- Konu Sahibi ipektuncer
-
Siz başka bir hediye mi istiyordunuz?:bbo:
Bence makinanın işlevini yitirdiğine dair bir konuşmanız olmuş ki ,eşiniz size hediye olarak onu almayı öngörmüş.zemuszemus
Tartışma yaratılacak,kalp kırılacak bir durum göremedim.
Bir defa bile "şu makineyi değiştirmek istiyorum" diye söylenmedim evde..
Biraz söylenecek oldum, baktım sinirleniyor. "Ben bu makineyi almak için kaç mağaza gezdim, seni neden sevindirmedi anlamıyorum vs vs" ... Sustum..
Söylendiniz mi söylenmediniz mi buna bi açıklık getirelim de.Çünkü şu iki cümle farklı...
Eğer söylendiyseniz adamcağız sizi mutlu etmek adına almıştır.
Genelde eşiniz har vurup harman savuran birimidir.Paranın nereye gideceğini düşünmeden mi alışveriş yapar yoksa bu sadece 2 dir mi oluyor.
Madem rahatsız oluyorsunuz bu tür şeylerden o zaman istemediğinizi açık açık konuşun.
Ama önce söylenip sonra hediye geldiği zaman ben bunu istememiştim de demeyin.
Ortada kabullenebilecek bir durum yok bence, bir daha olayı konuşursanız sanırım , daha dikkatli davranacaktır.
İnsan sanırım, karşıdakini düşünecem diye bu kadar hata yapabilir. Düşündüğüne, üzülür müsün ,sevinir misin. Ben de çok karşıyım, evde hiç ihtiyaç olmayan, yeni olan şeylerin, üstüne bir de gidip gereksiz yere yenilerinin alınması anlamsız. Adı hediye ve sürpriz olsa da. Sanırım, bir çiçek alsa daha makbul geçerdi.
Yani evde , daha yepyeni çamaşır makinesi varken, bir daha makine alınmasına ne gerek var, azıcık düşünseler keşke. Ama bu da erkeklerin her zaman ki gibi, ince düşünemediklerinin , hatta hiç düşünmeden iş yaptıklarının, ispatı heralde.
Daha önceki konuşmanızı dikkate almadığı anlamına gelmez bu aslında, hediye ve sürpriz sonuçta bu ,size sorması mümkün değildi bu konuda. Mesela bizim şöyle bir anlaşmamız var, pek romantik olmasa da, birbirimize gereksiz hediyeler almamak konusunda anlaşmamız var. Alacağımız zaman, eksik olan , hoşumuza giden, beğendiğimiz birşeyi, beraber alıyoruz. Bu anlaşmada kısmen çözüm olabilir, tabi sürprizleri seviyorsanız ve bana göre bu hediye anlayışı değil, demezseniz. Ama sanırım artık sürpriz ve hediyelerden sıkılmışsınızdırkaydirigubbakcemile3
En azından bu durumun altında en ufak kötü niyet olmadığı belli. Sizi düşündüğü için yaptığı belli, o yüzden çok kızacak bir durum yok. Ama aynı şeyi gereksiz yere bana yapsa ben de kızarım tabi, ama düşünürken, değişik düşünüyor bu erkekler işte.
Bana göre çözüm, yine ve yeniden konuşup, gerekirse bir anlaşma yapmak dediğim gibi.
Benimde eşim gerçekten sırf almış olmak için çok para verip lüzumsuz şeyler alıyor.
Söylesen bi türlü söylemesen bi türlü ...
Ama surat ifademden anlıyor o anda .Huyumu öğrendi çünkü..
Ayrıca evin ihtiyacı olan bi şeyin hediye olarak alınması çok saçma geliyor onu birliktede alabiliriz sonuçta..
Hediye almak değilde şaşırtıcı sürprizler görmek istiyorum bende...
Seni çok iyi anlıyorum bide alakasız bişeyi alması gerçekten lüzumsuz olmuş...
Çok üstüne gitme.O zaten anlamıştır ...
İpek hanım bence sorununuz şu..
Eşiniz sizin söylediklerinizin hep altını kurcalıyor,gerçek düşünceleriniz olduğunu düşünmüyor ve bu sebeple kafasına göre takılıyor.
Ayy ne gerek vardı bana tlf aldın dediğinizde bunu gerçek olarak algılamıyor veya makineyi değiştirmete gerek yok dediğinizde sizin samimi olmadığınızı belki de incleik yaptığınızı düşünüyor.
Çözüm şu..
Önemli gün öncesi eee bana ne alıyorsun doğum günümde..? şu anda saç maşasına çok ihtiyacım var türünde bir cümle..??
Cimri olmasından iyidir düşünceli fakat doğru adım atamıyor.
Dertlenecek birşey yok sadece yönlerdirme yapılacak.
Yazdıkların çok kıymetli, teşekkür ederim. Ama cnm inan bana ben 1 aydır mağaza mağaza gezip çatal-bıçak takımı arıyorum, çünkü ne evlenirken ne evlendikten sonra hala düzgün bir takım edinemedim:kedi::kedi:
Bu ihtiyacımı biliyor, bunun gibi başka ihtiyaçlarımı da biliyor. Ama çamaşır makinesini değiştirmeyi kafaya koymuştu, bir şekilde takmıştı kafayı oraya. Hatta şöyle anlattım ona. "Makinenin eskiliği beni rahatsız etmeli, bir kadın olarak. Bana eski gelmiyor, neden sen ısrarcısın değiştirmekte bu kadar?" Taşınırken hatta şunu bile düşündüm "makineyi götürüp yeni eve kurmak mı zor geliyor, ne derdin var senin makinemle?" İnan kurdum ben bu cümleleri. Ama ne yaptı etti, gitti aldı yeni bir makine.
Gerçekten hiç cimri değil, çok verici. Şimdi gitsem anlatsam dinler, hı-hı der, tamam bitanem der. Ama uygulayacağını sanmıyorum. Cep telefonu olayındna sonra bu olay o kadar kötü sarstı ki beni.. Bir çamaşır makinesi değil, attığı adımları sağlam olan güvenilir bir erkek istiyorum karşımda, ağlıyorum da bir yandan, öyle sinirlerim bozuldu.. :a015:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?