öğrenciydim ama bunu yapmak yerine benimle çok uğraştı( kendisi ve eşi bir çok şarkıcıya şan dersi eğitmenlik verir)
Şöyle ki beni elinden geldiğince disipline göndermek için her türlü bahane ile gelirdi buralara girmek istemiyorum bu arada kendisi benim( ben öyle hissediyorum doğulu olanlara karşı negatif bir enerjisi vardı bana hayli fazlaydı
Şimdi ise ortak bir grup ile yillar sonra bir araya geleceğiz
Fikirlerinizi yorumlarınızı merak ediyorum beni tanır mı bilmiyorum kendimi tanıtayım mi onu da bilmiyorum
Valla ilkokul öğretmenim bana adeta gıcıktı :D sınıfın en tembeli olduğumdan olsa gerek sürekli azarlar anneme şikayet ederdi. Ama işin tuhaf yanı benim en sevdiğim hocaydı. Hala daha kızmam ona. Oysa ki suratsız, kusursuz öğrenci arayan, azarlayan bi tipti ama severdimi yinede. Bi gün İstiklal Marşı yarışmasına katıldım 30 kişiden sonuncu oldum asdffdg. Bizim sınıfta iki kızdan biri 1. diğer 3. olmuştu. Hocam bana '' keşke seni yarışmaya almasaydık '' dedi. Oysa ki ben birinci olacağım diye değil aksine özgüven sahibi olmak ve bu hayalimi gerçekleştirmek için katılmıştım yarışmaya. 10 kıtayı hala ezbere bilirim sadece çok heyecanlandım düz yazı gibi okudum. Ağladım tabi o gün ama bunları çok takmamak gerek ya. Bence geçmişte kalmalı. Kırıklıklarla ilerlediğinde inan boş yere moralini bozuyorsun. Ben hiç pişman değilim flütte çalardım bestede yapardım notaları bilmeden hemde. Ama öğretmenimi bazen görürüm çarşıda hemen selam verir sarılırım yinede fark etmeden bize çok şey öğretiyorlar pes etmemek gibi :)

Merhaba 😀.
Ah bu bir nesili heba eden öğretmenler.
Bulunduğunuz ortamda arkaniz dönük georges bizet den habanera yi icra edin. Sonra yanına gidip bir zamanlar ugrastiginiz ogrencinizi hatırladınız mi? diye sorun. Türkiye nin bir Leyla Gencer i,Semiha Berksoy u olabilirdim siz engel oldunuz diyin . İnsansa utanır.

Back
X