beni hatırlayanlar varsa hikayenin devamı....

zeytin96

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2009
227
0
96
İstanbul
aradaslar hatırlarsanız kayınvalıdemle altlı ustlu oturuyorduk evimizin anahtarları herkesde vardı bu yuzden tasınmak ıstemıstık tasınmadı esım tadılat ettırdık sımdı evın kapısı değişti evin yeni anahtarlarını vermeyecegını soylemıstı sımdı tadılat bıttı bız esımle calısıyoruz bırkaz ufak ıs kaldı gunduzlerı ustalar gelıp yapıyor tek anahtar var sımdılık mecburen kayınvalıdeme bırakıyoruz ısler cumartesı bıtecek ve cumartesı celık kapıcıyı cagırdık kılıtlerı degıstırecek rutus falan ayapacak o bahaneyle anahtarı artık vermeyecegız ama vıcdan azabı cekmeye basladım nıye boyleyım
tum evım ınsattı 1 aydır annemlerde kalıyordum ısler bıtınce dun de ızınlıydım kaynanam eltım gorumcem kayıbıraderlerım canla basla bneımle beraber temızlık yaptılar hemde benden daha tıtız davranarak sımdı sankı anahtarı vermeyerek nankorluk mu yapmıs olacagım sızce??**

neden anahtar vermediğin için nankörlük ettiğini anlamadım.
insan kendi evinin anahtarını neden dağıtır ki başkalarına?

saçmalama bence vicdan azabı çekecek bişi yok ortada.
herkes birbirine yardım eder ne var ki bunda.

öyle hissetmene gerek yok... nankörlük te değil yaptığın... özelinin sana kalmasını istiyorsun bundan daha doğan bi hakkın olamaz... sonuçta onlar da evsiz barksız değiller, senin evine girip çıkmayınca da birşeyleri eksilecek değil...

Anahtar vermemek nankörlük mü oluyor..
Onların anahtarı sizde mi.. Yada kardeşiniz anneniz anahtarlarını size verdler mi???
Bu aahtar merakı ne yaa....

Yanlış hatırlamıyorsam zaten eşinin ailesi bahçeye çıkmak için senin evinin içinden geçiyorlardı hatta banyoda duşakabine tuvaletlerini yapıp bırakıyorlardı o yüzden onlarda anahtar vardı... Şimdi inşşat yapıp bahçeye açılan kapıyı kapattınız herkes bahçeye apartmanın yanından başka biyerden gidecek.. O zaan sizin anahtarınıza bir ihtiyaçları yok....

ılginçsiniz... Hem anahtarı onlardan almak için o kadar inşaat yapıp masraf yaptınız şimdi de anahtarı versemmi diyorsunuz...

Diğer konularınıza şimdi göz attım da ,zaten anahtarı isteyen sizmişsiniz.

Bu vicdan azabı niye ki şimdi ?

Aklını kurcalama sakın en iyisini yapıyorsun,sakın verme anahtarını birdaha en azından aynı sorunlarla karşılaşmak istemiyorsan.

yok zaten vermeyeceğimde arkadaslar ne bılıyım boyle sankı herkes bırden boyle yardım edınce canla basla bır an ben nıye boyle yapıyorum oldu ama ben en buyuk ozellıgım kın tutamıyorum hemen unutuyorum kotu seylerı ama yok vermeyecegım zaten sadece yazmak ıstedım

bencede hiç vicdan azabı yapma sonuçta bu senin özelin belki bir gün işe geç kalıyosun ve yatağı falan toplayarak zaman harcamak istemiyosun ya onlar yine içeri girse bu sefer daha çok tantana ne kadar dağınık bak evi toplamadan gitmiş falan valla bizimkiler senin gibi yapsa ben hayatta vermezdim çok şükürki öyle değiller

Zaten anahtar mevzundan çıkmadı mı bütün olay, dön dolaş başa niye sardınız ki. ıstediğiniz bu değil miydi?

Onlar yapmaları gereken yardımı yapmışlar, bu yüzden ellerine bir anahtar tutuşturmanızın anlamı yok ki. Vicdan azabı çekilecek bir durumda yok. Herkes akrabası da olsa, kim olursa olsun, bir başkasına anahtar vermek zorunda değil. Siz niye kendinizi zorunlu hissediyorsunuz.

Yardım yaparken, artık bir anahtarıda hakettik diye yapmamışlardır heralde.

Yanlış hatırlamıyorsam bu kişiler siizn banyonuza girmiş, duşa kabininize büyük tuvaletlerini yapmamışlar mıydı? Evi karıştırdıkları için, sürekli bahçeyimi neyi birşeyi kullanmak için sürekli evinize girmiyorlar mıydı? Bundan mutsuz hatta psikolojim bozuldu falan diye bahsetmemiş miydiniz?
Bence vicdan yapılacak bir durum yok.Evinizin anahtarı mevzu kuzum, hasta birisine vermediğiniz böbrek değil.Kaynananıza vermediğiniz anahtar sizin evinizin anahtarı, yatakodanızın olduğu, çekmecelerinde çamaşırlarınızın olduğu odaya açılan anahtar.Ne münasebet? Mavi boncuk gibi anahtar mı dağıtacaksınız herkese?
Kafanıza takmayın, zaten altlı üstlü değil misiniz? Merak etmeyin, gündüz giremezler, çok içinize dert olursa akşamları davet eder, evinizde ağırlarsınız.

E yani.
diğer arkadaşların yazdıklarını okudum da
hiç mi akıl yok yav sende?
tuvaletini yapmış adam duşakabine
daha ne işin var o evde onu da anlamadım bir de anahtar vermesem nankörlük mü diyorsun?
biz kadınlar resmen eşin ailesi bize zarar versin diye zemin hazırlıyoruz.

ne alaka canım yaaa
herkes birbirine yardım edebilir her yardım edene evin anahtarınımı vermek gerek
sakın yapma böyle birşey canım

Bir hediye alirsin yada yemege cagirirsin isiniz bitince olur biter birde candan bir tesekkur.. Insan yasadigi evin anahtarini her iyi davranan aileye verirse ohooo cingonun ahiri olur o zaman

Ne münasebet nankörlür hissedesin ki

Sen dememişsin gelin temizleyin diye, kendi istekleri ile gelmişler,yapmışlar,temizlemişler. Yapmak istemişler yapmışlar.
Senden bağımsız yani. Senin bağımlı hissetmen için bir neden yok.

Yardım edilmesine alışkın değilsen hassasiyet duyuyor olabilirsin.
Önemseme bence bu duygunu, zamanla geçer.

Yardım etmek zorunda değillerdi ama gene yardım etmişler Allah razı olsun...

Onların da temizliği olur belki sen de çıkar yardım edersin .

Vicdan yapma işini uzatma bence :teselli:

Onlar diğer konuda kendilerini ezik hissetttiklerinden affettirmeye çalışmak için can siperane çalışıyorlardır.
Siz kararsız davranırsanız aynı olaylar tekrar tekrar yaşanır,
Elbette kin tutun demiyoruz ama özel hayatınıza saygı duyulmasını sağlayın, kendi sınırlarınızı çizin.
Diğer konunuzu da çok iyi hatırlıyorum, kesinlikle acaba denecek bir durum yok...

Bence de bir hediye falan alır ya da farklı bir jest yaparak teşekkür edersiniz ve yardımlarının karşılığını vermiş olursunuz. Ama yardım etmelerinin karşılığı kesinlikle evinizin anahtarı olmamalı. Herkezin bir özeli var sonuçta, kim olursa olsun başkasının evine kafasına estiği gibi girmemeli kimse. Yoksa dert kavga eksik olmaz... Vicdan azbı duyulacak birşey yok, içinizdeki sese kapa çeneni deyin çünkü kuruntu yapıyor... opuyorumnanaktan

onlara kapını kapatmıyorsun ki sadece anahtar vermeyeceksin o kadar. bunda üzülecek ne var ki?
yemeğe alırsın bir kaç da küçük hediye onlarında aklı anahtarda kalmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…